Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، مقام‌های ارشد کشورهای مصر، اردن، آلمان و فرانسه به همراه دیپلمات‌های سازمان ملل و اتحادیه اروپا شامگاه پنجشنبه در پاریس جلسه‌ای را برای بررسی ابعاد احیای مذاکرات سازش بین فلسطینیان و رژیم صهیونیستی برگزار کردند.

به نوشته وبگاه «تایمز اسرائیل»، این دیپلمات‌ها و مقامات اروپایی و عربی بعد از این جلسه توضیح دادند که برداشتن «گام‌های کوچک» احتمالی به سمت از سرگیری مذاکرات سازش، بعد از برگزاری انتخابات‌ها در رام‌الله و تل‌آویو ممکن خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این گزارش، نشست مذکور در حالی انجام شد که تنش‌های تازه‌ای بین رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی از جمله اردن بر سر مسئله فلسطین و قدس اشغالی بروز کرده است.

این پایگاه خبری همچنین نوشت که هیچکدام از مقامات کشورهای آلمان، فرانسه، مصر، اردن و یا دیپلمات‌های سازمان ملل و اتحادیه اروپا، جزئیاتی از نقشه‌راه خود برای احیای مذاکرات سازش ارائه ندادند و مشخص نیست چگونه می‌خواهند این مذاکرات را که حدود یک دهه است تعلیق شده، دوباره آغاز کنند.

«ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه در نشست خبری بعد از این جلسه، گفت: ‌«ما می‌خواهیم در چارچوب جدول زمانی که حول تقویم انتخاباتی تنظیم شده، جلساتی را با هر دو طرف (اسرائیلی و فلسطینی) آغاز کنیم تا گام‌هایی را که لازم است دو طرف برای ایجاد اعتماد متقابل بردارند، تعیین کنیم».

«هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان نیز با تاکید بر اهمیت پیگیری گفت‌وگو در زمان کنونی، توضیح داد: «نتایج انتخابات می‌تواند روابط را پیچیده کند. بسیار مم است که این موضوع در دستور کار باقی بماند».

وزرای خارجه اردن و مصر هم در همان کنفرانس مطبوعاتی خواستار تلاش‌های بین‌المللی برای حفظ راهکار دو دولتی شدند.

پیش از این نیز، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با اشاره به تمایل دولت جدید این کشور برای از سرگیری کمک‌ها به فلسطینیان، گفت سیاست رئیس‌جمهور آمریکا حمایت از راهکار دو دولتی است. (جزئیات بیشتر)

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: مذاکرات سازش توافق سازش تشکیلات خودگردان فلسطین رژیم صهیونیستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۸۹۱۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش بودجه نظامی کشورهای اروپایی به بالاترین رقم از زمان جنگ سرد

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، تازه‌ترین تحقیقات نشان می‌دهد که بودجه نظامی کشورهای اروپایی از سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳ میلادی ۱۶ درصد افزایش یافته که این رقم یک رکورد جدید در سه دهه گذشته است.

بر اساس داده‌های موسسه بین‌المللی تحقیقات برای صلح، موسوم به «سیپری»، بودجه نظامی کشورهای اروپای مرکزی و غربی اکنون بیشتر از سال آخر جنگ سرد است.

داده‌های این تحقیقات جدید نشان می‌دهند که اروپا از آغاز سال ۲۰۲۲ شاهد افزایش هزینه‌های نظامی بوده که این رقم در سال ۲۰۲۳ به مجموع ۵۵۲ میلیارد یورو رسیده است.

افزایش ۱۶ درصدی بودجه نظامی کشورهای اروپایی در این بازه زمانی بیشتر از هزینه دفاعی این کشورها در سال ۲۰۲۲ و ۶۲ درصد بیشتر از سال ۲۰۱۴ است که رقمی معادل ۳۳۰ میلیارد یورو بود.

همه کشورهای اروپایی عضو ناتو به جز یونان، ایتالیا و رومانی هزینه‌های نظامی خود را در سال ۲۰۲۳ افزایش داده‌اند.

لورنزو اسکارازاتو، مشاور تحقیقاتی سیپری به یورونیوز گفت از زمانی که روسیه در سال ۲۰۱۴ کریمه را به خاک خود ضمیمه کرد، هزینه نظامی اروپا هر سال افزایش یافته است.

اقدام روسیه در ضمیمه کردن کریمه به خاک خود و همچنین حمله نظامی به اوکراین در فوریه سال ۲۰۲۲، دولت‌های اروپایی را بر آن داشت تا بودجه دفاعی خود را با سرعتی بی‌سابقه افزایش دهند.

اسکارازاتو گفت: «شکی نیست که در سال ۲۰۲۳، عامل اصلی افزایش هزینه‌های نظامی اروپا، تهاجم تمام عیار روسیه به اوکراین بوده است.»

بیشترین هزینه‌ها در اروپای غربی و مرکزی

بر اساس گزارش سیپری، روند افزایش بودجه نظامی کشورهای اروپای غربی و مرکزی عمدتاً در واکنش به افزایش هزینه‌های نظامی روسیه بوده است.

در سال ۲۰۲۳، بریتانیا نسبت به دیگر کشورهای اروپایی بیشترین هزینه نظامی را نسبت به تولیدات ناخالص داخلی داشته است. این کشور رقمی معادل ۲.۳ درصد تولید ناخالص داخلی را صرف هزینه‌های نظامی کرده است. وزارت دفاع بریتانیا در سال جاری میلادی اعلام کرد که این رقم را به ۲.۵ درصد افزایش خواهد داد.

آلمان نیز بودجه نظامی خود را از سال ۲۰۱۴ تا سال ۲۰۲۳ به میزان ۴۸ درصد افزایش داده است. 

در سال ۲۰۲۲، دولت آلمان متعهد شد که دو درصد از تولید ناخالص ملی، حد نصاب تعیین‌شده از سوی ناتو را به امور دفاعی اختصاص دهد.

داده‌های تحقیقات جدید سیپری نشان می‌دهند که بودجه نظامی لهستان نسبت به سال ۲۰۱۴ میلادی بیش از دو برابر شده است. این کشور در سال ۲۰۲۳ رقمی معادل ۳.۸ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف هزینه‌های دفاعی کرده است که هنوز از هدف اعلام شده ۴ درصدی‌اش فاصله دارد.

لهستان مدت‌هاست که افزایش هزینه‌های دفاعی و امنیتی خود را به دلیل «نگرانی از حمله روسیه به کشورهای اروپایی عضو ناتو» در اولویت قرار داده است.

 

دیگر خبرها

  • واکنش ایران به بیانیه کویت و اردن در خصوص میدان آرش
  • سخنگوی وزارت خارجه: مفاد بیانیه مشترک سفر امیر کویت به اردن در خصوص میدان آرش را مردود است/ این گونه بیانیه‌ها هیچ حقی را برای مدعی ایجاد نمی‌کند/ به کویت توصیه می‌کنیم از مسیر نادرست هیاهوی رسانه‌ای در این موضوع اجتناب کند
  • روزنامه‌نگاری که دیپلمات نبود
  • اسرائیل؛ اسم رمز سکوت تاریخی اعراب!
  • آخرین تحولات اوکراین | درخواست کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکا
  • عضو «پنهان» النقب؛ واکاوی همکاری نظامی- امنیتی اردن و صهیونیسم
  • تداوم تظاهرات علیه نتانیاهو در تل آویو
  • تداوم تظاهرات علیه نتانیاهو در تل‌آویو
  • مواضع دولت‌های عربی درباره دوران پساجنگ غزه
  • افزایش بودجه نظامی کشورهای اروپایی به بالاترین رقم از زمان جنگ سرد