Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@20:59:03 GMT

جراحی تعویض مفصل حیوانات برای اولین بار در ایران

تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۹۵۳۳۶

جراحی تعویض مفصل حیوانات برای اولین بار در ایران

ایسنا/یزد یک جراح دامپزشک در استان یزد با کمک همکارش موفق شد برای اولین بار در ایران ضمن ساخت پروتزهای تعویض مفصل حیوانات، با موفقیت آن را روی یک قلاده سگ جایگزین مفصل صدمه دیده کند.

سگ‌ها اولین دوستان بشر بودند که قبل از آن که اغلب انسان‌ها به کشاورزی روی بیاورند حدود ۱۵ هزار سال پیش اهلی شدند و با انسان‌ها به شکار می‌رفتند و امروزه نیز سگ‌ها در اعمال مختلفی همچون امداد و نجات مصدومان، جستجو زیر آوار، جستجوی کوهستان و سایر موارد در خدمت ارگان‌هایی همچون پلیس،  هلال احمر و آتش‌نشانی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته معمولاً در این ارگان‌ها از سگ‌های نژادهای بزرگ جثه مثل ژرمن شفرد استفاده می‌شود ولی یکی از مهمترین مشکلاتی که سگ‌های بزرگ جثه با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، مشکل در مفصل لگن است که به دلیل درد و آسیب بسیار زیاد حیوان در این مفصل کاربردی، بعضاً توسط دامپزشک مورد اتونازی یا مرگ آسان قرار می‌گیرند و عملاً با توجه به هزینه‌هایی که این حیوان‌ برای آموزش و نگه‌داری برای ارگان‌های مربوطه دارند، در صورت ایجاد این آسیب و از دست رفتن حیوان، هزینه‌های انجام شده عملا به ضرر سازمان مربوطه تمام می‌شود.

جراحی تعویض مفصل لگن حیوانات در تعداد کمی از مراکز جراحی بسیار پیشرفته دامپزشکی دنیا با استفاده از پروتزهای مخصوص و ابزار پیشرفته در حال حاضر انجام می‌شود تا این هزینه را برای ارگان‌هایی که از سگ‌ها برای خدمات خود استفاده می‌کنند کاهش دهد؛ در این جراحی با کارگذاری پروتزهای پیشرفته به جای مفصل آسیب دیده و دردناک، علاوه بر از بین رفتن درد، حیوان توانایی انجام فعالیت‌های سابق را به دست می‌آورد.

تاکنون شرکت‌های Biomedtrix  و Kyon دو شرکت آمریکایی و سوئیسی بودند که در دنیا پروتزهای تعویض مفصل حیوانات را تولید کرده و برای استفاده در جراحی تعویض مفصل لگن در اختیار دامپزشکان در سراسر دنیا قرار می‌دادند ولی اخیراً «امید چاشنی گیر» جراح دامپزشک در استان یزد بعد از چندین سال تحقیق شبانه روزی با کمک همکارش «مهرداد بادکوبه هزاوه» موفق به ساخت این پروتزها در کشور عزیزمان شده و امید است از این طریق بتوان علاوه بر با افزایش طول عمر این حیوانات، بار هزینه‌ای سازمان‌های فوق را کاهش دهند.

 «امید چاشنی گیر» جراح دامپزشک و سازنده این پروتزها در این باره به خبرنگار ایسنا می‌گوید: این پروتز نه به صورت آزمایشگاهی که در عمل جراحی نیز برای اولین بار در ایران با موفقیت توسط اینجانب انجام شده و حیوان تحت جراحی در سلامت کامل به سر می‌برد.

وی اضافه می‌کند: پروتزهای ساخته شده از فناوری‌های Internal Bolt و Adjustable Head بهره می‌برند که جراحی را نسبت به پروتزهای موجود در بازار خارجی راحت‌تر، کم تهاجمی‌تر، دقیق‌تر و به شدت ارزان‌تر می‌کنند و در صورت تولید انبوه آن می‌تواند مانع از خروج ارز از کشور شود.

به گفته این جراح دامپزشک، طراحی و روند کارگذاری این پروتزها به گونه‌ای است که در جراحی نسبت به مشابه خارجی آسیب کمتری به بافت‌های اطراف وارد می‌شود و به علت نبود نیاز به بسیاری از ابزار جراحی و سایزهای مختلف پروتز، این جراحی بسیار ساده‌تر و ارزان‌تر انجام می شود.

وی با بیان این که برتری دیگر این پروتزها قابلیت تنظیم دقیق طول گردن پروتز است که باعث می‌شود این پروتز مصنوعی به ساختار طبیعی مفصل بیشتر شباهت داشته باشد، اظهار می‌کند: این جراحی در اروپا و آمریکا شش هزار دلار هزینه دارد که با توجه به تولید این پروتزها در داخل کشور می‌توان با قیمتی حدود یک دهم تا یک بیستم مشابه خارجی این جراحی را انجام داد.

چاشنی‌گیر در پایان خاطرنشان می‌کند: دستیابی به این فناوری در داخل کشور نه تنها باعث جلوگیری از خروج ارز می‌شود بلکه در صورت محیا شدن شرایط صادرات و با توجه به این که انحصار آن فقط دست دو کشور آمریکا و سوئیس است می‌تواند باعث ارزآوری برای کشور شود و حتی ایران را به قطب جراحی‌های ارتوپدی حیوانات در خاورمیانه تبدیل کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی دامپزشكي يزد سگ جراحی مفصل تعویض مفصل ارگان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۹۵۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ فشارخون و دیابت دو عامل نارسایی کلیه

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیدامیرمحسن ضیایی رئیس جامعه اورولوژی ایران، روز سه شنبه در نشست خبری بیست و هفتمین کنگره سالیانه جامعه اورولوژی، گفت: همایش سالیانه جامعه اورولوژی، فرصت مغتنم برای گردهمایی همکاران با آشنایی با تازه‌های رشته اورولوژی و تبادل تجربیات است.

وی افزود: برای مراقبت از کلیه‌ها و دستگاه ادراری، دو رشته مهم نفرولوژی و اورولوژی را داریم که اهمیت رشته اورولوژی در بحث مراقبت و درمان، بیشتر خودنمایی می‌کند.

ضیایی ادامه داد: بیماری‌های کلیوی، مجاری ادراری، سرطان‌های دستگاه ادراری و…، همگی تحت الشعاع رشته اورولوژی است.

وی تاکید کرد: اورولوژی جزو رشته‌های پیشرو بوده که وابسته به دستگاه است.

رئیس جامعه اورولوژی ایران افزود: در سطح منطقه، جزو بهترین ارائه دهندگان خدمات تشخیصی و درمانی بیماری‌های اورولوژی هستیم.

ضیایی با اشاره به اهمیت عمل‌های جراحی کم تهاجمی، تاکید کرد: در حال حاضر کمتر از ۵ درصد جراحی‌های سنگ کلیه به شکل باز انجام می‌شود.

وی افزود: سنگ‌های ادراری، پروستات، عفونت‌های دستگاه ادراری و سرطان‌های دستگاه ادراری، به ترتیب شایع‌ترین بیماری‌های اورولوژی محسوب می‌شوند.

رئیس جامعه اورولوژی ایران، از افزایش سطح سواد سلامت جامعه به عنوان یکی از دلایل افزایش تشخیص بیماری‌ها نام برد و تاکید کرد: اگر کشور بر روی سواد سلامت جامعه سرمایه‌گذاری کند، می‌توان از افزایش بار بیماری‌ها جلوگیری کرد.

در ادامه، محمدعلی زرگر عضو هیأت جامعه اورولوژی ایران گفت: جامعه اورولوژی هر سال در اردیبهشت ماه یک کنگره برگزار می‌کند که هدف آن، به روزرسانی اطلاعات و معلومات همکاران اورولوژیست است.

وی افزود: پروستات، یکی از بیماری‌های شایع است که دو نوع خوش خیم و بدخیم دارد.

زرگر ادامه داد: جامعه اورولوژی ایران از جایگاه بالایی در دنیا برخوردار است و شاید در بحث دسترسی به دستگاه‌های مورد نیاز با محدودیت مواجه باشیم.

وی از فشارخون و دیابت به عنوان دو عامل نارسایی کلیه نام برد و افزود: نارسایی کلیه یکی از بیماری‌های هزینه ساز است.

رباب مقصودی استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران و عضو هیأت مدیره جامعه اورولوژی ایران نیز گفت: عمل‌های جراحی کم تهاجمی در کشور از رشته اورولوژی شروع شده و خیلی از جراحی‌ها با این روش انجام می‌شود.

وی افزود: با عمل‌های کم تهاجمی برای درمان سنگ کلیه، بیمار می‌تواند خیلی سریع به شرایط عادی باز گردد.

مقصودی ادامه داد: یکی از معضلات خانم‌ها در سنین بالا، عارضه بی اختیاری ادراری است که اقدامات درمانی در کشور برای این عارضه به خوبی انجام می‌شود.

وی افزود: جراحی کم تهاجمی، فیلد زیادی از بیماری‌های اورولوژی را در بر می‌گیرد.

محمدهادی رادفر عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دبیر جامعه اورولوژی ایران نیز گفت: ایران، یکی از دو کشور برتر رشته اورولوژی در منطقه است.

وی افزود: در حال حاضر پیشرفته‌ترین اعمال جراحی رشته اورولوژی در اقصی نقاط کشور انجام می‌شود.

رادفر گفت: جامعه اورولوژی ایران در انجمن جهانی این رشته بسیار فعال است.

بیست و هفتمین کنگره سالیانه جامعه اورولوژی ایران، در روز‌های ۱۲ تا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی (ابوریحان) برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • علت اصلی سفت شدن و درد مفاصل کشف شد
  • انجام عمل بسته دریچه آئورت برای اولین‌بار در غرب کشور
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می‌گیرند؟/ شایع‌ ترین بیماری های اورولوژی در کشور
  • جراحی عجیب پیوند عضو برای اولین بار در کشور
  • انجام ۵۰ هزار پیوند کلیه در ایران/تقدیر از ۳ پزشک پیشکسوت عرصه پیوند کشور در بیمارستان فرهیختگان
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می گیرند؟
  • وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ فشارخون و دیابت دو عامل نارسایی کلیه
  • عفونت‌های ادراری و پروستات از جمله بیماری‌های شایع
  • وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ علت نارسایی کلیه
  • فناوری واقعیت‌افزوده، انقلابی بزرگ در جراحی