Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-23@14:54:00 GMT

عثمانی‌ها در یمن زمینگیر می‌شوند؟

تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۰۸۳۰۲

عثمانی‌ها در یمن زمینگیر می‌شوند؟

برخی رسانه‌ها و شخصیت‌های سیاسی از تلاش‌های سعودی برای ورود ترکیه به جنگ یمن در حمایت از دولت عبد ربه منصور هادی خبر می‌دهند. از طرفی وزیر خارجه عربستان هم روزهای گذشته به قطر سفر کرد تا در این خصوص رایزنی کند. ترکیه نیز در اقدامی کم‌سابقه حملات جنبش انصارالله به عمق خاک سعودی را محکوم نمود. در خصوص دخالت ترکیه در یمن گمانه‌زنی‌های مختلفی صورت گرفته و کیفیت و کمیت ورود نظامی این کشور به بحران یمن هنوز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اینکه رئیس جمهور آمریکا از مستشاران نظامی این کشور درخواست کرده در عملیات‌های تهاجمی علیه یمن شرکت نکنند و به همین علت، بسیاری از جنگنده بمب‌افکن‌های سعودی زمینگیر شده‌اند، وزارت دفاع سعودی به دنبال جایگزین مناسبی است تا بتواند خلأ حضور کارشناسان نظامی آمریکایی را پر کند. در همین راستا کشوری مدنظر بود که با سیستم‌های نظامی آمریکایی آشنایی لازم را داشته باشد. رژیم صهیونیستی و ترکیه دو گزینه مدنظر آل‌سعود بودند اما با توجه به مشکلات ناشی از حضور مستشاران یهودی در عربستان، این کشور تصمیم گرفت به سراغ ترکیه برود. تجربه موفق ترکیه در پشتیبانی از جمهوری آذربایجان در جنگ قره‌باغ هم یکی از دلایل رغبت بن سلمان به کارشناسان نظامی آنکاراست. از سوی دیگر، حزب اخوانی اصلاح و خانواده الاحمر که مؤسسان این حزب در یمن هستند، با آل‌سعود علیه انصارالله و دولت نجات ملی در اتحاد بوده و یکی از دلایل ورود ترکیه به بحران یمن، حمایت و تقویت اخوان‌المسلمین این کشور است.

استمداد بن‌سلمان از رئیس جمهور ترکیه نشانه ضعف و استیصال مفرط عربستان است. این دو در سال‌های گذشته از جمله رقبای جدی یکدیگر بودند تا جایی که اردوغان در داستان قتل خاشقچی از هیچ تلاشی برای تخریب وجهه ولیعهد سعودی دریغ نورزید. اما ناتوانی جدی ارتش عربستان در مقابل ارتش در محاصره یمن و پشتیبانی نکردن دولت بایدن از عملیات‌های تهاجمی علیه همسایه جنوبی، بن‌سلمان را بر آن داشته تا ذلت را نوش جان کرده و دست نیاز به سوی رئیس جمهور ترکیه دراز کند. پرستیژ آل‌سعود هم با این درخواست به‌شدت لطمه خواهد دید زیرا کشوری که خود را رهبر جهان اسلام می‌داند و ارتش آن سالانه حدود ۷۰ میلیارد خرج دربرداشته پس از ۶ سال تجاوز علیه یمن به نقطه‌ای از اضطرار رسیده که دست کمک به سوی رقیب منطقه‌ای خود دراز می‌کند. در این میان، امارات که از قدیم از جمله دشمنان جدی ترکیه، اخوان‌المسلمین و حزب اصلاح به شمار می‌رفت و در موارد متعددی از جمله بحران لیبی و سوریه عملاً و علنی در مقابل سیاست‌های اردوغان ایستاد، با این اقدام احتمالی ریاض موجبات تقویت واگرایی بین بن‌زاید و بن‌سلمان را فراهم می‌آورد. همچنین ورود ترکیه به بحران یمن سبب بروز بی‌اعتمادی قطر نسبت به اردوغان خواهد شد؛ زیرا نشانه‌ای بر فرصت‌طلبی و پایبند نبودن وی به اصول عقاید خویش است که نمی‌توان روی او از لحاظ اتحاد راهبردی حساب کرد.

در مجموع، حمایت نظامی ترکیه از سعودی تغییری در توازن نظامی ایجاد نخواهد کرد. چرا که در ۶ سال گذشته، ایالات متحده، انگلیس و فرانسه نهایت حمایت خود را از سعودی داشته‌اند اما نه تنها موجبات تحدید و هزیمت ارتش یمن را فراهم نساختند بلکه از سال گذشته جنگ روند معکوس به خود گرفته است. ترکیه از لحاظ توان نظامی حتی قابل مقایسه با سه کشور یاد شده نیست. ورود علنی ارتش اردوغان به بحران یمن اعلان جنگ آشکار به دولت نجات ملی است که در نتیجه، به ارتش و کمیته‌های مردمی مشروعیت لازم را برای حمله به منافع ترکیه خواهد داد. به نظر نمی‌رسد اردوغان از لحاظ کمیت و کیفیت، ارتش خود را در بحران یمن به صورت راهبردی درگیر کند. اما هرگونه اقدام علیه انصارالله، از سوی محور مقاومت جدی گرفته شده و در محاسبات اضلاع این محور نسبت به ترکیه تأثیر چشمگیری خواهد گذاشت، به خصوص آنکه دولت نجات ملی یمن متحد راهبردی جمهوری اسلامی ایران است و اقدام احتمالی ترکیه، رقابت این دو بلوک قدرت منطقه‌ای را از عراق و سوریه به یمن نیز خواهد ‌کشاند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: یمن ترکیه عربستان بحران یمن بن سلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۰۸۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتانیاهو هیتلر زمان، نمی‌تواند فرار کند | ترکیه در عراق عملیات نظامی انجام می دهد؟

به گزارش همشهری‌آنلاین،‌ رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه در بازگشت از سفرش به عراق در هواپیما، دیدارهایش با رهبران اقلیم کردستان را مفید خواند و با تاکید بر اینکه این فرصت به وجود آمده که بار دیگر دوستی صمیمانه میان ترکیه و اقلیم کردستان عراق را از نزدیک شاهد بود، تصریح کرد که اراده ترکیه برای پیشبرد همکاری‌های ایجاد شده با اداره اقلیم کردستان عراق همچنان باقی است.

اردوغان با بیان اینکه در این دیدار درباره اقداماتی که می‌توان علیه تهدید پ‌ک‌ک، (حزب کارگران کردستان) انجام داد نیز گفت‌وگو شده، افزود: ما تایید کردیم که موفقیت‌های دائمی که در مبارزه با تروریسم به دست خواهیم آورد برای امنیت منطقه ما اهمیت حیاتی دارد. ما همچنین روابط اقتصادی خود به ویژه انرژی، حمل و نقل، تجارت و سرمایه‌گذاری را به طور جامع ارزیابی کردیم.

وی تصریح کرد: ما اهمیتی را که برای امنیت و ثبات عراق در برابر پیامدهای منفی جنایات بر منطقه ما و عراق قائل هستیم، ابراز کردیم.

عملیات در عراق

اردوغان درخصوص احتمال عملیات مشترک با عراق، گفت: باتلاق تروریسم به ویژه در عراق و سوریه نه تنها با کار ما، بلکه با تلاش مشترک دولت‌های دو کشور خشک می‌شود.

او با تاکید بر اینکه ترکیه بدون تبعیض به مبارزه خود علیه تمامی سازمان‌های تروریستی ادامه می‌دهد، گفت: همانطور که می‌دانید، مبارزه ما علیه پ.ک.ک، ی.پ.گ، و پی وای دی، به ویژه در عراق و سوریه، سال‌هاست که به طور همه جانبه ادامه دارد. از این پس با همین عزم در چارچوب قوانین بین‌المللی و تمامیت ارضی همسایگانمان ادامه خواهد یافت. امیدواریم همسایگان ما در برابر تهدیداتی که از سرزمینشان متوجه ما می‌شود، موضع لازم را اتخاذ کنند و با هم به این مبارزه ادامه دهیم. این سازمان‌های تروریستی برای ثبات، توسعه و صلح و چشم انداز توسعه عراق و امنیت سرمایه گذاری‌های بین‌المللی تهدید هستند. ضروری است که این گودال‌های تروریستی پر شود و آینده‌ای قابل پیش بینی برای عراق ساخته شود. ما در این زمینه مصمم هستیم. ما هرگز میدان را به کسانی که با تروریسم و سازمان‌های تروریستی اقدام می‌کنند و از سازمان‌های تروریستی به عنوان ابزار استفاده می‌کنند، نمی‌سپاریم.

اردوغان درباره مساله آب و میزان آب جاری از رودهای فرات و دجله، به اهمیت استفاده منطقی از منابع آبی اشاره و با یادآوری اینکه عراق از ترکیه در رابطه با آب مطالباتی دارد، گفت: آنچه در این مرحله باید انجام شود، ارائه طرح‌ها و برنامه‌های جدید مناسب برای تغییر شرایط آب و هوایی جهان و تضمین استفاده پایدار از آب است. فراموش نکنید که ما حداقل به اندازه آنها مشکل آب داریم.

رئیس‌جمهور ترکیه با اشاره به اینکه ترکیه غنی از آب نیست و در زمره کشورهای دارای تنش آبی قرار دارد، گفت: اگر نتوانیم برنامه‌های خود را در مدت زمان کوتاهی اجرا کنیم ممکن است در تامین آب دچار مشکل شویم، بنابراین باید با احتیاط قدم برداریم و شاید بتوان با ارزیابی‌هایی که در این راستا انجام می‌شود به نقطه مشترکی رسید.

غزه

اردوغان در پاسخ به سوالی مبنی بر ترافیک دیپلماتیک انجام شده برای آتش بس دائمی در غزه، با بیان اینکه باید روی این موضوع بسیار حساس بود، گفت: کشتارهای بی‌سابقه اسرائیل و اقدام برای تخریب غزه باید رویکرد جهانیان را به این موضوع تغییر دهد.

او افزود: تسخیر غزه توسط اسرائیل درها را به روی اشغال‌های دیگر باز می‌کند. گشودن غزه به روی شهرک سازی دزدان تروریست اسرائیلی، اسرائیل را تهاجمی‌تر و بی‌پرواتر می‌کند. ما این اجازه را نمی‌دهیم. بنابراین ما به اقداماتی نیاز داریم. جهان اسلام با انفعال در برابر لرزه‌های ناشی از قتل عام و نسل‌کشی در غزه با خطر از دست دادن کامل قابلیت واکنشی خود روبرو خواهد شد. در حال حاضر، غزه است که جهان اسلام باید روی آن تمرکز کند، راه حلی برای آن ایجاد کند و ما به بحث در مورد این مسائل با رهبران بسیاری از کشورها ادامه خواهیم داد. این موضوع اولین دستور کار ما است و ما تمام تلاش خود را برای یافتن راه حل ادامه خواهیم داد. همه می‌توانند این موضوع را نادیده بگیرند یا فراموش کنند، اما ما نمی‌توانیم چنین رویکردی داشته باشیم.

اردوغان درخصوص سفر اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس به ترکیه نیز گفت که دیداری بسیار صمیمانه با هنیه داشته‌اند و ادامه داد: آقای هنیه را مصمم در مبارزه با اسرائیل دیدم. پاسخ این پیوند صمیمانه را در فلسطین احساس کردیم. ما قبلاً در بیانیه‌های خود و در سایر بیانیه‌هایی که داده‌ایم، این نگرش را از این پس به نمایش خواهیم گذاشت، ترکیه حدود ۴۵۰۰۰ تن کمک به غزه ارسال کرده است و کمک‌ها همچنان ادامه دارد. ما در حال حاضر در بیمارستان‌های خود در آنکارا و استانبول در حال مداوای مجروحان هستیم. ما با اقداماتی که در بیمارستان صحرایی انجام می‌دهیم به حمایت از این برادران و خواهران ادامه خواهیم داد. داستان ما را نمی‌توان جدا از قضیه فلسطین نوشت. خوشبختانه ما هم در داستان بزرگ قضیه فلسطین جایی داریم. ما این را از سخنان برادران فلسطینی و دعای مادران و کودکان رنج کشیده در آنجا می‌فهمیم. زمان برای بشریت رو به پایان است. ما باید سخت‌تر برای فلسطین در روزگار تنگ بدویم و برای آینده‌ای تلاش کنیم که دل‌های داغدار را آرام کند و فریاد دردناک نوزادان را آرام کند.

رئیس‌جمهور ترکیه درباره ادعاها مبنی بر فشارهای جدی بر اعضای حماس در قطر و امکان آمدن آنها به ترکیه گفت: مهم نیست که رهبران حماس کجا هستند، مهم وضعیت غزه است. صادقانه بگویم، من چنین اطلاعاتی در مورد موضع آنها در قطر در مورد این موضوع که شما اشاره کردید، دریافت نکرده‌ام.

اردوغان با بیان اینکه از شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر چیزی نشنیده است که اقدامی انجام دهد که موضع اعضای حماس در قطر را نادیده بگیرد، گفت: فکر نمی‌کنم چنین اقدامی انجام دهد. نگرش او نسبت به آنها همیشه به عنوان عضوی از خانواده است.

او با یادآوری اینکه در حملات رژیم صهیونیستی به غزه روزنامه‌نگارانی جان خود را از دست دادند، گفت: «اسرائیل این حملات را انجام می‌دهد تا آثار آن را پاک کند، قتل عام‌ها و شواهد نسل کشی را محو کند.

اردوغان با تاکید بر اینکه کسانی که از دموکراسی، حقوق بشر و آزادی صحبت می‌کنند باید این تصویر را به خوبی تحلیل کنند، سخنان خود را اینگونه ادامه داد: قابل درک نیست که صدها تن از خبرنگاران در این راه کشته شوند و جهان در برابر این حملات و این ظلم سکوت کرده باشد. این که برادر ما یکی از اعضای TRT به شدت مجروح شد برای ما اندوه خاصی را به همراه دارد. ما می‌دانیم که نتانیاهو هیتلر زمان و همدستانش نمی‌توانند از پاسخگویی بگریزند، هر چقدر هم که فرار کند، ما به دنبال او خواهیم رفت. روزی عدالت از جنایتکاران بازخواست خواهد کرد.

کد خبر 846708 منبع: ایسنا برچسب‌ها بنیامین نتانیاهو اسرائیل خبر ویژه ترکیه - رجب طیب اردوغان عراق فلسطین

دیگر خبرها

  • نتانیاهو هیتلر زمان، نمی‌تواند فرار کند | ترکیه در عراق عملیات نظامی انجام می دهد؟
  • مراسم روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در ترکیه
  • تاکید سفیر ایران بر نقش قوای مسلح ایران و ترکیه در حفظ امنیت
  • دلایل سرریز کمک‌های غرب به میدان بازی منافعی به نام اوکراین
  • رای مثبت پارلمان تاجیکستان به خرید پهپاد از ترکیه
  • حمایت مردم ترکیه از پاسخ نظامی ایران به رژیم صهیونیستی + فیلم
  • دهمین سالگرد تجاوز نظامی به یمن؛ دورنمای حل بحران چیست؟
  • ماشین جنگی اسرائیل در رفح زمینگیر می‌شود
  • کمک آمریکا به کی‌یف، تل‌آویو و تایوان بحران‌ها را تشدید می‌کند
  • زمان مهاجرت ایرانیان ساکن ترکیه فرا رسید؟/ بحران اقتصادی در راه استانبول