Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از دلایل مهم برای توصیه جهت عدم هرگونه مسافرت به این دلیل است که در سفر دورهمی هایی انجام می شود و امروز مهم ترین فضای انتقال بیماری در کشور دورهمی ها است در نتیجه مسافرت می تواند موجب افزایش تعداد بیماران و انتقال بیماری شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از 8دی، این روزها جامعه یک خانواده پر جمعیت محسوب می شود که رفتار هر یک از افراد آن بر روی زندگی و سلامت مابقی اعضای این خانواده بصورت زنجیروار تاثیر می گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعطیلات عید نوروز‌ که در سال های گذشته بهانه ای برای سفر و دورهمی محسوب میشد طی دو سال اخیر تبدیل به تیغ دولبه ای شده و سلامت جامعه را تهدید می کند این در حالی است که در یک ماهه پیشرو کمترین تجمع و سهل انگاری در رعایت پروتکل های بهداشتی به قیمت از دست دادن عزیزانمان تمام خواهد شد.

امروز بعد از گذشت بیش از یک سال از شیوع کرونا در کشور، گونه جهش‌یافته ویروس کرونا در ۲۸ استان کشور شیوع پیدا کرده و بسرعت در حال تکثیر است در نتیجه سفر حتی به شهرهای آبی و زرد باعث انتقال ویروس به این شهرها خواهد شد و هر مجوز سفر به قیمت جان هموطنانمان تمام می‌شود؛ به همین منظور تحت هیچ شرایطی نباید در ایام عید زمینه و مقدمات سفر شهروندان فراهم شود.

مسافرت با هر وسیله نقلیه‌ای از شهر‌های قرمز و نارنجی نیازمند تست منفی کروناست، همچنین ورود پلاک‌های غیربومی به شهر‌های قرمز و نارنجی ممنوع است و به گفته علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در حال حاضر در کشور وضعیت نسبتا پایدار اما شکننده‌ای داریم و نباید آغاز واکسیناسیون رو پایان رعایت پروتکل ها دانست و بلکه می بایست ویروس جهش یافته را باید بشدت جدی گرفت.

باتوجه به کاهش شهر‌های نارنجی و آبی در هفته‌های اخیر با ۳۱ شهرستان نارنجی، ۲۵۲ شهرستان زرد و ۱۵۴ شهرستان آبی مواجه هستیم؛ در فهرست شهر‌های نارنجی کرونایی کشور، رودبار و رودسر در استان گیلان و آمل، رامسر و ساری از استان مازندران نیز قرار دارند، نکته قابل توجه برای کسانی که قصد سفر دارند این است که رنگ بندی های اعلام شده ممکن است در روزهای آتی با تغیراتی همراه باشد.

دانشگاه علوم پزشکی گیلان تنها مجری مصوبات ستاد است

آبتین حیدرزاده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در گفتگو با خبرنگار 8دی، با اشاره به مصوبه ستاد ملی کرونا مبنی بر مجوز سفر به شهرهای آبی و زرد کشور، اظهار کرد: سفر از شهرهای نارنجی و قرمز به همه شهرهای کشور و از تمام شهرهای کشور به شهرهای نارنجی و قرمز ممنوع است و دانشگاه علوم پزشکی گیلان مجری و تابع مصوبات ستاد ملی کرونا است.

حیدرزاده در ادامه تاکید کرد: پیشنهاد ما عدم هرگونه مسافرت فارغ از رنگ تمام شهرها حتی شهرهای سفید، آبی و زرد است، مگر برای سفرهای خیلی ضروری که می بایست انجام شود در غیر اینصورت بهتر است هموطنان برای حفظ سلامتی و جان خود از هرگونه سفر خودداری کنند‌.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه خطر تکثیر این ویروس چه با وسایل نقلیه عمومی و چه شخصی وجود دارد افزود: خطر ابتلا هم برای مسافران و هم برای کسانی که طی سفر با این افراد در ارتباط هستند ناگزیر است.

دورهمی ها عامل مهم انتقال بیماری

وی از دورهمی های خانوادگی و دوستانه بعنوان مهمترین فضای انتقال بیماری در کشور نام برد و افزود: یکی از دلایل مهم برای توصیه جهت عدم هرگونه مسافرت به این دلیل است که در سفر دورهمی هایی انجام می شود و امروز مهم ترین فضای انتقال بیماری در کشور ما دورهمی ها است در نتیجه مسافرت می تواند موجب افزایش تعداد بیماران و انتقال بیماری شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در ادامه این مطلب افزود: سفر با وجود این ویروس مانند کبریتی در انبار باروت است، سفر یک فرد ناقل یا مبتلا باعث می شود زنجیروار سایر افراد آلوده و موجی جدید از بیماری ایجاد شود.

لزوم انجام تست پی سی آر، قبل، در حین و پس از بازگشت از سفر

حیدرزاده ضمن تاکید بر عدم هرگونه مسافرت غیرضروری گفت: افرادی که قصد سفر از شهرهای آبی به آبی را دارند برای ایجاد اطمینان از سلامت خود ابتدا تست پی سی آر دهند و سپس از شهر خود خارج شوند و پس از ورود به شهر مقصد و مجددا بازگشت به شهر مبدا، مجددا این تست را انجام دهند.

تمهیدات دانشگاه علوم پزشکی گیلان در ایام مسافرت ها حفاظتی است نه ممانعتی

وی با بیان اینکه تمهیدات دانشگاه علوم پزشکی گیلان ممانعتی نمی باشد بلکه حفاظتی است، افزود: تمهیدات حفاظتی ما بدین صورت است که از سازمان گردشگری و ارگان های مذکور تقاضا خواهیم کرد که آدرس و شماره تماس مسافران را در حد امکان در اختیار ما بگذارند تا مسافران را ویزیت و هر دو سه روز یکبار بتوانیم وضعیت سلامتی آنها را از لحاظ ابتلا پیگیری کنیم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ادامه داد: ما نمی توانیم فراتر از قانون محدودیتی را وضع کنیم و فقط مسافران را رهگیری و آنها را تست خواهیم کرد تا هم خودشان از سلامت خود مطمئن شوند و هم ما به لحاظ عدم انتشار و گسترش بیماری در استان اطمینان پیدا کنیم.

سفر یکی از مهمترین عوامل انتقال ویروس

حیدرزاده در پایان خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه سفر یکی از عوامل انتقال ویروس است با انجام سفرهای غیرضروری و دورهمی ها با موج جدیدی از مبتلایان و افرایش مرگ و میر مواجه خواهیم شد.

مسئولین دست از پیشنهاد در رابطه با سفر رفتن مردم بردارند

محمدرضا احمدی سنگری نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار 8دی، نیز با اشاره به مجوز سفر به شهرهای آبی و زرد کشور اظهار کرد: بیش از هرچیزی حفظ سلامت و جان‌مردم حائز اهمیت است و می بایست مسئولین دست از توصیه و پیشنهاد در رابطه با عدم سفر مردم برداشته و اقدامی قاطعانه جهت منع انتقال هرچه بیشتر این ویروس منحوس در طول سفرها داشته باشند.

احمدی ادامه داد: قطعاً در این سفرها کسانی هستند که ناقل و یا بیمار باشند اما به هر طریقی به مسافرت خواهند رفت و با توجه به اینکه گیلان یکی از شهرهای مسافرپذیر است در نتیجه احتمال انتشار بیماری در این استان بیش از پیش خواهد بود و در نهایت با موجی سهمگین کرونا مواجه خواهیم شد‌.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آیا در هنگام صدور مجوز این سفرها لحظه ای به کادر درمان کشور هم فکر کردند یا خیر گفت: تا امروز بسیاری از دوستان، خانواده و کادر درمان را از دست دادیم، واقعا زمانی که اعلام کردند ورودی و خروجی برخی از شهرها برای مسافرت باز است آیا به خستگی کادر درمان هم فکر کردند؟ با این مسافرت ها باز هم بیمارستان ها پر می شود، کادر درمان خسته تر و فرسوده تر از قبل شده و تلفات بیشتری خواهیم داشت.

با دورهمی و مسافرت زمینه را برای داغدار کردن خود و عزیزانمان فراهم نکنیم

وی با تاکید بر اینکه برای قطع شدن زنجیره کرونا می بایست هرگونه سفر و دورهمی ها حذف شود افزود: از همه مردم گیلان عزیز خواهشمندم برای حفظ جان خانواده، دوستان و فرزندان خود پیگشیری کنند و زمینه را برای داغدار کردن خود و عزیزانمان را با آغاز سال جدید فراهم نکنیم.

احمدی ضمن تبریک پیشاپیش عیدنوروز و آرزوی سلامتی و رفع مشکلات اقتصادی مردم گفت: گیلانیان مردمی بسیار عاطفی و مهمان نواز هستند و این دور بودن ها از یکدیگر برای همه ما سخت است اما لازم است همه ما این ترددها را کنترل و از دورهمی ها خودداری کنیم و از اقوام و خانواده خود که در شهرهای دیگر هستند رسما خواهش کنیم که از سفر به گیلان خودداری کنند و بگوییم شاید خود ما ناقل باشیم و شما را مبتلا کنیم.

احمدی نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی در پایان تاکید کرد: امسال برای ریشه کنی این بیماری همه با هم همت کنیم تا در اثر این دورهمی و مسافرت ها عزیزی را از دست ندهیم و نوروز سالهای آینده برایمان تا ابد سیاه باقی نماند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان انتقال بیماری کادر درمان شهرهای آبی دورهمی ها آبی و زرد مجوز سفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۲۱۴۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنگینی هزینه‌های درمان روی دوش مردم

  بااین‌که از اهداف اصلی نظام‌های سلامت در سراسر دنیا علاوه بر ارائه خدمات مورد نیاز، محافظت از افراد در برابر مشکلات مالی مرتبط با هزینه‌های بهره‌مندی از این خدمات است، اما همچنان پرداخت هزینه‌های سلامت برای مردم بسیار دشوار است. بر اساس اصل بیست و نهم قانون اساسی کشور،برخورداری ازتامین اجتماعی ازجمله خدمات بهداشتی، درمانی و مراقبت‌های پزشکی حق همگانی بوده و دولت موظف به تامین این خدمات برای تمام افراد کشور ازمحل درآمدهای عمومی و درآمدهای حاصل از مشارکت مردم است. اما چرا همچنان سهم پرداخت‌های مستقیم از جیب بیماران از کل هزینه‌های سلامت کشور زیاد است؟

اعلام تعرفه‌های جدید پزشکی هم نگرانی مردم به ویژه خانوارهای روستایی را در این خصوص دو چندان می‌کند. از سویی دیگر و بر اساس نتایج پیمایش هزینه درآمد خانوار، طی سال‌‌های ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰ به طور متوسط ۳۰ درصد از مجموع پرداخت از جیب خانوار صرف تهیه دارو شده است. خدمات دندانپزشکی و خدمات بستری نیز به ترتیب ۱۹ درصد و ۱۸.۷درصد از مجموع پرداخت از جیب خانوار را تشکیل داده‌اند. این در حالی است که خدمات دندانپزشکی نیز بخش قابل توجهی از هزینه‌های سبد سلامت خانواده‌ها را به خود اختصاص می‌‌دهد. اما به نظر می‌رسد به سبب گران بودن هزینه‌‌های آن، این خدمت از سبد سلامت اکثر یت جامعه حذف شده است. به نظر می‌رسد سیاست‌ها و برنامه‌های مختلف وزارت بهداشت در کاهش هزینه‌های درمانی مردم خیلی موفق نبوده و سنگینی هزینه‌های سلامت همچنان بر دوش مردم است.

اهمیت سهم سلامت خانوار
مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی سهم حوزه سلامت از مخارج یک خانوار پرداخته و اعلام کرده است که هزینه‌‌های کمر‌شکن سلامت زمانی رخ می‌دهد که پرداخت‌های مستقیم از جیب خانوار برای سلامت برابر یا بیشتر از ۴۰ درصد ظرفیت پرداخت با مخارج غیر معیشتی آن خانوار باشد. البته بماند که در لا‌به‌لای آمار منتشر شده سهم بهداشت و درمان از سبد هزینه خانوار شهری در سال۱۴۰۱حدود ۹.۱درصداست که بعد از هزینه‌های بخش مسکن و سوخت و هزینه‌های خوراکی در رتبه چهارم قرار دارد.پرداخت هزینه‌های درمانی در مراکز خصوصی و دولتی تفاوت چشمگیری دارد و به هر حال مردم از جیب خود هزینه‌های زیادی را پرداخت می‌کنند. شاید مراکز بیمه سهم کمتری در پرداختی‌های بیماران دارد. چه بسا اگر عمل جراحی انجام شود که نیاز به تجهیزات ویژه‌ای داشته باشد همچون ایمپلنت‌های ارتوپدی و جراحی اعضا که بیمار مجبور است رقم‌های مستقیم بالایی را پرداخت کند که به آن هزینه‌های خاکستری درمان می‌گویندو مراکز بیمه از پرداخت این هزینه‌ها شانه خالی می‌کنند.

مخارج کمرشکن سلامت
مخارج سلامت خانوارها زمانی کمرشکن خواهد بود که پرداخت‌های مستقیم از جیب خانوار برای مراقبت‌های سلامت نسبت به منابع موجود به حدی باشد که خانوار از مصرف سایر کالا‌ها و خدمات ضروری محروم شود. این مخارج به سه دلیل عمده رخ می‌‌دهد: اول بالا بودن سهم پرداخت از جیب از هزینه‌‌های سلامت، دوم پایین بودن ظرفیت درآمدی خانوار و سوم ضعیف بودن ساز و کارهای پیش ‌پرداخت و تجمیع ریسک در تامین مالی مراقبت‌های سلامت. این موضوع در حالی است که در کشور ایران نیز بخش عمده ای از مخارج سلامت کشور در سال ۱۳۹۸ به صورت پرداخت از جیب تامین شده است. با این حال میانگین این شاخص در سال ۲۱۹ میلادی در سراسر دنیا ۱۸درصد ودرکشور‌هایی بادرآمدبالا، متوسط و پایین به ترتیب ۱۳.۶، ۳۵ و ۴۴.۷درصد بوده است. با توجه به سهم زیاد پرداخت از جیب در تامین مالی بخش سلامت کشور و آثار نامطلوب آن بر بهره ‌مندی از مراقبت‌های سلامت و افزایش مواجهه با مخارج کمرشکن سلامت، ضروری است در این زمینه اصلاحاتی صورت گیرد. طراحی یک سیستم تامین مالی مناسب علاوه بر کمک به تحقق عدالت در سلامت می‌تواند منجر به کاهش مواجهه خانوارها با هزینه‌های کمرشکن سلامت شود.

بالا بودن سهم خانواده در هزینه‌های سلامت
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با تأکید بر این‌که دلیل اصلی عدم تحقق سلامت در کشور، بالا بدون سهم پرداخت از جیب خانوار درهزینه‌های سلامت است، می‌گوید:« پایداری و افزایش منابع مالی در دسترس عاملی مهم جهت کاهش پرداخت از جیب هزینه‌های سلامت است.» طبق توضیح وی همچنین سیاست‌گذاری برای کاهش هزینه‌های این بخش، نیازمند راهبردهایی برای بهبود همکاری بین بخش‌های مرتبط از طریق تعیین اهداف و ایجاد چشم انداز مشترک است. نگاهداری می‌افزاید:«در این راستا لازم است نقش متولی‌گری وزارت بهداشت تقویت و سازوکارهای نظارت و ارزیابی سیاست‌های حمایتی طراحی شود.»وی با اشاره به نقش رسانه‌ها و اراده مسئولان برای کاهش هزینه‌های سلامت، می‌افزاید:« ارائه دهندگان خدمات باید در امر سیاست‌گذاری در این زمینه مشارکت داشته باشند تا سیاست‌ها و تصمیمات کلان، در جامعه هدف، اثرگذار باشد.»

مواجهه با هزینه‌های کمرشکن سلامت
ازجمله اهداف اصلی نظام‌های سلامت علاوه بر ارائه خدمات سلامت مورد نیاز، محافظت از افراد در برابر مشکلات مالی مرتبط با هزینه‌های بهره‌مندی از این خدمات است. در نظام سلامت کشور ایران دستیابی به این هدف از طریق راهبردهایی همچون گسترش پوشش بیمه سلامت، کاهش پرداخت از جیب، ارائه یارانه و افزایش منابع بخش سلامت طی قوانین، سیاست‌ها و برنامه‌های مختلف نتیجه بخش است. در این راستا برای تحقق سیاست محافظت مالی از افراد در برابر مخارج سلامت پیشنهاد می‌‌شود که نسبت به تقویت تامین مالی نظام سلامت کشور با محوریت اولویت‌دهی به مراقبت‌های پیشیگیری، پایدارسازی منابع مالی گسترش نظام پیش پرداخت و کاهش پرداخت از جیب توجه شود. از سویی دیگر بازنگری و بازتعریف سیاست‌‌های حمایتی در جهت افزایش محافظت از گروه‌‌های کم ‌درآمد و آسیب‌پذیر در برابر هزینه‌ها و افزایش تعهدات و عمق پوشش بیمه‌‌ای از سوی سازمان‌های بیمه‌گر نیز امری ضروری است.
محافظت مالی از خانوارها در برابر مخارج کمرشکن سلامت:
تقویت و تامین مالی نظام سلامت کشور 
اولویت‌دهی به مراقبت‌های پیشگیری
پایدارسازی منابع مالی
گسترش نظام پیش‌پرداخت
بازنگری و بازتعریف سیاست‌های حمایتی 
افزایش محافظت مالی از گروه‌های کم‌درآمد 
افزایش تعهدات بیمه‌ای سازمان‌های بیمه‌گر
توجه به خدماتی با بیشترین سهم از هزینه‌ها
ایجاد سازوکارهای نظارتی و ارزیابی سیاست‌های حمایتی
ایجاد نظام داده‌ای پویا برای ارزشیابی شاخص‌ها

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری پارکینگ طبقاتی ١۵٠٠ واحدی میدان شهدا تا پایان بهار ۱۴۰۳
  • عملیات «وعده صادق» تمام معادلات را به نفع ایران تغییر داد
  • کدام استان‌ها کمترین سهم را از تبدیل مجوز‌های صنفی دارند؟
  • سنگینی هزینه‌های درمان روی دوش مردم
  • تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام از اولویت‌های دولت سیزدهم است
  • اجتماع دانشگاهیان علوم پزشکی شهرکرد در حمایت از پاسخ کوبنده سپاه علیه اسرائبل
  • امسال ۲۷ هزار کادر درمان و ۷۰ هزار معلم جذب خواهند شد/ از صاحبخانه‌های بی‌انصاف مالیات دریافت می‌شود
  • نشست خبری سخنگوی اقتصادی دولت آغاز شد/ امسال ۲۷ هزار کادر درمان و ۷۰ هزار معلم جذب خواهند شد
  • نشست خبری سخنگوی اقتصادی دولت آغاز شد/ امسال 27 هزار کادر درمان و 70 هزار معلم جذب خواهد شد
  • نشست خبری سخنگوی اقتصادی دولت آغاز شد/ تکلیف جذب کادر درمان مشخص شد