Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-03-28@16:44:19 GMT

آخرین وضعیت تغییر یا حذف کنکور

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۲۸۹۳۰

آفتاب‌‌نیوز :

منصور غلامی در نشست خبری که امروز در ساختمان مرکزی وزارت علوم برگزار شد، در خصوص آخرین وضعیت تغییر یا حذف کنکور گفت: تغییر در روش برگزاری کنکور در برنامه ها وجود دارد و کار کارشناسی آن در وزارت علوم انجام شده است.در این زمینه لایحه ای به شورای عالی انقلاب فرهنگی داده شده است و چندین جلسه مرتبط در ستاد نقشه جامع علمی کشور و شورای اسلامی شدن دانشگاه ها برگزار شد و هم اکنون اقدامات کارشناسی روی برخی از بندهای این لایحه ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه با بیان اینکه ۸۵ درصد رشته ها بر اساس بررسی سوابق تحصیلی دانشجو می پذیرند، افزود: اکنون مسأله اصلی ۱۵ درصد رشته ها است که داوطلب زیاد دارند و ۶۰ درصد داوطلبانی که در ۱۵ درصد رشته ها رقابت می کنند.

وزیر علوم اظهار کرد: چون رقابت فشرده است باید کار دقیق تری صورت گیرد. دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی هم اعلام کرد که امیدوار به تغییر کنکور در سال ۱۴۰۱ است و وزارت علوم هم از این اقدام استقبال می کند.

غلامی در خصوص ممنوعیت دسترسی دانشجویان به پایان نامه های ایرانداک خاطرنشان کرد: در برداشت از قانون مقابله با تقلب و تهیه آثار علمی اختلاف ایجاد شد. سازمان بازرسی استنباط خود را اعلام کرده و دانشگاه ها و ایرانداک هم بر اساس وظیفه ای که از گذشته دارند، احساس کردند برداشت سازمان بازرسی باعث تاخیر در ارایه خدمت و در دسترس گذاشتن پایان نامه ها و رساله ها می شود. در حوزه معاونت پژوهشی وزارت علوم و مدیریت ایرانداک پیگیری ها در حال انجام است.

به گفته وی، اگر این امر هم اتفاق نیفتد، امکان اصلاح آیین نامه اجرایی وجود دارد و این در صورتی رخ می دهد که به این نتیجه برسیم از نظر اجرایی چه چیزی صحیح است. اگر موضوع با هم فکری و استنباط مشترک حل شد چه بهتر و گرنه اصلاحاتی در بندها و تبصره های آیین نامه اجرایی قانون مقابله با تقلب صورت می گیرد.

وی ضمن تاکید بر اینکه تلاش بر این است که همخوانی و سازگاری فارغ التحصیلان با بخش‌های فعال اقتصادی و صنعتی بالاتر رود، گفت: در بخش کشاورزی شاهد گسترش گلخانه‌ های پیشرفته هستیم و بخش زیادی از دانش آموختگان فنی مهندسی و کامپیوتر در این گلخانه‌ها به کار گرفته می‌شوند، بدون اینکه‌نیاز به دانش آموخته کشاورزی باشد. چرا که براساس فناوری کار را جلو می‌برند. در واقع یکی از آفت‌های اقتصاد ما بحث واردات است و اگر جلوی واردات بی رویه گرفته شود، کمتر از ۱۰ سال فارغ التحصیلان و اساتید دانشگاه‌های ما پیشرفته‌ترین صنایع را علم خواهند کرد.

غلامی ادامه داد: همچنین یکی از آفت‌هایی که گریبان آموزش عالی ما را گرفته، گسترش کمی و مطالعه نشده آموزش عالی است که این موضوع نیاز به بازنگری در سیاست‌ها وجود داشته و دارد. در همین راستا طرح شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۹۴ تحت عنوان ساماندهی و آمایش آموزش عالی به تصویب رسید. پس از آن بلافاصله در وزارت علوم گروه‌های کارشناسی تشکیل شد. بیش از یکسال بر روی طرح کار کردیم. طرح را به شورا بردیم و مجدداً روی آن تاییدیه گرفتیم و در نهایت به وزارت علوم برای اجرا ابلاغ شد.

وی ادامه داد: ما از هر مؤسسه‌ای برنامه می‌خواستیم می‌گفتند می‌خواهیم دانشگاه تهران بشویم، اما مگر چند دانشگاه تهران نیاز داریم؟

وزیر علوم با اشاره به طرح ساماندهی مؤسسات و دانشگاه‌ها،گفت: ما قرار نیست چند ده هیأت علمی را در یک نقطه جا کنیم اما برای کیفی سازی از تشکیل مؤسسات ضعیف جلوگیری می‌کنیم و آن‌ها را به دانشگاه‌های بزرگ استان یا شهرشان وصل می‌کنیم. ما دانشگاهی داریم که فقط ۵ هیأت علمی دارد و اسمش را هم گذاشتند دانشگاه. گفتن این موضوع برای من به عنوان وزیر شرم اور است. در واکنش به الحاق این مؤسسه برخی مسولان ابن گونه القا می کنند که می‌خواهند دانشگاه شهر ما را تعطیل کنند.

به گفته وی، برای رفع این مشکلات به طور جدی ایستاده ایم. هدف، تقویت این مراکز است و این مؤسسات در آینده هر وقت از نظر کارشناسی مورد تأیید قرار گرفتند و به این نتیجه رسیدند که جای دیگر مستقل کار کنند، هیچ‌مانعی ندارد.

وزیر علوم ادامه داد: بعضاً در بعضی موارد ورودهایی در اجرای طرح ساماندهی می‌شود که اذهان مردم را دچار تشویش می‌کند که گروهی آمدند که دانشگاه‌های ما را تعطیل کنند. در حالی که هیچ واحدی در بخش دولتی تعطیل نشده است و تعطیلی جزو برنامه ها نیست.البته مراکز علمی کاربردی وابسته به دستگاه‌های دولتی تعطیل شدند مگر آن‌هایی که در تاسیسشان قانون وجود داشته است‌.

وزیر علوم در خصوص همسان سازی حقوق اعضای هیات علمی نیز تاکید کرد: اختلاف نظرهایی در حقوق این همکاران بین دو وزارت خانه علوم و بهداشت وجود داشت ما تلاش کردیم به دلیل دولتی بودن هر دو مجموعه حقوق اعضای هیات علمی همسان سازی کنیم البته منظور ما همسان سازی با حقوق هیات علمی هایی که کار بالینی یا جراحی انجام می دهند نبود. بنابراین قرار بر این شد در بودجه ۱۴۰۰ این امر دیده شود امیدواریم بتوانیم همسان سازی حقوق را از سال آینده اجرایی کنیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: همسان سازی حقوق ها حقوق اعضای هیات علمی کنکور وزیر علوم همسان سازی دانشگاه ها وزارت علوم وزیر علوم نامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۲۸۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه‌های دولتی و رشته‌های اشتغال‌آفرین در اولویت دریافت بودجه

خطیبی، معاون وزیر علوم تحقیقات در برنامه تلویزیونی بالاتر با عنوان «بودجه آموزش عالی برای همه دانشجویان؛ آری یا نه؟» مطرح کرد: آنچه در بودجه عمومی کشور دیده می‌شود به دانشگاه های دولتی زیرمجموعه وزارت علوم اختصاص دارد و دانشگاه غیردولتی، غیرانتفاعی و دانشگاه هایی که به هر نحوی با شهریه خدمات می‌دهند از بودجه عمومی برخورداری ندارند و ما عمدتا از بودجه سنواتی که هرساله تصویب می‌شود بین پژوهشگاه ها، پارک های علم و فناوری، موسسات آموزشی و مراکزی که خدمات رایگان ارائه میدهند توزیع می شود.

او با بیان اینکه بودجه ۱۴۰۳ در این رابطه هنوز بسته نشده در رفت و آمد بین مجلس و دولت است، گفت: اما در سال ۴۰۲ بالغ بر ۴۱ هزار میلیارد تومان هزینه جاری بود تقریبا ۶ هزار میلیارد تومان هم بودجه تملکی و دارایی.

دانشگاه های دولتی در اولویت دریافت بودجه دولت 

وحید مهربانی مدرس دانشگاه نیز در این باره بیان کرد: اساسا وقتی آموزش عالی را تفکیک به دولتی و غیر دولتی می‌کنیم منطقا باید بودجه دولت به دانشگاه و دانشجویان بخش دولتی برسد. روال در کشور ما و سایر کشورها همین گونه است که دولت بودجه ای را تخصیص می دهد به دانشگاه‌های دولتی تا از طریق دسترسی به آموزش عالی دولتی اهدافی که دولت ها از برگزاری آموزش‌عالی در نظر دارند تحقق پیدا کند.

او ضمن مخالفت با توزیع متوازن بودجه بین دانشگاه‌های دولتی و غیر دولتی گفت : بخش غیردولتی خود باید هزینه های خود را تامین کند و بودجه دولتی نمی‌تواند به آن اختصاص پیدا کند مگر در موارد خاص که مشاهده شود مثلا دانشجویانی از بخش ضعیف جامعه در این دانشگاه ها حضور دارند و اگر حمایت دولتی وجود نداشته باشد دسترسی این‌قشر به آموزش عالی مخدوش می شود.

رایگان بودن تحصیل تا سرحد خودکفایی، تکلیف قانونی دولت

خطیبی‌، معاون وزیر علوم تاکید کرد: مقوله ای که خیلی باید به آن دقت کنیم بحث کیفیت آموزش عالی است آن هم نه در نحوه ارائه آموزش. چیزی که ما در این دوره وزارت علوم پیگیری می‌کنیم بحث آمایش آموزش عالی است. اینکه ما چه چیزی آموزش دهیم. ما تاکید داریم به لحاظ تکلیف قانونی که داریم به عنوان دولت، تحصیلات تا سرحد خودکفایی رایگان باید باشد و تکلیف قانونی ما است. 

او ادامه داد: در یک رشته ای که بازار اشتغال ندارد و انباشت فارغ‌التحصیلان را داریم یا فارغ التحصیلان فعلی اوضاع اقتصادی چندان خوبی ندارند، در این شرایط ما دیگر تکلیفی نداریم در این رشته شرایط تکلیف رایگان را بگذاریم.

معاون وزیر علوم گفت: موضوعی که ما پیگیری می‌کنیم بحث آمایش آموزش عالی و توجه به پیوست اشتغال برای هر رشته است. یعنی هر رشته ای که بخواهد ایجاد شود مکلف شدند مسئولین دانشگاه که پیوست اشتغال آن را ارائه دهند مبنی بر اینکه اگر قرار است این رشته ایجاد شود آیا آینده شغلی دارد یا نه. ناظر به همین قضیه در رشته های زیادی ظرفیت دانشجو را صفر کردیم؛ رشته‌هایی که بازار کار آن‌ها اشباع شده و ضرورتی در آموزش عالی حس نشد که ادامه داشته باشند. برعکس آن هم وجود داشت و رشته های جدید هم ایجاد شدند.

نمی‌توان برای علم و تکنولوژی سقف قائل شد

 خطیبی با بیان اینکه ما نمی‌توانیم برای علم و تکنولوژی سقف قائل شویم، گفت: امروز علوم نوظهوری مثل هوش مصنوعی، نانو، کوانتوم و دانش هسته ای داریم ، در این قضایا همچنان باید تحقیق کنیم و فارغ‌التحصیل داشته باشیم تا بتوانیم نیاز کشورمان را برطرف کنیم.

او مطرح کرد: برای بحث سرحد خود کفایی نمی‌توان یک حکم کلی داد و باید رشته به رشته، مورد به مورد بررسی بکنیم که این کار در حال انجام است. 

اهمیت به آینده شغلی در تایید رشته های جدید 

او ادامه داد: در وزارت علوم یک شورای گسترش آموزش عالی داریم که آینده شغلی رشته هایی که قرار است تاسیس شوند در آن بررسی می شود. برای رشته هایی که ضریب اشتغال بالا دارند ونیاز کشور است، اتفاقا اصرار داریم که آموزش رایگان باید صورت بگیرد. عدد بودجه ای ک برای دانشگاه ها می‌بینیم ناظر به همین قضیه است که این اعتبارات صرف رشته‌هایی شود که فوایدی برای کشور دارد و مسائل را می تواند حل کند و اشتغال پذیری را برای فارغ‌التحصیلان به دنبال داشته باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی دانشگاه و كنكور

دیگر خبرها

  • فرم امتیازدهی علمی داوطلبان جذب هیئت علمی دانشگاه‌ها اصلاح شد
  • فعالیت ملک‌زاده به عنوان عضو هیئت علمی تمدید شد
  • فرم امتیازدهی علمی داوطلبان جذب هیأت علمی دانشگاه ها اصلاح شد
  • حدود دوهزار رشته غیراستاندارد دانشگاهی حذف شد
  • حدود ۲هزار رشته غیراستاندارد دانشگاهی حذف شد
  • تمرکز دانش بنیان‌ها بر سواحل مکران
  • شرط حذف کنکور؛ حل چالش اشتغال است
  • کمک هزینه ۱۰۰میلیون یورویی به دانشگاه‌ها تعلق گرفت
  • رشته‌های اشتغال‌آفرین در اولویت دریافت بودجه دولت
  • دانشگاه‌های دولتی و رشته‌های اشتغال‌آفرین در اولویت دریافت بودجه