Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج، سی‌سخت مرکز شهرستان دنا در ۳۵ کیلومتری شمال غربی شهر یاسوج شهری زیبا با انبوهی از درختان کهن بلوط، درختان سیب، انگور، هلو و چشمه‌ها و آبشار‌ها از جمله کوه‌گل و چشمه میشی است.

سی‌سخت دارای گردشگری بی‌نظیر طبیعی است و همه ساله به خصوص در ایام گرم سال پذیرای گردشگران و مسافران از سراسر ایران اسلامی بود تا در آب و هوای مطبوع و دل‌انگیز سی‌سخت لحظات خاطره انگیزی را سپری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما زلزله ۵.۶ ریشتری ۲۹ بهمن شهر سی‌سخت خسارت فراوانی را به همه بخش‌ها از جمله بخش گردشگری وارد کرد. زلزله در سی‌سخت ۱۴.۵ میلیارد تومان به گردشگری خسارت وارد کرد.

 

واحدهای بوم‌گردی که با تسهیلات بازسازی شده و روزی میزبان میهمان و گردشگران ایرانی و خارجی بود پس از زلزله به شدت آسیب دیدند، هتل دال دنا که ایام گرم سال خصوصا تابستان از میهمانان کشورهای حوزه خلیج فارس پذیرایی می‌کرد از زلزله در امان نبوده  و خسارت فراوانی دیده است.

مجید صفایی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به خسارت فراوان زلزله به تاسیسات گردشگری گفت: سی‌سخت  به دلیل گردشگری بی‌نظیر طبیعی طی سال‌های گذشته به عنوان شهر نمونه گردشگری مصوب شده است.

 

وی عنوان کرد: با توجه به خسارتی که زلزله به سی‌سخت وارد کرده تقاضا کردیم ضوابط معماری گردشگری در سیمای شهر سی‌سخت لحاظ شود.

 

انتهای پیام/۸۲۰۲۴

منبع: فارس

کلیدواژه: زلزله گردشگری معماری یاسوج سی سخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۳۳۸۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باران سیل‌آسای زواره خشت‌های شهر را با خود برد

ایسنا/تهران بارش شدید باران و وقوع سیل بی‌سابقه در شهر تاریخی و کویری زواره اصفهان خسارت‌هایی به باغات، محصولات کشاورزی و منازل بویژه بافت قدیمی‌ شهر که اکثرا خشت‌وگلی هستند، وارد کرد.

از بعد از ظهر روز دوشنبه تا چهارشنبه در تمامی مناطق استان بارش باران، وزش تندباد و طوفان لحظه‌ای و کاهش نسبی دما و شدت بارش‌های رگباری باران و تندباد در مناطق شمال و شرق و مرکز استان از سوی هواشناسی استان اصفهان هشدار داده شد.

در همین راستا بارش شدید باران و وقوع سیل بی‌سابقه در شهر تاریخی زواره اصفهان و روستاهای اطراف آن، موجب آبگرفتگی منازل و وارد کردن خسارت‌ به اماکن و زیرساخت‌ها به ویژه در افت تاریخی شهر زواره شد. خوشبختانه این خسارت جانی به همراه نداشته است.

به گزارش ایسنا، به گفته مردم و مسئولان شهر این حجم از بارندگی در ۴۰ الی ۵۰ سال اخیر بی‌سابقه بوده است.

رانش زمین بعد از سیل اخیر در روستای گلزار محمد بخش زواره، تخریب کامل بخشی از جاده روستای گلزارمحمد به یافت آباد، فرو نشست جاده آسفالت در جاده روستای گلزارمحمد _ یافت آباد دربخش زواره، ایجاد حفره بزرگ در انتهای خیابان منتهی به کوره‌های آجرپزی شهر، ورود سیلاب به داخل حسینیه‌های تاریخی زواره، گرفتار شدن چندین خودرو در سیل، خسارت و تخریب یک واحد مسکونی در خیابان امامزاده یحیی(ع) شهر، بسته شدن پل ورودی زواره در جاده اردستان و جاری شدن سیل در بافت تاریخی شهر از جمله خسارت‌های سیل اخیر بوده است. 

مسئولان شهری زواره در گفت‌وگو با ایسنا می‌گویند در حال برآورد خسارت ناشی از این سیل هستند و هنوز آمار دقیقی از خسارت‌ها به دست نیامده است.

به گفته رییس مرکز پیش‌بینی و مخاطرات جوی اداره کل هواشناسی اصفهان، بیشترین بارندگی اخیر استان در ‌منطقه کویری خور و بیابانک و همچنین شهر زواره با ۲۷ میلی‌متر ثبت شده است.

پس از خور و بیابانک و زواره، دهاقان با ۲۲، بادرود و خوانسار با ۲۱، اردستان و گلپایگان با ۲۰، چادگان با ۱۸، کاشان و مهاباد با ۱۴، نطنز با ۱۳ و فریدونشهر با ۱۱ میلی‌متر دارای بیشترین بارندگی بوده‌اند.

علی نهادی کاشانی سرپرست دادگاه بخش زواره به همراه فرمانده‌ انتظامی بخش زواره و فرمانده ‌حوزه بسیج بخش زواره از مناطق سیل‌زده بازدید کردند.

سرپرست دادگاه بخش زواره در حاشیه این بازدید گفت: با بررسی تمام زوایای مناطق سیل‌زده چنانچه قصوری صورت گرفته باشد، در دستور کار دادگاه قرار می‌گیرد. 

وی افزود: در صورت احراز ترک فعل منتسب به هر مسئول یا نهاد، موضوع در جهت استیفاء حقوق عامه پیگیری و تعقیب خواهد شد.

‌به گفته مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان بارش‌ها در شهرستان اردستان، خسارت‌هایی به قنات مهراندو و ظفرقند وارد کرده‌است، همچنین در بخش زواره به قنات روستای تلک‌آباد و روستاهای اطراف، آسیب‌هایی وارد شده‌است. در این بخش چند باب منزل قدیمی نیز آسیب دیده و ۴۰ راس گوسفند نیز تلف شد.

وقوع سیل در روز سه شنبه باعث توقف شش ساعته قطار بندرعباس به تهران در ایستگاه راه‌آهن ‌زواره شد که مسیر راه‌آهن یزد به تهران بازگشایی شد. در بخش مهاباد زیرگذر پل راه‌آهن موغار به زواره سیلاب از مسیر راه‌آهن یزد گذشته که ایمن‌سازی این مسیر انجام شد تا تردد ادامه یابد.

وی افزود: تیم‌های ارزیابی از بنیاد مسکن، راهداری، جهاد کشاورزی به مناطقی که تحت تاثیر سیل بوده‌اند اعزام شدند تا خسارات احتمالی براورد شود.

‌مدیر روابط عمومی اداره کل راه‌آهن یزد در این باره گفت: با بارش باران روز و شب روز سه شنبه مسیر پل موغار اردستان به علت بارش باران بالادست زیر ریل تحلیل رفته و موجب توقف قطارها شده بود که با تلاش ویژه مأموران فنی، بلافاصله بالاست زیر ریل‌های راه‌آهن تزریق و حرکت قطارها از سر گرفته شد. 

‌سیل خسارت سنگینی به کشاورزی روستای امیران دربخش زواره وارد کرد

 دهیار امیران بخش زواره با اشاره به سیل اخیر گفت: بارش شدید باران و جاری شدن سیل خسارت‌های سنگینی به محصولات کشاورزی، باغی و دامداری‌های این روستا وارد کرد. هم‌چنین جاری شدن سیل زیان‌هایی را نیز به انبارهای محصولات کشاورزی از جمله گندم، جو و کود شیمیایی کشاورزان چاه سلمان این روستا زد.

سیدجواد نیازی گفت: مردم برای جلوگیری از ورود سیل به روستا اقدام به تغییر مسیر سیل به طرف زمین‌های کشاورزی کردند. سیل به جاده‌های بین مزارع کشاورزی، دامداری‌ها، نهرها و کانال‌های آب کشاورزی، جوی قنات‌ها و زمین‌های کشاورزی و باغی خسارت‌های فراوانی وارد کرده است. 

نیازی با بیان اینکه بخش‌هایی از جاده امیران - اردستان نیز از گزند سیل در امان نماند و تخریب شده است، خواستار حضور کارشناسان جهاد کشاورزی اردستان برای برآورد بررسی دقیق و خسارت‌های ناشی از سیل در این روستا شد.

یکی از آثار مثبت سیل اخیر در شهر زواره، آبگیری کویر زیبای دق سرخ زواره و ایجاد دریاچه مصنوعی در حاشیه این شهر بوده که زیبایی این کویر که سالانه پذیرای گردشگران داخلی و خارجی زیادی است را دوچندان کرده و این مساله گردشگران را به سمت این کویر روان کرده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خسارت ۱۳۰۰ میلیاردی سیل به کشاورزی کهگیلویه‌وبویراحمد
  • نقش توجه به پژوهش‌های علمی در مدیریت بلایای طبیعی بی‌بدیل است
  • باران سیل‌آسای زواره خشت‌های شهر را با خود برد
  • سیل به ۱۰ واحد مسکونی در سوادکوه خسارت وارد کرد
  • خسارت میلیاردی آتش در مغازه لوازم‌خانگی
  • خسارت ۱۸۴ میلیاردی باران به بناهای تاریخی سیستان وبلوچستان
  • خسارت ۱۸۴ میلیاردی به بنا‌های تاریخی سیستان و بلوچستان
  • خسارت ۱۸۴ میلیاردی بارندگی به بناهای تاریخی سیستان‌وبلوچستان
  • زلزله مرزن آباد مازندران خسارتی نداشت
  • خسارت میلیاردی سیل به کشاورزان گراشی