Web Analytics Made Easy - Statcounter

در ادامه افزایش قیمت مرغ و نوسان آن طی ماه های اخیر این کالا نسبت به سال گذشته بیش از ۸۲ درصد افزایش قیمت داشته است، این در حالی است که واردات نهاده های تولید از جمله ذرت و سویا متوقف نشده و تامین ارز آن نیز همچنان ترجیحی بوده است.

به گزارش ایسنا، از حدود دو تا سه ماه اخیر بازار مرغ با نوسان قیمت همراه شد؛ به طوری که بعضا تا ۳۰ هزار تومان  نیز افزایش قیمت داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئولان واکنشهای متفاوتی در رابطه با دلیل افزایش قیمت مرغ به عنوان کالای مصرفی مردم داشتند، از یک طرف موضوع افزایش قیمت نهاده های دامی از جمله سویا و ذرت مطرح است و از سوی دیگر موضوع انحرافات شدیدی در توزیع مرغ بعد از کشتار وجود دارد.

با این حال وزارت صمت و جهاد بارها وعده تنظیم بازار مرغ را داده اند هنوز این اتفاق نیفتاده و گاها صف های طولانی برای تهیه این کالا تشکیل می شود.

نوسان قیمت مرغ را می توان در گزارش های رسمی به وضوح دید، جایی که گزارش اخیر مرکز آمار ایران از قیمت کالاهای خوارکی مردم نشان می دهد که هر کیلو مرغ ماشینی از حدود ۱۲ هزار و ۶۰۰ تومان در بهمن ماه سال گذشته به متوسط ۲۳ هزار تومانی در بهمن امسال رسیده است. البته این کالا تا  حدود ۲۵ هزار تومان به طور متوسط نیز گزارش شده و مشاهدات میدانی نشان از قیمت ۳۰ هزار تومان و بالاتر نیز داشته است.

براین اساس قیمت مرغ نسبت به دی ماه ۹.۶ و در مقایسه با بهمن پارسال ۸۳.۳ درصد افزایش داشته است.

مروری بر قیمت گوشت مرغ از ابتدای سال جاری نشان می دهد که هر کیلو از این کالا در فروردین ماه ۱۱ هزار و ۳۰۰، اردیبهشت ۱۱ هزار و ۱۰۰، خرداد ۱۰ هزار و ۸۰۰، تیر ۱۵ هزار و ۴۰۰، مرداد ۱۳ هزار و ۷۰۰، شهریور ۱۵ هزار و ۳۰۰، مهر ۱۸ هزار و ۶۰۰، آبان ۱۷ هزار و ۴۰۰، آذر ۱۹ هزار، دی ۲۲ هزار و ۴۰۰ و در بهمن ماه ۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان به طور متوسط قیمت خورده است.

در حالی از دلایل افزایش قیمت مرغ گرانی و یا کمبود نهاده های دامی  اعلام می شود که این نهاده ها با ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومان وارد می شوند و قیمت این ارز برای واردات این کالاها تغییری نداشته است.

بررسی آمار گمرک ایران نشان می دهد که تا پایان بهمن ماه امسال حدود ۹.۱ میلیون تن با ارزش بیش از ۲.۲ میلیارد دلار ذرت و بیش از ۱.۶ میلیون تن کنجاله سویا با ارزش بالغ بر ۶۹۳.۷ میلیون دلار وارد شده است که بیانگر واردات حدود ۲.۹ میلیارد دلاری ذرت و سویا تا پایان بهمن ماه است.

همچنین  میزان دپوی ذرت در گمرک و بنادر به ۱.۸ میلیون تن و  سویا به بیش از ۵۹۰ هزار تن می رسد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مرغ ذرت كنجاله سويا افزایش قیمت هزار تومان بهمن ماه قیمت مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۳۶۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم۱۹درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گمرک ایران، میزان وزنی قهوه وارداتی در این مدت ۴۹ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۸.۵۵ درصد افزایش داشته است.

براساس این گزارش، در سال ۱۴۰۲ کشورهای امارات متحده عربی، ویتنام، هند، اندونزی و اوگاندا ۵ کشور عمده طرف معامله واردات قهوه با ایران بودند ،۹۵ درصد از ارزش قهوه وارداتی به کشور از طریق ۵ کشور مذکور انجام گرفته است. در این میان کشور امارات متحده عربی با ۷۸ میلیون دلار، ۵۲.۸۹ درصد از سهم واردات قهوه ایران به لحاظ ارزشی را به خود اختصاص داد.

همچنین، تشریفات گمرکی حدود ۸۲ درصد از وزن و ارزش واردات قهوه از طریق گمرک شهید رجایی انجام گرفته است و پس از آن گمرکات مشهد، بوشهر، بندرلنگه و تهران در رده بعدی قرار گرفتند. در سال ۱۴۰۲ این میزان قهوه وارداتی از سوی ۱۲۱ شخص و شرکت انجام گرفته است. تجارت جهانی قهوه در سال ۲۰۲۲ به میزان ۴۵.۵ میلیارد دلار بوده که بزرگترین صادرکنندگان قهوه، کشورهای برزیل کلمبیا و ویتنام و بزرگترین واردکنندگان قهوه آمریکا، آلمان و بلژیک بودند.

لازم به ذکر است؛ سهم قهوه از تجارت جهانی در سال ۲۰۲۲ به میزان ۱۹ صدم درصد از تجارت جهانی بوده است.

کد خبر 6088475 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • سهم ۱۹ درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته
  • سهم۱۹درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته
  • مجوز افزایش دوباره «قیمت لاستیک» به فاصله شش ماه/ سازمان حمایت از مصرف کننده خبر دارد؟
  • تخلیه ۲.۲ میلیون تنی ۶ قلم کالا طی فروردین‌ماه در بنادر
  • افزایش ۵۰ درصدی قیمت کتاب‌های درسی برای سال تحصیلی جدید
  • چای از لیست کالا‌های مشمول مالیات یک درصدی حذف می‌شود
  • چای از فهرست کالاهای مشمول افزایش مالیات یک درصدی حذف شود
  • چای از لیست کالاهای مشمول مالیات یک درصدی حذف شد
  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است
  • ماجرای دنباله دار افزایش ۵۰ درصدی قیمت پژو پارس؛ وزیر صمت و شورای رقابت چه می گویند؟ | قیمت های جدید را ببینید