Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی کرونا گفت: با توجه به محدودیت انجام تست‌های کرونا و خطای منفی کاذب آنها، برآورد این است که به ازای هر یک فرد مثبت کرونا که شناسایی می‌شود سه برابر آن یعنی سه نفر دیگر بیمار و ناقل ویروس است که شناسایی نمی‌شود و در جامعه رها است.

حمید سوری روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: نکته مهم برای کنترل اپیدمی، بیماریابی فعال است که البته به خصوص برای افراد بی علامت کار سختی است و معمولا به ازای هر یک بیماری که شناسایی می شود سه نفر حامل بیماری هستند که شناسایی نمی شوند و در جامعه رها هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع تعداد واقعی مبتلایان روزانه چهار برابر افراد شناسایی شده است. افرادی که شناسایی نمی شوند، همان هایی هستند که موجب گسترش بیماری می شوند در غیر این صورت آن افرادی که شناسایی می شوند، تحت مراقبت قرار می گیرند و خطر زیادی برای جامعه ندارند.

وی افزود: در مورد تست های تشخیصی در هیچ جای دنیا از همه مردم تست های مولکولی «پی سی آر» نمی گیرند، بلکه بیشتر از تست های سریع استفاده می کنند تا وضعیت اپیدمی را در مناطق مختلف بسنجند. چون تست های «پی سی آر» هم گران هستند و هم با توجه به نیاز به تجهیزات آزمایشگاهی امکان انجام آن در همه جا نیست. البته تست های سریع ممکن است منفی کاذب زیادی داشته باشند و در موارد لازم باید تست های تکرار شوند.

سوری ادامه داد: با این وجود شبکه نظارت و تیم واکنش سریع وزارت بهداشت به طور دائم بر وضعیت اپیدمی نظارت دارد و به سرعت تغییر وضعیت دنبال می شود.

رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی کرونا درباره سفرهای نوروزی گفت: هر نوع جا به جایی، تردد و سفر، بالقوه خطرناک است و می تواند آتش اپیدمی را شعله ورتر کند. اما این اپیدمی از جنبه های مختلف تهدید کننده است و جنبه های رفتاری، روانی و اجتماعی هم باید رعایت شود، موضع وزارت بهداشت خیلی قاطعانه این بوده که سفرها به خصوص در نوروز انجام نشود اما در جمع بندی مقامات ارشد دولت به این نتیجه رسیدند که سفرها کلا ممنوع نشود، البته این تصمیم حتما بعد از این انجام شده که موضع و نظرات وزارت بهداشت را هم شنیده اند و بعد تصمیم گرفته اند.

وی افزود: وضعیت کشور از نظر شیوع کرونا در مناطق مختلف متفاوت است، برخی مناطق مثل خوزستان شیوع کرونا فراوانی بیشتری دارد و اگر به درستی مدیریت نشود، ممکن است، گسترش بیشتری پیدا کند بنابراین مهمترین اقدامی که اکنون در حال انجام است، این است که کانون های آلودگی شناسایی شود و با حضور تیم های واکنش سریع در همان محل آن را کنترل و از گسترش اپیدمی جلوگیری کنیم، برای این کار لازم است، بیماریابی فعال انجام شود بنابراین قرنطینه و جداسازی را به سرعت مبنای کار قرار داده ایم.

وی گفت: همزمان درمان سرپایی را در مناطق آلوده تر گسترش داده ایم تا افراد مبتلا به شرایط وخیم بیماری وارد نشوند و به بستری بیشتری نیاز نداشته باشیم تا منجر به تبعات بیشتری برای مردم و سیستم بهداشتی و درمانی کشور نشود.

این متخصص اپیدمیولوژی ادامه داد: اکنون بیشتر استان خوزستان و استان های اطراف آن مثل چهارمحال و بختیاری درگیر شیوع بسیار بالای کرونا هستند. بیشتر موارد ویروس جهش یافته در این استانها و برخی استانهای دیگر مثل آذربایجان غربی دیده شده است و نگرانی در این استانها بیشتر است.

سوری گفت: در استانهایی مثل کرمانشاه که میزان شیوع بیماری کووید۱۹ کمتر است، بهتر است، تمهیدات محافظتی به صورت قرنطینه معکوس اعمال شود، درست مثل اینکه یک دشمن بیرونی حمله کرده و لازم است با بستن راهها و قرنطینه معکوس جلوی ورود بیماری را بگیریم.

بیشتر بخوانید: شمار مبتلایان جهانی کرونا به بیش از ۱۲۱ میلیون نفر رسید شناسایی گونه جدید ویروس کرونا در فرانسه ویروس انگلیسی کرونا در مشهد در حال چرخش است لینک کوتاه: asriran.com/003Fms

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۴۱۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهمترین عامل مرگ و میر افراد بالای ۵۰ سال

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر شکیبا با بیان اینکه تشخیص زود هنگام سرطان‌ها و درمان به موقع آن‌ها می‌تواند معجزه‌ای برای باز پس گرفتن زندگی انسان‌ها باشد گفت: یکی از راه‌هایی که به تشخیص و شناسایی زودهنگام سرطان روده کمک می‌کند غربالگری است.

 به گفته وی معاون بهداشتی دانشگاه غربالگری سرطان روده توسط پایگاه‌های سلامت و مراکز خدمات جامع سلامت در مناطق شهری و خانه‌های بهداشت در روستا‌ها بر اساس انجام تست فیت برای جمعیت ۵۰ تا ۷۰ سال به صورت رایگان انجام می‌شود و در صورت مشکوک بودن فرد از نظر ابتلا به سرطان روده بزرگ، افراد جهت انجام آزمایشات تکمیلی به پزشکان متخصص ارجاع داده می‌شوند.

 وی در ادامه افزود:در سال گذشته، ۲۳ درصد جمعیت ۵۰ تا ۷۰ سال استان از نظر ابتلا به سرطان روده بزرگ غربالگری شدند که تعداد ۲۴ مورد بیمار شناسایی شدند.

 به گفته او با توجه به اینکه بیماران شناسایی شده از طریق برنامه غربالگری اکثراً فاقد علائم واضح بودند؛ بنابراین تشخیص زود هنگام هم در افزایش طول عمر ایشان و هم در موفقیت درمان بسیار موثر خواهد بود.

 دکتر شکیبا توصیه کرد: افراد می‌توانند با مراجعه بهنگام به خانه‌های بهداشت در روستا‌ها و پایگاه‌های سلامت و مراکز خدمات جامع سلامت در نقاط شهری از وضعیت سلامت خود آگاهی یابند و گام مهمی در راستای ارتقای سطح سلامت خود و جامعه بردارند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • شناسایی ۶۱۲ مبتلا به سرخک در ۱۴۰۲/ بیشترین آمار در ۴ استان
  • شناسایی ۳۰۰ تارنمای فعال در زمینه فروش سوالات کنکور
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • شناسایی ۳۰۰ تارنمای فعال در زمینه تبلیغ فروش سوالات کنکور/ ۲۰ نفر دستگیر شدند
  • بازداشت ۲۰ نفر از مدعیان فروش سوالات کنکوری + جزئیات | شناسایی ۳۰۰ فقره تارنمای فعال در این زمینه
  • هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد اپیدمی جدید/ آیا ویروس جدید جای نگرانی دارد؟
  • مهمترین عامل مرگ و میر افراد بالای ۵۰ سال
  • بیماری سالک در دامغان کنترل شد
  • افزایش مبتلایان به سرطان در بلخ
  • سندروم پس از کرونا چیست؟