Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ،چندی پیش طی سلسله گزارشاتی از گرانی مرغ و ضعف نظارت بر قیمت مرغ در سیستان و بلوچستان خبر دادیم؛ در جنوب استان در منطقه بلوچستان وضعیت به مراتب بدتر است؛ چرا که مردم بلوچستان به مصرف مرغ زنده علاقه دارند و این یک مانع برای پیگیری ماجرا است آن هم وقتی که مرغ زنده خارج از شبکه توزیع وارد بازار‌ها می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گزارشات میدانی که پیشتر از مرغ فروشی‌های سطح شهر چابهار داشتیم، در کمتر فروشگاهی مرغ پیدا می‌شود و این در حالی است که مرغ کشتارگاه نیز به صورت محدود تنها در برخی مرغ فروشی‌ها موجود بوده، اما به قیمت گزاف کیلویی ۴۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

همچنین بررسی‌ها نشان از این دارد که به دلیل کمبود مقطعی که در زمینه مرغ در این استان به وجود آمده بود و همچنان تاثیرش مشخص است، قیمت‌ها به شدت بالا هستند و از طرفی هم بیشتر مرغ فروشی‌هایی که مرغ گران می‌فروشند مسئله‌شان این است که در واقع مرغ را گران خریده‌اند.

قیمت مبهم مرغ در سیستان و بلوچستان

یکی از شهروندان چابهاری به خبرنگار تسنیم گفت: ما مدت‌هاست مرغ ارزان در چابهار ندیده‌ایم، اما به مرغ گران هم راضی هستیم و حتی مرغ یخی هم بیاورند خواهیم خرید. خواهش من این است که مسئولان تلاشی برای مردم استان بکنند؛ برای مثال من خودم روز گذشته در زاهدان مرکز استان بودم، اما آنجا هم هیچ مرغی پیدا نکردم بخرم تا به خانه‌ام در چابهار بیاورم، این کمبود در کل استان است.

نکته جالبی که در بررسی‌های بیشتر مشخص شد این است که برای مثال در سایت رسمی "itpnews" هیچ خبری از اعلام قیمت مرغ زنده در سیستان و بلوچستان وجود ندارد در حالی که اکثر استان‌های ایران قیمت‌هایشان در این سایت رسمی ثبت شده و هر روز نیز با توجه به قیمت‌های جدید به روز می‌شود که باید گفت با بررسی همین قیمت‌ها نیز متوجه می‌شوید قیمت مرغ در سیستان و بلوچستان عرش‌نشین است.

قیمت مرغ در سیستان و بلوچستان به آسمان رسید / تمدید وعده‌ها برای کاهش قیمت‌ها تا چند روز آینده

۸۵۰ تن مرغ در شهر‌های سیستان و بلوچستان توزیع می‌شود

حیدر جودا که خودش یکی از مرغ فروشان چابهاری است، به خبرنگار تسنیم گفت: من مدت‌ها پیش مرغداری داشتم و اکنون هم مطمئن هستم بیشتر این افرادی که مرغ را به مرغ فروشی‌ها گران می‌فروشند نهاده‌هایشان را با ارز دولتی گرفته‌اند، اما از اوضاع پیش آمده استفاده می‌کنند تا بتوانند پول بیشتری در بیاورند.

او ادامه داد: مرغدار با کدی که برایش در بازارگاه تعریف شده نهاده خریداری می‌کند و همه چیز به طور شفاف در سامانه موجود است؛ بروید و بررسی کنید متوجه خواهید شد که دولت به بیشتر این مرغداری‌ها نهاده را با ارز دولتی داده است.

این مرغ‌دار افزود: یارانه مردم حقی است که با این شرایط همگی به جیب مرغداری‌ها می‌رود به ویژه مرغداری‌هایی که مرغ را گران می‌فروشند؛ برای مثال یک مرغداری در کنارک است که نزدیک به ۸۰ درصد مرغ‌های خود را به صورت زنده و با قیمت کیلویی بالای ۳۰ هزار تومان وارد بازار کرده؛ آیا این کار درست است؟

جودا اظهار داشت: پیشنهاد من برای حل مشکل این است که نظارت‌ها بیشتر شود و به شدت با گران‌فروشان برخورد شود. اکنون نه مرغ زنده بلکه مرغ منجمد هم در چابهار نیست و من خودم می‌توانم مرغ از مرغداری‌های گران‌فروش بیاورم، اما با این شرایط باید مرغ را کیلویی ۴۰ هزار تومان بفروشم تا برایم صرفه داشته باشد که به دلیل نفرتم از گران‌فروش و گران‌فروشی چنین کاری را نمی‌کنم و نزدیک به ۱۰ روز است هیچ مرغی نیاورده‌ام تا بفروشم.

تشکیل پرونده برای مرغ‌داری‌ها به ارزش ۲۰ میلیارد تومان!

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سیستان و بلوچستان در این زمینه به خبرنگار تسنیم گفت: ما با گران‌فروشی چه مرغ زنده باشد و چه مرغ کشتارگاه یا یخی برخورد جدی خواهیم کرد، اما در مبحث مرغ زنده مسئله‌ای که وجود دارد این است که این کار غیرقانونی است و با این حال تاکید می‌کنم اگر ثابت شود مرغ فروش، مرغ زنده را هم گران خریده، قطعاً با آن مرغداری متخلف هم برخورد خواهیم کرد.

داود شهرکی اظهار داشت: برای نزدیک به ۲۰ مرغداری با ارزش بیش از ۱۹ میلیارد تومان در فقط شهر زاهدان پرونده تخلف تشکیل داده‌ایم و نظارت‌ها به صورت جدی جریان دارد و از مردم هم می‌خواهیم حتی اگر با گران‌فروشی مرغ زنده در سطح شهر روبرو شدند، طی تماس با سامانه تلفنی ۱۲۴، همکاران ما را در جریان قرار دهند تا در اسرع وقت نسبت به موضوع اقدام شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان گفت: مرغ‌داری‌های متخلف که ما به صورت جدی در حال شناسایی آن‌ها هستیم، با وجود اینکه نهاده یارانه‌ای و با ارز دولتی خریداری شده را از وزارت جهاد کشاورزی تحویل گرفته‌اند، اما به گران‌فروشی اقدام می‌کنند و تمام سعی و تلاش خود را به کار می‌بندند تا مرغ را خارج از شبکه توزیع به بازار برسانند.

به زودی قیمت‌ها پایین می‌آید

وی افزود: اکنون همه تلاش ما بر این است که تمامی نیاز مردم را برطرف کنیم و مسئله اصلی که در استان پیش آمده این بوده که بر اساس آمار وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تامین مرغ نزدیک به ۶۵ درصد مرغ استان توسط خرید از مازاد استان‌های دیگر تامین می‌شد و بیماری آنفولانزای مرغی که در یکی از این استان‌ها پیش آمد، به طور مقطعی مشکلاتی را برای ما به وجود آورد.

شهرکی در توضیح بیشتر مسئله زنده فروشی مرغ در شهرستان‌های جنوب سیستان و بلوچستان، گفت: توجه کنید که ما در جنوب استان کشتارگاهی نداریم و به همین دلیل صرفه اقتصادی ندارد که مرغ‌دار بخواهد مرغ را بار بزند و برای مثال به ایرانشهر برای کشتار بفرستد و همین مسئله است که با نظارت جهاد کشاورزی مرغ را زنده به مرغ فروشی می‌فرستند تا نیاز مردم استان نیز تامین شود.

او بیان کرد: اکنون در چنین شرایطی تمام تلاش ما بر این است که با استفاده از ذخایر مرغ یخی خود که ۸۵۰ تن است، بتوانیم عرضه را به حد کافی برسانیم و از این طریق قیمت مرغ در سطح استان را کاهش دهیم؛ همچنین به زودی با توجه به اینکه جوجه‌ریزی مرغداری‌های ما در اوایل فروردین‌ماه به بار خواهد نشست، انتظار کاهش قیمت‌ها را در اوایل سال بعدی داریم.

منبع :تسنیم

انتهای پیام/گ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فروش مرغ قیمت مرغ توزیع مرغ مرغ در سیستان و بلوچستان مرغ فروشی ها قیمت مرغ مرغداری ها گران فروشی برای مثال گران فروش مرغ فروش مرغ زنده استان ها قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۴۳۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی مجموعه مدیریت سیستان و بلوچستان از گسترش و حمایت خانه های دین و زندگی

  رضا شریفی در مراسم توسعه و گسترش خانه‌های دین و زندگی در استان، اظهار کرد: مصداق بارز دغدغه مقام معظم رهبری با توجه به نام گذاری امسال به عنوان سال جهش تولید با مشارکت مردم، همین خانه‌های دین و زندگی است، براین اساس باید برای گسترش و افزایش این مجموعه‌ها تلاش کرد.

وی گفت: خانه‌های دین و زندگی مجموعه‌هایی اثرگذار بوده و در کنار سایر کنشگران اجتماعى و تشکل‌های مردمی و سمن ها، می‌توانند تاثیرگذار باشند، دشمن به دنبال کم رنگ کردن نقش مردم و القای وجود اختلاف فی ما بین دستگاه‌های اجرایی با کف جامعه و فاصله انداختن بین این دو است و متاسفانه برخی از داخل نیز به این موضوع دامن می‌زنند.

معاون سیاسی اجتماعی استاندار تاکید کرد: ما کم کاری و بدکاری‌ها در برخی از حوزه‌ها را قبول داریم و از این بابت، عذرخواهی می‌کنیم، در تلاش برای جبران آنها هستیم، در حالی برخی از اتفاقات به مثل اتفاقات اخیر در راسک و چابهار به صورت سازمان یافته از سوی سرویس‌های جاسوسی هدفگذاری و اجرایی شد به صورتی که در اتفاقات اخیر فعالیتشان پیوست عاطفی و اجتماعی داشت که این اقدامات برای انتقام جریان هشت مهر یا دختر چابهاری انجام شد و شاید در ظاهر بخشی از مردم مردد شدند؛ اما برادران و خواهران شیعه و سنی و زابلی و بلوچ ما هر دو با نا امن بودن استان مخالفند.

وی افزود: سالی که گذشت، سال پروژه‌های بزرگ و امسال سال افتتاح آنها خواهد بود، هیچ کدام از برادران و خواهران شیعه و سنی و فارس و بلوچ، حاضر به تعطیلی هیچ یک از این ابر پروژه‌ها نیستند، همه ما در یک کشتی قرار داریم و به هیچ عنوان اجازه ایجاد خلل در این طرح‌ها را نمی‌دهیم، خوشنامی و بدنامی استان برای همه ماست، ما قطعا اجاده نمی‌دهیم برخی از گروهک‌ها به اسم دفاع از حقوق اهل سنت و بلوچ استان را نا امن کنند و مسیر آبادانی و توسعه و خوشنامی استان را با قوت ادامه خواهیم داد.

تلاش برای راه اندازی هزار خانه دین و زندگی در سیستان و بلوچستان

مدیر کل تبلیغات اسلامی سیستان و بلوچستان از تلاش برای رسیدن آمار خانه‌های دین و زندگی استان به یک‌هزار واحد خبر داد.

حجت الاسلام والمسلمین مصطفی جهانشاهی هم در این مراسم گفت: از پنج سال گذشته تاکنون اجرای طرح خانه‌های دین و زندگی در سیستان و بلوچستان به عنوان یک پایگاه فرهنگی در استان در حال پیگیری و اجرا است و در حال حاضر با همه حمایت‌های صورت گرفته از سوی استانداری و تبلیغات اسلامی، فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر نهاد‌های مرتبط، قریب به ۳۰۰ خانه دین و زندگی در استان راه اندازی و مشغول به فعالیت هستند.

وی ادامه داد: در تلاش هستیم در راستای گسترش کمی و کیفی فعالیت خانه‌های دین و زندگی، آمار این مجموعه در استان را به یک‌هزار واحد افزایش دهیم، این مجموعه‌ها کاملا مردمی و با توان خود مردم فعالیت می‌کنند.

این مقام مسوول با بیان اینکه محدوده فعالیت خانه‌های دین و زندگی به یک کوچه و خیابان محدود است، افزود: مقابله با آسیب‌های اجتماعی، اشتغالزایی، فعالیت‌های مذهبی و ... از جمله فعالیت‌های این مجموعه هست.

وی اظهار کرد: برای خانه‌های دین و زندگی سرمایه گذاری ویژه‌ای کردیم که برگزاری یک دوره آموزش برای ۵۰ نفر از دختران برای حلقه داری و شبکه سازی از جمله فعالیت‌های انجام شده در این حوزه در استان است، این مجموعه‌ها نیاز به مخاطب ندارد و خود مردم و فعالان آنها برای خود شبکه مردمی دارند.

جهانشاهی تاکید کرد: خانه‌های دین و زندگی دارای اثرگذاری بسیاری هستند به طوری که در برخی از نقاط فقدان و ضعف‌ها را پر می‌کنند، ما از این مجموعه‌ها با تمام توان حمایت می‌کنیم.

شایان ذکر است تجلیل از پنج مسوول خانه و دین و زندگی استان، رونمایی از کتابچه فعالیت‌ها و پرچم خاص این مجموعه‌ها از دیگر برنامه‌های این اجلاسیه بود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • سیستان و بلوچستان بالاترین ظرفیت معادن را دارد
  • تاکید ولی فقیه در سیستان و بلوچستان بر نقش مردم در توسعه
  • اعلام آمادگی مجموعه مدیریت سیستان و بلوچستان از گسترش و حمایت خانه های دین و زندگی
  • سیل اخیر سیستان و بلوچستان آزمایش اعتماد مردم به مسوولان بود
  • سیل اخیر سیستان و بلوچستان آزمایش اعتماد مردم به مسؤولان بود
  • مدیریت بحران سیستان و بلوچستان تجهیزات کافی ندارد
  • اعلام جرم علیه مدیرعامل شرکت مخابرات سیستان و بلوچستان
  • ۵۰ طرح از سیستان و بلوچستان به عنوان ایده برتر ملی انتخاب شد
  • لزوم اتخاد تمهیدات لازم برای ترمیم خسارات سیل سیستان و بلوچستان
  • انتخاب ۵۰ طرح از سیستان و بلوچستان به عنوان ایده برتر ملی