Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@22:05:06 GMT

طرح خوانا پاسخی به چالش مهارت‌های زبانی دانش‌آموزان

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۵۲۵۳۰

طرح خوانا پاسخی به چالش مهارت‌های زبانی دانش‌آموزان

رضوان حکیم زاده روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا افزود: یکی از ماموریت‌های اصلی دوره ابتدایی بر اساس سند تحول بنیادین وزارت آموزش و پرورش این است که مهارت‌های پایه خواندن، نوشتن و مهارت‌های زبانی را در دانش‌آموزان ایجاد کند.

وی ادامه داد: نتایج شرکت در آزمون‌های بین المللی پرلز که مربوط به سواد خواندن و درک مطلب است، نشان می دهد که هنوز به میانگین جهانی در این زمینه‌ها نرسیده‌ایم و با وجود برنامه‌های درسی خواندن و نوشتن اما مهارت‌محور، عمل نکرده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: دانش‌آموزان فعالیت‌های متعددی برای روخوانی و رونویسی انجام داده‌اند اما به این معنا نیست که به مهارت‌های خواندن، درک مطلب و نوشتن هم دست پیدا کرده باشند، بنابراین بسته تحولی خوانا برای پاسخ به این چالش تدوین شده است.

حکیم ‌زاده یادآور شد: در طرح تحولی خوانا سعی شده که مهارت‌های چهارگانه زبانی مانند خواندن، نوشتن، شنیدن و صحبت کردن که پایه اصلی موفقیت دانش‌آموزان در مراحل بعدی تحصیل هستند و همچنین در مشارکت اجتماعی تاثیردارند را با سه مهارت اصلی زندگی شامل جرات ورزی، مسوولیت پذیری و ادب  تلفیق کرده تا به شکل تلفیقی این‌ موارد به صورت عملی در دانش‌آموزان تقویت شود.

وی با بیان اینکه طرح تحولی خوانا در ۵ درصد مدارس سراسر کشور شامل مدارس روستایی، شهری، دخترانه، پسرانه و دولتی و غیردولتی اجرایی می‌شود، عنوان کرد: در این راستا بسیاری از مدرسان کشوری آموزش دیده‌اند و همچنین از استادان مطرح در حوزه زبان فارسی نیز برای آموزش این مدرسان دعوت شده است.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش افزود: در حال حاضر برای اجرای طرح تحولی خوانا گروه‌های یادگیری متنوعی در سطح استان‌ها ایجاد شد که این مدرسان استانی با مدرسان کشوری در ارتباط هستند و در نهایت با معلمان و مدیران مدارس مجری تعامل دارند تا با تیمی نظارتی، هدایتی و برنامه‌ریز مهارت‌آموزی دانش‌آموزان صورت گیرد.

حکیم ‌زاده با بیان اینکه استقبال خوبی از طرح خوانا شده است، گفت: امیدواریم که نتایج این طرح هم به صورت عملی مشاهده شود و دانش‌آموزانی پرورش یابند که در پایان دوره ابتدایی بتوانند با اعتماد به نفس ابراز وجود کرده و از ابزار زبان برای دیدگاه نظرشان بهره‌گیرند.

وی ادامه داد: دانش‌آموزان بواسطه طرح تحولی خوانا می‌توانند مهارت نوشتن را در سبک‌های مختلف مانند داستان نویسی و گزارش نویسی به صورت خلاقانه با توجه به علایق خود یاد گیرند و همچنین به مهارت گوش دادن که یک مهارت اساسی برای ایجاد گفت و گو و تفاهم بیشتر میان افراد است، مجهز شوند.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: دانش‌آموزان بواسطه طرح تحولی خوانا مسوولیت خود در قبال خداوند به عنوان خالق هستی، خود، انسان‌های دیگر به عنوان شهروند و در قبال طبیعت و محیط زیست می‌شناسند و همچنین به سرمایه ارزشمند ادب مجهز می‌شوند.

حکیم ‌زاده خاطرنشان کرد: به واسطه کسب مهارت‌های زبانی در دانش آموزان می‌توان امیدوار بود که یکی از بزرگترین ماموریت‌های دوره ابتدایی محقق می‌شود.

به گزارش ایرنا، هر یک از معاونت های وزارت آموزش و پرورش در راستای اجرای اهداف سند تحول بنیادین بسته های تحولی را تدوین کردند که در این میان ۲۵ برنامه تحولی طراحی شد، طرح خوانا بسته تحولی معاونت آموزش ابتدایی محسوب می شود.

مسوولان آموزش و پرورش و برخی از کارشناسان آموزشی معتقدند بسته تحولی خوانا در دوره ابتدایی با توجه به اینکه بهترین دوران برای تعمیق و اثربخشی آموزش مهارت های چهارگانه زبانی و زندگی، دوران کودکی است، انتخاب شده تا با اجرای آن علاوه بر پرداختن به دغدغه اساسی موجود که آموزش مهارت های پایه خواندن، نوشتن و آداب زندگی، می توان شاهد اجرای یکی از برنامه های سند تحول بنیادین در مدارس نیز بود.

از این رو، محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش در مراسم افتتاح طرح تحولی خوانا اظهار داشت: مهمترین ماموریت آموزش و پرورش، تربیت و پرورش انسان هایی است که بتوانند زندگی سالم، مستقل و شرافتمندی داشته باشند، از آرمان های خود دفاع کنند و روی پای خود بایستند و دستیابی به اینها مستلزم کسب مهارت هایی است که افراد را برای زندگی پیچیده امروز آماده می کند.

وی افزود: چهار مهارت پایه زبانی «خواندن، نوشتن، صحبت کردن و گوش دادن» ظرفیت انسان را در ایجاد تعاملات اجتماعی گسترش می دهد. افراد به میزانی که بتوانند شنونده خوبی باشند و مقصود خود را به درستی بیان کنند و آنچه را در ذهن دارند، به بهترین نحو بنویسند، در تعاملات اجتماعی موفق تر و دقیق تر خواهند بود.

وزیر آموزش و پرورش گفت: بسته تحولی خوانا درصدد است این چهار مهارت پایه را در کودکان تقویت و آنان را برای زندگی اجتماعی آماده کند. دانش آموزان بیش از هر چیز نیاز دارند خوب بخوانند و بنویسند، خوب گوش کنند و خوب صحبت کنند.

برچسب‌ها رضوان حکیم زاده مهارت اموزی وزارت آموزش و پرورش دانش‌آموزان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: رضوان حکیم زاده مهارت اموزی وزارت آموزش و پرورش رضوان حکیم زاده مهارت اموزی وزارت آموزش و پرورش دانش آموزان اخبار کنکور وزارت آموزش و پرورش طرح تحولی خوانا آموزش ابتدایی دوره ابتدایی دانش آموزان بسته تحولی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۵۲۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوشمندسازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت

          به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛ رئیس اداره آموزش و پرورش گناباد گفت: این کلاسهای درس با مشارکت خیران و اعتبارات مدیریت آموزش و پرورش گناباد هوشمندسازی شدند.      مجید فدوی روز پنج شنبه افزود: این کلاسهای درس با مشارکت خیران و اعتبارات مدیریت آموزش و پرورش گناباد هوشمندسازی شدند.   وی ادامه داد: برای هوشمند سازی هر کلاس درس به صورت متوسط ۳۲۰ میلیون ریال هزینه شده است.   رئیس اداره آموزش و پرورش گناباد گفت: ۴۲ مدرسه در مناطق شهری و روستایی این شهرستان با مشارکت خیران و اعتبارات نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس در یک سال گذشته بازسازی شدند.   فدوی سر و سامان دادن به ۶۵ ملک مازاد آموزش و پرورش، توجه ویژه به حوزه تربیت بدنی و نصب ۶ چمن مصنوعی را از مهمترین اقدامات آموزش و پرورش گناباد در این مدت برشمرد.   کلاس های هوشمند فرصت های یادگیری بیشتری را برای دانش آموزان فراهم، فرآیند یادگیری را سرگرم کننده و به دانش آموزان کمک می کند فناوری های جدید را بهتر فرا بگیرند و در مجموع در ارتقاء بهره وری آموزشی و مشارکت پذیری آنان نقش مهمی دارند.   از مجموع ۱۷ هزار و ۶۱۴ دانش آموز که در ۹۱۱ کلاس درس و ۲۲۴ مدرسه در مناطق شهری و روستایی گناباد شاغل به تحصیل هستند، ۹ هزار و ۵۶۵ نفر در دوره ابتدایی، چهار هزار و ۷۹۶ نفر در دوره اول متوسطه و ۲ هزار و ۲۸۸ نفر در دوره دوم متوسطه هستند.   هشت هزار و ۸۳۶ نفر از دانش آموزان در مدارس دولتی، چهار هزار و ۷۹۶ نفر در مناطق روستایی، ۹۲۷ نفر در مدارس شاهد و بقیه در مدارس استثنایی و غیرانتفاعی به تحصیل اشتغال دارند.   مرکز شهرستان گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

دیگر خبرها

  • چرا اردستان معاونت آموزشی و پرورشی ندارد؟
  • پیش بینی ۵۲ میلیارد اعتبار در حوزه عمرانی آموزش و پرورش رزن
  • هوشمندسازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • طرح مراقبت‌های روانی اجتماعی دانش‌آموزان در سمنان اجرا شد
  • دانش‌آموزان امسال ۳ نوع مهارت را فرامی‌گیرند
  • دانش‌آموزان امسال ۳ نوع مهارت را فرا می‌گیرند
  • از متن تا حاشیه تغییر کتب درسی
  • تمامی مدارس بهشهر تک نوبته هستند
  • تغییر۱۰ درصد برنامه درسی دوره متوسطه اول به نفع مهارت‌آموزی
  • جذب ۳ هزار نیروی دبیری در خراسان رضوی در سال جاری