Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@15:02:07 GMT

وسواس و استرس، پاشنه آشیل دوران پساکرونا

تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۶۱۳۲۸

وسواس و استرس، پاشنه آشیل دوران پساکرونا

فریبرز درتاج روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار حوزه زنان و خانواده ایرنا با تاکید بر اینکه آمار جهانی نشان داده که در دوران کرونا، جهان با افزایش طیف وسیعی از اختلالات و آسیب های اجتماعی و روانی روبه رو شده است، اظهار داشت: برای درک دوران پساکرونا، ضروری است که ابتدا ژرفای بحرانی که کرونا در زمینه روانی و اجتماعی در کشور ایجاد کرده بررسی شود و بعد بر مبنای آن تصمیم گرفت که در دوران پساکرونا چه اقداماتی ضروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی تاکید کرد: با توجه به نظر کارشناسان و ماهیت این ویروس و بحران، در بُعد روانشناختی درمان و کاهش علائم به دو اختلال وسواس (OCD) و استرس پس از سانحه (PTSD) از ضروری ترین مسائل در دوران پساکرونا است.

بازتوانی جامعه و پرداختن به مسایل زوجین از ضروریات دوران پسا کرونا است
رئیس انجمن روانشناسی تربیتی ایران با یادآوری اینکه کرونا مانند یک بمب به جامعه وارد شده است، خاطرنشان کرد: پیشگیری و بازتوانی جامعه از موضوعات ضروری است که از امروز نیاز به کار دارد گواه این مطلب نیز حادثه 11 سپتامبر است که هنوز هم در مقالات به روز روانشناسی دنیا با تبعات استرس پس از آن بحران، اشاره می شود و این نشانگر اوج بحران روانی پس از یک بحران واقعی است پس پیشگیری یک موضوع اساسی است.
درتاج، پرداختن به مسائل زوجین را از دیگر مسائل ضروری دانست که در دوران پساکرونا نیاز به توجه ویژه دارد و افزود: بحران کرونا در رابطه با زوجین به عنوان یک زنگ خطر عمل کرد، افزایش درخواست‌های طلاق در دوران قرنطینه، یک هشدار جدی برای جامعه است. این یعنی بسیاری از زوجین نمی‌توانند بدون دیدن افراد ثالث و فقط در کنار هم روزگار را با آرامش سپری کنند.
وی با یادآوری اینکه طلاق نشانه بسیاری از آسیب‌های اجتماعی است، تصریح کرد: این مساله به نبود مهارتهای مورد نیاز زوجین و دانش عمومی ارتباطات بر می گردد بنابراین توجه به هسته خانواده، بازسازی سبک زندگی، افزایش مهارتهای زوجین و برنامه ریزی اصولی و شفاف جهت تقویت خانواده‌ها و آموزش مهارتها می‌تواند در رفع این معضلات در دوران پساکرونا،  تاثیر بسزایی بگذارد.  

آموزش و افزایش تفکر نقادانه، در دوران پساکرونا حائز اهمیت است
به گفته دبیر شورای مرکزی سازمان نظام روان شناسی، یکی از موارد تهدید کننده سلامت روان در دوران کرونا که آمار زیادی هم از شیوع آن منتشر شده است، اضطراب و استرس است؛ اضطراب و استرس در ارتباط با ماهیت این ویروس و بیماری طبیعی است اما بخش عظیمی از این اضطراب و استرس که به جامعه تحمیل شد، به دلیل شایعه ها و نشر اخبار کذب بود. 
وی ادامه داد: جدا از بحران کرونا، متاسفانه این موضوع نشان دهنده این است که هنوز شعور اجتماعی جامعه قدرت و توانایی تشخیص اطلاعات و اخبار درست و نادرست و تحلیل منطقی اطلاعات را ندارد بنابراین به نظر می رسد آموزش و افزایش تفکر نقادانه، در دوران پساکرونا حائز اهمیت است.

تقویت زیرساخت های علمی مجازی در دوران پساکرونا ضرورت دارد
درتاج با تاکید بر اینکه دوران کرونا موجب تحولات فراوان در حوزه علم و آموزش شده و آموزش های مجازی رشد و رونق بسیاری گرفته است، خاطرنشان کرد: با ادامه این روند محتوای های الکترونیکی تولید شده دانشگاه های بزرگ دنیا در اختیار همه دانشگاه ها قرار می گیرد و همین نقل و انتقال اطلاعات آموزشی موجب می شود تا دانشگاه ها نسبت به آموزش حساس تر و خلاق تر شوند. 
وی افزود: در عین حال متوجه شدیم که چقدر زیرساخت های علمی از نوع مجازی نه فقط در ایران بلکه در دنیا کمبود دارد  بنابراین توجه و کمک به رونق بیشتر آموزش مجازی و برطرف کردن کمبودهای اجرایی آن از موضوعات مهی است که در دوران پساکرونا باید به آن پرداخته شود.
معاونت پژوهش سازمان نظام روانشناسی با تاکید بر اینکه البته این نوع آموزش، نیاز به تجهیزات و امکاناتی مبتنی بر فناوری از طرف یادگیرندگان دارد، یادآور شد: متاسفانه به دلیل عدم دسترسی بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان به این امکانات در مناطق محروم و به دلیل مشکلات اقتصادی و کمبودهای زیرساختی، امکان دریافت چنین آموزشی برای بسیاری میسر نیست بنابراین برنامه ریزی جهت پشتیبانی و آموزش جبرانی برای دانش آموزان و دانشجویان جامانده از تحصیل باید در دوران پساکرونا مورد بررسی قرار گیرد. 
درتاج، حمایت از شرکت های دانش بنیان و استارتاپ ها و آموزش کسب معاش در منزل از طریق شبکه های اجتماعی و اینترنت را یکی از دیگر ضرورت های مهم در دوران کرونا و پساکرونا دانست که می تواند به پیشرفت کسب و کار در کشور کمک کند.
از: فاطمه دهقان نیری

برچسب‌ها ویروس کرونا اختلالات وسواسی اختلال استرس پس از حادثه پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا اختلال استرس پس از حادثه ویروس کرونا اختلال استرس پس از حادثه اخبار کنکور دوران پساکرونا دوران کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۶۱۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سینمای سیار کودک و کارگاه آموزش رایانه در خاش افتتاح شد

رامین نارویی مدیرعامل انجمن سرای امید و همدلی حامی کودکان سیستان و بلوچستان گفت: شخصیت دوران کودکی همانند پی یک ساختمان بوده، بنابراین زمانی می‌توانیم روی یک پی ساختمانی بنا کنیم که مستحکم باشد، در واقع تربیت یک فرآیند است که باید حتما از دوران کودکی شکل بگیرد.

وی اظهارداشت: نقش پدر و مادر در شکل گیری شخصیت، رفتار و احساسات کودکان بسیار موثری و تعیین کننده است.

لیلا سایگانی مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری سیستان و بلوچستان گفت: انجام کار‌های فرهنگی و آموزشی، سبب ارتقای شاخص‌های آگاه سازی، شناسایی و پرورش استعداد‌ها و در نتیجه کاهش آسیب‌های اجتماعی می‌شود.

در پایان ضمن تجلیل از کودکان نمونه خاش، از مسوولان و حامیان حقوق کودکان و خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در این شهرستان تقدیر به عمل آمد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • سینمای سیار کودک و کارگاه آموزش رایانه در خاش افتتاح شد
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • پاشنه آشیل فاتح توپ طلا در پرسپولیس | جثه بزرگی که دردسرساز هم می شود
  • واعظ آشتیانی: امیدوارم خریداران به وضعیت سرخابی‌ها سر و سامان بدهند/ گرانی فوتبال پاشنه آشیل ورزش کشورمان است
  • وسواس فکری چیست و چطور درمان می‌شود؟
  • واعظ آشتیانی: امیدوارم خریداران به وضعیت سرخابی ها سر و سامان بدهند/ گرانی فوتبال پاشنه آشیل ورزش کشورمان است