Web Analytics Made Easy - Statcounter

تولید خارشتر در خراسان جنوبی سالانه ۸۰۰ میلیارد ریال برای کشاورزان و بهره برداران درآمدزایی دارد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه ۲۵هزار هکتار ازاراضی کشاورزی استان برای کشت خارشتر شناسایی شده است، گفت: سطح زیر کشت زراعی این گیاه حدود ۷۰۰ هکتار است.

عبدالرضا رضایی افزود: تنها ۵۰۰ هکتار از اراضی زارعی خارشتر به صورت مکانیزه آبیاری می‌شوند و مابقی سطح زیر کشت در حاشیه باغات و مزارع به صورت آبی و دیم و نیز به صورت مرتعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گفته وی دامداران از خارشتر در سطح وسیع برای تغذیه دام هایشان استفاده می‌کنند، اما، چون کاشت و برداشت مکانیزه این گیاه در استان کمتر کاربرد دارد دامداری‌های صنعتی کمتر از آن بهره می‌برند.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه این گیاه از سال سوم کاشت به بعد باردهی اقتصادی دارد، افزود: از هر هکتار زمین خارشتر ۸ تا ۱۰ تن علوفه‌تر و ۴ تن علوفه کشت خشک برداشت می‌شود.

وی با اشاره به اینکه از خارشتر برای تولید علوفه، بذر و گیاه دارویی استفاده می‌شود، گفت: متاسفانه فرآوری و بهره برداری از خارشتر در استان برای چرای دام، برداشت علوفه خشک و‌تر و در برخی واحد‌های عرقیات سنتی هم از آن عرق استحصال می‌شود.

رضایی افزود: از ۴ سال گذشته تولید بذر در مجموعه کشت و صنعت پیوند خاوران استان شروع و به تمام کشور به صورت بذر لخت و بذر پلیت شده صادر شده همچنین برنامه ریزی‌های وسیعی برای توسعه کشت خارشتر در پروژه هاب شتر در نظر گرفته شده است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: با توجه به سطح زیر کشت خارشتر در استان و مقدار تولید علوفه خشک، ارزش برداشت و چرای علوفه برای دامداران استان ۸۰۰ میلیارد ریال است.

گیاه خارشتر یکی از علوفه‌های خوراکی کم آب بر به عنوان خوراک دام‌ها به شمار می‌رود که با استفاده از آن می‌توان با بازدهی چند برابر از کشت گونه‌های آب بر و پرزحمت جلوگیری کرد.

برچسب ها: خارشتر ، خراسان جنوبی ، درآمدزایی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000NUY

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: خارشتر خراسان جنوبی درآمدزایی خراسان جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۶۵۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چریش های معطر، محبوب سفره های مردم بجنورد

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای خراسان شمالی، استان خراسان شمالی، رویشگاه گونه های متنوع و منحصر بفرد گیاهان دارویی و خوراکی است که طرفداران بسیاری هم دارد؛ "چریش" یکی از این سبزی های مطبوع و خوشمزه کوهی است.

هر بوته گياه چریش چندين برگ دارد كه مانند سبزي تره قسمت انتهايي آن در غلافي سفيدرنگ پيچيده شده‌ است.

گياه چريش در فصل بهار در همه سبزی فروشی ها عرضه مي شود مردم خراسان شمالی بخصوص روستاييان با استفاده از اين گياه آشي موسوم به آش چريش و ناني به نام نان چريشي درست مي‌كنند.

آش چريشي مخلوطي از حبوبات، بلغور و گياه چريش است و نان چريشي نيز با استفاده از خمير، زردچوبه، سيب زميني، پياز، روغن حيواني و گياه چريش در تنور پخته مي‌شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • کشت چغندرعلوفه‌ای در ۱۰۰ هکتار از مزارع استان قزوین بصورت پایلوت 
  • گلچینی از گل و گیاه ۵ استان کشور در نمایشگاه بین‌المللی بیرجند
  • گشایش نمایشگاه گل و گیاه در بیرجند
  • گلچینی از گل و گیاه در نمایشگاه بین‌المللی بیرجند
  • چریش‌های معطر، محبوب سفره‌های مردم بجنورد
  • چریش های معطر، محبوب سفره های مردم بجنورد
  • خسارت ۱۴۵ میلیارد تومانی بارندگی به کشاورزی خراسان جنوبی
  • تولید ۹۶۰ تن ترتیکاله علوفه‌ای در بهشهر
  • پهن شدن فرش صورتی رنگ در باغ‌های خراسان جنوبی
  • پیچیدن عطر گل محمدی از گلستانهای خراسان جنوبی