Web Analytics Made Easy - Statcounter

بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: بمباران صنعا توسط جنگنده های سعودی، تصمیم عراق برای لغو روادید اتباع ۳۷ کشور، تلاش لابی اسرائیل در کنگره آمریکا برای عدم احیای برجام، حمله هوایی به گروه‌های تروریستی در مرز سوریه با ترکیه و حمله به کاروان لجستیک آمریکا در عراق از مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بمباران صنعا توسط جنگنده های سعودی

منابع محلی در یمن بامداد دوشنبه از حمله تجاوزکارانه جنگنده‌های ائتلاف سعودی به صنعاء خبر دادند.

شبکه «المسیره» گزارش داد که جنگنده‌های ائتلاف متجاوز سعودی چهار مرتبه به منطقه «النهدین» و یک مرتبه به محله «النهضه» در صنعاء حمله کردند.

ائتلاف جنایتکار سعودی نیز در بیانیه‌ای مدعی شد کارگاه‌های ساخت موشک و پهپاد نیروهای یمنی در صنعاء را هدف قرار داده است.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، در این بیانیه ادعا شده است: «هدف این عملیات، خنثی‌سازی و نابود کردن منبع حمله قریب‌الوقوع [به عربستان سعودی] بود».

جزئیات بیشتری از این خبر هنوز منتشر نشده است.

خبرگزاری رسمی سعودی (واس) نیز فیلمی را منتشر کرد که مدعی است مربوط به حملات امشب است.

عصر یکشنبه بود که سخنگوی نیروهای مسلح یمن گفت که ائتلاف سعودی در طول شش سال گذشته بیش از ۲۶۰ هزار بار و از ابتدای سال جاری میلادی بیش از هزار بار مناطق مختلف یمن را بمباران کرده است.

تصمیم عراق برای لغو روادید اتباع ۳۷ کشور

وزارت کشور عراق اعلام کرد که دولت این کشور تصمیم گرفته است شهروندان 37 کشور را از اخذ ویزا معاف و ورود آنان به کشور را بدون ویزا فراهم شود، زیرا این کار باعث تشویق برای سرمایه‌گذاری خارجی و رونق گردشگری در عراق خواهد شد.

«خالد المحنا» سخنگوی وزارت کشور عراق در این خصوص گفت: دولت تصمیم به ورود شهروندان 37 کشور بدون ویزا گرفته است و این تصمیمی بسیار جسورانه از زمان تشکیل دولت بوده است.

وی افزود: هدف از این تصمیم جذب سرمایه گذاران خارجی و حمایت از اقتصاد عراق است و از زمان 15 مارس مراحل اجرای آن آغاز شده است.

المحنا گفت: این تصمیم شامل بازرگانان، شرکت‌های عضو دائمی شورای امنیت، کشورهای اتحادیه اروپا، ژاپن، کره جنوبی، کانادا، استرالیا، نیوزیلند و سوئیس است که برای ورود به عراق از طریق بندرهای هوایی، زمینی و دریایی، در ازای پرداخت هزینه ویزای تنها 75 دلار برای مدت دو ماه اقامت پرداخت خواهند کرد.

سخنگوی وزارت کشور عراق تأکید کرد که با توجه به شرایط بهداشتی-درمانی که عراق از آن عبور می‌کند، مسافران بر اساس تصمیم کمیته عالی بهداشت و ایمنی باید کلیه اقدامات بهداشتی پیشگیرانه را رعایت کنند و معاینات بیماری همه‌گیر کرونا را انجام دهند.

روسیا الیوم گزارش داد: عراق به دنبال جذب سرمایه گذاران و تسهیل شرایط ورود آنها به عراق از طریق معافیت برخی کشورها از روادید است و این در حالی است که ورود به داخل اراضی عراق نیاز به وقت طولانی برای صدور ویزا بود که در برخی موارد صادر هم نمی‌شد.

تلاش لابی اسرائیل در کنگره آمریکا برای عدم احیای برجام

در شرایطی که دولت «جو بایدن» رئیس جمهور ایالات متحده از احیای احتمالی توافق هسته‌ای ایران موسوم به «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) خبر می‌دهد، «کمیته امور عمومی آمریکا و اسرائیل» (آیپک) در پیامی خطاب به حامیان خود از آنها خواست تا سناتورهای ایالات متحده را به تهیه و تدوین یک توافق هسته‌ای جامع‌تر با ایران ترغیب کنند.

آیپک مدعی است که ایران «بزرگترین تهدید علیه اسرائیل و آمریکا در خاورمیانه بشمار می‌رود» و از این رو از حامیانش می‌خواهد تا قانونگذاران ایالات متحده را به امضای پیش‌نویس نامه «منندز / گراهام» که در آن با احیای توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ در چارچوب کنونی خود مخالفت می‌شود، متقاعد کنند.

این لابی صهیونیستی در پیامی خطاب به حامیان خود می‌نویسد: «لطفا سناتورهای خود را به امضای نامه‌ای دوحزبی خطاب به رئیس جمهور بایدن ترغیب کنید… [نامه‌ای] که گویای اجماع دوحزبی نسبت به این موضوع است که ایران مسلح به جنگ افزار هسته‌ای تهدیدی بزرگ علیه منافع امنیت ملی آمریکا و متحدان و شرکای ماست».

گفتنی است، در نامه‌ای که به ابتکار «باب منندز» سناتور دموکرات ایالت نیوجرسی و «لیندسی گراهام» سناتور جمهوریخواه کارولینای جنوبی تنظیم شده است، واشنگتن باید «توافقنامه‌ای را امضا کند که ایران را برای همیشه از دستیابی به تسلیحات هسته‌ای بازدارد و به طرز سودمندی فعالیت بی ثبات کننده ایران در سرتاسر خاورمیانه و همچنین برنامه موشک بالستیک این کشور را محدود کند».

این نامه همچنین از دولت بایدن می‌خواهد تا پیش از آغاز دور جدیدی از گفتگوها با ایران، با رژیم صهیونیستی و کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس- که بخشی از توافق هسته‌ای ایران نیستند- مشاوره و رایزنی کند.

این در حالی است که نزدیک به یک دهه پیش، سناتور گراهام عملاً گفته بود که زمان برای گفتگو با ایران «به پایان رسیده است». وی پیش از آن نیز مدعی شده بود در صورتی که جمهوری اسلامی برنامه هسته‌ای خود را متوقف نکند، ایالات متحده باید جنگی علیه ایران آغاز کند و حتی در کنگره برای صدور مجوز جنگ علیه ایران اقدام کرد.

در همین ارتباط، این سناتور جنگ طلب آمریکایی ماه ژانویه در یک پیام توئیتری نوشت: «امیدوارم دولت بایدن پیش از آنکه برای دومین بار با ایران درگیر [گفتگو و مذاکره] شود، ماهیت حقیقی حکومت ایران را دریابد!»

در مقابل، جمهوری اسلامی ایران نیز کشورهای غربی را در پایبندی و عمل به تعهدات خود در حوزه موضوعات مربوط به امنیت هسته‌ای به بکارگیری «استانداردهای دوگانه» متهم می‌کند. روز شنبه، «محمدجواد ظریف» وزیر خارجه ایران از طرف‌های اروپایی امضاکننده برجام (موسوم به تروئیکای اروپایی) به دلیل ابراز نگرانی نسبت به برنامه هسته‌ای ایران و در عین حال چشم پوشی از زرادخانه هسته‌ای اسرائیل به شدت انتقاد کرد. وی گفت که کشورهای اروپایی و ایالات متحده به جای هماهنگ سازی سیاست‌های خود با رویکرد تل آویو که دشمن شماره یک توافق هسته‌ای ایران است، باید به تعهداتشان ذیل برجام عمل کنند.

حمله هوایی به گروه‌های تروریستی در مرز سوریه با ترکیه

منابع و رسانه‌های فعال در شمال سوریه از حمله جنگنده‌های روسیه به شمال استان ادلب خبر دادند.

رسانه‌های نزدیک به مخالفان دولت سوریه یکشنبه شب با انتشار تصاویری از این حمله مدعی شدند که جنگنده‌‌های روسیه تأسیسات گاز در شهر «سرمدا» ادلب را که دو کیلومتر با مرز ترکیه فاصله دارد، در دو نوبت برای چندبار هدف قرار دادند.

وزارت دفاع روسیه و سوریه تاکنون به این خبر واکنشی نشان نداده‌‌اند و ترکیه نیز به عنوان کشوری که نیروهایش در استان ادلب حضور دارد و از مخالفان دمشق، گروه‌های مسلح و ترویستی در این منطقه حمایت می‌کند، هیچ واکنشی نشان نداده است.

حسین مرتضی، خبرنگار لبنانی شبکه العالم گزارش داد که در این حمله جنگنده‌های روسیه و سوریه در چند نوبت اهداف و مواضع متعلق به گروه‌های مسلح را در محور گذرگاه «باب الهوی» و اطراف شهر سرمدا واقع در ریف شمالی ادلب هدف قرار داده است.

به گفته‌ وی، اخبار تأیید نشده حکایت از آن دارد که گروه‌های مسلح در این حمله متحمل خسارت زیادی شده‌اند.

اکانت خبری «اخبار الوطن» نیز نوشت که عناصر تروریستی از مرکز تأسیسات گازی سرمدا به عنوان پناهگاهی برای در امان ماندن از حملات استفاده می‌کردند.

پیشتر جنگنده‌های ناشناس نیز در دو نوبت به کوره‌های نفت و بازار مشتقات نفتی در مناطق تحت کنترل تروریست‌ها و ارتش ترکیه حمله کرده بودند که خسارت زیادی به گروه‌های مخالف دولت سوریه زد.

حمله به کاروان لجستیک آمریکا در عراق

یک منبع امنیتی عراق اعلام کرد که یک کاروان لجستیک آمریکا هدف انفجار قرار گرفت.

بنا بر اعلام منابع امنیتی عراق، یک بمب دست ساز حین عبور کاروان لجستیک ائتلاف آمریکایی در اتوبان بابل واقع در مرکز عراق منفجر شد.

به میزان تلفات جانی و خسارت وارده به این کاروان اشاره‌ای نشده است.

طی ماه‌های گذشته انفجارهای مشابهی بر سر راه کاروان‌های نظامی آمریکا در عراق رخ داده است. ائتلاف آمریکایی برای در امان ماندن از این انفجارها و انتقال تجهیزات خود از شرکت‌های بومی عراقی کمک گرفته است.

حمله به کاروان لجستیک آمریکا در حالی است که پارلمان عراق دیماه سال گذشته در پی اقدام جنایتکارانه آمریکا مبنی بر ترور شهید سردار حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس نایب رئیس سازمان حشد شعبی، طرح اخراج نظامیان آمریکایی از عراق را تصویب کرد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: اعمال ماه شعبان مناجات شعبانیه عیسی شریفی نوروز 1400 تولید پشتیبانی ها مانع زدایی ها تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران و آمریکا برجام اروپا روسیه عربستان اسرائیل اعمال ماه شعبان مناجات شعبانیه عیسی شریفی نوروز 1400 تولید پشتیبانی ها مانع زدایی ها کاروان لجستیک آمریکا توافق هسته ای هسته ای ایران ایالات متحده نامه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۷۷۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب لوایحی در کنگره آمریکا برای فشار بر ایران

مجلس نمایندگان آمریکا مجموعه‌ای از لوایح را با هدف تحت فشار قرار دادن ایران به لحاظ مالی پس از عملیات تلافی جویانه علیه رژیم صهیونیستی، تصویب کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، مجلس نمایندگان آمریکا شب گذشته مجموعه‌ای از لوایح را با هدف تحت فشار قرار دادن ایران به لحاظ مالی پس از حمله موشکی و پهپادی تلافی جویانه تهران علیه رژیم صهیونیستی، تصویب کرد.

براساس این گزارش، سه لایحه جداگانه تحت تعلیق قوانین، به صحن کنگره راه یافت. روندی سریع که تصویب آن مستلزم حمایت دو سوم نمایندگان برای تصویب است و امکان رای گیری سریع در صحن را فراهم می کند.

این لوایح که شب گذشته به تصویب رسید، کاملا غیربحث برانگیز بود و مورد حمایت اکثریت دموکرات ها قرار گرفت.

براساس این لوایح، مجازات های مالی به طور گسترده بر ایران، و کسانی که از آن حمایت می کنند و شبکه گروه های نیابتی آن وضع می شود. این لوایح شامل لایحه‌ای برای پایان دادن به وضعیت معافیت مالیاتی سازمان های غیرانتفاعی است که به زعم آنها از گروه های تروریستی حمایت می کنند، لایحه‌ای با هدف مختل کردن خرید نفت و محصولات پتروشیمی توسط چین از ایران و تلاش برای قطع دسترسی دولت ایران به استفاده از سیستم مالی آمریکاست.

در حالی که دموکرات ها از این لایحه حمایت کردند، اما از منتقدان سرسخت جمهوری خواهان به دلیل خودداری از تصویب لایحه کمک های خارجی به ارزش 95 میلیون دلار برای کشورهای دوست و متحد از جمله برای اوکراین و اسرائیل و تایوان هستند.

این در حالی است که روز گذشته مایک جانسون رئیس مجلس نمایندگان آمریکا اظهار کرد تلاش می کند تا پس از حمله انتقام جویانه موشکی و پهپادی ایران علیه اسرائیل، در هفته جاری لایحه کمک ها به اسرائیل را در کنگره به تصویب برساند.

 پیشتر دو بار تلاش جانسون برای تصویب لایحه کمک به اسرائیل بدون اختصاص هیچ کمکی برای اوکراین بی نتیجه مانده است.

رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در حالی این اظهارات را بیان کرد که کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد جو بایدن، در تماسی تلفنی با مایک جانسون رئیس کنگره، چاک شومر رهبر اکثریت سنا، میچ مک کانل رهبر اقلیت سنا و حکیم جفریس رهبر اقلیت کنگره، درباره حمله تلافی جویانه ایران به اسرائیل و ضرورت ارسال کمک های خارجی به کشورهای دوست و متحد، تاکید کرد.

براساس این بیانیه، بایدن در این تماس تلفنی، بر نیاز فوری به اقدام کنگره برای تصویب این لایحه مکمل امنیت ملی در سریعترین زمان ممکن تاکید کرد در حالی که مایک جانسون رئیس کنگره با فشارهای فزاینده‌ای برای به رای گذاشتن لایحه کمک های خارجی برای کشورهای دوست و متحد آمریکا در صحن علنی کنگره روبروست. این لایحه پیشتر در سنای آمریکا به تصویب رسیده اما تاکنون به دلیل مخالفت برخی جمهوری خواهان در کنگره به رای گذاشته نشده است.

این در حالی است که دو روز پیش نیز استیو اسکالیس رهبر اکثریت مجلس نمایندگان آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد پس از حمله تلافی جویانه موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی به اسرائیل قانون گذاران کنگره با تغییر در برنامه جلسات خود، لایحه اختصاص بودجه حمایتی برای رژیم اسرائیل و پاسخگو کردن ایران بعد از این حمله را هفته آینده بررسی می کنند.

براساس این گزارش، هنوز مشخص نیست که اسکالیس به یک لایحه جداگانه کمک ها برای رژیم صهیونیستی اشاره می کند و یا منظور او همان لایحه مکمل 95 میلیارد دلاری در بودجه آمریکاست که شامل 14 میلیارد دلار کمک برای این رژیم، به علاوه 60 میلیارد دلار کمک برای اوکراین، و اختصاص بودجه کمکی برای تایوان در مقابله با نفوذ چین و اختصاص میلیاردها دلار کمک های بشردوستانه است.

این لایحه مکمل در فوریه سال جاری با حمایت 70 درصد اعضای سنا به تصویب رسید اما در کنگره مسدود باقی مانده و به رای گیری گذاشته نشده است زیرا قانون گذاران کنگره با اختصاص بودجه کمکی بیشتر برای اوکراین مخالف هستند. این لایحه همچنین با مخالفت گروهی از دموکرات های چپ گرا که به اختصاص کمک های بیشتر برای اسرائیل در حالی که مردم بی گناه غزه را قتل عام می کند، روبرو شده است.

بامداد شنبه 25فروردین، روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد که در پاسخ به جنایت‌های متعدد رژیم صهیونیستی از جمله حمله به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق و به شهادت رساندن جمعی از فرماندهان و مستشاران نظامی کشورمان در سوریه، نیروی هوافضای سپاه ده‌ها فروند موشک و پهپاد را به‌سمت اهداف معینی در داخل سرزمین‌های اشغالی شلیک کرد.

به گزارش تسنیم، این عملیات در پاسخ به حمله روز 13 فروردین رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق و شهادت مستشاران ارشد ایرانی در این کشور است.

همچنین پاسخ گسترده موشکی و پهپادی ایران به حمله رژیم اسرائیل به ساختمان کنسولی ایران در دمشق بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های جهان داشت و به تیتر یک اکثر رسانه‌ها تبدیل شد.

در همین حال جو بایدن رئیس جمهور آمریکا با بی‌سابقه خواندن پاسخ موشکی و پهپادی ایران به رژیم صهیونیستی اعتراف کرد که این حملات تأسیسات نظامی اسرائیل را هدف قرار داده است.

وی با محکوم کردن این پاسخ موشکی و پهپادی قاطع ایران گفت: با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل تلفنی صحبت کردم تا بر پایبندی شدید ایالات متحده به امنیت اسرائیل تأکید کنم.

وی مدعی شد: به اسرائیل برای سرنگونی تمام پهپادها و موشک‌های شلیک‌شده به‌لطف سامانه‌هایمان که برای انهدام موشکهای بالستیک در منطقه مستقر کرده‌ایم، کمک کردیم.

بررسی جداگانه لایحه کمک به اوکراین و اسرائیل در کنگره آمریکا

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • همکاری قضایی ایران، عراق و سوریه علیه تروریسم
  • امضای تفاهم‌نامه کمیته قضایی سه جانبه مقابله با تروریسم میان ایران، عراق و سوریه
  • امضای تفاهم‌نامه قضایی میان ایران، عراق و سوریه
  • پیشنهاد پوتین برای میانجیگری میان ایران - اسرائیل / 3 شرط تهران / روزنامه کویتی: روسیه قطعات حساس جنگنده سوخو35 را به ایران نداده
  • اردوغان به عراق سفر می‌کند
  • تاکید امیرقطر و ولیعهد عربستان سعودی بر جلوگیری از تنش در منطقه
  • پرینچک: ترکیه حریم هوایی خود روی آمریکا و اسرائیل را ببندد
  • تصویب لوایحی در کنگره آمریکا برای فشار بر ایران
  • روزنامه عبری: ایران مهمترین پایگاه اسرائیل را هدف قرار داد
  • آمریکا در جست‌وجوی بازدارندگی ازدست‌رفته/ مهم‌ترین لابی صهیونیستی خواستار برخورد با ایران شد