Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی زنجانیان کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در خصوص تأمین مالی به روش شرکت سهامی عام پروژه گفت: در لایحه بودجه 1400، برای طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای یا به عبارت دیگر طرح‌های عمرانی مبلغی بالغ بر 104 هزار میلیارد تومان توسط دولت در نظر گرفته شد که ‌این رقم نسبت به مصارف عمومی بودجه در مقایسه با سال‌های قبل کاهش پیدا کرده است و در حال حاضر تقریبا 12 درصد مصارف عمومی بودجه را تشکیل می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین مشخص است که‌این میزان بودجه عمومی پاسخ‌گوی نیاز عمرانی کشور نیست.

زنجانیان با اشاره به اینکه در شرایط فعلی صرفا از منابع دولتی برای طرح‌های عمرانی در جهان استفاده نمی‌شود بلکه قوانین ‌این کشورها طوری تنظیم شده است که راه را برای طرح‌های مشارکت عمومی خصوصی هموار کرده است، بیان کرد: این موضوع در کشور ما اخیرا مورد بررسی قرار گرفته و دستور العمل آن تصویب شده، هرچند که هنوز ‌‌این دستورالعمل ابلاغ نشده و به صورت رسمی روی سایت سازمان قرار نگرفته است. بحث تاسیس شرکت‌های سهامی عام پروژه با هدف جذب و هدایت نقدینگی به سمت پروژه‌هایی که دارای توجیه اقتصادی هستند و یا پروژه‌هایی که در حال حاضر پیشرفت بالایی دارند بسیار مناسب است.

*رفع موانع پروژه‌های نیمه تمام با استفاده از صندوق سهامی عام پروژه

وی در تشریح اینکه شرکت سهامی عام پروژه به ‌این صورت است که یک شرکتی به عنوان شرکت پروژه در قالب سهامی عام برای تکمیل و بهره برداری از پروژه‌های اقتصادی که آن شرایط را دارند و دارای توجیه فنی اقتصادی هستند، تاسیس میشود، عنوان کرد: حداقل سرمایه‌ای که در حال حاضر برای تاسیس ‌این شرکت ها در نظر گرفته اند، 1000 میلیارد تومان است و موسسین باید حداقل 50 درصد سرمایه را به صورت آورده یعنی نقد و غیر نقد تعهد کنند که از‌این میزان حداکثر 30 درصد می‌تواند به صورت آورده غیر نقد باشد.

زنجانیان ادامه داد: مسئله دیگری که وجود دارد ‌این است که موضوع فعالیت موسسه حتما باید در راستای هدف شرکت پروژه باشد، مسئله دیگری که باید وجود داشته باشد‌این است که ‌موسسین تا پایان اتمام پروژه باید در شرکت حضور داشته باشند که به همین منظور سازمان تضامینی از آنها دریافت می‌کند، بخشی از سهام آنها نیز نزد بورس تا پایان پروژه توثیق می‌شود.

* پروژه‌های عمرانی با استفاده از صندوق سهامی عام پروژه تامین مالی می‌شوند

این کارشناس اقتصادی با اشاره به پروژه‌های مطلوب مورد استفاده در در شرکت سهامی عام پروژه گفت: شرکت‌های سهامی عام پروژه برای پروژه‌هایی که به صورت نیمه تمام هستند یا پروژه‌هایی که متوقف شده اند و نیاز است که شروع بشوند، بیشتر در نظر گرفته شده و بیشتر مثمرثمر هستند.

زنجانیان در بیان اینکه صندوق سهامی عام پروژه می‌تواند، برای پروژه‌های جدید هم استفاده بشود، گفت: کاربرد اصلی شرکت سهامی عام پروژه برای پروژه‌های نیمه تمام عمرانی بیشتر است و به نظر می‌رسد در صورتی که این طرح بصورت اصولی اجرا شود می تواند کمک خیلی زیادی به چرخه اقتصادی کشور کند و ‌ از طرفی هم مشارکت شرکت‌های تامین سرمایه و مشاوره سرمایه گذاری ها و رتبه بندی‌ها در ‌این طرح خیلی می‌تواند تاثیرگذار باشد.

این کارشناس اقتصادی در پایان گفت: به‌این لحاظ که با همکاری‌این نهادها پروژه‌هایی که شرایط تامین مالی از طریق شرکت‌های سهامی عام پروژه را دارند، می‌توانند، براساس ریسک و بازدهی که دارند ارزیابی بشوند، رتبه بندی شده و در نهایت اولویت بندی بشوند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کارشناس اقتصادی پروژه های عمرانی تامین مالی پروژه ها پروژه های نیمه تمام عمرانی شرکت سهامی عام پروژه پروژه هایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۷۸۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه حوزه ICT راه نجات عقب‌ماندگی‌های اقتصادی کردستان

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: توسعه حوزه ICT در کردستان به نجات عقب‌ماندگی‌های اقتصادی تحمیل شده و شتاب‌دهی اقتصاد استان کمک خواهد کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، میثم عابدی ظهر امروز در نشست هم‌اندیشی با فعالان حوزه ICT که در پارک علم و فناوری کردستان برگزار شد، اظهار داشت: استان کردستان به‌واسطه داشتن نیرو‌های جوان و متخصص در حوزه مهارت‌های مرتبط با ICT و اقتصاد دیجیتال، می‌تواند سهم قابل توجهی از اقتصاد دیجیتال کشور داشته باشد.

وی افزود: توسعه حوزه ICT در کردستان به نجات عقب‌ماندگی‌های اقتصادی تحمیل شده و شتاب‌دهی اقتصاد استان کمک خواهد کرد.

 معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات حوزه ICT را مردمی خواند و تصریح کرد: برای ایجاد تغییرات در استان می‌بایست مشکلات موجود احصا و با برنامه‌ریزی‌های مناسب موانع و مشکلات برطرف شود.

وی تصریح کرد: طی جلسات با فعالان راهکارهایی برای توسعه و گسترش فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان استان در حوزه مهارت‌های مرتبط با ICT و اقتصاد دیجیتال مطرح و پیگیری خواهد شد. 

عابدی همسایگی کردستان با کشور عراق و اقلیم را مزیت مناسبی دانست و عنوان کرد: با توجه به عقب‌ماندگی و تقاضای بازار عراق در حوزه اقتصاد دیجیتال و ICT، فرصت مناسبی برای حضور و توسعه خدمات شرکت‌های دانش‌بنیان استان کردستان در این فضا وجود دارد.

وی به حوزه آموزش‌ دیجیتال اشاره و اضافه کرد: وزارت ارتباطات با همکاری آموزش و پرورش در حال اجرای برنامه ملی "ایران دیجیتال" است که سال گذشته به صورت آزمایشی در 10 استان اجرا شد و امسال در کل کشور انجام می‌شود.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اذعان کرد: کردستان نیز با توجه به ظرفیت دانش‌آموزشی مناسب استان، 10هزار نفر از دانش‌آموزان دوره متوسطه با همکاری بخش خصوصی و آموزش و پرورش اجرا خواهد شد.

وی؛ هدف از سفر به استان کردستان را احصا‌ء‌ مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالان حوزه صنعت، چاره‌اندیشی برای رفع آن‌ها و پیگیری مسائل وزارت‌خانه در استان کردستان عنوان کرد.

گفتنی است که در این جلسه واحد‌های دانش‌بنیان به طرح مسائل و موانع پیش‌روی شرکت‌ها پرداختند و خواستار حمایت‌های ویژه از سوی وزارتخانه ارتباطات و فناوری اطلاعات و مدیران استانی شدند.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند/ هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند
  • آیت‌الله رئیسی: شرکت‌ها و متخصصان ایرانی آماده مشارکت در پروژه‌های عمرانی سریلانکا هستند
  • پژوهش موتور محرک توسعه کشور و آزمایشگاه موتور محرک پژوهش است
  • اقتصاد دیجیتال وضعیت بیکاری و اقتصادی را کردستان بهبود می بخشد
  • افزایش ۲۷ درصدی میزان بارندگی‌ها در استان یزد
  • توسعه حوزه ICT راه نجات عقب‌ماندگی‌های اقتصادی کردستان
  • سنگدوینی: جنگ‌هراسی بر اقتصاد ایران بی‌تاثیر است
  • نمایشگاه دستاوردهای وقف؛ روایتی از نشانه های رشد اقتصاد دانش بنیان در ایران
  • کارگران موتور محرکه اقتصاد کشور هستند