Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-19@15:36:21 GMT

جشن سال نو کره‌ای‌ها چگونه است؟

تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۳۸۲۴۵۶

جشن سال نو کره‌ای‌ها چگونه است؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مردم کشور‌های گوناگون در این روز‌ها و ایام با لباس‌های سنتی خود دور هم جمع شده و آواز‌های سنتی خوانده و شیرینی‌های خوشمزه می‌خورند.

سابقه قدیمی‌ترین جشن مرتبط با سال نو به ۴ هزار سال پیش و به بابل برمی‌گردد. اولین روز سال جدید اولین ماه جدید پس از اعتدال بهاری بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این جشن با برگزاری یک جشنواره مذهبی ۱۱ روزه برگزار می‌شد که هر روز یک مراسم متفاوت داشت. در طول دوران باستان، تمدن‌ها تقویم‌های پیچیده‌تری را ایجاد کردند که اولین روز سال جدید را یک رویداد کشاورزی یا نجومی قرار می‌داد.

جشن‌های سنتی سال نو اغلب بر اساس تقویم بومی کشور‌ها ترتیب داده می‌شود. بسیاری از این جشن‌ها بر مبنای تقویم شمسی و برخی نیز بر اساس تقویم قمری برگزار می‌شود. در این گزارش سعی داریم به برخی از این جشن‌های سنتی که در کنار نوروز خودمان از جمله جشن‌های سال نو سنتی ملل و اقوام شناخته می‌شوند، بپردازیم:

بیشتربخوانید

نوروز در کدام کشور‌ها جشن گرفته می‌شود؟

پوثوندو، جشن حلوای برنجی

عید پوثوندو یا تامیل، جشن سال نو مردم سریلانکا و بخشهایی از هند است، این عید سالانه در 14 آوریل برگزار می شود.

در این روز مردم با لباس های نو، موسیقی سنتی، شیرینی و نان و حلوای برنجی جشن گرفته و با در دست گرفتن شمایل و مجسمه های بزرگ و کوچک به خیابانها ریخته و شادی می کنند.

سولال، سال نو کره‌‎ای

سولال جشن سال نو قمری مردم شبه جزیره کره است. در این دو سه سال اخیر، این جشن در فوریه و مارس برگزار شده است.

در طول جشن سولال، کره ای ها با توجه و رعایت آداب فراوان، "هنبوک" که لباس سنتی مردم کره است را می پوشند. از جمله آداب این مراسم ادای احترام به نیاکان و درگذشتان و همچنین پرداختن به بازی های سنتی مثل الاکلنگ‌بازی است‌.

غذای اصلی روز سولال “تاک گوک” است. نوعی سوپ سنتی که از برش های خمیر برنج، گوشت، تخم مرغ و سبزیجات تشکیل می شود. در کره باور بر این است که با خوردن تاک گوک در روز اول سال جدید ، یک سال بر عمر فرد اضافه می شود.

سال نو چینی، از جشن فانوس تا گرداندن اژدها

سال نو چینی "جشنواره بهار" یا سال نو قمری نیز نامیده می شود. چینی ها مانند ایرانیان فصل بهار را آغاز سال نو دانسته و جشن می گیرند. با این حال، بر کمک تقویم جدیدشان توانسته اند تغییرات زیاد این تقویم در فصول مختلف را از بین ببرند.

از رسوم مهم این جشن، عیدی دادن به کودکان و اعضاء خانواده در داخل پاکت های قرمز است. خوردن غذاهای سنتی مثل "کیک ماه" که از تخم مرغ درست می‌شود، از جمله رسوم این جشن است. نمایش شیر و گرداندن اژدهای رنگارنگ از دیگر رسوم چینی ها در سال نو است. جشن سال نو، عموماً 15 روز به طول می‌انجامد و با "جشن فانوس" پایان می‌یابد.

عید نایبی، روز سکوت هندوهای بالی

عید نایبی یا "روز سکوت" جشن سال نو هندوهای بالی است. این جشن بر اساس تقویم قمری هندوها برگزار می‌شود. در سال 2017 این عید در روز 17 مارس اما در سال 2020 کمی دیرتر برگزار شد.

هندوهای بالی در روز آغاز سال نو از هر نوع فعالیت مادی دست می کشند، همه چراغ ها خاموش می شود و ورود و خروج به این جزیره ممنوع می شود. برخی از هندوهای بالی در عید نایبی روزه سکوت می‌گیرند.

هندوهای بالی سه روز قبل از سال نو همه ظروف و اشیاء مقدس را طی مراسمی به نام "ملاستی یا ملیس"  در اقیانوس شسته و پاک می کنند. هدف از این فرآیند تطهیر روح انسان ازآلودگی و گناه است.

روش هشانا، سال نو یهودیان

عید "روش هشانا" عید مذهبی و سنتی یهودیان است که هر ساله از 9 تا 11 سپتامبر برگزار می شود. روش هشانا در روز اول و دوم ماه یهودی "تیشری" برگزار می شود و در واقع عیدی است که شروع سال جدید یهودیان را اعلام می کند.

طبق باور یهودیان، خداوند در این روز، تقدیر زندگیِ افراد را بر اساس اعمال سال گذشته آنها تعیین می‌کند.

عسل، سیب، ماهی و انار از جمله خوراکی های مقدس این جشن است.

نواختن "شوفار" که نوعی ساز سنتی یهودی است هم از جمله رسوم این عید است. این ساز به یاد کسانی که فوت کرده اند و همچنین به یاد روز آفرینش جهان و آدم نواخته می شود.

منبع: خبر فوری

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نوروز1400 جالبترین ها برگزار می شود جشن سال نو سال جدید بر اساس جشن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۸۲۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب رتبه چهارم ایران در تولید علم طب سنتی در جهان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، براساس گزارش تحلیل علم‌سنجی وضعیت انتشار مقالات حوزه طب مکمل و جایگزین در پایگاه اینترنتی معتبر سایمگو، ایران برای چهارمین سال متوالی رتبه چهارم جهان را در تولید دانش این حوزه بعداز کشور‌های چین، آمریکا و هند در سال ۲۰۲۳ کسب کرده است.

نفیسه حسینی یکتا مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل گفت: برای چهارمین سال متوالی شاهد کسب رتبه چهارم جهان در تولید علم طب سنتی هستیم، به نحوی که فاصله ایران با کشور دارای رتبه سوم (هند) نسبت به سال قبل کمتر شده است.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل افزود: این دستاورد ارزشمند، نشان‌دهنده تلاش‌ها و گام‌های بلندی است که برای احیای طب سنتی ایرانی و جایگاه والای آن در نظام سلامت کشور برداشته شده است.

نفیسه حسینی یکتا  گفت: برای رسیدن به جایگاهی درخشان‌تر در عرصه تولید علم نیاز به تلاش‌های بیشتری داریم و طب ایرانی باید به عنوان یک راهبرد کلان پژوهشی مورد توجه همه دستگاه‌های مربوطه قرار گیرد.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل با اشاره به اینکه طب ایرانی دارای سابقه دیرینه و تجربه‌های اثبات شده در طول هزاران سال است که در متون و منابع مختلفی به ثبت رسیده است؛ گفت: این طب ظرفیت بالایی برای تبدیل شدن به یک موضوع و راهبرد کلان پژوهشی دارد زیرا دارای سابقه‌ای دیرینه و تجارب اثبات شده فراوان در طول چند هزار سال است، همچنین نگرش جامع به سلامتی انسان، ظرفیت آن در پیشگیری و درمان بیماری‌ها در کنار مزیت‌های اقتصادی و جایگاه آن به عنوان بخشی از هویت ملی و فرهنگی و از سوی دیگر؛ این مکتب طبی را به‌عنوان یک هدف راهبردی در حوزه تحقیقات و فناوری پیش روی ما قرار می‌دهد.

نفیسه حسینی یکتا افزود: طب ایرانی هنوز به طور کامل شناخته نشده و ظرفیت زیادی برای توسعه و تحقیقات بیشتر دارد. با انجام مطالعات علمی و پژوهش‌های دقیق، می‌توان مسیر بهره مندی از این طب را در نظام سلامت به طور گسترده‌تری هموار کرد.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل گفت: کسب این رتبه افتخارآمیز، نویدبخش روز‌های روشن‌تر برای طب ایرانی و چشم‌اندازی امیدوارکننده برای ارتقای سلامت جامعه با استفاده از این گنجینه ارزشمند ملی است. نگاه ما در دفتر طب ایرانی و مکمل ارتقاء این جایگاه در سال‌های آینده با استفاده از ظرفیت همه دانشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی این حوزه است و امیدواریم در آینده نه چندان دور شاهد کسب رتبه نخست در تولید علم در این حوزه باشیم که البته تحقق این مهم نیازمند حمایت جدی از پژوهش‌های مرتبط است.

دیگر خبرها

  • آغاز کار گرده افشانی در نخلستان‌های بم
  • اولین قدم برای کاهش وزن در طب سنتی (فیلم)
  • درمان سنتی عفونت لثه از نگاه طب سنتی (فیلم)
  • درخشش عکاس محیط زیست آذربایجان غربی در جشنواره ملی دانش سنتی محیط زیست
  • کسب رتبه چهارم ایران در تولید علم طب سنتی در جهان
  • حجامت بیمه شد
  • تولید نان سنتی در بوشهر شرایط خوبی ندارد
  • خدمات فصد و حجامت بیمه شد
  • آموزش، مهمترین بستر در حفظ محیط زیست است
  • توضیح سازمان غذا و دارو درباره زالوی طبی