Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-25@06:57:22 GMT

بلینکن از بروکسل درباره همکاری اروپا و روسیه هشدار داد

تاریخ انتشار: ۳ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۳۸۶۵۸۶

بلینکن از بروکسل درباره همکاری اروپا و روسیه هشدار داد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، وزیر امور خارجه آمریکا امروز (سه‌شنبه) در مقر ناتو در بروکسل گفته خط لوله در حال ساخت انتقال گاز «نورد استریم-۲» که قرار است گاز روسیه را به آلمان منتقل کند در تضاد با منافع اتحادیه اروپاست و همچنین باعث تضعیف اوکراین می‌شود. 

«آنتونی بلینکن» که برای شرکت در نشست وزرای خارجه ناتو در مقر این ائتلاف در پایتخت بلژیک حضور دارد، گفت قصد دارد با «هایکو ماس» همتای آلمانی خود درباره این موضوع گفت‌وگو کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

پیشتر نیز سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته بود روسیه نباید در پروژه گازی مشترک با اروپا از آستانه تعریف شده برای تحریم‌ها عبور کند. «ند پرایس» مدعی شده بود نورد استریم-۲ پروژه بدی است و با منافع انرژی اروپا و منطقه در تناقض است اما معاون نخست‌وزیر روسیه گفته بود بدون تردید خط لوله انتقال گاز طبیعی به اروپا تکمیل خواهد شد.

پروژه خط لوله نورد استریم-۲ برای انتقال گاز از روسیه به آلمان، از طریق مسیر زیر دریای بالتیک در حال انجام است. ساخت و ساز این پروژه پس از تعلیق در سال ۲۰۱۹ به دلیل تحریم‌های ایالات متحده از سر گرفته شد. گفته می‌شود خط لوله بیش از ۹۰ درصد پیشرفت داشته است.

ایالات متحده به بهانه‌های مختلف از جمله به خطر افتادن امنیت متحدان ناتو خود را در اتحادیه اروپا وافزایش وابستگی آن‌ها به روسیه بارها در مسیر اجرای این پروژه مهم گازی کارشکنی کرده است.

دیپلمات ارشد آمریکایی در بخش دیگری از صحبت های خود درباره روابط واشنگتن و ناتو گفت، ائتلاف دو طرف در مواجهه با تهدیدات در سراسر جهان در «نقطه‌ای حیاتی» بوده و ایالات متحده متعهد به «احیا و بازسازی» این ائتلاف نظامی است.

بلینکن درباره افغانستان نیز گفته برنامه‌های آمریکا برای هرگونه خروج احتمالی نظامی از این کشور را با ناتو به اشتراک خواهد گذاشت. وزیر خارجه آمریکا گفته بررسی گزینه‌های ایالات متحده همچنان در حال انجام است و او با متحدان واشنگتن رایزنی کرده، به صحبت‌های آنها گوش فرا خواهد داد و «وقتی زمان مناسب فرا برسد» به همراه متحدان غربی آمریکا از افغانستان خارج خواهند شد.

توافق واشنگتن و طالبان در دولت ترامپ امضا شد و واشنگتن متعهد شد در صورت اجرای تعهدات طالبان، نیروهای خود را تا می ۲۰۲۱ از افغانستان خارج کند. با اینحال «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا گفته بایدن هنوز درباره خروج نظامیان از افغانستان تصمیم نهایی را نگرفته است و یک مقام پنتاگون نیز گفته بایدن تمدید ۶ ماهه حضور نیروهای آمریکا در افغانستان را بررسی می‌کند.

وزیر امور خارجه آمریکا بار دیگر به مسئله چین اشاره کرد و گفت: «ما باید اطمینان حاصل کنیم که تمرکز ناتو بر چین و چالش‌هایی که این کشور به‌وجود می‌آورد، است».

او همچنین گفته با وجود اختلاف‌ها، منفعت آمریکا و ناتو در این است که ترکیه را به‌عنوان یک متحد نزدیک به خود نگه دارند.

 

 

«ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو نیز که در کنفرانس خبری مشترک با بلینکن صحبت می‌کرد، تعهد محکم وزیر خارجه آمریکا به این ائتلاف را ستود و گفت: «ما حالا فرصت منحصربفردی برای آغاز فصلی جدید در روابط فراآتلانتیک را در اختیار داریم و من به‌شدت از پیام دولت بایدن برای بازسازی اتحادها و قوی کردن ناتو استقبال می‌کنم».

دبیرکل ناتو مذاکرات صلح در افغانستان را «شکننده» توصیف کرد اما این گفت‌وگوها را تنها راه رسیدن به صلح پایدار در این کشور خواند.

او در پایان، روسیه را به «فعالیت‌های ثبات‌زدا» متهم کرد و گفت این ائتلاف نظامی با چالش‌های جهانی از جمله تروریسم، حملات سایبری، اشاعه هسته‌ای و «سربرآوردن چین» مواجه است.

رسانه‌های غربی پیشتر گزارش داده بودند بلینکن قرار است در این سفر درنشست وزرای خارجه ناتو حضور یابد و با متحدان آمریکا و همچنین دبیرکل ناتو درباره مسائل مختلف مشورت کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: روسیه ایالات متحده خارجه آمریکا خط لوله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۸۶۵۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار بزرگ لهستان درباره حمله نظامی روسیه به همسایگان

 

بین الملل تابناک: هفتصد و هفتاد و چهارمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

 

هشدار بزرگ لهستان درباره حمله نظامی روسیه به همسایگان

رئیس‌جمهور لهستان مدعی شد اگر روسیه بتواند اوکراین را در میدان نبرد شکست دهد، «احتمال زیادی» وجود دارد که روسیه علیه سایر کشورهای اروپایی «احتمالا حتی متحدان ناتو» حرکت کند.

 اظهارات «آندژی دودا» رئیس‌جمهور لهستان یک روز پس از تصویب بسته کمک خارجی ۹۵ میلیارد دلاری مجلس نمایندگان آمریکا که شامل ۶۰ میلیارد دلار کمک جدید به اوکراین است، مطرح شد.

پیش‌بینی می‌شود لایحه مرتبط با این بسته کمکی سه‌شنبه به تصویب مجلس سنا برسد و جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا گفته است که به سرعت برای انتقال سلاح و مهمات به کی‌یف اقدام خواهد کرد. ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین هشدار می‌دهد که کشورش بدون کمک ممکن است در جنگ شکست بخورد.

آندژی دودا در برنامه «ساندی مورنینگ فیوچرز» کانال فاکس‌نیوز گفت: «این امپریالیسم سیری‌ناپذیر روسیه است. اطمینان از اینکه اوکراینی‌ها می‌توانند از خود دفاع کنند، حتمی و ضروری است.»

ناتو در حال حاضر هزینه‌های نظامی را برای اعضای خود، ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی تعیین کرده است، اما آندژی دودا گفت که مجموع آن باید به ۳ درصد افزایش یابد. او اذعان کرد که تسلیح مجدد نظامی در سراسر اروپا، خاطرات جنگ سرد را برای برخی از مردم تداعی می‌کند.

رئیس‌جمهور لهستان مدعی شد: «راه دیگری وجود ندارد. هزینه‌های دفاعی باید در حال حاضر افزایش یابد. درست همانطور که در دوران جنگ سرد بود، این راهی برای حفظ صلح در اروپا و راهی برای متوقف کردن امپریالیسم روسیه است.»

دودا گفت لهستان بیش از ۴ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف امور نظامی می‌کند و بیشتر آن صرف خرید تسلیحات ساخت آمریکا مانند سامانه موشکی پاتریوت می‌شود. خلبانان نیروی هوایی لهستان در ایالات متحده هستند و در حال یادگیری نحوه پرواز با جت‌های جنگنده اف-۳۵ لایتنینگ ۲ (F-۳۵ Lightning II) هستند که به تازگی خریداری کرده‌اند. او گفت: «ما واقعا از آن خوشحالیم.»

رئیس‌جمهور لهستان همچنین در مصاحبه دیگری گفت اگر ناتو تصمیم بگیرد جناح شرقی خود را تقویت کند، لهستان «آماده» میزبانی سلاح‌های هسته‌ای در خاک خود است.

او افزود: «اگر متحدان ما تصمیم به استقرار تسلیحات هسته‌ای به عنوان بخشی از اشتراک هسته‌ای در خاک ما بگیرند تا امنیت جناح شرقی ناتو را تقویت کنند، ما برای آن آماده هستیم. اشتراک‌گذاری هسته‌ای موضوع گفت‌وگوهای لهستان و ایالات متحده برای مدتی بوده است. من قبلا چندین بار در این مورد صحبت کرده‌ام.»

 

 

دیگر خبرها

  • (ویدیو) استقبال سرد چینی‌ها از بلینکن
  • استقبال سرد چینی‌ها از بلینکن
  • بلینکن وارد چین شد
  • سفر وزیر خارجه آمریکا به چین در بحبوحه اختلافات عمیق
  • استقرار ۳۳ هزار نیروی نظامی ناتو در مرز‌های روسیه/کشته شدن ۵۰۰ هزار سرباز اوکراینی در جنگ با روسیه/حمله پهپادی گسترده اوکراین به شبه جزیره کریمه
  • استقرار 33 هزار نیروی نظامی ناتو در مرزهای روسیه/کشته شدن 500 هزار سرباز اوکراینی در جنگ با روسیه/حمله پهپادی گسترده اوکراین به شبه جزیره کریمه
  • استقرار 33 هزار نیروی نظامی ناتو در مرزهای روسیه
  • هشدار بزرگ لهستان درباره حمله نظامی روسیه به همسایگان
  • درخواست خصمانه بروکسل علیه تهران
  • بلینکن با دعوت وزیر خارجه چین راهی پکن می‌شود