Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از پایگاه اطلاع‌رسانی ستاد حقوق بشر، علی باقری‌کنی، در سومین روز از سال جدید از «مرکز نگهداری موقت کودکان بی‌سرپرست مهاجر»، «مرکز بهاران ویژه مددجویان ترک اعتیاد» و «گرمخانه‌ نیلوفر آبی ویژه بانوان» بازدید و با کودکان و مددجویان این مراکز گفتگو کرد.


مراکزی برای بازتوانی معتادان در پایتخت

«مرکز بهاران ویژه مددجویان ترک اعتیاد» پناهی است برای معتادانی که ترک اعتیاد در آن‌ها صورت گرفته و به عبارتی سم‌زدایی شده‌اند تا خدمات مددکاری، روانشناختی، کارآموزی و مهارت‌آموزی دریافت کنند و برای پذیرش در جامعه و بازگشت به زندگی عادی آماده شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این مرکز مجهز به آشپزخانه، کارگاه مهارت‌آموزی، محل خواب و اسکان است.

به گفته مسئولان این مرکز معتادین بهبود یافته بمدت ۶ تا ۹ ماه اسکان داده می‌شوند که ضمن ارائه آموزش‌های تکمیلی در جهت بهبودی کامل بیماری، نسبت به توانمندسازی و برقراری ارتباط مناسب با خانوادها و جامعه؛ فعالیت‌های مددکاری و مشاروه‌ای خوبی دریافت می‌کنند.

دبیر ستاد حقوق بشر در حاشیه بازدید از این مرکز اظهار داشت: اصلی‌ترین موضوع در درمان و بهبودی معتادان توانمندسازی و برگشت‌پذیری آنان به جامعه است که به کوشش صبورانه فرد معتاد، خانواده وی، درمانگران و سازمان‌های مسئول نیاز دارد.

باقری با اشاره به اهمیت نهاد خانواده در عرصه جامعه تصریح کرد: بدون مشارکت مؤثر و نقش‌آفرینی فعال نهاد خانواده هر تلاش دیگر بی‌ثمر و هزینه دیگر بدون دستاورد خواهد بود.

دبیر ستاد حقوق بشر با اشاره به مسؤولیت نهادهای حاکمیتی در صیانت از میان خانواده تأکید کرد: تنها مرجعی که می‌تواند در مقابل همه تهاجم های نرم‌افزاری دشمن بایستد و از هویت اسلامی و انقلابی و ملی دفاع کرده و بستر مناسب برای پیشرفت همه‌جانبه کشور را فراهم نماید، نهاد خانواده است و به همین دلیل هر اقدام و یا ترک فعل از سوی دستگاه‌ها و نهادهای حاکمیتی که موجب تضعیف نهاد خانواده شود، نه‌تنها حرکتی خلاف موازین دینی محسوب می‌شود، بلکه کنشی غیرانقلابی و بر ضد منافع ملی به شمار خواهد آمد.

بهشت کوچکی برای کودکان کار افغانستانی

«مرکز نگهداری موقت کودکان بی‌سرپرست مهاجر» محلی برای حمایت از کودکانی است که به دلایل مختلفی از جمله غفلت خانواده، با سوءاستفاده رو به‌رو بوده‌اند و پس از جمع‌آوری از خیابان و مراقبت در صورتی که خانواده بتواند از حقوق کودک خود صیانت کند، به آغوش خانواده بازگردانده می‌شوند.

یکی از مددکاران مرکز نگهداری از کودکان بی‌سرپرست درباره روند شناسایی و خدمات ارائه شده به کودکان، گفت: کودکان توسط گشت‌های حمایت از کودکان کار شناسایی و جمع‌آوری می‌شوند و پس از انتقال به این مرکز، اطلاعاتشان ثبت و ضبط می‌شود.

وی افزود: در بدو ورود، کودکان با استفاده از ثبت عنبیه در این مرکز ثبت‌نام می‌شوند و پس از پذیرش، استحمام می‌کنند و مورد معاینه پزشک و روانپزشک قرار می‌گیرند. این کودکان ۲۴ ساعت در این مرکز می‌مانند و پس از استعلام از اداره اتباع و اخذ تعهد از خانواده، به آغوش خانواده باز می‌گردند.

به گفته‌ مسولان این مرکز، در صورتی که کودکی برای بار دوم توسط گشت از خیابان جمع‌آوری شود، به خانواده اخطار لازم داده می‌شود و کودکان زیر ۶ سال به شعبه نگهداری دائم سپرده می‌شوند که در این مراکز آموزش‌های لازم به آن‌ها داده می‌شود. طی ۹ ماه گذشته، به ۶۲۷ کودک کار خدمات‌ ارائه شده و تنها ۴۱ تن از این کودکان برای بار دوم توسط گشت از سطح خیابان جمع‌آوری شده‌اند.

دبیر ستاد حقوق بشر از این مرکز دیدار و با مددکاران و ۲۲ کودک حاضر در آن گفتگو کرد.

وی در حاشیه بازدید از مرکز نگهداری موقت کودکان بی‌سرپرست ویژه مهاجرین در جمع خبرنگاران اظهار داشت: استفاده از کودکان به عنوان نیروی کار، ظلم به کودک و مغایر با نگاه انسان‌دوستانه جمهوری اسلامی ایران است. از این رو، جمهوری اسلامی امکاناتی را فراهم کرده تا کودکان با فضایی بانشاط توام با امید به آینده و پیشرفت، زندگی کنند.

 پناهگاهی برای زنان بی‌خانمان

این مرکز علاوه بر محافظت از سرما، زنان را از مرکز آسیب دور کرده و برای ورود به جامعه آشنا می کند. تهران ۲۲ گرمخانه دارد و همین امر موجب شده تلفات بی‌خانمان‌ها بر اثر سرما در فصل زمستان به صفر برسد.

به گفته‌ مسئولان شهرداری، اغلب مردانی که به گرمخانه می‌آیند به اعتیاد دچارند و به همین دلیل از سوی خانواده طرد می‌شوند. برخی مددجویان خودشان به این مراکز پناهنده می‌شوند و برخی دیگر از طریق تماس مردم با سامانه ۱۳۷ یا توسط گشت‌ها شناسایی و به این مراکز منتقل می‌شوند.

یکی از مددکاران این مرکز می‌گوید برای مددجویان پرونده تشکیل می‌شود و علاوه بر معاینه پزشکی، خدمات روانشناسی و پیگیری خانواده نیز انجام می‌شود. ‌استحمام و تامین سه وعده غذای گرم از امکانات دیگر این مرکز است. مددجویان هر زمان بخواهند امکان خروج و بازگشت به این مرکز را دارند.

دبیر ستاد حقوق بشر در جریان بازدید از این مرکز از نزدیک با خدمات ارائه شده به این بانوان آشنا شد.

وی با تقدیر از زحمات سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی تاکید کرد: همه‌ دستگاه‌های مربوط باید در صدد باشند تا پدیده کارتن‌خوابی محو شود.

باقری کنی افزود: پذیرش داوطلبانه بانوان در این مراکز و تامین امنیت برای افرادی که آسیب دیده هستند از ابتکارات خوبی است که توسط مددکاران انجام می‌شود اما حضور و ساماندهی بانوان در این مراکز آغاز کار است.

دبیر ستاد حقوق بشر در ادامه تصریح کرد: وظیفه مهم‌تر مددکاران این مرکز و مسئولان امر این است که به این بانوان کمک کنند تا به آغوش خانواده بازگردند و با مهارت آموزی بتوانند برای همیشه از کارتن‌خوابی در امان باشند.

برچسب‌ها علی باقری مهدکودک سازمان بهزیستی کشور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علی باقری مهدکودک سازمان بهزیستی کشور علی باقری مهدکودک سازمان بهزیستی کشور اخبار کنکور دبیر ستاد حقوق بشر کودکان بی سرپرست مرکز نگهداری نهاد خانواده جمع آوری توسط گشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۸۷۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش بیش از ۳۰ درصدی سرقت در ایام نوروز در قزوین

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قزوین گفت: در استان قزوین بیش از ۳۰ درصد جرایم مهم از جمله سرقت کاهش پیدا کرده است که مهمترین علت این توفیق مدیریت معتادین متجاهر بود - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، عباس کاظمی ظهر امروز در اولین جلسه کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان قزوین در سال 1403، ضمن تاکید بر اهمیت حضور مدیران در کارگروه اجتماعی و فرهنگی استان قزوین، اظهار داشت: تقویت کارگروه اجتماعی در سطوح مدیریت ارشد استان و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان مورد توجه قرار گرفته است؛ این کارگروه ذیل شورای برنامه‌ریزی استان قرار دارد و شورای برنامه‌ریزی استان دارای اهمیت است، چرا که منابع را هدایت می‌کند، بنابراین حضور مدیران در این جلسات مهم است.

وی تاکید کرد: در موضوعات کارگروه که دارای اهمیت ویژه‌ای است سلسله اقدامات عملیاتی باید صورت گیرد، باید ظرفیت‌ها را شناسایی کنیم و با دستگاهی که در سال جاری همراهی قانونی را نداشته باشد برخورد می‌شود، لازم است همه دستگاه‌ها با توجه به وظایفی که قانون برای آن‌ها مقرر کرده است برای مقابله با معضلات اجتماعی از ظرفیت‌های خود استفاده کنند؛ عدم پیگیری و عدم پاسخگویی معضلی است که باید به صورت ویژه و جدی‌تر دنبال شود.

معاون استاندار افزود: قبل از پایان سال، سلسله جلساتی در حوزه برقراری امنیت و کاهش برخی از جرائم داشتیم و تصمیم‌هایی اتخاد شد که به واسطه آن در ایام تعطیلات با کاهش برخی از جرائم در قزوین روبه‌رو بودیم؛ در استان قزوین بیش از 30 درصد جرایم مهم از جمله سرقت کاهش پیدا کرده است که مهمترین علت این توفیق مدیریت معتادین متجاهر بود، مسئله سرقت یکی از مهمترین عوامل نارضایتی در کشور است که در استان قزوین با تدبیر درست میزان آن کاهش داشته است.

کاظمی با اشاره به محل در نظر گرفته شده برای ساخت کمپ ماده 16 تصریح کرد: در راستای ضمانت اجرایی تصمیمات، شهرداری تعهد دارد که 5 هکتار زمین به کمپ ماده‌16 اختصاص دهد، باید این مسئله رسیدگی شود و این کمپ را طبق موارد تعیین شده ایجاد کنیم، ایجاد اشتغال برای معتادین متجاهر توسط این کمپ سبب عدم بازگشت معتادین به جرائمی مانند سرقت می‌شود؛

معاون استاندار خاطرنشان کرد: طبق آمار منابع رسمی روند شد آسیب‌های اجتماعی در استان قزوین متوقف شده است، در بسیاری از مولفه‌ها در مقیاس آمارهای کشوری و در مقایسه با جمعیت استان قزوین وضعیت بهتری در کاهش آسیب‌های اجتماعی دارد که این روند باید با برنامه ریزی در سال جدید هم دنبال شود.

وی بیان کرد: یکی از مسائل دیگر در حوزه آسیب اجتماعی که باید مورد توجه قرار بگیرد رصد هوشمند است باید اطلاعات نسبت به آسیب‌های اجتماعی به طور دقیق و هوشمند احصا شود، بررسی‌های میدانی باید صورت بگیرد تا نگاه ما دقیق تر باشد و دچار انحراف نشویم.

کاظمی با اشاره به اقدام ایران در تنبیه رژیم صهیونیستی، بیان کرد: ما از نعمت وجود ولایت فقیه و نعمت وجود نیروهای مسلح مقتدر و عزت آفرین برخوردار هستیم، آنچه که دیدیم و همه دنیا به ویژه اشرار عالم به سرکردگی آمریکا و انگلیس آن را تجربه کردند، بی‌نظیر بود و تحولات سیاسی را در حوزه بین الملل رقم زد که جا دارد از همه عوامل اقتدار آفرین به خصوص سپاه عزیز تشکر داشته باشیم.

وی افزود: این نقطه، نقطه عطفی است که در آینده در بسیاری از معادلات بین‌المللی خودش را نشان می‌دهد، اگر چه این عملیات تاثیر بزرگ خود را نشان داده، اما در آینده نیز تاثیرات آن را خواهیم دید، ما این عزت و سربلندی را مدیون شهدایی مانند شهید تهرانی مقدم و شهید سردار سلیمانی هستیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجرای برنامه های سلامت محور در منطقه ۹ تهران
  • وجود ۳۷۰ هزار دانش‌آموز در استان کرمانشاه
  • جلسه شورای اجتماعی استان یزد برگزار شد
  • افزایش ۷۰ درصدی تعداد تولدها از مادران غیر ایرانی در ۴ سال
  • کاهش بیش از ۳۰ درصدی سرقت در ایام نوروز در قزوین
  • نقش مهم کانون پرورش فکری در مناسبت‌های فرهنگی
  • جزییات غربالگری در طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی
  • نقش مردم در همراهی با پلیس در طرح عفاف و حجاب برجسته است
  • ماجرای خروج کودکان کار اتباع از تهران
  • کودکان کار اتباع از تهران می‌روند