Web Analytics Made Easy - Statcounter

فداحسین مالکی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاسی ایسکانیوز در خصوص نقش دستگاه دیپلماسی در تحقق اهداف تعیین شده در شعار سال مبنی بر تولید، پشتیبانی ها، مانع زدایی ها، اظهارداشت: اهمیت موضوع تولید و رونق اقتصاد در کشور به نحوی است که در سال های اخیر از سوی رهبری بارها شعار سال در این حوزه بوده، اما تفاوت امسال با سال‌های دیگر آن است که به دلیل آن که دولتمردان نتوانستند آنچنان که در شأن و منزلت ملت هست رونق و جهشی در تولید و اقتصاد داشته باشند، از اهمیت بیشتری برخوردار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: بر اساس شعار تعیین شده باید همه دستگاهها، نهادها و سازمان‌های مرتبط دولتی و حکومتی دست به دست یکدیگر بدهند تا موانع موجود در مسیر افزایش تولید در کشور برداشته شود.

مالکی افزود: در حوزه دیپلماسی هم این موضوع صادق است و باید این سوال را از خود داشته باشیم که آیا ما توانسته ایم به سخنی واحد با کشورهای منطقه دست پیدا کنیم و منافع مشترکی را برای خود با آنها ترسیم کنیم که متاسفانه باید بگویم خیر موفق نشدیم.

سفیر پیشین ایران در افغانستان تصریح کرد: دستگاه دیپلماسی در زمان باقی مانده در دولت فعلی و در دولت آینده باید یک باز تعریفی در روابط خود با کشورها را داشته باشد و به این پرسش ها پاسخ دهد که چه مانعی بر سر راه توسعه روابط بیشتر و بهتر ایران با کشورهای منطقه‌ای وجود دارد؟ و اینکه چرا بازار این کشور ها را از دست دادیم و کشورهایی از خارج از منطقه سهم بیشتری از ما در کشورهای همسایه امان دارند؟

وی با اشاره به این مطلب که برخی از محصولات و تولیدات داخلی کشورمان می توانند حرف های جدید و خوبی را در بازار کشورهای منطقه داشته باشند، افزود: حتماً در این مسیر موانعی وجود دارد و برداشته شدن آنها در حوزه برون مرزی بر عهده دستگاه دیپلماسی کشور است که امیدواریم در سال جدید بتوانند اقدامات جدی و مناسبی را برای کمک به صاحبان تولید و سرمایه داشته باشند.

مالکی در خصوص نقش و اهمیت معاونت دیپلماسی وزارت خارجه و نمایندگی های خارج از کشور به عنوان دو ابزار وزارت امور خارجه، اظهار داشت: متاسفانه ما شاهد عملکرد نامناسب و نه چندان موفق وزارت امور خارجه در اولویت بندی توسعه روابط با کشورهای مختلف و به خصوص هدف گذاری و برنامه ریزی برای ارتقای ارتباطات با کشورهای منطقه ای هستیم.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: معاونت دیپلماسی اقتصادی باید از روزمرگی که دچار آن شده است خارج شود و با اولویت بندی و برنامه ریزی مناسب جهت توسعه ارتباطات با کشورهای مختلف، عملکرد نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور را مدیریت و سازماندهی کند.

وی گفت: می‌توان با انجام هدفگذاری در سه قسمت مبتنی بر آن دسته از کشورهایی که زمینه فروش محصولات ایرانی در آنها وجود دارد، دوم کشور هایی که می‌توانیم با آنها تبادلات دانش و محصول داشته باشیم و دسته سوم کشور هایی که می‌توانیم با آنها در سطوح بالا روابط تجاری و اقتصادی برقرار کنیم که این نیز بر عهده معاونت دیپلماسی وزارت خارجه است.

مالکی بیان کرد: یکی از ایرادات نمایندگی‌های خارج از کشور ما این است که ما سفرا را بر اساس وضعیت و شرایط کشورهای محل ماموریت انتخاب نمیکنیم و تا زمانی که این موضوع برطرف نشود طبعاً در پیشبرد اهداف ملی خود در بیرون از مرزها دچار مشکل خواهیم بود.

سفیر پیشین ایران در افغانستان در پایان خاطرنشان کرد: به طور مثال ما باید قوی ترین افراد را در حوزه اقتصادی و تجاری به کشورهایی از جمله امارات، روسیه و چین، به عنوان سفرهای خود اعزام کنیم تا آنها بتوانند با استفاده از تجارب و توانمندی بالای خود زمینه های بیشتر و بهتری را در جهت توسعه روابط تجاری ایران و آن کشورها فراهم آورند و البته که لزومی هم ندارد که صرفاً از وزارت امور خارجه باشند.

محمدمهدی ملکی کد خبر: 1091641 برچسب‌ها وزارت امور خارجه مجلس شورای اسلامی فدا حسین مالکی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: وزارت امور خارجه مجلس شورای اسلامی وزارت امور خارجه کشورهای منطقه دستگاه دیپلماسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۹۶۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران بیشترین دیپلماسی فرهنگی را در منطقه دارد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که به همراه رییس‌جمهوری به پاکستان سفر کرده است، گفت: ایران بیشترین دیپلماسی فرهنگی را در منطقه دارد، دو کشور میراث مشترکی به نام اسلام دارند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدمهدی اسماعیلی امروز _سه‌شنبه، چهارم اردیبهشت_ در حاشیه سفر به لاهور و در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه براساس گفت‌وگو با مسئولان پاکستانی، در پاسخ به اینکه «برداشت شما از نوع نگاه‌ها به فرهنگ ایرانی چیست و آن را چطور ارزیابی می‌کنید» اظهار کرد: دو کشور میراث مشترکی به نام اسلام دارند، اساساً شکل‌گیری و جدا شدن پاکستان از هندوستان تنها به دلیل مسائل دینی و اعتقادی بوده است؛ چون مسلمانان می‌خواستند دولت مستقل اسلامی داشته باشند پاکستان از هندوستان جدا شد.

وی افزود: اولین دولتی که عنوان جمهوری اسلامی را برای خود برگزید متعلق به کشور پاکستان بود به همین دلیل فضای فرهنگی این کشور بسیار به ما نزدیک است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: پاکستان با وجود اینکه مساحتی کمتر از ایران دارد، نزدیک به ۲۴۰ میلیون جمعیت دارد، جمعیت عظیمی که در این کشور زندگی می‌کنند عمدتاً نگاه دینی دارند، از برادران اهل سنت گرفته تا برداران تشیع و باید در نظر داشت در این کشور نزدیک به ۶۰ میلیون پیرو مذهب جعفری زندگی می‌کنند، البته همه مسلمانان عاشق مکتب اهل بیت (ع) هستند و ما این مسئله را مایه وحدت جهان اسلام می‌دانیم.

اسماعیلی درباره اشتراک‌های فرهنگی دو کشور هم گفت: میراث مشترک بعدی ایران فرهنگی است؛ «ایران فرهنگی» در قالب مرزهای سیاسی امروز نمی‌گنجد ایران فرهنگی عظمت بزرگی دارد که از شرق تا قلب چین جلو رفته است از شمال تمام آسیای مرکزی، میانه و قفقاز شمالی را در برگرفته است، از غرب تا مدیترانه و شمال آفریقا امتداد دارد، در جنوب نیز همه بخش‌های جنوبی خلیج فارس و کشورهای مختلفی که در این منطقه قرار دارند جزئی از ایران فرهنگی بزرگ به شمار می‌روند و این مسئله را در نقاط مختلف این منطقه بزرگ احساس می‌کنیم.

وی همچنین در این باره که نوع نگاه مردم پاکستان در قبال جمهوری اسلامی و دولت ایران چگونه بود، اظهار داشت: امروز در شهر تاریخی لاهوری عظمت شعر فارسی، ایران اسلامی و ایران انقلابی را بیش از گذشته می‌بینیم؛ در دانشگاه بزرگ این شهر دیدید که دانشجویان و اساتید چگونه به آقای رئیس‌جمهور ابراز محبت می‌کردند و از ایشان به‌عنوان نماینده مردم ایران استقبالی گرم و تاریخی به عمل آوردند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: چهار دهه قبل زمانی که رهبر انقلاب به این کشور سفر کردند پانصد هزار نفر به استقبال ایشان آمدند که نشان می‌دهد انقلاب اسلامی، ایرانیان و ایران‌فرهنگی عناصری هستند که ما را با مردم پاکستان در یک جهت قرار داده‌اند و آن هم مبارزه با ظلم و ستم است.

اسماعیلی در عین حال در این باره که پاسخ نظامی ایران به رژیم صهیونیستی در روزهای گذشته واکنش‌های زیادی در بر داشته است، و پاسخ به این سوال که موضع مردم پاکستان در مورد عملیات «وعده صادق» را چگونه ارزیابی کردید، گفت: انتقام سخت مردم ایران از رژیم صهیونیستی به شدت باعث عزت و افتخار شده است؛ در این سفر جایی حضور پیدا نکردیم مگر اینکه جوانان، دانشگاهیان و مقامات سیاسی از انتقام سخت و تحقیر رژیم صهیونیستی توسط سپاهیان انقلاب ابراز شعف نکنند. به رزمندگان اسلام مقاومت مردم ایران و مردم غزه درود و سلام می‌فرستادند تا جایی که این اقدام فضای جدید انقلابی را در منطقه به وجود آورده است.

وی همچنین در خصوص این‌که آینده همکاری ایران با کشورهای منطقه را چگونه ارزیابی می‌کنید، تصریح کرد: با کشورهای همسایه در یک مسیر قرار داریم، ایران بیشترین دیپلماسی فرهنگی را در منطقه اتخاذ کرده است و همه مسلمانان و همسایگان را متعلق به جغرافیای واحد به نام جغرافیای جهان اسلام و آینده‌ای امید بخش به نام تحقق تمدن نوین اسلامی می‌داند و از خصلت‌های قومی، قبیله‌ای و زبانی عبور کرده‌ایم و به سمت تشکیل امت واحده اسلامی همانطور که در قرآن کریم به آن دعوت شدیم در حال حرکت حرکت هستیم.

منبع: ایرنا

کد خبر 747294

دیگر خبرها

  • ایران بیشترین دیپلماسی فرهنگی را در منطقه دارد
  • اظهارات جدید رئیسی درباره میز مذاکره و دیپلماسی
  • ضرورت انسجام جهان اسلام برای مقابله مؤثر با هر گونه اجحاف به کشورهای اسلامی
  • تقویت همکاری‌های ایران و پاکستان در حل مشکلات منطقه موثر است
  • ندیمی در گفت و گو با قدس: دیپلماسی انرژی فعال در منطقه به ما کمک کرد که از گستردگی تحریم ها جلوگیری کنیم
  • رئیسی در پاکستان : رژیم صهیونیستی از اختلافات میان کشورهای اسلامی سوءاستفاده می‌کند
  • احضار سفیر سوئیس به سپاه؟ | پاسخ سخنگوی وزارت خارجه
  • پاسخ موشکی ایران قانونی و مشروع بود
  • ایران مصمم به برداشتن گام‌های جدید در توسعه روابط با کشورهای همسایه است
  • دولت سیزدهم در دیپلماسی اقتصادی موفق عمل کرده است