Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاندار گیلان با تاکید بر لزوم تداوم انسجام دستگاه های دولتی و همراهی با بخش خصوصی در سال جدید، تداوم روند هدفگذاری بازگشت واحدهای تملیک شده بانک ها به مدار تولید را از انتظارات خود عنوان کرد و گفت: با تداوم حمایت از تولید و رفع موانع پیش روی آن، شاهد شروع دوباره شکوفایی اقتصادی خواهیم بود.

به گزارش خبرگزاری برنا از گیلان ؛ دکتر ارسلان زارع پیش از ظهر امروز (پنج‌شنبه) در جلسه هماهنگی تحقق شعار سال جدید به نامگذاری امسال از سوی رهبر معظم انقلاب تحت عنوان تولید، پشتیبانی‌ها، مانع زدایی ها اشاره و اظهار کرد: مقام معظم رهبری، شعار راهبردی سال ۱۴۰۰ را در راستای اهداف نظام جمهوری اسلامی و تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و استمرار این روند طی سالیان اخیر، تعیین کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه با تداوم حمایت از تولید و رفع موانع پیش روی آن؛ سال 1400 ، سال شروع دوباره شکوفایی اقتصادی خواهد بود، گفت: به سبب تشدید تحریم های ظالمانه و بیماری کرونا دشواری های زیادی به ویژه در عرصه اقتصادی برای کشور ایجاد شد که براساس فرمایشات امیدبخش رهبر معظم انقلاب در پیام نوروزی و رئیس جمهوری سال جاری نسبت به گذشته بهتر خواهد بود.   نماینده عالی دولت در گیلان به تحقق عمده اهداف پیش بینی شده در ستاد اقتصاد مقاومتی و کارگروه های مختلف اشاره و خاطرنشان کرد: تحقق اشتغال فراتر از هدفگذاری، بازگشت 450 واحد تولیدی راکد و نیمه فعال به چرخه تولید و تقسیط بلند مدت بدهی های تولیدکنندگان به تأمین اجتماعی، مالیاتی و شرکت های خدمات رسان برمبنای همراهی، همدلی و انسجام دستگاه های دولتی و همکاری بخش خصوصی به ثمر نشسته است.   وی بر لزوم استمرار اقدامات مثبت سال 99 در سال جاری با اهتمام و جدیت بیشتر همه دستگاه ها و نهادها به ویژه با افزایش تولید و تحقق شعار راهبردی امسال تأکید و تصریح کرد: معرفی بانک ملی گیلان جزء سه استان برتر کشور و جایگاه ممتاز شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در سطح کشور از نقاط قوتی بود که باید در سال جاری استمرار داشته باشد.   استاندار گیلان به جذب کامل تسهیلات کرونایی و نیز جذب منابع سایر استان ها در برخی از شاخص ها اشاره کرد و افزود: انتظار می رود که با استمرار این روندها و پشتیبانی قوای مختلف و رفع موانع، شاهد شکوفایی بیشتر اقتصادی به ویژه در بخش تولید باشیم.   وی ماهیت شعارهای سال طی سالیان اخیر را در حوزه اقتصادی و تولید عنوان و خاطرنشان کرد: تعیین عنوان های اقتصادی از سوی رهبر معظم انقلاب به معنای قرارداشتن در جنگ اقتصادی و ضرورت برنامه ریزی حول محور اشتغال، اقتصاد و بهبود وضعیت معیشتی مردم است.   دکتر زارع با تأکید براینکه همدلی و همراهی ها بین دستگاه ها و بخش خصوصی باید منجر به گره گشایی از یک واحد تولیدی شود، گفت: امنیت روانی و اقتصادی سرمایه گذاران و افزایش حس اعتماد آنان می تواند نقطه قوتی برای پویایی این بخش باشد. وی بر ضرورت رصد مشکلات واحدهای تولیدی قبل از ورود به مقطع بحرانی و برطرف کردن آنها تأکید کرد و افزود: بانک های عامل با تسریع در روند پرداخت تسهیلات طی روزهای آغازین سال جاری و همراهی در استمهال بدهی ها، نیاز واحدهای تولیدی به نقدینگی و سرمایه در گردش را تأمین کنند.   نماینده عالی دولت در گیلان افزایش ظرفیت واحدهای تولیدی را از انتظارات سال جدید عنوان و خاطرنشان کرد: وجود طرح توسعه در واحدهای تولیدی نشانگر عزم جدی تولیدکنندگان در این مسیر است که باید با جدیت محقق شود. وی بر لزوم استمرار روند هدفگذاری شده بازگشت تعدادی از واحدهای تملیک شده بانک ها در هر ماه تأکید و تصریح کرد: پیشگیری از واردات برخی کالاهای مشابه تولید داخل به ویژه محصولات تولیدی استان باید در دستور کار و جزء درخواست ها از سطوح ملی باشد.   استاندار گیلان استفاده بیشتر از ظرفیت منطقه آزاد انزلی با تقویت اسکله های بندر کاسپین و کشتی های رو - رو به ویژه اتصال کریدور شمال به جنوب با تکمیل راه آهن رشت-کاسپین را مورد تأکید قرار داد و افزود: با استفاده از فناوری روز و آموزش های لازم به منابع انسانی به ویژه در حوزه مشاوره های حقوقی به تولیدکنندگان باید میزان بازدهی و بهره وری افزایش پیدا کند.  

وی با اشاره به اینکه مسیر تحقق شعار سال در جلسه هیأت دولت، حول محور ستاد تسهیل و رفع موانع تولید و اقتصاد مقاومتی تعیین شده، گفت: رشد معنادار و اثربخش تولید محصولات کشاورزی گیلان علیرغم تشدید تحریم‌ها مورد توجه مقامات ارشد ملی به ویژه ارزیابی نهاد ریاست جمهوری قرار گرفت.

 

استاندار گیلان افزایش تولید با حفظ اراضی موجود کشاورزی و تقویت بسترهای گلخانه‌ای در سال ۱۴۰۰ را مورد تأکید قرار داد و افزود: مدیران دستگاه‌ها آسیب ها و موانع پیش‌رو و پیشنهادات عملیاتی را در قالب برنامه‌های کمی و کیفی برمبنای برش ملی و استانی تهیه و ارائه کنند.   وی استمرار حمایت های رسانه ای و انعکاس برنامه های مدیران استان و اقدامات و فعالیت‌های بخش خصوصی را مایه دلگرمی آنان در بهبود روند دانست و گفت: سرعت عمل در پاسخگویی به مراجعان و فعالان اقتصادی با الکترونیکی شدن فرآیند ارائه خدمات و استفاده بخش خصوصی از سامانه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید برای انعکاس مشکلات، حائز اهمیت است. دکتر زارع به ظرفیت های موجود در گیلان برای پوشش بخشی از بازار داخلی و خارجی با برندسازی محصولات و افزایش کیفیت و کمیت اشاره و اظهار کرد: تحقق هدفگذاری صادرات غیرنفتی در سال 99 با همدلی و انسنجام صورت گرفته اما این میزان باتوجه به ظرفیت های گیلان ، قانع کننده نیست.   در این جلسه هریک از مدیران به بیان گزارشی از برنامه های محقق شده در سال 99 و ارائه پیش بینی های صورت گرفته برای تحقق شعار سال جدید پرداختند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بخش خصوصی حمایت از تولید استاندار گیلان شکوفایی اقتصادی استاندار گیلان واحدهای تولیدی رفع موانع بخش خصوصی دستگاه ها موانع پیش تحقق شعار سال جدید سال جاری بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۹۹۹۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا رهبر انقلاب اصرار بر مردمی سازی اقتصاد دارند؟ / مزایای واگذاری مدیریت به بخش خصوصی چیست؟

شعار سال ۱۴۰۳ توسط رهبر انقلاب به نام جهش تولید با مشارکت مردم برگزیده شد؛ نام‌گذاری‌ای مهم که نشان از توجه ایشان بر اهمیت تقویت تولید با حضور و مشارکت مردم دارد که در نهایت به بالندگی اقتصاد ملی منجر شود.

به گزارش تابناک اقتصادی؛ حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در نخستین دقایق سال جدید فرمودند: "کلید اساسی برای حل مشکلات اقتصادی کشور؛ مسئله تولید داخلی و ملی است. برای همین است که در این چند سال گذشته بر روی تولید تکیه کردیم. اگر رشد تولید و حرکت روبه‌جلو در تولید ملی به نحو مطلوب انجام گیرد، بسیاری از مشکلات مهم اقتصادی همچون تورم، اشتغال و ارزش پول ملی به سمت حل شدن پیش خواهد رفت. رهبر انقلاب در ادامه تأکید داشتند: جهش در تولید بدون مشارکت مردم و بدون حضور مردم اتفاق نخواهد افتاد. اگر بخواهیم جهش تولید داشته باشیم، بایستی اقتصاد را مردمی کنیم. باید پای مردم را به عرصه تولید به نحو محسوسی باز کنیم، موانع حضور مردم را برطرف کنیم. "

اشاره رهبر انقلاب بر مشارکت مردم در اقتصاد و تولید کشور به‌گونه‌ای است که در این سال‌ها، همواره بر موضوعی مهم تحت عنوان میدان دادن به بخش خصوصی و مردم در اقتصاد کشور تأکید ویژه‌ای شده است.

تا جاییکه ایشان در هفته‌های نخستین از سال جدید در دیدار‌های مختلف با مردم و مسئولان بر مسئله مهم مشارکت مردم و بخش خصوصی در تولید و اقتصاد اشاره داشتند.

به‌عنوان نمونه در اولین روز سال جدید و در جمع اقشار مختلف مردم فرمودند: "بنده معتقدم بخش مردمی و توانایی‌های مردمی بالا است. همین اواخر در همین حسینیه یک نمایشگاهی ترتیب دادند که بنده فعّالیّتهای تولیدی بخش خصوصی را و آنچه را مردم با سرمایه‌ی خودشان و با ابتکار خودشان انجام داده بودند، از نزدیک ببینم؛ من آمدم تقریباً چهار ساعت یا شاید بیش از چهار ساعت صرف وقت کردم، مفصلاً این برنامه‌های مردمی را دیدم؛ شگفت‌آور بود، بسیار خوب بود، نشان‌دهنده‌ی ظرفیت بالای توان مردمی در تولید و در ابتکارات اقتصادی بود. بسیاری جوان [بودند]؛ جوان‌ها آمدند اینجا صحبت کردند که با ابتکارات خودشان کار‌های بزرگی را در زمینه‌ی اقتصاد انجام داده‌اند. پس ظرفیت وجود دارد، توانایی‌ها وجود دارد، این توانایی‌ها را بایستی استفاده کرد؛ در بخش‌هایی مثل صنایع بزرگ، مثل بهینه‌سازی مصرف آب، مثل بخش نفت، مثل بخش صنایع‌دستی، مثل حمل‌ونقل، در همه‌ی این‌ها، نیرو‌های جوان و مبتکر و خلّاق تلاش کرده‌اند، کار کرده‌اند، کار‌های برجسته‌ای را انجام داده‌اند."

همچنین ایشان در دیدار (پانزدهم فروردین‌ماه ۱۴۰۳) مسئولان نظام تأکید داشتند: "شکل‌گیری بنگاه‌های توانا در بخش مردمی و بخش خصوصی که یک نمونه‌اش را ما در این نمایشگاهی که در بهمن‌ماه گذشته اینجا نشان دادند، مشاهده کردیم. انصافاً بنگاه‌های قوی، کارآمد و با ابتکاری شکل‌گیری شده که تأثیرات این‌ها در پیشرفت تولید کشور و رشد تولید ناخالص کشور [مهم است]و طبعاً این‌ها به‌تدریج در زندگی مردم اثر می‌گذارد که بعد البتّه من یک توضیحی در این زمینه عرض می‌کنم. این‌ها واقعیت‌های شیرین است. البتّه همان‌طور که عرض کردیم، انتظار بیش از این‌ها است و ان‌شاءالله دولت کنونی می‌تواند بسیاری از این گره‌ها را باز کند، با تلاشی که می‌کنند."

آنچه از صحبت‌های رهبر انقلاب مشخص است، حضور مردم و بخش خصوصی در تولید کشور، مزایای بسیاری همچون تقویت پایدار و باثبات رشد اقتصادی، کنترل تورم و ایجاد اشتغال پایدار و تقویت پولی ملی را به همراه خواهد داشت. انتظار می‌رود در سال جدید، دولت در این باره مدیریت و برنامه‌ریزی داشته باشد تا شاهد حضور روزافزون بخش خصوصی در مدیریت اقتصاد و تولید ملی باشیم.

علم اقتصاد همواره بر این مسئله تأکید دارد که تمایل به کارایی و بهره‌وری در بخش خصوصی همواره به دلایلی همچون انگیزه‌های قوی‌تر برای سودآوری، بیشتر از مدیریت دولتی است و در این مسیر، جایگاه مدیریتی دولت در صنایع مختلف و تصدی‌گری مستقیم، باید به بخش نظارت تغییر کند.

تجربه کشور‌های توسعه یافته نیز نشان می‌دهد؛ واگذاری اقتصاد و بخش‌های دولتی به مردم و بخش خصوصی واقعی، زمینه را برای مشارکت گسترده‌تر آحاد جامعه در فعالیت‌های اقتصادی و افزایش سهم مردم از منافع اقتصادی فراهم می‌کند و در نتیجه تقویت بخش خصوصی و واگذاری سهم بیشتری از اقتصاد به مردم، می‌تواند به رونق تولید، ایجاد اشتغال، افزایش صادرات و در نهایت رشد و توسعه اقتصادی کشور کمک کند.

موارد مذکور از جمله موضوعات مهم اقتصاد است که در رهنمود‌های رهبر انقلاب خطاب به مسئولان دولت در خصوص واگذاری اقتصاد دولتی به مردم و بخش خصوصی، تأکید شده است.

به عنوان نمونه؛ بررسی‌ها نشان می‌دهد: یکی از بخش‌های مهم از اقتصاد و تولید کشور که سال‌های سال در اختیار دولت قرار داشته و نتیجه مطلوبی هم به همراه نداشته است؛ صنعت خودروسازی کشورمان است. صنعتی که به‌طور عمده در دو خودروساز بزرگ کشور جای گرفته است و به دلایل مختلف همچون نوع نگاه دولتی بر مدیریت این خودروسازان، پاسخ به نیاز خودرویی مردم نمره قبولی نگرفته است و تولید در سطح کمتری در برابر تقاضاست و از سوی دیگر، ضرر و زیان گسترده‌ای نیز به عملکرد این شرکت‌ها وارد شده است و در نهایت این زیان انباشته در صورت‌های مالی، سهامداران آن‌ها را هم گرفتار کرده است.

این در حالی است که کارشناسان اقتصادی در این سال‌ها همواره بر ضرورت خروج دولت از مدیریت صنعت خودروسازی تأکید کرده‌اند و معتقدند تداوم این روند، نتیجه جز زیان برای اقتصاد کشور به همراه نخواهد داشت.

به‌بیان‌دیگر، با واگذاری واقعی خودروسازی دولتی به بخش خصوصی که اهلیت لازم و کافی را داشته باشد، مهم‌ترین مانع در مسیر رشد این صنعت، یعنی تغییر نگاه مدیریتی از دولتی به خصوصی، برطرف خواهد شد. رویکردی که در بسیاری از کشور‌های پیشرفته در صنعت خودروسازی نیز شکل گرفته است و نتایج مثبتی به همراه داشته است. هرچند باید همواره مراقب بود که واگذاری‌ها واقعی و نه صوری باشد و به‌گونه‌ای انجام شود که بخش خصوصی مالکیت و اختیار واقعی فعالیت‌های اقتصادی را داشته باشد و دولت صرفاً نظارت داشته باشد و نه دخالت! در حقیقت دولت باید در کنار نظارت، با ایجاد فضای مناسب کسب‌وکار، رفع موانع و ارائه مشوق‌های لازم، از بخش خصوصی حمایت کند.

نگاهی به عملکرد صنعت خودروسازی دولتی کشورمان در چند دهه اخیر و نوع مدیریت بخش خصوصی واقعی در صنایع مختلف نشان می‌دهد که شرکت‌های تولیدی خصوصی به دلیل پویایی و انعطاف‌پذیری بیشتر، تمایل بیشتری به نوآوری و ارائه محصولات جدید و متنوع به بازار دارند و این امر می‌تواند به افزایش رضایت مشتریان و پاسخگویی به نیاز‌های جدید بازار کمک کند. همچنین حضور بخش خصوصی در صنعت خودرو، رقابت را در این صنعت افزایش می‌دهد و این امر می‌تواند به نفع مصرف‌کنندگان باشد؛ زیرا شرکت‌ها برای ارائه محصولات با کیفیت بهتر و قیمت مناسب‌تر با یکدیگر رقابت می‌کنند.

از سوی دیگر؛ واگذاری مدیریت خودروسازان دولتی به بخش خصوصی، تصدی‌گری دولت را در اقتصاد را هم کاهش می‌دهد و دولت می‌تواند منابع خود را صرف اموری مانند ارائه خدمات عمومی و حمایت از اقشار آسیب‌پذیر کند.

هرچند همان‌طور که تأکید شد؛ مسئله مهم در واگذاری مدیریت بخش دولتی، اهلیت بخش خصوصی است. به‌گونه‌ای که خریدار باید اهلیت و توانایی لازم برای اداره شرکت خودروسازی را داشته باشد و برنامه‌های مدونی برای توسعه و ارتقای آن ارائه دهد. همچنین با درس گرفتن از تجربیات تلخ گذشته در زمینه خصوصی‌سازی‌ها، واگذاری بخش تولید دولتی باید به‌گونه‌ای انجام شود که شفاف و عادلانه باشد و از سوءاستفاده‌ها و رانت‌خواری جلوگیری شود.

بنابراین؛ واگذاری مدیریت خودروسازان دولتی به بخش خصوصی، درصورتی‌که درست، اصولی و شفاف، انجام شود، می‌تواند مزایای متعددی برای اقتصاد کشور و مردم به همراه داشته باشد و گامی مهم در تحقق شعار سال یعنی جهش تولید با مشارکت مردم باشد. چراکه رهبر انقلاب نیز بر این موضوع تأکید دارند که "اگر بخواهیم جهش تولید داشته باشیم، بایستی اقتصاد را مردمی کنیم. باید پای مردم را به عرصه تولید به نحو محسوسی باز کنیم. "

 

دیگر خبرها

  • مشکلات ۷ بنگاه اقتصادی استان بوشهر رسیدگی شد
  • تلاش برای تحقق شعار سال و شکوفایی اقتصاد خوزستان
  • موانع و مشکلات ۳۰۰ واحد تولیدی در سطح همدان برطرف شد
  • تجدید میثاق مدیران و کارکنان بانک رفاه کارگران با آرمان‌های بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی
  • کمک به رفع مشکل واحدهای تولیدی
  • تعطیلی پنجشنبه ها از موانع اصلی عدم تحقق شعار سال است
  • احیای واحدهای تولیدی در مازندران اولویت است
  • بررسی مشکلات چند واحد تولیدی در شهرک صنعتی بوکان
  • چرا رهبر انقلاب اصرار بر مردمی سازی اقتصاد دارند؟ / مزایای واگذاری مدیریت به بخش خصوصی چیست؟
  • استمرار روند رشد اقتصادی/ وزارت نفت پرچم سرمایه‌گذاری خارجی را هم بالا برد