Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-25@19:33:46 GMT

منتظر گاو باشیم یا خرس!؟

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۰۴۴۷۷

آفتاب‌‌نیوز :

بازار سرمایه سال ۱۳۹۹ را درحالی آغاز کرد که شاخص کل در محروره ۵۰۰ هزار واحد بود و شاید کم تر کسی پیش بینی میکرد که قرار است طی پنج ماه، تا کانال دو میلیون واحد صعود کند. شاخص کل فرابورس هم سال گذشته را در محدوده هفت هزار واحد آغاز و تا مردادماه تا ۲۱ هزار واحد نیز رشد کرد.

صعود و نزول بی سابقه

البته رشدی عجیب که هشدار بسیاری از کارشناسان را در پی داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناسان بر این باور بودند که صعود شارپی بازار سرمایه با واقعیت های اقتصادی کشور همخوانی ندارد و منتظر تلنگری برای ریزش است. این درحالی بود که بورس های جهانی تحت تاثیر شیوع کرونا در جهان و کاهش قیمت جهانی نفت و کامودیتی ها چراغ قرمز حرکت میکردند اما بورس تهران بی توجه به کرونا، همچنان صعودی بود.

در آن روزها شاهد این بودیم که مسئولان گاه و بیگاه از مردم دعوت میکردند سرمایه خود را به بورس بسپارند و این تشویق در کنار رشد شارپی بازار پای افراد زیادی را به بازار سرمایه باز کرد. سهام داران نوپایی که از دانش و آگاهی لازم برای معامله در بازار سرمایه برخوردار نبودند و همین موضوع به یکی از پاشنه آشیل های این بازار تبدیل شد و به ریزش آن دامن زد.

در هر صورت شاخص کل که در اوایل مرداد تا دو میلیون واحد رشد کرده بود، ناگهان و به بهانه اختلاف وزارت خانه های نفت و اقتصاد درمورد عرضه پالایشی یکم روند ریزشی خود را آغاز کرد و تا جایی پیش رفت که به گفته کارشناسان ۷۰ درصد اصلاح شد.

شاخص که که رقم رویایی دو میلیون واحد را فتح کرده بود تا یک میلیون و ۱۰۰ هزار واحد کاهش یافت و سهام دارانی که به امید حفظ سرمایه خود و کسب سود سرمایه خود را به این بازار سپرده بودند، شاهد از بین رفتن سرمایه های خود بودند.

البته شاخص کل بورس در اواسط آبان ماه تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد افزایش یافت اما این رقم دوام چندانی نداشت و در کمتر از یک ماه دوباره به کانال یک میلیون و ۱۰۰ هزار واحد بازگشت و حدود سه ماه مدام بین کانال های یک میلیون و ۱۰۰ و یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد در نوسان بود.

در نهایت شاخص کل بورس در آخرین روز کاری بازار سرمایه در سال گذشته، دوباره توانست کانال یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد را فتح کند و سالی را به پایان ببرد که در آن بیشترین صعود و بیشترین نزول را تجربه کرده بود.

عمر بازار خرسی به سر رسیده!؟

فردا نیز درحالی نخستین روز کاری بازار سرمایه در سال جدید است که بسیاری از کارشناسان بر این باورند که عمر بازار خرسی یا همان بازار نزولی به سر رسیده و بازار گاوی یا همان بازار صعودی در انتظار سهام داران است.

به باور کارشناسان هرچند روند بازار سرمایه، مخصوصا در سه ماهه نخست سال و قبل از انتخابات ریاست جمهوری صعودی خواهد بود، اما خبری از صعود شارپی نیست و بازار این بار بر مدار منطق، به دور از هیجان و آهسته و پیوسته حرکت خواهد کرد. البته اگر همانند سال قبل، سایه سیاست بر این بازار سنگینی نکند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس بازار سرمایه یک میلیون هزار واحد شاخص کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۰۴۴۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرب‌الاجل مجلس برای دولت/منتظر مدیریت بازار ارز هستیم

به گزارش خبرگزاری مهر، دومین نشست بررسی مسائل ارزی شامگاه چهارشنبه با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید، عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس برگزار شد.

قالیباف در این نشست با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد گفت: زیرا در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد و دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم و در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفت و گو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکارها به جمع‌بندی برسیم، تصریح کرد: واقعیت این است که ناترازی ها در قیمت ارز تاثیرگذار است بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت و دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

رئیس قوه مقننه کشورمان با یادآوری اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد درحالی که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم می‌توانیم مشکلات را حل کنیم اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد.

وی افزود: همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیارهای موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکردهای اقتصادی در این زمینه، گفت: به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

در این جلسه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و روسای کمیسیون‌های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکارهای خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

کد خبر 6088555 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • قالیباف: منتظر برنامه دولت برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • ضرب‌الاجل مجلس برای دولت/منتظر مدیریت بازار ارز هستیم
  • پرسپولیس و آلومینیوم اراک؛ باز هم منتظر شگفتی باشیم؟
  • بورس تغییر جهت داد
  • شاخص بورس پایان هفته را در سطح دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد ماند
  • چگونه از خرید لاستیک، روغن و فیلتر تقلبی خودرو در امان باشیم؟ | لوازم یدکی اصل را از اینجا تهیه کنید
  • پیش‌بینی بورس چهارشنبه ۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • منتظر این مالیات‌های جدید باشید/ این دارایی‌ها را بفروشید باید مالیات بدهید
  • افت بازار سرمایه پس از ۴ روز رشد
  • فردا؛ احتمال افزایش شاخص کل بیشتر از کاهش