Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-25@17:17:12 GMT

افزایش شمار ابتلا و مرگ بیماران کرونایی در ترکیه

تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۱۰۶۸۲

افزایش شمار ابتلا و مرگ بیماران کرونایی در ترکیه

سرعت انتشار کرونا در برخی استان‌های ترکیه، فراتر از نگرانی‌های چند ماه پیش بوده و تنها در عرض ۱۹ روز، شمار تلفات انسانی از ۶۵ نفر به ۱۵۳ نفر رسیده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، ثبت آمار 30 هزار مبتلای کرونایی در یک شبانه روز برای کشوری همچون ترکیه، یک کابوس واقعی است و حالا رسانه ها و فضای مجازی ترکیه، این خبر را دست به دست می کنند که ممکن است با توجه به سرعت بالای انتشار ویروس و خطرات چند نوع جهش یافته این ویروس، دولت ناچار شود مقررات سختگیرانه و تعطیلی سراسری اعمال کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که تا همین حالا هم، اقتصاد ترکیه به شدت آسیب دیده و نه تنها دولت، بلکه بخش خصوصی هم تمایلی به تعطیلی و قرنطینه گسترده ندارد و بسیاری از اصناف و مغازه داران زیر بار بدهی و در معرض خطر ورشکستگی هستند.

تاکنون در ترکیه 3 میلیون و دویست هزار نفر به کرونا مبتلا شده اند، 30 هزار و 772 نفر جان خود را از دست داده اند و شمار کل تست های انجام شده به عدد 35 میلیون مورد رسیده و 54 درصد از ظرفیت تخت های بیمارستانی ترکیه تحت اشغال است.

ثبت موارد کرونای آفریقایی در ترکیه

روزنامه ملی گازته در یک گزارش ویژه به وضعیت خطرناک شیوع کرونا در استان سامسون ترکیه پرداخته است.

دکتر فوندا فورتون رئیس اتاق پزشکان سامسون به این روزنامه گفته است: «در روزهای اخیر، شاهد وضعیت قرمز و خطرناک شیوع کرونا در استان سامسون هستیم. در مرکز استان، کرونای جهش یافته انگلیسی بیداد می ­کند و علاوه بر این، تاکنون در این استان، 20 مورد مبتلا به کرونای جهش یافته آفریقایی نیز مشاهده و بستری شده ­اند و نوع آفریقایی این ویروس جهش یافته، از برخی لحاظ، به مراتب، خطرناکتر است.»

این پزشک در ادامه افزوده است: «سرعت انتقال و شیوع ویروس آفریقایی بسیار بالا است و متاسفانه از آنجایی که بخشی از شهروندان، نسبت به پروتوکول ­ها و حفظ فاصله اجتماعی، کم توجهی و بی­ اعتنایی می ­کنند، با این معضل مواجه شده­ ایم.»

مرگ 3 رقمی، ابتلای 4 رقمی

گزارش های وزرات بهداشت ملی ترکیه نشان می دهد که سرعت انتشار کرونا در برخی استان های این کشور، فراتر از نگرانی های چند ماه پیش است و تنها در عرض 19 روز، شمار تلفات انسانی از 65 نفر به 153 نفر رسیده است.

در روز هفتم ماه جاری میلادی (مارس)، 65 مورد وفات و 11 هزار و 187 مورد مبتلای جدید ثبت شد. اما در روز بیست و دوم، جهش عجیبی در آمارها مشاهده شد و شمار مبتلایان به 22 هزار و 216 نفر افزایش یافت و 117 نفر نیز جان خود را از دست دادند. این روند افزایشی، به شکل نگران کننده ای ادامه دارد و دیروز با ثبت رقم 29 هزار و 81 نفر مبتلای جدید و 153 مورد مرگ کرونایی، عملاً یک رکورد تلخ در ترکیه ثبت شد.

واکسن ملی، شاید تابستان

گزارش بلومبرگ نشان می دهد که ترکیه یکی از کشورهای پیشروی واکسیناسیون و مبارزه با کرونا است. تاکنون مجموع 140 کشور جهان چیزی حدود 505 میلیون واکسن را به بیماران رسانده و تزریق کرده اند.

مقام اول و دوم واکسیناسیون کرونا به ترتیب از آنِ آمریکا و چین است. اروپا، هندوستان، انگلیس و برزیل به ترتیب دوم تا ششم هستند و ترکیه نیز با 14 میلیون دُز واکسن انجام شده فعلاً بر پله هفتم ایستاده و عملکرد قابل دفاعی داشته است. اما مساله اینجاست که در بسیاری از مناطق و 81 استان ترکیه، مردم عملاً توجهی به فاصله گذاری اجتماعی ندارند و سرعت انتشار ویروس، بالا رفته است.

با آن که ترکیه هنوز هم یکی از 10 کشور موفق جهان در حوزه واکسیناسیون کرونا به شمار می آید، اما حالا محموله ای در انبار نمانده و شرکت هایی که به ترکیه قول واکسن داده بودند، فعلاً به وعده های خود عمل نکرده اند.

شتاب برای تولید واکسن ملی برای ترکیه چنان اهمیتی پیدا کرد که شخص معاون رئیس جمهور، پیگیر آن است. دیروز در نهاد ریاست جمهوری در کاخ بش تپه آنکارا فواد اوکتای، معاون رئیس‌جمهور ترکیه، فخرالدین کوجا وزیر بهداشت، مصطفی وارانک وزیر صنعت و فن آوری، بکر پاکدمیرلی وزیر کشاورزی و نمایندگان سازمان‌های مرتبط با روند ساخت واکسن داخلی تشکیل جلسه دادند و تصمیم گرفته شد تا تعداد مراکز آزمایشگاهی واکسن از 9 به 20 واحد افزایش یابد.

قرار است همکاری‌های بین‌المللی برای مرحله فاز سوم این آزمایش‌ها نهایی شود و در چارچوب آزمایش‌های واکسن داخلی ترکیه بر انواع جهش‌یافته ویروس کرونا نیز متمرکز خواهد شد.

جنید اُزدمیر از روزنامه نگاران مشهور ترکیه در یک برنامه تلویزیونی ویژه، دوربین برنامه خود را به دو کارخانه بزرگ تولید واکسن ملی ترکیه برد و نشان داد که دانشمندان به شکل شبانه روزی مشغول کارند اما ممکن نیست که زودتر از تابستان، محصولی به بازار بفرستند.

تذکر اردوغان به چین

روزنامه آکشام از روزنامه های وابسته به اتاق فکر حزب عدالت و توسعه امروز در تیتر صفحه نخست، به این موضوع پرداخته که دیدار رئیس جمهور ترکیه با وزیر امور خارجه چین، صرفاً مبتنی بر مسائل سیاسی و اقتصادی نبوده و او به طور شفاف به مهمان خود تذکر داده که قرار بود 2 ماه پیش به طور دقیق آخرین محموله های 50 میلیون واکسن چینی وارد ترکیه شود اما پکن هنوز نتوانسته به وعده خود عمل کند.

ذوالفقار دوغان از تحلیل گران سیاسی ترکیه نوشته است: «ترکیه 81 استان دارد و با وجود خطرات کرونا، حزب حاکم در بسیاری از این استان ها، کنگره های خود را با ازدحام و شلوغی برگزار کرده و کنگره سراسری را هم در آنکارا برگزار کرد. متاسفانه دولت و حزب حاکم، به خاطر منافع سیاسی شان، کاری به خطرات شیوع کرونا نداشتند. حالا هم شاهد این واقعیت تلخ هستیم که چینی ها به وعده خود عمل نکرده اند و ممکن است سراسر ترکیه به خاطر شیوع گسترده و سریع کرونا تعطیل شود.»

همه این ها در حالی است که بزرگترین کاشف واکسن کرونا در جهان، یک زوج ترک مقیم آلمان هستند و آنگلا مرکل، بالاترین نشان دولتی را به آنها اعطا کرد. اما ساز و کار فروش و انتقال واکسن به این سادگی نیست که کاشف و کارخانه دارد در مورد آن تصمیم بگیرد و با وجود همه توجهات ویژه، تنها یک میلیون و چهارصد هزار دُز واکسن آلمانی به ترکیه رسیده است.

 

در پایان باید گفت، اقتصاد ترکیه یارای تحمل ضربات و لطمات جدیدی را ندارد و علاوه بر خسارات سنگین و چند میلیارد دلاری بخش توریسم، در حوزه اجتماعی نیز، میلیون ها خانواده دچار فقر و تنگنا شده اند و اگر روند شیوع و انتقال ویروس کرونا در ترکیه با همین سرعت ادامه داشته باشد، دولت در هفته های آتی، با مشکلات جدی روبرو خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ویروس کرونا ترکیه ویروس کرونا ترکیه جهش یافته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۱۰۶۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز، یک مطالعه جدید کشف کرده است که متیل گلیوکسال، که هنگام تجزیه گلوکز در سلول‌ها تولید می‌شود، ممکن است به توضیح ارتباط بین رژیم غذایی نامناسب و سرطان کمک کند.

تغذیه نامناسب با بسیاری از بیماری‌ها، از جمله چاقی، بیماری قلبی، دیابت نوع ۲ و سرطان‌ها از جمله سرطان سینه، رحم و روده بزرگ مرتبط است. مصرف زیاد سدیم، چربی‌های اشباع شده و قندها می‌تواند خطر ابتلاء به بیماری‌های مزمن مانند بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ را افزایش دهد، اما آنچه که رژیم غذایی و سرطان را به هم مرتبط می‌کند چندان مشخص نیست.

اکنون، محققان دانشگاه ملی سنگاپور مکانیسمی را کشف کرده اند که ممکن است به توضیح اینکه چرا رژیم غذایی نامناسب خطر ابتلاء به سرطان را افزایش می‌دهد کمک کند.

در مطالعات سلولی، محققان دریافتند که متیل گلیوکسال، که زمانی تولید می‌شود که سلول‌ها گلوکز را برای آزاد کردن انرژی تجزیه می‌کنند، می‌تواند ژن‌هایی را که از سرطان محافظت می‌کنند، مهار کند. آنها عنوان می‌کنند که رژیم غذایی نامناسب منجر به سطوح بالاتر متیل گلیوکسال و افزایش احتمال ابتلا به سرطان می‌شود.

به گفته محققان، این مطالعه ارتباط بالقوه ای را بین سطوح بالای متیل گلیوکسال، یک محصول جانبی متابولیک، و الگوی جهش ژنتیکی که در برخی سرطان‌ها مشاهده می‌شود، نشان می‌دهد. این یک منطقه جالب برای بررسی بیشتر است، اما به تحقیقات آزمایشگاهی و آزمایش‌های بالینی بیشتری نیاز است تا به طور قطعی مشخص شود که آیا سطوح متیل گلیوکسال مستقیماً با خطر سرطان مرتبط است یا خیر.

کد خبر 6086941

دیگر خبرها

  • ۷ دلیل که باید انار بخورید
  • بازداشت بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی در ترکیه
  • بازداشت بیش از یک هزار پناهجوی غیر قانونی در ترکیه
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • افزایش ابتلا به سرطان در افراد کمتر از پنجاه سال
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا