دلیل مطرح شدن نام ظریف به عنوان نامزد اصلاحطلبان از زبان علی محمد نمازی
تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۱۴۱۷۰
خبرگزاری آریا- شاید مطرح شدن نام محمدجواد ظریف به عنوان نامزد اصلاحطلبان به این دلیل باشد که اصلاحطلبان به این نتیجه رسیده اند که گزینههای اصلی آنها از فیلتر شورای نگهبان عبور نخواهند کرد.
به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری آریا؛ یک فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: شاید بیشتر مطرح شدن نام محمدجواد ظریف به عنوان نامزد اصلاحطلبان به این دلیل باشد که اصلاحطلبان به این نتیجه رسیده اند که گزینههای اصلی آنها از فیلتر شورای نگهبان عبور نخواهند کرد.
علی محمد نمازی با بیان اینکه اخیرا نام محمدجواد ظریف بیش از گذشته به عنوان نامزد اصلاحطلبان مطرح شده است، اظهار کرد: این مساله یا به دلیل تبلیغات است یا واقعیت دارد که اگر واقعیت داشته باشد به این معنا است که برداشت اصلاحطلبان این است که شورای نگهبان در تایید صلاحیتها سختگیری دارد و گزینههای اصلی اصلاحطلبان از فیلتر شورای نگهبان عبور نخواهند کرد.
وی ادامه داد: احتمال دیگر درباره مطرح شدن نام ظریف این است که اصلاحطلبان اینگونه تصور میکنند گزینههای جناحی و حزبی نمیتوانند موجب تحریک مردم به حضور در انتخابات شوند و دیگر استقبال مردم از جناحهای سیاسی مانند گذشته نیست، بنابراین باید سراغ چهره ملی رفت. ظریف هم که کاملا در موضوع برجام حضور داشته و مردم هم به خوبی او را میشناسند. شاید به این دلایل نام ظریف بیشتر از گذشته مطرح شده است.
این فعال سیاسی با اشاره به شرایط سخت کشور، تصریح کرد: فردی به عنوان رئیسجمهور در این شرایط میتواند موفق باشد که کاریزما داشته تا مردم انگیزه داشته باشند دور او جمع شوند. چنین رئیس جمهوری باید بر سر اصول خود و مطالبات مردم محکم ایستاده و از آنها دفاع کرده و به حواشی توجه نکند. رئیس جمهور پاسدار قانون اساسی است و باید بتواند از اختیارات خود به خوبی استفاده کند و اگر قانون اساسی نادیده گرفته شد، باید محکم بایستد و از قانون اساسی دفاع کند. رئیس جمهور باید بتواند از اختیارات خود برای حل مشکلات اقتصادی و معیشتی کشور و ایجاد رفاه و آسایش برای مردم استفاده کند. من چنین شخصیتی در ظریف ندیدهام، البته شاید هم تاکنون زمینه برای او فراهم نبوده است.
نمازی در پایان گفت: در حال حاضر مهمترین مساله برای کشور لغو تحریمها و رونق اقتصادی است. اگر تا روی کار آمدن دولت بعدی، تحریمها رفع نشد، رئیس جمهور بعدی در این راستا باید تلاش کند. او سپس دنبال رونق دادن به تولید و رفع مشکلات معیشتی باشد و برای رسیدن به این هدف زمینه را برای جذب سرمایه خارجی فراهم کند، زیرا با رفع تحریمها، آزاد شدن پولهای بلوکه شده، آغاز فروش نفت و از بین رفتن موانع صادارت و واردات، زمینه برای رونق اقتصادی فراهم خواهد شد.
پروژه اصلی اصلاح طلبی، مشروطه خواهی است
ابراهیم اصغرزاده از چهرههای سیاسی اصلاحطلب در پاسخ به این سوال که سه ماه تا انتخابات، زمان باقی مانده، اما هنوز معلوم نیست اصلاحطلبان با خودشان چند چند هستند و به نوعی بلاتکلیف هستند بدین گونه که بخشی از اصلاحطلبان میگویند برای انتخابات میآییم اما در مقابل بخشی نیز میگویند نمیآییم.
وی افزود: اصلاح طلبی جنبش کثیرالاضلاع و وسیع الطیف است. در کلیت به نوعی از سیاست اشاره میکند که قصدش تغییر وضع موجود است. ولی در مفهوم مانند بسیاری از واژههای دیگر دارای مفهوم و معنای ذاتی نیست بلکه اعتباری و پراگماتیک است. موجودیت جزمی ثابت و یکدست ندارد ولی میتوان پروژه اصلی آن را مشروطهخواهی دانست.
اصغرزاده اضافه کرد: از سوی دیگر، از نظر حکومت و حامیان غربی شاه، انقلاب و انقلابی ذاتا خرابکار، هرج ومرج طلب، به ضرر کشور، و میانه رو ها و رفرمیست ها ذاتا مترقی و متجدد شناسایی میشدند. در مورد هویت و محتوای اصلاح طلب بودن باید گفت مقتضای اصلاح طلبی نقد وضع موجود، ریشه یابی و چاره اندیشی چالشها و اَبَرچالش های موجود است. هرچه نقد بیشتر متوجه ساختار و ریشه ها و زیرساخت ها گردد اصیل تر شناخته شود. علاوه بر دکترین و ایدئولوژی، سیستم قدرت و منشاء قدرت آفرینی هم باید مورد کنکاش و پرسشگری قرار گیرد.
اصلاحطلبان 50 نفر رجلتر از ضرغامی و محمد دارند
محمدجواد حق شناس عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی و عضو شورای شهر تهران نیز گفت: سیاستهای شورای نگهبان در سه دهه گذشته بر رویداد مهم و بزرگی بنام انتخابات سایه انداخته است. در طول این سه دهه همیشه برای پیشبینی رفتار شورای نگهبان ابهام داشتیم. یک سوی انتخابات مردم هستند که همیشه نقش خود را دقیق و درست ایفا کردند و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با پدیده انتخابات که بخش جمهوریت نظام را نمایندگی میکرد، به عنوان مهمترین دستاورد خودشان نگاه میکردند و همواره پای کار انتخابات بودند و در روز انتخابات از ساعت 8 صبح تا 12 شب در صف رای میایستادند. در حالی که کشور درگیر جنگ نابرابر 8 سال بود، در سرما، گرما، بمباران و کمبودهای معیشتی پای ثابت انتخابات و پشتیبان دائمی حاکمیت بودند.
این فعال اصلاحطلب افزود: ضلع دیگر انتخابات برگزار کنندگان و هیاتهای اجرایی انتخابات هستند و ضلع سوم این داستان نهادهای نظارتی هستند که با خوانش خاصی که برای جایگاه نظارت تحت عنوان استصواب، برای خودش تعریف کردهاند، عملا نفس انتخابات را با چالش جدی روبرو کرده و از سی سال پیش شاهد برگزاری یک انتخابات دو مرحلهای هستیم، که انتخاب اول توسط شورای نگهبان انجام میشود و مردم تنها مجبورند از میان گزینههای انتخاب شده شورای نگهبان انتخاب دوم را انجام دهند؛ در نتیجه مشارکت حداکثری از روی میز حذف میشود و با انتخاباتی سرد و عدم اقبال از سوی جامعه روبرو میشویم، اتفاقی که در انتخابات مجلس یازدهم افتاد که رکورد کاهش مشارکت را شکست. این اصلا زیبنده نظامی که عنوان جمهوری اسلامی را یدک میکشد نیست. اکنون که مقام معظم رهبری در دیدار با مردم تبریز بر مشارکت بالا در انتخابات تاکید کردند، امیدوارم نهادهای اجرایی و نظارتی بتوانند ساز و کارهایی را تمهید کنند که این تاکید رهبری محقق شود. معمولا رهبری در انتخاباتهای گذشته سیاستهای انتخاباتی را در پیام نوروزی اعلام میکردند، به نظر میرسد حساسیت این دوره از انتخابات در سطحی بود که ایشان قبل از پیام نوروزی همه را ترغیب به انتخاباتی حداکثری کرده است.
حق شناس خاطرنشان کرد: «علیالقاعده صدا و سیما و نهادهای مسئول از اکنون میباید فضا را برای رقابت و مشارکتی حداکثری آماده میکردند، متاسفانه تا کنون شاهد این همراهی نبودیم و باید پاسخگو باشند که چرا نسبت به سیاست انتخاباتی مد نظر رهبری کم کاری میکنند؟»
وی در مورد نامه سیدمحمد خاتمی به رهبری عنوان کرد: «سیدمحمد خاتمی در آبان ماه نامه مفصلی به رهبری نوشتند، در مورد کم و کیف این نامه شخصا بی خبرم، چون نامه از طریق دفتر آقای خاتمی به دفتر رهبری تقدیم شده است. جز خود ایشان کسی از محتوای نامه اطلاعی ندارد. از آن سو هم با خبر نیستیم که مقام معظم رهبری نامه را خوانده است یا نه. به نظر میرسد نامه سیدمحمد خاتمی سند واجد اهمیتی است که امیدوارم شرایطی برای انتشار این نامه فراهم شود. این نامه برای منافع و مصالح کشور نگاشته شده و اگر پاسخی هم دریافت شده آن هم منتشر شود. یکی از ضرورتهای امروز ما گفتگو است که متاسفانه آن فضایی که باید بین تصمیمسازان، تصمیمگیران و نهادهایی که در کشور صاحب اثر هستند، وجود ندارد؛ بنابراین یکی از شیوههای مرسوم گفتگو همین مکاتبات و نامهنگاریهایی است که سیدمحمد خاتمی از آن استفاده کرده است.»
عضو شورای شهر تهران در این باره که اصلاحطلبان گزینههایی هم سطح عزتالله ضرغامی و سعید محمد دارند، اظهار کرد: «در رده ضرغامی و سعید محمد و حتی در شرایط بالاتری از آنها، بیش از 50 چهره اصلاحطلب برای انتخابات ریاست جمهوری 1400 داریم که قابلیت حضور در این عرصه را دارند، این گزاره که اصلاحطلبان کادر جوان برای انتخابات ریاست جمهوری ندارند درست نیست. در این بخش نه تنها کمبودی نیست بلکه فراوانی زیادی دارد. همیشه اصلاحطلبان در حوزه تعدد چهره با کیفیت و کارکشته در عرصه انتخابات ریاست جمهوری دست بالا را داشتهاند. مثلا در انتخابات سالهای 84 تا 88، مرحوم هاشمی رفسنجانی، اسحاق جهانگیری، محمدرضا عارف، مهدی کروبی، میرحسین موسوی، سیدمحمد خاتمی، مصطفی معین و چهرههای دیگری داشتیم. هیچگاه از لحاظ نیرو اصلاحطلبان در مضیقه نبودهاند، این تنگنظری نهادهای نظارتی بود که ما را گاهی در مضیقه قرار میداد. افراد نامبرده به مرور کنار کشیده و میکشند و باید نسل دوم اصلاحطلبان وارد این عرصه شوند.»
وی ادامه داد: «شما به چهرههای جوان جناح راست اشاره کردید، در جریان اصلاحات هم نسل دهههای 30 و 40 وجود دارند و اتفاقا از نظر رزومه اجرایی و تجربههایی، چون مجلس و جنگ چند رده از کسانی که نام بردید بالاتر هستند. شما از ضرغامی و محمد نام بردید. اگر بپذیریم که این دو رجل سیاسی هستند؟ کدام یک از آنها تجربه وزارت را داشتهاند؟ آقای ضرغامی در وزارت ارشاد معاون وزیر بود؛ من هم همزمان در همان وزرات خانه معاون وزیر بودم. او معاون پارلمانی در صدا و سیما بود، من هم معاون پارلمانی وزارت ارشاد بودم. یا آقای محمدعلی افشانی در همان مقطع ومعاون وزیر بوده و تجربه چند دوره استانداری در استانهای مختلف را دارند. افشانی مانند محمود احمدی نژاد شهرداری تهران را هم تجربه کرده است، اگر بپذیریم احمدینژاد رجل سیاسی است، بسیاری از اصلاحطلبان میان سال از او رجلتر هستند. احمدی نژاد چگونه رجل سیاسی شد؟ اول انقلاب فرماندار شهر خوی بود، در دولت دوم مرحوم هاشمی رفسنجانی استاندار استان تازه تاسیس اردبیل بود و کمتر از یک سال بعد از آن شهردار تهران شد. وقتی در معیار رجل سیاسی امکان شاخصگذاری دقیق وجود ندارد، داستان رد شدن از سوراخ سوزن و دروازه تداعی میشود، کما اینکه آقای احمدی نژاد از سوراخ سوزن شورای نگهبان رد شد و هاشمی رفسنجانی پشت دروازه آن ماند. این نشان میدهد مدیریت این داستان درست و دقیق عمل نمیکند.»
عضو شورای مرکزی درباره گزینههای ریاست جمهوری حزب اعتماد ملی گفت: «حزب از 4 ماه مانده به نوروز مبحث انتخابات را در دستور کار خود قرار داد. موضوع در کمیتههای مرتبط در دستور کار قرار گرفت، نهایتا دفتر سیاسی حزب تصمیم گرفت حزب اعتماد ملی با نامزد اختصاصی خود وارد انتخابات ریاست جمهوری شود و شورای مرکزی هم این تصمیم را تایید کرد. نهایتا شورای مرکزی از میان پیشنهادات مختلف آقای مهندس افشانی و اینجانب را برای نامزد شدن در انتخابات 1400 مورد تایید قرار دادند.
استیصال اصلاحطلبان در معرفی نامزد
علی باقری، عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان در خصوص وضعیت اصلاح طلبان در انتخابات گفت: یکی از چالشهای جدی جریان اصلاحطلب و اعتدالی در انتخابات آینده وضعیت اقتصادی کشور و دلخوری مردم نسبت به شرایط موجود است که قطعا یک چالش جدی برای جناح اصلاحطلبان برای جلب آرای عمومی بوجود خواهد آورد
وی اظهار داشت: مقدماتی که برای حضور درانتخابات به وجود آمده نشان دهنده این است که اصلاح طلبان برای شرکت در انتخابات 1400 کاملا جدی هستند. به عبارت دیگر این مقدمات در دو ماه آخر سال 99 بیانگر جدیت اصلاحطلبان برای ورود به انتخابات ریاست جمهوری است که نتیجه آن تشکیل جبهه اصلاحات ایران و آغاز به کارآن است، اما چگونگی رقم خوردن شرایط پیشروی اصلاحطلبان و همچنین عوامل مختلفی که بر این موضوع تاثیر می گذارد شاید تا حدودی از دسترس و عهده مجموعه اصلاح طلبان خارج باشد. اما آنچه به خود اصلاح طلبان مربوط است مقدمات حضور جدی در انتخابات 1400 است، لذا اگر شرایط به گونهای باشد که به اصلاحطلبان اجازه حضور جدی داده شود اصلاح طلبان با یک نامزد واحد در انتخابات حضور جدی خواهند داشت.
باقری گفت: اصلاح طلبان درحال حاضر به صورت رسمی وارد مشخص کردن بحث نامزدها نشدهاند اما به شکل کلی قاعدتا در انتخابات ریاست جمهوری بحث چهره ناشناس را نمیتوان به صورت جدی مطرح کرد لذا بعید به نظر می رسد اصلاحطلبان چهرهای را به عنوان نامزد معرفی کنند که برای جامعه شگفتانه، ناشناس و یا چهره گمنامی باشد.
وی افزود: در اینکه وضعیت اقتصادی جامعه و مردم در شرایط فعلی مناسب نیست تردیدی وجود ندارد، لذا این موضوع قابل مناقشه نیست که وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم این روزها شرایط مطلوبی ندارد و به هیچ وجه قابل دفاع نیست، بنابراین اگر منصفانه به موضوع نگاه کنیم نمیتوان دولت مستقر را از مشکلات اقتصادی و معیشتی جامعه مبرا دانست، چرا که مجریان دولتی قطعا در شرایط به وجود آمده نقش مهمی ایفا میکنند، اما نکته حائز اهمیت تحلیل چرایی وضعیت اقتصادی کنونی کشور است که بایستی بر این منوال قرار بگیرد که سهم دولت و سیاستهای اقتصادی کشور و سهم مجموعه شرایط جهانی حاکم بر اقتصاد ملی چه میزان است؟ باید بررسی شود که تحریمها تا چه میزان بر مشکلات معیشتی و اقتصادی کشور موثر بوده. اگر این موارد را به عنوان اصلیترین عوامل در نظر بگیریم سهم هر یک از این عوامل در بروز مشکلات اقتصادی کشور به صورت منصفانهای مشخص میشود.
بنده به شخصه معتقدم نقش تحریمها در شرایط اقتصادی کشور مطمئنا نقش کمتری نسبت به سیاستهای اقتصادی مجریان دولت ندارد، چرا که براساس آمار رسمی کشور درآمدهای اقتصادی کشور که وابسته به فروش نفت به عنوان مهمترین عامل درآمدی برای بودجه است در سال گذشته تقریبا به مرز صفر رسیده، بنابراین طبیعی است که اقتصاد ملی ما با مشکلات اساسی مواجه شود. ضمن اینکه با شرایط تحریم هم می توانستیم کشور را به نحو بهتری اداره کنیم. منتهی اگر به صورت یک طرفه بخواهیم شرایط موجود اقتصادی را فقط و فقط به عملکرد دولت منتسب کنیم این موضوع را جفا و بی انصافی می دانم. هرچند برای ارزیابی اثر تحریمها، سیاستگذاری و مدیریت اقتصادی کشور توسط دولت نیز باید کار کارشناسی انجام شود.
اما اینکه از کاندیدای اصلاحطلب آینده با توجه به شرایط اقتصادی کنونی تا چه میزان استقبال شود قطعا این موضوع را قبول دارم که یکی از چالشهای جدی جریان اصلاحطلب و اعتدالی در انتخابات آینده همین وضعیت اقتصادی کشور و دلخوری مردم نسبت به شرایط موجود است که قطعا یک چالش جدی برای جناح اصلاحطلبان برای جلب آرای عمومی بوجود خواهد آورد، منتهی فکر میکنم در این انتخابات موضوع میزان مشارکت درانتخابات فراتر از چالش برای یک جناح سیاسی در کشور باشد چرا که موضوع میزان مشارکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی و به گواه برخی نظرسنجیهایی که در کشور صورت گرفته میتواند چالش جدی پیش روی نظام باشد نه فقط اصلاحطلبان.

تبلیغات در خبربان
منبع: خبرگزاری آریا
کلیدواژه: اصلاحات انتخابات 1400 عنوان نامزد اصلاح طلبان انتخابات ریاست جمهوری اصلاح طلبان اصلاح طلبان اصلاح طلبان اصلاح طلبان سیدمحمد خاتمی وضعیت اقتصادی شورای نگهبان اقتصادی کشور مطرح شدن نام شورای مرکزی رئیس جمهور احمدی نژاد عضو شورای رجل سیاسی تحریم ها چالش جدی چالش ها
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۱۴۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
افزودنی های بتن چیست؟
تهیه غذا
بهترین راهکار ذخیره سازی اطلاعات کدام است؟
تفاوت کولر گازی و آبی
اجاره کلبه چوبی
تماشا کنید: رندر مفهومی هواوی میت 50 پرو منتشر...
دومان سهند
کارتریج را شارژ کنیم یا تعویض
کولر گازی 36000 گری
معرفی و تحلیل بهترین فیلم های کره ای 2022...
آیا میدانید چه مواردی در تلویزیون قابل تعمیر است؟
کلینیک بتن ایران
7 ویلای لوکس و بزرگ برای سفر دسته جمعی
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
با انواع دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات آشنا شوید...
فروش کفش
آزمایشگاه تشخیصطبی پیوند
شرکت «سرو ونگ»
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
اخبار فناوری
کتاب صوتی
تعمیر فوری گوشی شیائومی
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
دریافت درگاه پرداخت فقط در چند دقیقه
داربست
دوره دیجیتال مارکتینگ
دولت کلمبیا از بلاکچین ریپل برای ثبت مالکیت زمین...
خبر هوشمند فهام
بهترین برند کولر چیست؟
بهترین وکیل خلع ید در تهران
در دوران کرونا از کولر آبی استفاده کنیم یا...
کاهش دما تا ۵ درجه در بیشتر نقاط کشور
اینتل فروش تراشه استخراج بیت کوین را آغاز کرد
آیامیدانید دمایمناسب برایپکیج در زمستان چقدراست؟
خبر بعدی:
احتال تغییر در حوزه انتخابیه تهران / تعداد نمایندگان افزایش می یابد؟
روح الله ایزدخواه با بیان اینکه قانون انتخابات مجلس باید اصلاح شود، اظهار داشت: در حال حاضر رویکردهای مختلف و بعضاً متضادی درباره اصلاح قانون انتخابات مجلس مطرح میشود و باید ببینیم قانون انتخابات باید از چه منظری اصلاح شود.
انتخابات حزبی، استانی یا تناسبی؟
وی بیان کرد: برخی میگویند انتخابات مجلس باید مانند بسیاری از کشورهای دنیا حزبی شود و کرسیهای مجلس باید بین احزاب تقسیم شود. همچنین برخی معتقدند انتخابات مجلس باید استانی شود و برخی هم بحث تناسبی شدن انتخابات مجلس را مطرح میکنند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در حال حاضر انتخابات مجلس محلی و شهرستانی است و این آسیب را میزند که نماینده همیشه باید به فکر شهر خودش باشد و مسائل ملی را رها کند. این مسئله باعث میشود قانونگذاری در سطح ملی ضعیف شود و سهم خواهی و کشمکش بین شهرها و استانها رخ دهد که در همه دورههای مجلس شاهد این وضعیت هستیم. برای مثال در زمان بررسی لایحه بودجه، کشمکش و سهمخواهی در مجلس بسیار زیاد دیده میشود.
ایزدخواه ادامه داد: از سوی دیگر زمانی که ساختار انتخابات مجلس محلی و شهرستانی است، وقت نماینده هم عمدتاً صرف رفع مشکلات روزمره منطقه و شهر خودش میشود، در حالی که این مسائل و مشکلات باید از سوی شوراهای شهر و روستا، فرمانداریها و مدیران کل ادارات استانها پیگیری شود.
نماینده نباید درگیر لولهکشی باشد
عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: اگر در جایی به صورت ساختاری ایراد و فسادی وجود داشته باشد، نماینده باید آن را حل کند اما اینکه نماینده درگیر لوله کشی و آبرسانی روستاها باشد، به مجلس ضربه وارد میشود و نقش ملی نماینده به شدت تضعیف میشود. رویه فعلی یعنی انتخابات محلی و شهرستانی باید اصلاح شود. باید انتخابات مجلس به نحوی اصلاح شود که نماینده برای آنکه در دورههای بعدی انتخابات بتواند رأی بیاورد، کمتر نیاز پیدا کند تا مطالبات شهر و ناحیه خودش را رفع کند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: معمولاً در انتخابات مجلس و در شهری مانند تهران، به صورت لیستی رأی گیری میشود و در دورههای مختلف دیدهایم اعضای یک لیست رأی میآورند. این در حالی است که نماینده مجلس باید نماینده کل ملت باشد و چرا نباید احزاب و لیستهای دیگر حتی به صورت اقلیت در مجلس حضور داشته باشند؟
جناحهای مختلف باید در مجلس حضور یابند
وی افزود: نگاهی که میگوید ما باید به سمت حزبی شدن انتخابات حرکت کنیم، قابل دفاع است. باید احزاب و صداهای مختلف در مجلس شورای اسلامی حضور داشته باشند چرا که قرار است در مجلس برای کل مملکت تصمیم گیری شود. ما در اصلاح قانون انتخابات مجلس باید به سمت سازوکارهایی برویم که اجازه دهد جناحهای سیاسی مختلف بتوانند حداقلی از کرسیهای مجلس را در هر دوره داشته باشند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بنده مخالف انتخابات لیستی نیستم اما معتقدم در سهمیهبندی کرسیها باید به گونهای تقسیمبندی شود که به طور نسبی برای هر حزبی حداقل مقیاسی برای حضور در مجلس تضمین شود.
ایزدخواه درباره افزایش تعداد نمایندگان، گفت: طبق قانون، تقریباً ۴۰ نفر باید به تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی اضافه شود. معیار اضافه شدن تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی کاملاً مشخص است و با معیارهایی چون جمعیت و وسعت میتوان در این مورد تصمیم گیری کرد. وزارت کشور میتواند پیشنهاد این موضوع را بیاورد و در نهایت مجلس شورای اسلامی در این زمینه تصمیم گیری میکند. طرح افزایش تعداد نمایندگان مجلس تدوین شده و در سامانه مجلس برای دریافت پیشنهادات نمایندگان وجود دارد.
وی ادامه داد: در برخی از مناطق باید تعداد نمایندگان مجلس افزایش پیدا کند. برای مثال نمایندهای داریم که در حوزه انتخابیه وی ۹ فرمانداری وجود دارد که طبعاً این نماینده نمیتواند به همه شهرهای حوزه انتخابیه خود رسیدگی کند.
حوزه انتخابیه تهران منطقهای شود
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: همچنین مدل فعلی که ۳۰ نفر نماینده تهران باشند، کارآمد نیست و باید تغییر کند. برای مثال، برخی کارشناسان میگویند حوزه انتخابیه تهران منطقهای و تبدیل به ۲۲ منطقه شود و هر منطقه یک نماینده داشته باشد یا اینکه حاشیههای تهران و شهرستانهایی مانند ری، اسلامشهر و شمیرانات جدا و از تهران مستقل شوند.
ایزدخواه گفت: هر منطقه تهران به طور نسبی به اندازه یک شهرستان و بیش از ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و اگر به صورت جمعیتی هم نگاه کنیم، هر منطقه تهران حداقل کشش یک نماینده را دارد. در مجلس درباره ضرورت اصلاح قانون انتخابات مجلس مباحث زیادی مطرح میشود اما باید ببینیم که آیا هیئت رئیسه مجلس این موضوع را در دستور کار مجلس قرار میدهد یا خیر.
منبع: مهر