Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

محمدحسین صالحی اظهار داشت: لمس و نوازش نوزاد وحوش سبب می شود تا بوی انسان بر روی حیوان بماند و مادر از پذیرش نوزاد، خودداری کند، در این شرایط حیوان عمدتا در طبیعت تنها مانده و به علت ناتوانی در تامین غذا جان خود را از دست می دهد.

وی افزود: مردم از روی دلسوزی و علاقه، نوزاد وحوش را نوازش می کنند اما لمس حیوان می تواند مرگ او را رقم بزند، بعضا برخی از افراد در طبیعت با مشاهده نوزاد وحوش گمان می کنند که مادر او را تنها گذاشته است و او را به محیط زیست تحویل می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرمانده یگان حفاظت اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی اظهار داشت: چند روز گذشته ۲ توله خوک به محیط زیست تحویل داده شد، اما مراقبت از این وحوش کار سختی است.

وی گفت: دست زدن و لمس لانه پرندگان و یا تخم پرنده در لانه که با نشستن بوی انسان همراه است، سبب می شود تا پرنده مادر هرگز به لانه بازنگردد.

صالحی در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه در تعطیلات نوروز، نظارت محیط زیست بر عرصه های طبیعی استان تشدید شده است گفت: محیط بانان در عرصه های تحت مدیریت و مناطق آزاد حضور دارند و تخلف ها را رصد می کنند.

وی گفت: حدود ۶۰ نفر نیروی محیط بان، کار حفاظت از مناطق تحت مدیریت و نیز مناطق آزاد استان را بر عهده دارند و با هر گونه تخلف بویژه شکار و صید ماهی برخورد می کنند.

صالحی خاطرنشان کرد: در روزهای آخر اسفندماه پارسال ۲ نفر شکارچی که در رختیان شهرستان بجنورد، ۲ راس قوچ وحشی را شکار کرده بودند، دستگیر شدند.

وی گفت: حمل سلاح در طبیعت در روز طبیعت به مثابه اقدام و آغاز به شکار است از این رو با متخلفان برخورد قانونی می شود.

وی اظهار داشت: یکی دیگر از نگرانی و دغدغه های ما، برداشت غیراصولی گیاهان دارویی و خسارت های ناشی از آن به طبیعت است.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی افزود: برداشت غیرمجاز و غیراصولی گیاهان دارویی خسارت های زیادی را به عرصه های طبیعی وارد کرده است.

خراسان شمالی دارای ۶۵ گونه پستاندار از ۱۹۷ گونه موجود در کشور، ۱۴۱ گونه پرنده از ۵۳۲ گونه موجود در کشور، ۶۸ خزنده از ۲۲۸ گونه کشور، چهار گونه خزنده دوزیست از ۲۰ گونه موجود و هشت گونه ماهی و آبزی از مجموع ۱۶۰ گونه آبزی موجود در کشور است.

برخی از این گونه های جانوری نظیر یوزپلنگ آسیایی، بالابان، هوبره، کبک دری و کرکس مصری در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) در رده‌های بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.

اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی مناطق حفاظت شده و پارک های ملی سالوک، ساریگل و ضامن آهو، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم را که محل زیست یوزپلنگ است با گستره ۱۹۷ هزار هکتار مدیریت می کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: حیوانات وحشی حفاظت محیط زیست خراسان شمالی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۱۴۴۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نفس راحت لاک‌پشت سبز در ساحل تیاب میناب

یکی از مهمترین جاذبه‌های طبیعی هرمزگان وجود برخی گونه‌های کمیاب و در معرض انقراض از جمله لاک‌پشت‌های سبز و پوزه عقابی است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم دفتر جزایر خلیج فارس، با تلاش نیروهای بخش دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان یکی از این گونه‌ها که در ساحل تیاب میناب به گل نشسته بود، از مرگ نجات یافت.

رئیس دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان امروز با اعلام این خبر، گفت: یک قطعه لاک‌پشت سبز که در منطقه ساحلی تیاب جنوبی میناب به گل نشسته بود، پس از نجات و بررسی از سالم بودن آن در زیستگاه خود رهاسازی شد.

مریم احسان‌پور با بیان اینکه لاک‌پشت نجات داده شده از نوع گونه سبز و در معرض خطر انقراض است، افزود: این لاک‌پشت با وزن بیش از 120 کیلوگرم و طول یک متر و عرض 92 سانتی‌متر در ساحل جنوبی تیاب میناب به گل نشسته بود.

وی بیان کرد: خوشبختانه نیروهای حفاظت محیط زیست بلافاصله پس از اطلاع از به گل نشستن این لاک‌پشت، اقدام به نجات این موجود و رهاسازی آن در زیستگاهش کردند.

رئیس دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان خاطرنشان کرد: 8 گونه لاک‌پشت دریایی شامل منکاعقابی، زیتونی، سرخ، پشت چرمی، سرگنده، سیاه و سبز درحال حاضر در دنیا شناسایی شده که زادگاه پنج‌گونه اول در خلیج فارس و دریای عمان است.

احسان‌پور بیان کرد: 2 گونه لاک‌پشت پوزه عقابی و سبز بیشترین فراوانی را در هرمزگان دارند.

وی مهم‌ترین تهدید انقراض لاک‌پشت سبز را تغییرات اقلیمی و فروش و برداشتن تخم این لاک‌پشت‌ها به منظور مصرف دارویی برای برخی دامها از جمله شتر از سوی بعضی افراد سودجو عنوان کرد.

انتهای پیام/7558/

دیگر خبرها

  • پاکسازی ۹۱۲ هکتار از اراضی خراسان رضوی با مشارکت مردم
  • پاکسازی محیط زیست از زباله در سربیشه
  • شکارچی غیرمجاز در شهرستان قوچان دستگیر شد
  • تلف شدن ۸۰درصد نوزادان حیات وحش که بوی انسان گرفتند
  • برخورد قانونی با متخلفان تخریب پوشش گیاهی در مناطق حفاظت شده استان مرکزی
  • تحویل ۲ بره میش وحشی به اداره محیط زیست تایباد
  • نفس راحت لاک‌پشت سبز در ساحل تیاب میناب
  • ضرورت رعایت حریم محیط زیست در فصل طبیعت‌گردی توسط تورهای گردشگری
  • برخورد قانونی با متخلفان تخریب پوشش گیاهی مناطق حفاظت شده مرکزی
  • آغاز فصل زایش وحوش در مناطق حفاظت شده و پارک‌های ملی خراسان شمالی