Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ سروصدا و همهمه رواق حضرت زهرا(س) را پر کرده. دخترها همراه مادران‌شان مشغول پوشیدن لباس مناسب جشن هستند. همه چادر سپید گلداری که از خادمان حرم مطهر رضوی هدیه گرفته‌اند، به سرکرده‌اند و در فواصل معین می‎‌نشینند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، اینجا شور و شوقی متفاوت حاکم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رواق حضرت زهرا(س) میزبان جشنی برای مهمانان معصوم و کوچک شده است و دخترکانی با چادرهای گلدار سپید که همگی 9 ساله و تازه مکلف شده‌اند را به آغوش نور فرا می خواند.

تفاوت این شور و شوق در ملیت مهمان های کوچک امام رضا(ع) است که هر کدام‌شان از کشوری اسلامی راهی این دیار شده اند. جمعی از دختران همراه مادران‌شان‎ در قالب برنامه‌ای مفرح و معنوی به نام «شکوفه‌های بهشتی» به همت اداره امور زائران غیر ایرانی آستان قدس رضوی به حرم مطهر رضوی دعوت شده‌اند تا ورود به سن تکلیف خود را در کنار امام مهربانی ها جشن بگیرند.

چند ملیت زیر یک پرچم

سروصدا و همهمه رواق حضرت زهرا(س) را پر کرده. دخترها همراه مادران‌شان مشغول پوشیدن لباس مناسب جشن هستند. همه چادر سپید گلداری که از خادمان حرم مطهر رضوی هدیه گرفته‌اند، به سرکرده‌اند و در فواصل معین می‎‌نشینند. با فرستادن صلوات و ورود حاج آقای نواب و دستیار هنرمندش، آقا ماشاءالله جشن شکل رسمی به خود می‌گیرد.

حالا جمع‌شان یکپارچه سپید به نظر می‌رسد ولی شکل و شمایل ظاهری‌شان به خوبی معلوم می‌کند که همه از یک کشور مهمان مراسم نشده‎اند. بیشترشان به زبان فارسی حرف می‌زنند ولی در بین‌شان، خیلی‌ها هم به زبانی دیگری مثل عربی و اردو تکلم می‌کنند. با این وجود، همگی زیر بیرق امام رئوف(ع) جمع شدند تا به بهانه مراسم ورود به سن تکلیف، به شکل دیگری معنی امت واحده اسلامی را نشان دهند. 

حجت‌الاسلام نواب سعی دارد در قالب نمایش، بازی، مسابقه و شعرخوانی، همه حرف‎های جدی عبادی را به زبان شوخی و خنده به تازه مکلفان منتقل ‌کند. او از بچه‌ها می‌پرسد: کسی که مکلف می‌شود، حرف چه کسی را گوش می‌دهد و چه کسی را نه؟ و بچه‌ها یک‌صدا جواب می‌دهند: «حرف خدا جون رو گوش می‌دیم و حرف شیطون رو نه».

اولویت پیگیری مجازی برنامه‌های لحظه تحویل سال حرم رضوی/2200 دقیقه برنامه آماده شداحتمال بارندگی در مشهد همزمان با لحظه تحویل سال/ برنامه‌های حرم رضوی از سیمای ملی پیگیری می‌شودتدارک ویژه برنامه‌نوروزی زائران غیرایرانی حرم رضوی؛ جشن تکلیف بین‌المللی برپا می‌شود

و باز می‌پرسد: «اگر گفتید از بین همه کارهای خوبی که خداجون از ما خواسته انجام بدهیم، کدامش مهمتر است؟» و برخی درست جواب داده و می‌گویند: نماز. او ادامه می‌دهد: «می‌دانید نماز کلید ورود به بهشت است؟ و آیا می‌دانید کلید نماز چیست؟» و هر کدام جوابی می‌دهند که اشتباه است و با شوخی‌های حاج آقا، صدای خنده دخترکان رواق را پر می‎کند. اما فقط یکی از میان جمع جواب می‌دهد : «وضو!» و با مرحبای حاج آقا نقاب و تشویق بچه‌ها روبرو می‌شود.

روزی به‌یادماندنی

در جریان مراسم از حلیا احمدی، یکی از دختران تازه به سن تکلیف رسیده نظرش را درباره برنامه می‌پرسیم، می‌گوید: خیلی عالی است. خوشحالم که امسال توانستم در یک جشن، وارد سن تکلیف بشم. بیشتر از شوخی‌ها و نمایش‎های حاج آقا خوشم آمد. و مادرش منصوره صادقی اضافه می‌کند: چند ماه مانده به 9 سالگی‌اش، حلیا مرتب می‌گفت، کاش مدرسه برایشان جشن تکلیف بگیرند. چون به خاطر کرونا امکانش نبود. خدا را شکر که این جشن معنوی برای دخترها برگزار شد. 

حنانه بیابانکی و مادرش مهمانان دیگر این مراسم‌اند که از افغانستانی های مقیم مشهد هستند. از صورت بشاش و خنده روی لبش معلوم است که نظرش درباره جشن چیست. او با همان گویش محلی خودشان می‎گوید: خیلی خوشحالم که به این مراسم دعوت شدیم. این روز به یادماندنی تا آخر عمر به‌خاطرم می‌ماند. و مادرش در ادامه می‌گوید: فکرش را هم نمی‌کردیم، مراسمی برای همه ملل خارجی بگیرند و از ما بخواهند در آن حضور پیدا کنیم. خادمان آستان قدس رضوی خیر ببینند که دل دخترم را شاد کردند.

حاج آقای نواب دست آخر خطاب به دختران می‌گوید: «بچه‌ها خوش به حال تون که آقا امام رضا(ع) ویژه دعوت‌تون کرده تا از این مکان مقدس، به خدا اعلام بندگی کنید. از امروز جزء بنده‌های خوب خدا می‌شوید و می‌توانید با انجام دادن کارهای خوب به فرشته‌ها و خدا نزدیک‌تر بشوید. حالا چند دقیقه چشمهایتان رو ببندید و توی دلتان از خدا و امام هشتم(ع) آرزوهایتان را بخواهید.» همهمه جشن به یکباره، ساکت می‌شود و دخترها با چشمانی بسته و دست‌های گشاده هر چه در دل آرزو دارند، می‌خواهند. هر کدام درخواست و خواهشی دارند؛ ولی آنچه از چهره های معصوم‌شان پیداست از خدا برای حضور در این جشن شیرین بندگی سپاس‌گزارند.

اولین جشن چندملیتی

مدیر امور زائران غیر ایرانی آستان قدس رضوی نیز در گفت‌وگو با آستان نیوز با تشریح جزییات برگزاری این برنامه معنوی برای دختران مکلف بیان می‌کند: در آستانه نیمه شعبان، میلاد حضرت حجة بن الحسن(عج) جشنی با عنوان «شکوفه‌های بهشتی» برای 80 نفر از دختران تازه مکلف شده در رواق حضرت زهرا(س) حرم مطهر حضرت رضا(ع) برگزار شد.

به گفته سیدجواد هاشمی نژاد، دختران مکلف دعوت شده به مراسم با مشارکت مدارس غیر ایرانی وابسته به مؤسسات بین‎المللی از جمله جامعةالمصطفی(ص) العالمیه، مکتب نرجس و خانواده‌های مقیم ایران از 10 کشور مختلف عراق، سوریه، لبنان، افغانستان، پاکستان، آذربایجان هندوستان، نیجریه، گامبیا و گینه هستند.

این مقام مسئول در آستان قدس رضوی با اشاره به پیشینه اجرای چنین مراسمی در حرم رضوی ابراز می‌کند: چنین مراسمی، در سال‎های گذشته برای مخاطبان عرب‌زبان سابقه برگزاری داشته ولی برای اولین بار است که جشن تکلیف در سطح بین‌المللی برگزار می‌شود.

این جشن شاد و پر نشاط با توزیع هدایایی از جنس چادر و جانماز به رسم تبرک و گرفتن عکس‌های مادر و دختری کنار پرچم سبز بارگاه رضوی به رسم یادگاری پایان می‌گیرد.  

انتهای پیام/281/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رواق حضرت زهرا س آستان قدس رضوی بین المللی جشن تکلیف حرم رضوی حرم مطهر سن تکلیف شده اند حاج آقا بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۱۷۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جبلی: پرچم تحول در رسانه ملی مبتنی بر شعار هویت و عدالت است

آیین تجلیل از دست اندرکاران ویژه برنامه‌های قرآنی کشور» به میزبانی فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی با حضور دکتر جبلی رئیس رسانه ملی، رئیس کمیسیون اصل نود و فراکسیون قرآن و عترت، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، معاون سیما، معاون حقوقی و امور مجلس و معاون صدای رسانه ملی و جمعی از مدیران شبکه‌ها و چهره‌های نام آشنای تلویزیون و رادیو و برنامه سازان برنامه‌های منتخب قرآنی و معارفی رسانه ملی برگزار شد.

پیمان جبلی رئیس سازمان صدا و سیما با تقدیر و تشکر از اعضای فراکسیون و تبریک به مناسبت عملیات وعده صادق گفت: در ابتدا از حمایت‌های بی‌دریغ مجلس شورای اسلامی و نمایندگان محترم، اعضای فراکسیون به ویژه فراکسیون فرهنگی که حمایت مثال زدنی از تولید محتوای فاخر در رسانه ملی، برنامه هفتم و در لایحه بودجه سال جاری داشتند، تشکر می‌کنم.

رئیس رسانه در ادامه تاکید کرد: موفقیت برای تولید محتوا در رسانه ملی با حمایت مجلس شورای اسلامی و نمایندگان صورت گرفته است، همچنین از حجت الاسلام قمی به عنوان همراه و مبدع بسیاری از خلاقیت‌ها و نوآوری‌ها و همکاری برادرانه و صمیمانه ایشان، تقدیر و تشکر می‌کنم.

جبلی با تاکید بر اینکه پرچم تحول در رسانه ملی مبتنی بر شعار هویت و عدالت است، اظهار داشت: وظیفه ذاتی، دینی و اخلاقی ما این است تا با همه توفیقاتی که در مسیر پرافتخار انقلاب اسلامی نصیب ملت بزرگ ایران شده شکرگزاری این نعمات را به جای بیاوریم، پرچم تحول در رسانه ملی مبتنی بر شعار هویت و عدالت است، تجربه سال‌های گذشته نشان داده که هرچه رنگ و بوی هویتی برنامه رسانه ملی را بیشتر کنیم با استقبال مخاطبان مواجه می‌شویم.

وی در ادامه اظهار داشت افتخار ما این است که صدا و سیما با برنامه‌های جذاب قرآنی و معارف اسلامی شناخته می‌شود که برکت در رسانه ملی در همین رویکرد و اخلاص فعالیت عزیزان ما طی برنامه سازی‌های مختلف در صدا و سیمای استان‌ها و همه بخش‌ها به مصداق «فستبقوا الخیرات» است.

جبلی در این نشست با تاکید بر اینکه امروز در سازمان صدا و سیما مسابقه وجود دارد، گفت: تهیه کنندگان در سازمان با مدیران مختلف در شبکه‌ها و حوزه‌های مختلف برای ساختن برنامه‌هایی با خلاقیت، مهارت و جذابیت بیشتر با یکدیگر رقابت دارند که مایه افتخار ما است، امیدوارم خداوند به همه ما توفیق بدهد تا در شأن و تراز ملت بزرگ ایران، انقلاب بزرگ اسلامی و میراث ارزشمند قرآن و عترت که ملت ما میراث دار آن است در خدمت مردم عزیز کشورمان باشیم.

نصرالله پژمانفر رییس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی با قدردانی از عوامل و دست‌اندرکاران برنامه‌های قرآنی ساخته شده در رسانه ملی، گفت: از تمام عزیزانی که زحمت کشیدند در ماه مبارک رمضان اقدام به ساخت برنامه‌های متنوع قرآنی در شبکه‌های مختلف داشتند کمال قدردانی را داریم.

رییس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه تمسک به قرآن تنها راه رهایی از بن بست‌های بشریت است، یادآور شد: امروز برای رهایی از بن بست‌ها باید به قرآن و اهل بیت معصومین تمسک بجوییم؛ اگر موضوع جهانی شدن در دنیا مطرح می‌شود این جهانی شدن تنها از طریق قرآن کتاب آسمانی ممکن خواهد بود.

پژمانفر با اشاره به صحبت‌های مقام معظم رهبری در خصوص انس و دوستی با قرآن؛ اظهار داشت: انس و دوستی با قران بی تردید اثرات مثبتی در زندگی مردم خواهد داشت، در مجلس شورای اسلامی به امور مختلف در حوزه اجرا و تصویب قوانین پرداخته شد با وجود این موضوعات تلاش شد تا رسیدگی به موضوعات قرآنی در اهم مباحث نمایندگان قرار بگیرد.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی در طول سه سال فعالیت خود تلاش کرد برای توسعه فعالیت قرآنی از ظرفیت مجلس حداکثر استفاده را داشته باشد؛ گفت: نمایندگان در کنار پیش بینی اعتبارات و قانون نویسی سعی کردند از کسانی که در فعالیت‌های قرآنی دستی توانا دارند حمایت و قدردانی کنند. امیدواریم در آینده نزدیک شاهد تحقق تمام آرمان‌های قرآنی در کشور باشیم.

محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی ضمن قدردانی از بسیاری از دست‌اندرکاران محافل قرآنی اعم از شورای توسعه قرآنی، آموزش و پرورش، بسیج، شهرداری، کانون‌های فرهنگی و مذهبی و رادیو و تلویزیون، گفت: با تمام نهاد‌ها و سازمان‌هایی که به نوعی در فعالیت قرآنی نقش آفرینی داشتند نمی‌توان حضور مردم و همگرایی آنها این محافل را را انکار کرد. جدی گرفتن موضوعات قرآنی از مباحث قابل توجه است که این مسئله در بسیاری از استان‌ها و روستا‌ها مثال زدنی بود.

محمد تقی نقدعلی عضو فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی در ادامه این نشست ضمن تقدیر از برنامه‌های قرآنی رسانه، گفت: امسال صدا و سیما برنامه‌های فاخری در قالب موضوعات قرآنی تهیه کرد، رویکرد رسانه ملی در به‌روز کردن برنامه‌ها نسبت به سال‌های گذشته قابل تقدیر و قدردانی است.

محسن برمهانی معاون سیمای رسانه ملی نیز ضمن تشکر از همراهی و همکاری سازمان‌های مختلف، در تهیه برنامه قرآنی، با ارائه گزارشی به رئوس مهمترین اقدامات شبکه‌های سیما در ماه مبارک رمضان از جمله برنامه‌های ترتیل‌خوانی، مناجات‌خوانی، برنامه‌های سحر و افطار و برنامه سخنرانی ویژه ماه مبارک رمضان اشاره کرد.

در ادامه این نشست جمعی از نمایندگان مجلس به بیان دیدگاه خود در خصوص برنامه‌های رمضانی رسانه ملی پرداختند.

سید مصطفی میرسلیم نماینده مردم تهران، اسلامشهر، ری و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی با قدردانی از مسئولان صدا و سیما بابت تهیه برنامه‌های قرآنی در ماه مبارک ایام نوروز، افزود: باید بپذیریم لذتی شیواتر از ذکر خداوند نیست، کسی نیست که با قرآن انس بگیرد و پاسخی از آن دریافت نکند، اگر شما با چنین نیتی به قرآن مراجعه کنید قطعا بی بهره نخواهید بود، ما مسلمانان به ویژه ایرانیان مجهز هستیم چرا که قرآن کمک کننده همیشگی ما در تمام امور است.

محمد رشیدی عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه هر برنامه‌ای به نام قرآن آغاز شده باشد بی تردید اثرات آن گسترده‌تر خواهد بود، یادآور شد: برنامه «محفل» که در ایام ماه مبارک رمضان پخش شد یکی از برنامه‌های ویژه رسانه ملی بود و تلاش کرد طمع گوارای قرآن را به مردم بچشاند، در این برنامه شاهد حذف مرز‌های جغرافیایی بودیم و از تمام استان‌ها حضور داشتند از مزایای آن می‌توان به تنوع بخش‌های مختلف اشاره کرد.

لطف الله سیاهکلی نماینده قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رسانه ملی در تهیه و پخش برنامه‌های قرانی روش نوینی را در پیش گرفته است، اظهار داشت: برنامه‌های قرآنی صدا و سیما با شیوه جدید بسته بندی و قالب شده است به گونه‌ای که شاهد جذب مخاطبان در این راستا بودیم، تولید محتوای قرآنی همراه با هنر می‌تواند روایتگر زیبایی بی بدیل باشد.

مالک شریعتی نیاسر عضو فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی با اشاره به برگزاری بزرگترین اجتماع قرآنی در استادیوم آزادی با عنوان محفل قرآنی امام حسنی‌ها در ایام نوروز، اظهار داشت: مجاهدان غزه چند سالی است که بر روی مسائل قرآنی کار کرده‌اند، فرزندان آنها با قرآن بزرگ شده و زندگی می‌کند.

در این مراسم از محمد حسین کشکولی مدیر شبکه قرآن، صادق یزدانی مدیر شبکه افق، محمد صادق باطنی مدیر شبکه کودک، محمدباقر اعلمی مدیر شبکه تهران و محمدرضا خالقی مدیر گروه تلاوت و نغمات دینی شبکه قرآن تقدیر شد.

همچنین از یونس قاسمی تهیه کننده و حسن سلطانی مجری برنامه «ماه خدا» شبکه یک؛ سیدمحمد موسویان تهیه کننده و راحله امینیان مجری برنامه «سحرنشینی» شبکه دو؛ سید محمدحسین هاشمی گلپایگانی تهیه کننده و حجت‌الاسلام غلامرضا قاسمیان، احمد ابوالقاسمی از داوران برنامه «محفل» شبکه سه؛ یوسف منصوری تهیه کننده برنامه «ماه من» شبکه سه؛ عباس موزون تهیه کننده، کارگردان و مجری برنامه «زندگی پس از زندگی» شبکه چهار؛ سید مرتضی موسویان تهیه کننده و مهدی اعرابی مجری برنامه «بهارترین بهار»؛ علیرضا کاردان امین تهیه کننده و حامد عسکری مجری برنامه «وقت سحر» شبکه افق؛ یاسر غفاری تهیه کننده و حامد مدرس، احسان مهدی و امیر سهیلی مجریان برنامه «سر سفره خدا» شبکه کودک و فاطمه زهرا بازاری تهیه کننده و محمد محمدی مجری برنامه «شبستان» شبکه تهران تقدیر شد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • کانون خدمت رضوی شهرستان تهران آغاز به کار کرد/بزرگترین پرچم رضوی در پایتخت به اهتزاز درمی‌آید
  • بارش رحمت الهی در صحن و سرای پربرکت رضوی
  • مراسم استقبال از پرچم آستان قدس رضوی با حضور ایرانیان مقیم مالزی در رایزنی فرهنگی کشورمان
  • استقبال از پرچم حرم رضوی با حضور ایرانیان مقیم مالزی
  • استقبال از پرچم آستان قدس رضوی با حضور ایرانیان مقیم مالزی
  • مراسم استقبال از پرچم آستان قدس رضوی با حضور ایرانیان مقیم مالزی
  • مراسم استقبال از پرچم آستان قدس رضوی در مالزی
  • فرهاد قائمیان: رشد کمی و کیفی خاصی را در بخش های مختلف جشنواره امام رضا(ع) شاهدیم/ اعطای جایزه ویژه «غزه» برای نخستین بار
  • ۱۰۶۴ شعبه اخذ رای در مشهد و کلات برای دور دوم انتخابات برپا می‌شود
  • جبلی: پرچم تحول در رسانه ملی مبتنی بر شعار هویت و عدالت است