Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-20@09:44:37 GMT

قلب تپینده‌ میراث تاریخی در مسجد خضرشاه تیموری

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۲۷۹۰۴

قلب تپینده‌ میراث تاریخی در مسجد خضرشاه تیموری

ایسنا/یزد اولین مسجد موزه کشور با پیگیری‌های امام جماعت محله چهارمنار یزد و با مساعدت و همکاری‌ میراث فرهنگی استان راه‌اندازی شد.

یزد سرزمینی با غنای مساجد فراوان در کشور است و در این میان، وجود مساجد تاریخی و بسیار قدیمی مانند مسجد جامع فهرج و همینطور مساجد فاخری مانند مسجد جامع کبیر یزد، مسجد امیرچقماق، مسجد ریگ، مسجد خضرشاه و مسجد جامع ابرکوه و مسجد جامع میبد از مهمترین ظرفیت‌های تاریخی و فرهنگی یزد هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مواریث تاریخی و ارزشمند که علاوه بر قدمت و معماری باارزش، تاثیرگذاری قابل توجهی در ساختارهای اجتماعی جامعه دارند، بعضا مورد بی‌توجهی قرار گرفته و کمتر به ظرفیت‌های آنها  توجه می‎شود، به طوری که آیت الله «سیدکاظم مدرسی» امام جمعه بخش مرکزی یزد در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا می‌گوید: یزد به عنوان شهر دارالعباده و دارالعلم ایران از تعداد بسیار زیادی مسجد و محفل دینی تشکیل شده است و همین آثار، امروزه نمادی برای شهر تاریخی و میراثی یزد محسوب می‎شوند.

وی با بیان این که یزد با داشتن قدیمی‌ترین مسجد در دنیای اسلام یعنی مسجد فهرج که متعلق به نیمه اول قرن اول اسلامی است، برند بالایی را در جهان اسلام و در کشور ایران به خود اختصاص داده است، تصریح می‌کند: با این وجود هنوز از ظرفیت‌هایی مانند مساجد تاریخی فاخری همچون مسجد فهرج کمتر استفاده شده است.

آیت الله مدرسی، مراکز و محافل دینی در یزد را یکی از مهمترین نمادهای یزد بر می‌شمارد و می‌گوید: باید برای حفظ فرهنگ‌ها و سنت‌ها، آداب و احترام به نمادهای دینی مانند بناهای تاریخی و مذهبی حفظ و رعایت شده و مهمانان خود را در خصوص بهره‌مندی از این ظرفیت‌ها و احترام متقابل به این اداب و رسوم هدایت کنیم.

البته مسجد تاریخی و با ارزش خضرشاه در محله چهارمنار یزد از جمله آثاری است که باید بیش از پیش به آن توجه می‌شد و خوشبختانه پیوند محکم امام جماعت، میراث و مردم پشتوانه‌ای برای احیای این میراث تاریخی شد.

تبدیل شدن بخشی از این بنا به موزه با پیگیری‌های امام جماعت جوان محله چهار منار و همکاری و تعامل میراث فرهنگی و اوقاف این روزها به بار نشسته و الگویی برای کشور خواهد بود.

ائمه جماعت هویت بخش مساجد تاریخی شوند

حجت‌الاسلام «محمدجواد دشتی» امام جماعت مسجد میرخضر شاه (چهار منار) که امروز میوه زحمات خود در این میراث تاریخی را برداشت می‌کند، به ایسنا می‌گوید: شناسنامه هر شهری به تاریخ و قدمت و مکان‌های تاریخی آن مربوط می‌شود لذا اگر بتوانیم هر مکان را بازسازی و احیا کنیم، شهرمان را زنده کرده‌ و محله قدیمی خود را شناسنامه‌دار کرده‌ایم.

وی با بیان این که انگیزه من برای زنده کردن این بنای تاریخی احیای کاربری آن در گذشته است، می‌گوید: برای آشنایی مردم با سبک و سیاق زندگی گذشته و ساختار مذهبی، معنوی و اجتماعی مسجد میرخضرشاه، آن را به حالت قبل و قدیمی بازگرداندیم.

این روحانی که معتقد است باید نگاه هویت بخشی و احیای مساجد در ائمه جماعت به عنوان رئوس مذهبی و اجتماعی محلات یزد شکل بگیرد، می‌گوید: هر چند هنوز این دیدگاه به طور کامل وجود ندارد اما اگر هر روحانی بتواند ناجی و هویت بخش مسجد محله خود باشد و به تاریخ و قدمت و کاربری آن اهمیت بدهد، می‌تواند شان ویژه‌ای را به مسجد محله اعطا کرده و ارزش تاریخی آن را نیز در کنار امور دینی و اجتماعی به تصویر بکشد.

این مسئول با اشاره به این که ساختار گذشته مساجد بسیار در زندگی مردم تاثیرگذار بوده است، بیان می‌کند: مساجد در گذشته محلی برای رجوع مردم و رفع مشکلاتشان بوده است و اگر به مساجد قدیمی بنگریم، ساختار معماری مسجد مانند وجود گرمخانه و سردخانه، بخش‌هایی برای مراجعات مردم همان مسائلی است که امروزه با تقویت شدن می‌تواند منجر به سوق دادن بیش از پیش مردم به سمت مساجد شود.

وی که برای ثبت تک تک آثار مسجد، مرمت و احیای آن تاکنون کوشیده است، خاطرنشان می‌کند: در کشور ما مساجد تاریخی و فرهنگی بسیاری وجود دارد که جزو آثار میراثی ملی هستند و شاید بتوان بخش عظیمی از آن‌ها را متعلق به یزد دارالعباده دانست.

موزه شدن یادگار دولتمرد تیموری در یزد

«سیدمصطفی فاطمی» مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد با بیان این که این مسجد از آثار «سیدامیر جلال‌الدین خضرشاه» است، در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا می‌گوید: دو خضرشاه حاکم یزد بوده‌اند که اولی امیرشمس الدین محمد که در سال ۸۲۰ هجری قمری حاکم یزد بوده به احتمال زیاد پدر امیرقطب الدین (امیر جلال الدین خضر شاه) حاکم هم عصر امیرچقماق است.

وی اضافه می‌کند: این حاکم یزدی از عارفان سلسه مرشیدیه در سال ۸۴۹  است که بعد از حکومتش در یزد، مسجد جامع و خانقاه ابواسحاقیه را در محله چهار منار ایجاد می‌کند.

این مسئول اضافه می‌کند: جلال‌الدین خضرشاه از دولتمردان و خیران یزد و صاحب ابنیه و آثار بسیار بوده است و مسجد چهارمنار در ابتدا مسجدی به نام دروازه به دلیل قرار گرفتن در دروازه شهر بوده و در گذشته، شب‌ها در چهار منار آن آتش برپا می‌کرده‌اند تا کاروان‌هایی که در شب حرکت می‌کنند، راه را گم نکنند.

وی با اشاره به ثبت ملی شدن این بنای فاخر در سال ۱۳۷۸ با شماره ثبت ۲۵۳۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران، تصریح می‌کند: نمای داخلی مسجد میرخضرشاه با قدمت ۶۰۰ ساله و متعلق به دوران تیموری، دارای دو بخش گرمخانه و سردخانه است و پنج فضا برای برپایی نماز دارد.

وی اضافه می‌کند: از در ورودی اصلی که وارد می‌شویم، ابتدا حیاط آن قرار دارد، سپس سمت چپ آن مسجد گرمخانه و سمت راست مسجد سردخانه و در مقابل شبستان اول و دوم قرار گرفته که در مجموع مسجد نامبرده، تقریبا دارای پنج هزار مترمربع مساحت است و در گذشته به عنوان مسجد جامع این شهر به حساب می‌آمده است.

فاطمی به آثار تاریخی فاخر موجود در این مسجد مانند قران ۶۰ پاره‌ای با قدمت ۲۰۰ سال اشاره می‌کند و می‌گوید: این قران که بخشی از ان را موریانه خورده بود، حفظ کرده و قدیمی‌ترین فرش مساجد یزد در این بنا را که به دو زبان فارس و انگلیسی بافته شده به عنوان دو اثر مهم موزه قرار دادیم.

وی با اشاره به این که موقوفات مسجد به زبان‌های فارسی و انگلیسی نقش بسته است، می‌گوید: تمام ساخت و سازهای انجام شده در مسجد میرخضرشاه را با نظارت مهندسان میراث فرهنگی و با کمک‌های مردمی و اوقاف رقم زدیم و پیشنهاد تبدیل شدن بخشی از مسجد به موزه را دنبال کردیم.

این مسئول به اثار ارزشمند دیگری مانند محراب قدیمی مسجد میرخضرشاه نیز اشاره می‌کند و می‌گوید: این مسجد که از محورهای تاریخی محله چهار منار است علاوه بر قدمت تاریخی کاربری پویای اجتماعی و مذهبی آن، منجر شده است تا بتوانیم با کمک مردم آن را احیا کنیم.

فرشی تاریخی که مسجدی را موزه کرد

«الهه خاکباز الوندیان» کارشناس مسئول مرمت اثار تاریخی و مسئول سابق موزه‌های استان که در رابطه با تبدیل شدن این مسجد به موزه اقدام کرده است، به خبرنگار ایسنا، می‌گوید: اینجا اولین مسجدموزه کشور است و به نظر می‌رسد که هنوز مشابه این طرح در کشور وجود ندارد.

وی با بیان این که یک فرش تاریخی و بسیار قدیمی برای برای این مسجد بافته شده است، می‌گوید: وجود این فرش ارزشمند و تاریخی و نحوه حفاظت و نگهداری این اثر جرقه تبدیل شدن به موزه را تبدیل اثر کرده که البته این فرش به عنوان اثری ملی در سال جاری ثبت خواهد شد.

این مسئول با اشاره به این که مساجد ما دارای آثار ارزشمند و فاخری مانند فرش موقوفه مذکور هستند، می‌گوید: با این وجود، باید هدایت و تبدیل شدن این مساجد به موزه‌ها را در نظر بگیریم چرا که این بسترهای آماده باید در راستای حفظ آثار نفیس خود احیا شوند و آثار ارزشمند آن‌ها نه تنها به مسلمانان بلکه به نمایش برای مردم دنیا گذاشته شود.

الوندیان با اشاره به این که یزد در زمینه راه اندازی موزه در دل مساجد پیشرو بوده است، می‌گوید: مساجد فاخری مانند مساجد جامع اصفهان، فهرج و یزد از لحاظ ساختار معماری و قدمت تاریخی بدنه بنا تبدیل به موزه شده‌اند و ما مسجدی که به علت اشیا و آثار تاریخی ائم از منبر، کتب و فرش‌های با ارزش و همچنین پیشینه و معماری آن تبدیل به موزه شود را کمتر مشاهده می‌کنیم.

وی با بیان این که هنوز هم در یزد به علت وجود مساجد فاخر و زیاد و همچنین قدمت و ارزشگذاری تاریخی اشیای موجود در مساجد قابلیت تبدیل کردن به موزه وجود دارد، تصریح می‌کند: مسجد جامع کبیر دارای موزه‌ای از آثاری مانند فرش‌ها و کاشی‌ها و کتیبه‌ها و همچنین پرده کعبه است که خوشبختانه این روند برای تبدیل مساجد به موزه ادامه دارد.

این کارشناس مسئول با تاکید بر این که باید موزه‌های مساجد منبعی برای درامد و بالا بردن سطح کیفی موزه‌های مسجد شوند، تاکید می‌کند: باید با اختصاص بلیط برای بازدید این موزه‌ها مساجد منبع درامدی برای بالا بردن کیفیت موزه ها داشته باشند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری میراث فرهنگی موزه امام جمعه يزد میراث فرهنگی مساجد تاریخی امام جماعت تبدیل شدن چهار منار محله چهار مسجد جامع ظرفیت ها موزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۲۷۹۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نکات مهم در انتخاب و رزرو مسجد در مشهد

طبق رسم و رسوم ما ایرانی های، بعد از فوت یک عزیز برای متوفی در روزهای اول، سوم، هفتم، چهلم و سالگرد فوت مجلس یادبود و ترحیم برگزار می کنیم. مراسم ترحیم در گذشته نه چندان دور اغلب در منزل برگزار می شود اما در سالهای اخیر اکثر مجالس در مسجد برگزار می گردد. علاوه بر برگزاری مراسم ختم در مسجد، عده ای از افراد مراسم را در تالار یا باغ نیز برگزار می کنند.

اگر می خواهید مراسم ترحیم را در مسجد برگزار کنید باید به چند نکته توجه کنیم، اولین نکته توجه به تعداد میهمان ها است، حتما مسجدی را انتخاب کنید که ظرفیت و گنجایش میهمان های شما را داشته باشد، دومین نکته موقعیت مکانی مسجد است، مسجدی انتخاب کنید که محل زندگی متوفی نزدیک باشد، سومین نکته توجه به امکانات و ویژگی های مسجد است، داشتن آسانسور اگر مسجد همکف نیست، جای پارک مناسب، میز و صندلی و مکان نصب بنر را مورد توجه قرار دهید.

رزرو مسجد مشهد

شهر مشهد دارای حدودا 2000 مسجد می باشد که اکثر آنها بصورت هیات امنایی مدیریت می شود و در آنها علاوه بر برگزاری نماز جماعت و مراسمات مذهبی، مراسم ختم و ترحیم نیز برگزار می شود. ممکن است پیدا کردن مسجد مناسب برای برگزاری مراسم ختم و شماره تلفن آن ها کمی دشوار باشد از طرفی پیشنهاد مسجد مناسب با توجه به تعداد میهمان های شما و تهیه پک پذیرایی ترحیم و تهیه تاج گل ترحیم در زمان کم نیز دارای اهمیت است. تشریفات بهشت با بیش از 10 سال سابقه در زمینه تشریفات ترحیم در مشهد، میتواند مسجد مورد نظر شما را در سراسر مشهد بدون هیچگونه هزینه اضافه رزرو نماید. جهت رزرو مسجد در مشهد با شماره 09155156802 تماس حاصل فرمائید.

بهترین مساجد مشهد

از مهم ترین خدمات مساجد ، میزبانی از مجالس ترحیم و ختم می باشد. از این رو می خواهیم در این مقاله بزرگترین مساجد مشهد را به شما عزیزان معرفی نماییم.، این نکته را نیز نوجه داشته باشید که بزرگترین مساجد مشهد در مناطق احمدآباد، سجاد و خیام واقع شده اند.

بهترین مساجد منطقه احمدآباد و فلسطین مسجد توفیق - احمد آباد، ظرفیت 1000 نفر مسجد الزهرا - احمدآباد، ظرفیت 700 نفر مسجد نقویه - احمدآباد، ظرفیت 400 نفر مسجد ولی عصر - احمدآباد، ظرفیت 400 نفر مسجد المهدی - فلسطین، ظرفیت 450 نفر بهترین مساجد منطقه خیام جنوبی و سجاد مسجد قبا - خیام جنوبی، ظرفیت 700 نفر مسجد امام حسن مجتبی - بلوار سجاد، ظرفیت 400 نفر مسجد امام سجاد (امین) - بلوار سجاد، ظرفیت 800 نفر بهترین مساجد منطقه کوهسنگی مسجد امام المنتظر - کوهسنگی، ظرفیت 450 نفر مسجد النبی - کوهسنگی، ظرفیت 500 نفر مسجد حضرت زینب - بهشتی، ظرفیت 600 نفر بهترین مساجد منطقه پیروزی مسجد امام حسن مجتبی - پیروزی، ظرفیت 400 نفر مسجد المهدی - رضاشهر، ظرفیت 2000 نفر مسجد رضوی - پیروزی، ظرفیت 500 نفر بهترین مساجد منطقه وکیل آباد، آزادشهر مسجد سیدالشهدا - وکیل آباد، ظرفیت 400 نفر مسجد ثارالله - وکیل آباد، ظرفیت 400 نفر مسجد امام حسن مجتبی - وکیل آباد، ظرفیت 500 نفر مسجد منتظریه - هاشمیه، ظرفیت 400 نفر مسجد امام حسن مجتبی - آزادشهر، ظرفیت 450 نفر مسجد چهارده معصوم - خیابان فرهنگ، ظرفیت 500 نفر مسجد امیرالمومنین - دانشجو، ظرفیت 500 نفر مسجد جوادالائمه - امامت، ظرفیت 300 نفر مسجد غدیر باباعلی - معلم، ظرفیت 600 نفر بهترین مساجد منطقه سناباد، دانشگاه، ارشاد مسجد نصرت - ابن سینا، ظرفیت 350 نفر مسجد امام رضا - آبکوه، ظرفیت 400 نفر مسجد الزهرا - سناباد، ظرفیت 500 نفر مسجد اخوان - خیابان دانشگاه، ظرفیت 550 نفر مسجد غدیر باباعلی - ارشاد، ظرفیت 1500 نفر مسجد المنتظر - شهید صادقی، ظرفیت 450 نفر بهترین مساجد منطقه فرامرز مسجد امام علی - فرامرز، ظرفیت 500 نفر مسجد ثامن الائمه - فرامرز، ظرفیت 500 نفر مسجد مکتب الزهرا - فرامرز، ظرفیت 500 نفر بهترین مساجد منطقه کامیاب و عبادی مسجد غدیر باباعلی - کامیاب، ظرفیت 500 نفر مسجد للهیان - عبادی، ظرفیت 300 نفر بهترین مساجد منطقه امام خمینی، امام رضا و کوشش مسجد امام علی - کوشش، ظرفیت 800 نفر مسجد حضرت محمد - بلوار امام خمینی، ظرفیت 350 نفر مسجد ابولفضلی ها - بلوار امام خمینی، ظرفیت 100 نفر مسجد جواهری - چهارراه لشکر، ظرفیت 500 نفر مسجد بیت الزهرا طبسی ها - امام رضا، ظرفیت 500 نفر مسجد هراتی های - میدان برق، ظرفیت 700 نفر

قیمت مسجد برای ختم در مشهد

قیمت رزرو مسجد به عواملی همچون موقعیت مکانی، پرسنل آبدارخانه، امکانات مسجد و امکانات رفاهی آن بستگی دارد، مساجد کوچک مشهد که در خیابان های فرعی واقع شده اند معمولا نرخی بین 500 هزارتومان تا یک میلیون تومان دارند و مساجد بزرگ که ظرفیتی بالای 500 نفر داشته و در خیابان ها و مناطق اصلی واقع شده اند نرخی بین 1 تا 5 میلیون تومان دارند.

✔️ قیمت مساجد منطقه احمدآباد حدودا از ۲.5 تا ۴.5 میلیون تومان

✔️ قیمت مساجد سجاد حدودا ۲ میلیون تومان

✔️ قیمت مساجد خیام جنوبی حدودا ۲ میلیون تومان

✔️ قیمت مساجد منطقه فرامرز حدود 1.9 میلیون تومان

✔️ قیمت مساجد منطقه وکیل اباد حدودا 2.4 میلیون تومان

✔️ قیمت مساجد خیابان ابن سینا و تقی آباد حدودا ۳ میلیون تومان

✔️ قیمت مساجد بلوار ارشاد و ششصد دستگاه حدود 4.5 میلیون تومان

✔️ قیمت مساجد منطقه فلسطین حدود 2.5 میلیون تومان

✔️ قیمت مساجد بلوار معلم حدود ۴ میلیون تومان

مراحل برگزاری مراسم ترحیم در مسجد

برای برگزاری مراسم ختم در مسجد باید چندین کار را انجام داد که در ادامه توضیح می دهیم:

آماده‌سازی محل برگزاری

در این مرحله، محل برگزاری مراسم ترحیم آماده می شود، معمولا مراسمات ختم و ترحیم در مساجد نزدیک محل زندگی متوفی برگزار می شود. برخی افراد ممکن است با توجه به سلیقه خود مراسم ختم و ترحیم را در منزل یا تالار برگزار نمایند.

نصب بنر و چیدن تاج گل

در این مرحله، بنرهای عرض تسلیت و تاج گل هایی که افراد به نشانه همدردی آورده اند در مکان مورد نظر نصب و چیدمان می شوند. این مرحله می تواند شامل قرار دادن تصاویر و عکس‌های فرد درگذشته، شمع‌ها، گل‌ها و سینی های حلوا و خرما است که باعث به وجود آمدن یک فضای معنوی و آرام در محل مراسم می‌شوند.

حضور خانواده و دوستان

خانواده و دوستان نزدیک در این مرحله به محل برگزاری مراسم می‌آیند. آن‌ها از این فرصت استفاده می‌کنند تا با یادبود فرد درگذشته عزاداری کنند و خاطرات خوب را با یکدیگر به اشتراک بگذارند و با خواندن قرآن و ذکر فاتحه برای فرد متوفی از خداوند برایش طلب مغفرت نمایند.

قرائت دعا و مراسم مذهبی

در این مرحله، روضه و مراسمات مذهبی مرتبط با ترحیم انجام می‌شود. مداح با قرائت آیات قرآن، خواندن دعاهای خاص و اجرای مراسمات معنوی مجلس را پرشور می نماید. این قسمت از مراسم برای ارتباط با خداوند و تسکین روح فرد درگذشته مهم است.

پذیرایی از میهمان ها

در این مرحله، پذیرایی از مهمانان با حلوا و خرما و چای در هنگام مراسم و دادن پک های پذیرایی که شامل میوه، آبمیوه، کیک و شیرینی است در هنگام خروج میهمان ها صورت می پذیرد.

نکات کلیدی برای برگزاری مراسم ختم

برای بهتر برگزار شدن برگزاری مراسم ترحیم و ختم چند نکته وجود دارد که بهتر است از طرف صاحبان عزا و یا کسانی که مسئولیت برگزاری مراسم ترحیم را به عهده دارند، در نظر گرفته شود .

1. اطلاع رسانی به میهمانان : در طی مراسم خاکسپاری باید برای برگزاری مراسم ختم مسجدی انتخاب شود و مراحل هماهنگی صورت گیرد که اطلاع رسانی به موقع و درست انجام شود.

2. انتخاب و رزرو مسجد مناسب : در انتخاب مسجد باید محل و امکانات آن را با توجه به تعداد میهمان ها در نظر گرفت. بهتر است مسجد در محدوده شلوغ و ترافیکی نباشد تا جای پارک مناسب برای ماشین های میهمان ها وجود داشته باشد. درصورتیکه در بین میهمان های شما سالمند وجود داشته باشد وجود صندلی و آسانسور مسجد را بررسی کنید.

3. تدارک برای غذا : اگر قصد دارید پس از مراسم تدفین یا سوم و هفتم از مهمانان خود پذیرایی کنید ، بهتر است یک رستوران یا تالار را در نزدیکی مراسم ختم در نظر بگیرید.

4. تهیه وسایل ضروری برای مراسم ختم : تهیه برخی وسایل پذیرایی مانند دستمال کاغذی، آب معدنی، پک های پذیرایی و سینی حلوا و خرما عموما برعهده صاحبان عزاست و باید از قبل تهیه شود یا وظیفه تهیه آن به تشریفات مراسم ختم سپرده شود.

5. انتخاب سخنران و مداح : در انتخاب مداح و سخنران باید دقت شود که افرادی مسلط و خبره برای این امر در نظر گرفته شوند. تسلیت گفتن و یا تشکر از حضار باید مختصر و مناسب صورت گیرد. افراط در هرکدام از آنها باعث اتلاف وقت می شود. گرچه مرسوم است که از تک تک بزرگانی که در مجلس شرکت کرده و یا برای تسلیت گل فرستادند، نام برده شود اما این امر نباید به نحوی صورت گیرد که مجلس از شکل خود خارج شود. در هنگام مداحی از اهل بیت باید بسیار دقت شود که رعایت حال صاحبان عزا صورت گیرد و به نحوی نباشد که به جای تسلی دل داغدیدگان، آنها را بیشتر بی تاب کند. معمولا تمام موارد مهم در برگزاری مراسم توسط تشریفات مراسم ختم از قبل و یا در حین مجلس انجام خواهد شد.

6. چاپ بنر و تراکت: معمولا تعدادی بنر برای مرحوم از قبل چاپ شده و صاحبان عزا قبل از حضور میهمان ها در مکان برگزاری مراسم ترحیم نصب می کنند.

تشریفات ترحیم مشهد

از مهم ترین دغدغه های خانواده داغدار می توان به برگزاری و هماهنگی عوامل و مواردی اشاره نمود که به برگزاری مراسم ختم منجر می گردد. برگزاری منظم و حساب شده یک مجلس ترحیم ، موارد مختلفی دارد که باید با دقت و تمرکز خاصی صورت و انجام پذیرد.

این روزها با وجود مشغله و گرفتاری های مردم و علی الخصوص خانواده هایی که عزیز خود را از دست داده اند دیگر زمان و حوصله کافی برای برگزاری اینگونه مجالس و مراسم وجود ندارد از این رو شما عزیزان می توانید با گرفتن مشاوره و همچنین استفاده از عوامل شرکت تشریفات ترحیم بهشت مشهد نهایت بهره و استفاده را ببرید.

از مهم ترین خدمات گروه تشرفات بهشت مشهد می توان به رزرو مسجد، رزرو مداح ، هماهنگی مهماندار و خدمه جهت پذیرایی ، تهیه پک پذیرایی ترحیم ، رزرو وسایل ایاب و ذهاب ، تزیین میز ترحیم ، تهیه تاج گل ترحیم ، تهیه چای و قند ، تهیه لیوان کاغذی و آب معدنی و تهیه پک پذیرایی ترحیم شامل مواردی چون آبمیوه، کیک، حلوا، خرما و شیرینی ترحیم ، انواع میوه مانند موز و پرتقال و سیب اشاره نمود. جهت برگزاری مراسم ختم و ترحیم در مشهد می توانید با تشریفات بهشت با شماره 09155156802 تماس حاصل فرمائید.

دیگر خبرها

  • نکات مهم در انتخاب و رزرو مسجد در مشهد
  • ساماندهی ۱۸۰۰ شیء تاریخی در استان کرمانشاه
  • ساماندهی ۱۸۰۰ شی تاریخی در استان کرمانشاه
  • موزه تخصصی تخت جمشید توسعه می‌یابد
  • مهم‌ترین رسالت هیئت امنای مساجد چیست؟
  • بازدید از آثار تاریخی زنجان به مناسبت روز جهانی بناها رایگان است
  • بنا‌های تاریخی قوت گردشگری گیلان است
  • بازدید رایگان از محوطه‌های تاریخی و موزه‌ها
  • تحویل ۳ شیء تاریخی به میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد
  • تحویل سه شی تاریخی به میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد