Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-23@20:19:30 GMT

بورس کالا؛ راهی برای ارزیابی دقیق شبکه تولید

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۲۸۶۲۷

عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: بورس کالا می‌تواند با ثبت خرید و فروش محصول و نحوه توزیع مواد اولیه در بازار کشور ارزیابی دقیقی از شبکه تولید در کشور داشته باشد، در خرید و فروش‌های سنتی اطلاعات دقیقی از خریدار میزان، تنوع خرید و قیمت در جایی ثبت نمی‌شود. احسان اسلامی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به نبود واحد رگولاتوری در صنعت پتروشیمی اظهار کرد: یکی از مشکلات اساسی در فرایند فعالیت‌های اقتصادی عدم شفافیت  و  نبود واحد‌های به منظور  اجرای نرخ گذاری یکسان  در برخی از کالا‌ها و مخصوصاً مواد اولیه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این عضو اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: می‌توان انبوهی از کالا‌های مورد نیاز مردم و واحد‌های تولیدی معرفی کرد که دامنه قیمت آن بسیار گسترده است این تفاوت قیمتی به دلیل نبود مرجعی برای نرخ‌گذاری به وجود آمده است در برخی از کالا‌ها مانند سکه این مرجع قیمت گذاری وجود دارد و در دسته دیگر  کالا‌ها نیز توسط چند تولیدکننده بزرگ تعیین می‌شود.
وی افزود: تشکیل بورس به منظور شفاف سازی و قیمت گذاری توسط  بازار ایجاد شده است، کشف قیمت به عنوان یک پدیده زنده در بورس به صورت لحظه‌ای صورت می‌گیرد به این معنی که  کالا تحت تاثیر میزان عرضه و تقاضا در بازار دچار افزایش و یا کاهش قیمت خواهد شد.   بیشتر بخوانید: غیرواقعی بودن قیمت‌ها براثر سومدیریت و فضای رانت و واسطه‌گری   اسلامی  بیان کرد: این  کشف قیمت زمانی حقیقی خواهد بود که میزان عرضه و تقاضا بر اساس نیاز بازار شکل بگیرد، افزایش نرخ ارز می‌تواند بر میزان تقاضا در بازار تاثیر بگذارد و  و به عبارتی دیگر انتظار تورمی سبب می‌شود که بسیاری از تولیدکنندگان خرید مورد نیاز خود را برای شش ماه تا یک سال آینده خریداری کنند، این پیش خرید محصولات می‌تواند زمینه افزایش قیمت‌ها به صورت غیر مصنوعی را فراهم کند.
عضو اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: در اقتصاد دو نرخی نیز به دلیل رانت و امکان فروش محصولات با قیمت بالاتر در بازار فراهم می‌شود به این معنی که برخی  از سودجویان با استفاده از نرخ خرید پایه اقدام به خرید محصول مورد نیاز می‌کنند و در ادامه این محصول را برای فروش به قیمت آزاد می‌کنند.
وی افزود: از دیگر مشکلاتی  که در بورس می‌تواند ایجاد شود، حضور خریداران بزرگ برای محصولات پتروشیمی است بدین شکل که با خرید محصولات پتروشیمی در بازار بورس و و احتکار آن، قیمت محصولات را افزایش دهند و از سوی دیگر نیاز خریداران خرد را تامین کنند.
اسلام ادامه داد: البته در کنار مشکلاتی که عدم ایجاد زیرساخت به منظور نظارت برای بورس کالا می‌تواند  ایجاد کند، باید به شفافیت در میزان عرضه و تقاضا و نحوه و ثبت اطلاعات خرید و فروش نیز اشاره کرد.
وی گفت:  بورس کالا می‌تواند با ثبت خرید و فروش محصول و نحوه توزیع مواد اولیه در بازار کشور ارزیابی دقیقی از شبکه تولید در کشور داشته باشد، در خرید و فروش‌های سنتی اطلاعات دقیقی از خریدار میزان، تنوع خرید و قیمت در جایی ثبت نمی‌شود.
عضو اتاق بازرگانی ایران  بیان کرد: با  ثبت خرید و فروش در بورس کالا، جامعه آماری دقیقی در خصوص نحوه رفتار فعالان اقتصادی تشکیل خواهد شد، بسیاری از دستگاه‌های اجرایی در صنعت، تجارت و وزارت نفت می‌توانند با استفاده از اطلاعات موجود برنامه ریزی ریزی دقیقی برای فعالان حوزه تولید داشته باشند و از سوی دیگر با بررسی میزان و تنوع خرید نیازسنجی برای عرضه محصولات متناسب با خاص بازار را فراهم کند.
وی با بیان اینکه در شرایطی که تمام مولفه‌های اقتصادی فراهم باشد بورس کالا به عنوان نماینده یک اقتصاد آزاد می‌تواند بازار را پس از مدت زمان کمی به تعادل برساند، گفت:  بسیاری از مشکلات اقتصادی در جایی به وجود می‌آید که دولت به بهانه کنترل و تأمین کالا‌های اساسی اقدام به نرخ گذاری دستوری می‌کند، این شرایط می‌توانند مشکلات فراوانی را برای اقتصاد کشور به همراه داشته باشد و جریان فعالیت میان خریدار و فروشنده از حالت واقعی خارج شود.   انتهای پیام/ برچسب ها: اخبار اقتصادی اقتصاد ایران

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی اقتصاد ایران عضو اتاق بازرگانی ایران خرید و فروش بورس کالا کالا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۲۸۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش بورس امروز یکشنبه ۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳

شاخص کل بورس روز شنبه ۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در نهایت با افزایش ۷۷۶۴۳ واحدی بر روی کانال ۲ میلیون و ۲۸۵ هزار و ۸۵۶ واحد آرام گرفت. گزارش بورس امروز یکشنبه ۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ را بخوانید. به گزارش نبض بورس، بورس امروز ۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ : خبر‌های مهم برای بورس امروز: ۱- غمهرا" و افزایش نرخ محصولات: شرکت گروه تولیدی مهرام از افزایش نرخ محصولات خبر داد.
۲- ترکیب پیشنهادی خرید سهم باشگاه استقلال به این شکل است: 
شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس ۵ درصد 
۲۰ درصد شرکت پتروشیمی شهید تندگویان
۲۰ درصد پتروشیمی بوعلی
۲۰درصد پتروشیمی پارس 
۲۰ درصد پتروشیمی بندرامام 
۳- نرخ بهره بین بانکی با اندکی افزایش به ۲۳.۵۲ درصد رسید
۴- واگذاری سهام پرسپولیس به ۶ بانک: بانک شهر ۳۰٪، بانک‌های تجارت و ملت ۲۰٪ و بانک‌های صادرات، اقتصاد نوین و رفاه هر کدام ۵٪ از سهام باشگاه پرسپولیس را خریداری خواهند کرد تا به این ترتیب ۸۵٪ از سهام سرخ‌های پایتخت دوشنبه به فروش برسد
۵- مهم برای نیروگاهی‌ها:خرید برق از نیروگاه‌ها به صورت نقدی پرداخت می‌شود/ بر اساس قانون برنامه هفتم و به دنبال اصلاح نظام مالی صنعت برق از این پس تمامی شرکت‌های توزیع نیروی برق، انرژی موردنیاز خود را از بورس انرژی خریداری خواهند کرد.
۶- نکات مثبت در بخشنامه جدید عوارض صادراتی که نشان از منطقی و عقلانی شدن برخی سیاست هاست:سنگ آهن هماتیت دانه بندی با خلوص بالای ۴۰% از ۲۰ به ۲ کنسانتره سنگ اهن از ۲۰ به ۵ کنسانتره مس از ۱۰ به ۵ درصد کاهش یافت
۷- قاضی زاده هاشمی: بنگاه‌های اقتصادی بنیاد شهید واگذار می‌شود
۸- ثبت بالاترین ارزش معاملات خرد در سال ۱۴۰۳ امروز رقم خورد.
۹- اعتراض بیش از ۱۰۰۰ نهاد مالی و فعال بورس به رئیس مجلس نتیجه داد: چراغ سبز رئیس مجلس برای تعدیل بند س تبصره ۶ در جلسه مشترک امروز با مدیران بازار سهام
۱۰- در پایان معاملات فردا نماد زکشت جهت برگزاری مجمع در روز سه شنبه متوقف خواهد شد.
۱۱- حجم مبنا برای نماد‌های معاملاتی ولتجار، ساروج و سپیدار از دوم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ اعمال نخواهد شد.
۱۲- حجم مبنا برای نماد‌های ثغرب، ثرود، ثپردیس، ثتران، ثالوند، شملی، وتعاون، گلدیرا و بپیوند از یک‌شنبه ۲ اردیبهشت اعمال خواهد شد.
۱۳-نوزدهمین حراج شمش طلا فردا برگزار می‌شود: طبق اعلام مرکز مبادله ارز و طلای ایران، نوزدهمین حراج حضوری شمش طلای استاندارد، فردا (دوم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) برگزار می‌شود. صف‌های خرید و فروش در پیش گشایش تعداد نماد‌های در صف خرید: 80 نماد | ارزش صف‌های خرید:  482.1 میلیارد تومان تعداد نماد‌های در صف فروش: 31 نماد | ارزش صف‌های فروش:  430.1 میلیارد تومان گزارش بازار: شاخص کل امروز ۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ 

شاخص کل: 2 میلیون و 312 هزار و 991 واحد | افزایش 27148 واحدی | معادل مثبت 1.19 درصد

شاخص کل قیمت وزنی-ارزشی: 480 هزار و 10 واحد | افزایش 5634 واحدی | معادل مثبت 1.19 درصد

شاخص کل هم وزن: 753 هزار و 439 واحد | افزایش 8445 واحدی | معادل مثبت 1.13 درصد

شاخص قیمت هم وزن: 421 هزار و 792 واحد | افزایش 4728 واحدی | معادل مثبت 1.13 درصد 

شاخص آزاد شناور: 3 میلیون و 4 هزار و 14 واحد | افزایش 38392 واحدی | معادل مثبت 1.29 درصد

شاخص بازار اول: یک میلیون و 814 هزار و 346 واحد | افزایش 25859 واحدی | معادل مثبت 1.45 درصد

شاخص بازار دوم: 4 میلیون و 295 هزار و 992 واحد | افزایش 37103 واحدی | معادل مثبت 0.87 درصد

شاخص سهامداران خرد امروز ۲ اردیبهشت  ۱۴۰۳ 

(شاخص ارزش دارایی سهامداران با دارایی کمتر از ۱۰ میلیارد تومان)

شاخص سهامداران خرد:  138 هزار و  444 واحد | افزایش 1925 واحدی | معادل مثبت 1.41 درصد

ارزش و حجم معاملات

تعداد معاملات: 447 هزار و 652 نوبت معاملاتی

ارزش معاملات: 68 هزار و 453 میلیارد ریال

حجم معاملات: 10 میلیارد و 528 میلیون برگه اوراق بهادار

ارزش دلاری بورس

ارزش دلاری بازار: 151 میلیارد دلار

نماد‌های تاثیرگذار

۷ نماد تاثیرگذار بر شاخص کل بورس: فولاد ، فملی ، نوری ، شپنا ، بوعلی ، شبندر ، وبملت

صف‌های خرید و فروش

تعداد نماد‌های در صف خرید: 80 نماد | ارزش صف‌های خرید: 3754 میلیارد تومان
سنگین‌ترین صفوف خرید: کاما ، کرومیت ، دکوثر

تعداد نماد‌های در صف فروش: 31 نماد | ارزش صف‌های فروش: 2766 میلیارد تومان
سنگین‌ترین صفوف فروش: همگام ، خفولا ، فنرژی

سرانه خرید و فروش بازار

سرانه خرید: 25.5 میلیون تومان

سرانه فروش: 24.9 میلیون تومان

برترین عرضه و تقاضا

۳ نماد با برترین تقاضا در بورس: دکوثر ، ثزاگرس ، دامین

۳ نماد با برترین عرضه در بورس: فنرژی ، خفولا ، وثنو

بیشترین و کمترین قیمت

۳ نماد با بیشترین افزایش قیمت در بورس: کسعدی ، دکوثر ، آسیاتک

۳ نماد با بیشترین کاهش قیمت در بورس: حفارس ، سهرمز ، سشرق

ورود و خروج پول حقیقی:

میزان ورود پول حقیقی: 260 میلیارد تومان

۳ نماد با بیشترین ورود پول حقیقی: فولاد ، شپنا ، فملی

۳ نماد با بیشترین خروج پول حقیقی: خساپا ، ارفع ، سصوفی

نقشه بازار امروز ۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳     

گزارش بازار هر روز راس ساعت ۱۳:۳۰ در نبض بورس منتشر خواهد شد.

دیگر خبرها

  • جزئیات فروش شفاف زعفران در بورس کالا
  • عرضه هزار و ۵۰۰ کیلو زعفران فردا در بورس کالا
  • سود فروش میوه برای فروشنده چقدر است؟
  • سود فروش میوه و تره‌بار حداکثر ۳۰ درصد نسبت به فاکتور خرید است
  • خرید و فروش دلار متوقف شد/ قیمت دلار تا چه کانالی تغییر می‌کند؟
  • گزارش بورس امروز یکشنبه ۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • فروش خودروهای وارداتی ۵ برابر قیمت اصلی!
  • صعود انفجاری بورس ، سقوط دلار | وقت خرید کدام سهم است؟
  • آسمان در اختیار متمولین؛ از بلیت هواپیمای نجومی تا خرید جت شخصی
  • خرید و فروش دلار متوقف شد؛ قیمت دلار تا چه کانالی تغییر می‌کند؟