Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-24@03:04:58 GMT

انتظار، یکی از پر برکت ترین حالات انسان است

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۲۹۳۰۴

انتظار، یکی از پر برکت ترین حالات انسان است

حجت الاسلام نصوری انتظار را یکی از پر برکت ترین حالات انسان دانست و گفت: در زمینه‌سازی برای ظهور امام زمان (عج) توجه به بحث اطاعت مهم است دوران غیبت دوران تمرین اطاعت از حضرت است، امام حجت خداوند است باید بخواهیم بیاید و دنیا را پر از عدل و داد کند.

خبرگزاری شبستان-مازندران؛ به مناسبت فرا رسیدن نیمه شعبان، سالروز ولادت باسعادت امام زمان(عج) با هدف تبیین شاخصه های جامعه منتظر و زمینه ساز ظهور گفتگویی تفصیلی با حجت الاسلام والمسلمین« محمدرضا نصوری » معاون آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) و مدیر بنیاد فرهنگی مهدی موعود (عج) در مازندران ترتیب داده ایم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می‌شود:

 

* تعریف خود را از انتظار بفرمایید و بگویید که منتظر واقعی کیست؟

 

انتظار یعنی اعتراض به وضع موجود، منی که منتظر هستم وضع موجود را بدون امام قبول ندارم پس باید کاری کنم تا امام بیاید نه این که دست روی دست بگذارم فقط دعا کنم دعا بخشی از کار است باید چشم به راه باشم و مشخص باشد منتظر مهمان هستم، در روایات انتظار به افضل الاعمال و یا جهاد معنا شده است، یعنی به تمام مفاد دعای عهد توجه کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتظار، یکی از پر برکت ترین حالات انسان است.

 

* مصلح آخر الزمان چه کاری قرار است انجام دهد و اصلا چرا چنین پدیده‌ای تعریف شده است؟

 

منجی با دو هدف اجرای عدالت  و اجرای معنویت ظهور خواهد کرد و عدالت را در تمام شئونات زندگی به بلوغ می‌رساند که تاکنون از کسی برنیامده ایشان نظام تربیتی را طوری طراحی می‌کند که انسان به سمت گناه نزدیک نمی‌شود، لذا این تشنگی بشر زنده است و انتظار می‌کشد تا صلح و امنیت برقرار شود.

* چرا امام زمان(عج) در غیبت کبری به سر می برد ؟

 

در اینکه امام چرا غائب است به رویکرد تاریخی و آن جو خفقانی است که غیبت در پی آن شکل گرفته برمی گردد، البته غیبت به معنای نبودن نیست و خود حضرت می‌فرماید که خورشید پشت ابر و مجاهد پنهان است که به‌علت وجود مانع آشکار نیست، این ما هستیم که از دیدن محروم هستیم او ما را می‌بیند و می‌فرماید که بعدها خواهی گفت که من روی فرش‌های منازلتان گام برداشتم، همچون جریان حضرت یوسف (ص) و برادرانش که یوسف آن‌ها را می‌شناخت، انسان‌ها در غیبت امام مقصر هستند ولی در ظهور می‌توانند موثر باشند این را باید پررنگ کنیم تا از فضای دوران غیبت خارج شده و به دوران ظهور برسیم، حال آنکه چرا امام غائب است بخشی از این سری از اسرار الهی است، تضمینی نیست بر اینکه امام اگر غائب نبود شهید نمی‌شد چون ۱۱ امامی که با طاغوت بیعت نکردند شهید شدند، تا طاغوت هست باید انسان‌ها بحث بیعت امام را جدی بگیرند، نکته بعدی امتحان مردم است تا تشنگی پیدا نکنند این غیبت تمام نمی‌شود.

 

* عده ای ظهور امام زمان (عج) را پایان جهان می‌دانند، در این خصوص نظر خودتان را بگویید؟

 

این یک باور غلطی است که عده‌ای می‌گویند ظهور امام زمان (عج) پایان زندگی است بلکه آغاز زندگی است این را باید با برنامه‌های آموزشی به سبک‌های مختلف تشریح و تحکیم کرد تا بدانید حضرت اتوبان زندگی را افتتاح خواهد کرد.

 

عملا انسان از دوران غیبت خسارت می‌بیند چرا که این یک بحران است باید به دوران ظهور، دوران ارتقای معرفت‌ها، شکوفایی علم و زیبایی برسیم بشر پس از ظهور به فضیلت، کرامت‌محوری و وحدت می رسد و تازه می‌فهمد که زندگی چقدر زیبا است و این مکتب‌ها برای سعادت بشر آمدند.

 

* عده‌ای معتقد هستند برای ظهور حضرت مهدی (عج) لازم است جامعه پر از ظلم، گناه و بی‌عدالتی شود تا حضرت به‌عنوان منجی بشریت عدالت واقعی را در جهان محقق گرداند، نظرتان را در خصوص چنین تفکری بفرمایید؟

 

در روایت داریم زمانی که ظلم ظالم به حد اعلا برسد منجی می آید نه اینکه همه ظالم بشوند، کسانی که این نگاه را دارند برداشت ناصحیح از انتظار فرج دارند اگر بنا است همه فساد کنیم امام بیاید با بسیاری از دستورات قرآنی و امر به معروف و نهی از منکر در تضاد است، بلکه یعنی باید تلاش کنیم که امام جهان را پر از عدل و داد کند، در آیه ۱۰۵ سوره انبیا داریم " تا می‌توانیم انسان‌های صالح تربیت کنیم"، در شرط ظهور بعدهای دیگری نیز داریم ایجاد آمادگی، تربیت یار، جدیتمان به اطاعت پذیری از امام بالا برود و طرح و برنامه‌ای بر اساس قرآن و عترت را مدنظر قرار دهیم.

 

* چگونه می‌توانیم زمینه‌ساز ظهور حضرت حجت (عج) باشیم؟

 

در بسترسازی و زمینه‌سازی برای ظهور امام زمان (عج) توجه به بحث اطاعت مهم است دوران غیبت دوران تمرین اطاعت از حضرت است، اینکه چقدر از گناه دور شدم و انسان مقیدی هستم، امام یار می‌خواهد از ویژگی یاران امام زمان (عج) معرفت، محبت، اطاعت، فعالیت و همدلی است و مهمتر از همه آمادگی عمومی است، گاهی امام را برای رفع گرفتاری خودمان می‌خواهیم در حالی که امام حجت خداوند است باید بخواهیم تا بیاید و کل دنیا را پر از عدل و داد کند.

 

* چطور میتوان برای نسل جوان امروز تصویری درست از حضرت ولیعصر(عج) ایجاد کرد تا از شبهه پراکنی جلوگیری شود؟

 

برای ایجاد تصویر درست از امام زمان (ع) باید بحث امامت در ذهنشان شکل بگیرد لذا در بعد اول مباحث توحیدی و دین در سه عرصه؛ عقاید، احکام و اخلاق مبنانی باید گفته شود و بعد به بحث امامت برسیم ویژگی‌های علم امام،  فلفسه غیبت و اینکه امام حامی و  نور هدایت بشر است مطرح شود، همچنین باید به دوران ظهور و تغییرات مثبت آن اشاره کرد تا طرف احساس ذوق و تشنگی کند‌.

 

* چگونه می‌توانیم زمینه اغنای جوانان در مسائل دینی به‌ویژه مهدویت را فراهم کنیم؟

 

ما باید به‌صورت عملی و در قالب مباحث آموزشی به تعمیق فرهنگ مهدویت بپردازیم که نیاز به فرهنگ‌سازی دارد در یک نگاه کلان در نظام آموزشی بحث های مهدویت زیبا، نو و شیرین جایگزین شود و در بخش بعدی تعلیم‌دهندگان هم تربیت شوند، این نظام آموزشی باید با توجه به شبهات جدید هر چند وقت یک بار تغییر کند و ما کهنه‌گرایی نسبت به محتوا داریم که باید تغییر کند به‌خصوص به نسل امروز باید نگاه کاربردی و به‌زور را در نظر بگیریم، نکته بعدی تربیت در فرهنگ خانواده است ما بخش اعظمی از بچه‌ها را باید در جامعه آموزش بدهیم که متولی آن مدارس هستند و بخشی هم در خانواده است که باید در ابتدا والدین را درگیر مباحث مهدویت کرد تا بتوانند محتوا را برای کودکان تبیین کنند آن هم بر اساس یک نظام مشخص برای دختر خانم‌ها و آقا پسرها‌، در فضای رسانه ملی باید با طراحی فیلم‌های فاخر آموزشی به‌صورت غیر مستقیم مهدویت به نسل نو معرفی شود تا آن‌ها عاشق امام زمانشان شوند همچون علاقه‌ای که به سیدالشهدا دارند.

پایان پیام/286

منبع: شبستان

کلیدواژه: غیبت کبری ترویج فرهنگ مهدویت ولادت امام زمان عج نیمه شعبان انتظار جامعه مهدوی نظام آموزشی فرهنگ سازی ظهور امام زمان دوران غیبت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۲۹۳۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشن‌های دهه کرامت از ۲۰ اردیبهشت آغاز می‌شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمدی نماینده آستان قدس رضوی در نشست دهه کرامت که صبح امروز (چهارم اردیبهشت) با حضور نمایندگانی از آستان قدس رضوی و حرم حضرت معصومه در تولیت حرم حضرت عبدالعظیم حسنی برگزار شد، گفت: ما سه مناسبت ویژه در مشهد داریم، ایام نوروز به واسطه مسافرانی که وارد این شهر می‌شوند، شهادت امام رضا (ع) و دهه کرامت.

وی افزود: ما در سالگرد شهادت امام رضا (ع)، میزبانی را برعهده داریم، اما در دهه کرامت معکوس است و میزبانی مطرح نیست. طی سال، مباحث محتوایی را در خصوص امامت پیگیری کردیم و امسال، جمله امام رضا که میفرمایند: ان الامام زمام الدین و نظام المسلمین و صلاح الدنیا و عز المؤمنین را مبنا قرار دادیم.

محمدی گفت: به طور خاص عبارت عزالمومنین را برجسته و بررسی کردیم و بر روی این مفهوم کار‌های فرهنگی مناسب را انجام دادیم. با توجه به این جمله و پیروزی اخیر که بدست آوردیم، عزت و سربلندی مومنان به امام برمی گردد.

وی اضافه کرد: امسال پنجمین کنگره جهانی امام رضا، ۲۴ و ۲۵ اردیبهشت با حضور رئیس جمهور برگزار که فعالیت‌های خوب محتوایی در این خصوص انجام می‌شود.

حجت الاسلام مشرف سرپرست معاونت فرهنگی آستان حضرت معصومه سلام الله علیها نیز در این نشست گفت: درباره دهه کرامت، اول اینکه با گفتگو‌هایی که در معاونت امور زنان ریاست جمهوری شکل گرفته است، به دنبال آن هستیم که دبیرخانه دائمی ستاد ملی تکریم دختران در آستان حضرت فاطمه معصومه شکل بگیرد و بانوان فعالیت فاخری را رقم بزنند.

وی افزود: اعتاب مقدس در حقیقت فرهنگ زیارت را رقم می‌زنند و در بستر زیارت می‌تواند تحول فرهنگی عظیمی شکل بگیردبنابراین اگر به دنبال تربیت دختران بهشتی هستیم، بهترین الگو میتواند حضرت فاطمه معصومه باشد و این حرم نقش خود را در تکریم دختران ایفا می‌کند.

حجت الاسلام مشرف اضافه کرد: شعار روز تکریم دختران، حضرت معصومه سلام الله علیها بهترین دختر دنیا، نامگذاری شده است.

وی گفت: جشن‌های دهه کرامت،از پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت در حرم حضرت معصومه آغاز می‌شود و از سه روز مانده به میلاد حضرت معصومه (س) برنامه‌های ما به ویژه برای بانوان برنامه ریزی شده است.

حجت الاسلام مشرف افزود: اجتماع عظیم و جشن ملی در روز میلاد حضرت معصومه برگزار می‌شود و اگر حداقل این جشن‌ها در ۲۰۱ نقطه به مناسبت سالروز میلاد حضرت معصومه شکل بگیرد، مطلوب است.

دهه کرامت (۱۴۰۳) از جمعه ۲۱ اردیبهشت تا دوشنبه ۳۱ اردیبهشت برگزار می‌شود. دهه کرامت یازده روز ابتدایی دهه اول ماه ذی‌القعده است که همزمان با ولادت حضرت معصومه (س) در ۱ ذی‌القعده آغاز می‌شود و با ولادت امام رضا (ع) در ۱۱ ذی‌القعده پایان می‌یابد.

 

دیگر خبرها

  • فال حافظ امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • وعده صادق اخلاقی‌ترین عملیات تاریخ نظامی جهان بود
  • جشن‌های دهه کرامت از ۲۰ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • جمع کردن کتب ضلال، گاهی اثر عکس دارد!
  • خلاصه بازی میلان ۱ - ۲ اینتر؛ یک طرفه‌ترین دوران شهر میلان + ویدئو
  • ببینید | سبب غائب شدن امام زمان(عج) کیست؟
  • آغاز حج عمره پس از ۹ سال انتظار
  • نمایش دوران آلفا
  • به برکت وجود سپاه، دشمن جرئت دست‌اندازی به خاک کشور را ندارد
  • نقش غیر قابل انکار سپاه پاسداران در توفیقات نظام اسلامی