Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، ابوالفضل علمایی مدرس دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه و پژوهشگر مسائل شرق آسیا در نشست تخصصی مجمع بین المللی اساتید مسلمان دانشگاه ها که با موضوع « قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین» برگزار شد، گفت: اگر چشم انداز همکاری دو دهه اخیر ایران و چین را در نظر بگیریم می بینیم قاعدتاً نیاز به یک برنامه جامع بلند مدت در این زمینه ضروری است و قاعدتا تدوین این سند یک پاسخی است به همین ملزوماتی که در دو دهه آینده در تحولات بین شرق و غرب آسیا وجود خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در بند ششم موضوع تدوین برنامه 25 ساله بین دو کشور ایران و چین، روابط دو کشور رسماً روابط  مشارکت راهبردی جامع اعلام شده است. این برآمده از واقعیت‌هایی است که در عرصه نظام بین الملل و تحولات آتی بین الملل دارد اتفاق می‌افتد.

این مدرس دانشگاه تاکید کرد: بی‌شک قرن 21، قرن آسیاست. تحقیقات و پژوهش‌هایی که وجود دارد بیانگر این است که در سالهای آتی بیش از 80 درصد از تبادلات تجاری دنیا بین شرق و غرب آسیا اتفاق می‌افتد و  این دو مکمل یکدیگر هستند.

علمایی با بیان اینکه غرب و دنیای غرب بویژه آمریکا از نظر  اقتصادی و سیاسی در حال افول هستند، افزود: سهم آمریکا از تولید ناخالص جهانی از 50 درصد در سال 1950 به  25 درصد در سال 1991 و در حال حاضر به یک هفتم جهان کاهش پیدا کرده است. در سال  2019 صادرات چین دو ترلیون و چهارصد و نود و نه میلیون دلار بوده در حالی که میزان صادرات امریکا یک ترلیون و ششصد و چهل و پنج.

وی ادامه داد: به لحاظ اقتصادی چین جایگاهی پیدا کرده که قابل انکار نیست. طبیعتا کشورهایی مثل ما با برآمدن یک قدرتی در سطح جهانی اگر پلن مشخصی را داشته باشیم می‌توانیم سود و منافع بیشتری ببریم. یعنی راه‌های تعامل خودمان را مشخص و تعیین بکنیم و کلیاتش را تعریف بکنیم. بنابراین براساس همان بند هم ، برنامه 25 ساله قاعدتا باید مورد توجه قرار بگیرد و بتوانند دو طرف در این زمینه همکاری بکنند.

این پژوهشگر مسائل شرق آسیا تاکید کرد: ایران کشور مستقلی است. پیشینه تاریخی به ما می‌گوید که بین ایران و چین هیچ  وقت چالشی نبوده .دو کشور کاملاً دوست همدیگر بودند و ایده کمربند راه که در واقع جاده ابریشم را تداعی می‌کند راهی بوده که دستاوردهای دو تمدن ایران و چین را به دنیای غرب می‌برده. بر همین اساس تدوین یک استراتژی مشخص در برنامه 25 ساله در واقع مبتنی می‌شود به واقعیت‌ها و باید کلیات روابط را در نظر بگیرد و پیشینه خوب روابط سیاسی دو کشور این واقعیت را ایجاب می‌کند که  به این موضوع توجه بشود.

وی گفت: در همان اوائل انقلاب هم که سال 1979 یا 1357 که انقلاب ایران اتفاق افتاد در فاصله دو سال میزان روابط تجاری ایران و چین دو برابر شد و در حال حاضر چین یکی از قدرت‌های بزرگ اقتصادی است  که شاید شریک اول تجاری بیش از 130 کشور جهان است بنابراین تدوین یک رابطه بلند مدت کاملا مبتنی بر منافع ملی است.

علمایی اظهار داشت: بر این اساس من فکر می‌کنم که در دهه‌های آتی و سالهای آتی تبادلات تجاری بین شرق و غرب آسیا اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت. ایده کمربند راه که سرعت تبادلات را در قلمرو خاکی افزایش می‌دهد قاعدتاً مورد توجه ما هست و می‌تواند منافعی را  متوجه ما کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: منافع ملی آسیا ایران مجمع بین المللی اساتید مسلمان دانشگاه ها ایران و چین دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۳۲۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر رئیس جمهور به پاکستان ثبات، امنیت و منافع متقابل را تقویت می‌کند

به گزارش «نماینده»، وحید جلال زاده درباره سفر آیت الله ابراهیم رئیسی به پاکستان اظهار داشت: پاکستان از جمله کشورهای مهم در جهان اسلام است و یکی از راهبردهایی که دولت سیزدهم در این مدت پیگیری کرده، سیاست متوازن همسایگی و بهبود روابط با این کشور است.

وی با بیان اینکه روسای ایران و پاکستان همکاری‌های خوبی در این مدت با یکدیگر داشته اند، عنوان کرد: روسای جمهور دو کشور در سازمان ملل در مورد مسائل مرزی جلسات مهمی را برگزار کردند. همچنین دولت سیزدهم در بیش از دو سال گذشته نشان داده بر تعامل و همکاری در زمینه‌های مختلف با همسایگان منطقه‌ای تأکید دارد و اهمیت ایجاد روابط دیپلماتیک مستحکم و تلاش‌های مشترک را برجسته می‌کند تا ثبات، امنیت و منافع متقابل در منطقه تقویت شود.

رئیس کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس با بیان اینکه سفر رئیس جمهور به پاکستان در راستای ارتقای ظرفیت‌های حوزه‌های امنیتی، اقتصادی و فرهنگی است، تصریح کرد: آیت الله رئیسی علاوه بر دیدار با نخست وزیر پاکستان قرار است به کراچی که به عنوان ایران کوچک نامیده می‌شود و لاهور که شهر اقبال لاهوری است، سفر کند که به طور قطع در حوزه ارتقای فرهنگ دو کشور و دیدار با مسلمانان اثرات قابل قبولی را شاهد خواهیم بود.

جلال زاده با بیان اینکه پس از عملیات وعده صادق و استقبال جهان اسلام از پاسخ جمهوری اسلامی به رژیم صهیونیستی، پاکستان از جمله کشورهای حامی ایران بود، عنوان کرد: همانگونه که آیت الله رئیسی هم عنوان کرد، مردم پاکستان همواره از اسلام و ارزش‌های اسلامی، مظلومان فلسطین و غزه دفاع کرده‌اند و مردم در شهرهای مختلف این کشور آزادی قدس شریف را فریاد زده و مدافع حق و عدالت هستند.

وی مردم پاکستان را محب اهل بیت عصمت و طهارت دانست و خاطرنشان کرد: مسلمانان پاکستان به حضرت علی بن موسی الرضا(ع) بسیار ارادت دارند و در سفرهای متعدد به مشهد الرضا، این ارادت و علاقه مندی را نشان داده اند که این رویکرد بر توسعه روابط فرهنگی بین دو کشور می افزاید.

به گزارش ایرنا، آیت الله رئیسی، رئیس جمهور اسلامی ایران امروز- دوشنبه - سوم اردیبهشت ماه - به دعوت رسمی همتای پاکستانی خود و در رأس هیاتی عالی‌رتبه از مقامات اقتصادی و سیاسی به پاکستان سفر کرد.

رئیس جمهور در این سفر ۲ روزه خود پس از استقبال رسمی از سوی نخست وزیر پاکستان، با محمد شهباز شریف دیدار خصوصی داشت و به اتفاق وی نشست مشترک هیات‌های عالی‌رتبه دو کشور برگزار شد.

آیت الله رئیسی در این سفر همچنین با آصف‌ علی زرداری همتای پاکستانی خود ملاقات می‌کند و قرار است در برخی شهرهای دیگر این کشور با علما، نخبگان، تجار و فعالان اقتصادی نیز دیدار و گفت‌ وگو کند.

سفر به شهر لاهور قلب فرهنگی پاکستان و شهر کراچی به عنوان قلب اقتصادی این کشور از دیگر برنامه‌های آیت‌الله رئیسی در ادامه سفر خود به پاکستان خواهد بود.

دیگر خبرها

  • سفر رئیس جمهور به پاکستان ثبات، امنیت و منافع متقابل را تقویت می‌کند
  • تبادل ظرفیت‌های متقابل زمینه تأمین منافع و افزایش قدرت ایران و پاکستان است
  • استقبال ایران از توافق مرزی آذربایجان و ارمنستان
  • کنعانی: به توافق ارمنستان و آذربایجان احترام می‌گذاریم
  • نگاه ایران و پاکستان در شناخت و بهره‌گیری از منافع متقابل مشترک است
  • رئیسی: افزایش سطح تبادلات اقتصادی و تجاری دو کشور در گام اول ۱۰ میلیارد دلار هدف‌گذاری شده است / روابط ایران و پاکستان مبتنی بر رابطه تاریخی تمدنی است
  • رئیسی: افزایش سطح تبادلات اقتصادی و تجاری دو کشور در گام اول ۱۰ میلیارد دلار هدف‌گذاری شده است / روابط ایران و پاکستان مبتنی بر رابطه تاریخیتمدنی و اشتراکات عمیق اعتقادی و دینی است
  • تأکید مقام‌های عالی ایران و پاکستان بر توسعه روابط دوجانبه/ انرژی از محورهای مهم مذاکرات تهران و اسلام‌آباد خواهد بود
  • تاکید مقام‌های عالی ایران و پاکستان بر توسعه روابط دوجانبه/ انرژی از محورهای مهم مذاکرات تهران و اسلام‌آباد خواهد بود
  • در راستای تامین منافع شهروندان در کنار شهردار خواهیم بود