Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد گفت:با درنظر گرفتن مطالبات پیمانکاران و مشاوران و هزینه های انجام گرفته تاکنون مبلغ یک هزار میلیارد ریال هزینه شده است که درصورت بروز رسانی، این هزینه ها بیشتر خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری برنا از استان کهگیلویه و بویراحمد؛رسول فرهادی در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: اجزا اصلی سد شامل تونل انحراف آب، خاکریز، بدنه سد ، احداث گالری زیر پی و بخشهای دیگر سد انجام گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: عملیات اجرایی سد تنگ سرخ بشار از سال ۱۳۹۰ آغاز شده و باوجود مشکلات اعتباری و تخصیص ۶ درصد از اعتبارات، پیشرفت فیزیکی سد افزون بر ۳۳ درصد است.

فرهادی تاکید کرد: تأمین آب شرب شهر یاسوج و روستاهای مسیر تا افق طرح در سال ۱۴۳۰، تأمین آب صنعت شهر یاسوج برای تمامی صنایع فعلی و آتی منطقه و تأمین آب کشاورزی شهرستان بویراحمد برای حدود پنج هزار و  ۵۰۰ هکتار ازاراضی از جمله اهداف احداث این سد است.

وی ابراز داشت: همچنین تامین نیاز زیست محیطی رودخانه بشار تا یاسوج با رعایت تمامی استانداردهای سازمان محیط زیست کشور، تامین نیاز بخشی از آب شرب شهر شیراز  و کنترل سیلاب و ایجاد فضای گردشگری در منطقه از دیگر اهداف اجرای سد تنگ سرخ بویراحمد است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: تنها سه روستا با جمعیتی حدود ۲۷۰ نفر تحت تاثیر مستقیم قرار خواهند گرفت که مراحل مربوط به طراحی محل روستاها توسط بنیاد مسکن انجام گرفته است.

فرهادی عنوان کرد: سایر روستاها خارج از حریم سد و مخزن بوده و با احداث سد از موقعیت مناسب جهت مباحث گردشگری بهره مند خواهند شد که همین موضوع موجب افزایش گردشگری و توسعه اقتصادی برای ساکنین محدوده اطراف دریاچه سد خواهد شد.

وی ادامه داد: همچنین مطابق قوانین و مقررات دولت ملزم به جبران خسارات وارده به مردم بوده و مراحل مربوط به پرداخت خسارات به اراضی و باغات براساس فاز بندی انجام گرفته درحال انجام بوده و بخشی از مطالبات مردم و خسارات وارده نیز پرداخت شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به سد تنگ سرخ شیراز، ابراز داشت: سد تنگ سرخ شیراز از نوع خاکی با هسته رسی و با  ارتفاع  ۷۰ متر و ب طول تاج ۵۳۵ متر و با حجم ۲۰ میلیون مترمکعب  و اهداف کنترل سیلاب و فضای سبز در ۳ کیلومتری شهر شیراز و به کارفرمایی شرکت آب منطقه ای فارس قرار داشته و به دلایل زیست محیطی متوقف شده است .

فرهادی افزود: این درحالی است سد تنگ سرخ بشار از نوع خاکی با هسته رسی به ارتفاع ۶۶.۵ متر و با طول تاج ۹۱۷ متر و حجم مخزن ۱۲۵ میلیون مترمکعب و در منطقه تنگ سرخ استان کهگیلویه وبویراحمد و به کارفرمایی شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد در حال اجرا است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: بیان این موضوع که اهداف این سد به کام استان فارس است خلاف مشخصات فنی و واقعیت های طرح بوده که ناشی از عدم آگاهی فنی در خصوص مباحث تخصصی است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سد تنگ سرخ مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد سد تنگ سرخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۴۰۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور حکم قضایی علیه مدیرعامل شرکت آب اصفهان

«آرزو اشرفی‌زاده»، مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست درباره آخرین وضعیت پیگیری تامین حقابه تالاب گاوخونی و رودخانه زاینده‌رود، توضیح داد: «با توجه به این که عدم تخصیص حقابه تالاب گاوخونی در طول سال‌های اخیر، باعث ایجاد وضعیت نامناسبی برای این تالاب شده است، سازمان محیط‌زیست هم در سطح ملی و هم در سطح استانی، پیگیری‌های خود را برای تامین حقابه این تالاب افزایش داده که خوشبختانه نتایج قابل قبولی هم در این زمینه به دست آمده است.»

به گزارش ایلنا، وی افزود: مشکلات مربوط به حوضه آبریز رودخانه زاینده‌رود و تالاب گاوخونی ناشی از سال‌ها بارگذاری بیش از حد مصارف آبی در بخش‌های صنعت و کشاورزی در استان‌های اصفهان و چهارمحال و بختیاری است. این بارگذاری‌ها باعث شده است که علاوه بر کم شدن شدید حجم آب تالاب گاوخونی و از بین رفتن جریان پایدار در رودخانه زاینده‌رود، شاهد بروز مشکلات محیط‌زیستی دیگری نظیر فرونشست زمین در استان اصفهان باشیم. همچنین اگر روند خشک شدن گاوخونی ادامه پیدا کند، این تالاب به یک کانون جدید گرد و غبار در مرکز کشور تبدیل خواهد شد.

شکایت اداره‌کل محیط‌زیست استان از مدیرعامل آب منطقه‌ای اصفهان

اشرفی‌زاده ضمن تاکید بر لزوم رعایت موارد درج‌شده در جدول منابع و مصارف آب حوضه آبریز زاینده‌رود با هدف برقراری جریان پایدار در رودخانه و تخصیص کافی حقابه گاوخونی، اظهار داشت: رایزنی‌هایی جدی با مسئولان وزارت نیرو انجام شده است که در تمام حوضه‌های آبریز کشور، حقابه تالاب‌ها را مطابق جدول تخصیص منابع و مصارف حوضه آبریز مربوطه تخصیص دهند، اما در استان اصفهان تخصیص حقابه اندک به تالاب گاوخونی در طول سال‌های متوالی، کار را به جایی رساند که اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست استان در سال گذشته از مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان بابت عدم تخصیص حقابه گاوخونی به میزانی که براساس قانون تالاب‌ها توسط سازمان محیط‌زیست تعیین شده است، شکایت کرد که این مساله منجر به صدور حکم قضایی شد.

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست خاطرنشان کرد: براساس حکم صادرشده توسط مراجع قضایی استان اصفهان، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان به عدم تخصیص کافی حقابه تالاب گاوخونی محکوم شده است که این اتفاق نشان‌دهنده پیگیری جدی موضوع در سطوح ملی و استانی توسط مسئولان سازمان محیط‌زیست است. البته در بسیاری از استان‌های کشور شاهد عدم تخصیص کافی حقابه تالاب‌ها هستیم، اما درباره تالاب گاوخونی وضعیت به حدی وخیم است که اصفهان به تنها استانی تبدیل شده که مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آن بابت عدم تامین مقاله یک تالاب محکوم شده است.

حضور پرندگان در اطراف گاوخونی پس از آبگیری ۵ درصدی تالاب

اشرفی‌زاده با بیان این که پس از محکومیت مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان توسط مراجع قضایی استان، این شرکت ناچار شد که بخشی از حقابه تالاب گاوخونی را تخصیص دهد، عنوان کرد: در ماه‌های پایانی سال گذشته مقداری از حقابه گاوخونی توسط شرکت آب منطقه‌ای استان اصفهان از سد رودشتین که نزدیکترین سد به این تالاب است، رهاسازی شد که البته بازهم نسبت به حقابه محیط‌زیستی تعیین‌شده برای این تالاب کمتر بود، اما همین میزان از رهاسازی نیز باعث شده است که هم‌اکنون حدود ۵ درصد تالاب گاوخونی آبگیری شده باشد.

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست ادامه داد: با وجود این که حجم آب موجود در تالاب گاوخونی اندک است، اما همین حجم کم نیز باعث شده که امسال برخلاف سال‌های گذشته، تعداد زیادی پرنده در حاشیه تالاب حضور پیدا کنند. همچنین خوشبختانه بارندگی‌های مناسب اخیر باعث شده است که وسعت بیشتری از سطح گاوخونی مرطوب شود که این اتفاق کمک مهمی به جلوگیری از خیزش گرد و خاک در منطقه خواهد کرد.

وی در پایان تصریح کرد: پیگیری‌ها برای تخصیص هرچه بیشتر حقابه محیط‌زیستی تالاب گاوخونی همچنان ادامه دارد، اما با توجه به بارگذاری بیش از حد مصارف آبی در طول سال‌های گذشته در حوضه آبریز رودخانه زاینده‌رود، تامین کافی حقابه تالاب بسیار دشوار است، اگرچه طبق قانون، شرکت آب منطقه‌ای استان اصفهان موظف است که حتما متناسب با شرایط بارندگی حوضه آبریز، در طول هر سال آبی حقابه گاوخونی را به اندازه کافی تامین کند.

دیگر خبرها

  • عملیات وعده صادق پاسخی عبرت آموز به رژیم صهیونیستی بود
  • ادامه تلاش‌های سه روزه آتش‌نشانان برای پیدا کردن جسد کودک ۵ ساله
  • ادامه تلاش‌های سه روز آتش‌نشانان برای پیدا کردن جسد کودک ۵ ساله
  • خودروهای میلیاردی متهم پرونده صندوق سرمایه‌گذاری بهمئی به مزایده گذاشته می‌شود+ جزئیات
  • خرید تضمینی گندم و کُلزا در کهگیلویه و بویراحمد
  • صدور حکم قضایی علیه مدیرعامل شرکت آب اصفهان
  • راه‌اندازی دومین پایگاه اورژانس هوایی کهگیلویه و بویراحمد در گچساران
  • ساخت هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی در دست اجرا در استان کهگیلویه و بویراحمد
  • آبیاری غیرمتعارف و ظروف پلاستیکی چالش مهم محیط زیست
  • برداشت گندم و جو در کهگیلویه و بویراحمد با ۳۲۱ دستگاه کمباین