Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، روزهای گذشته دو تن از نمایندگان مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به دعوت زهرا شیخی، نماینده مردم اصفهان و سخنگوی کمیسیون بهداشت به اصفهان سفر کردند.

در جریان سفر فاطمه قاسم‌پور رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس و سمیه رفیعی رئیس فراکسیون محیط زیست به اصفهان، جلساتی مرتبط با حوزه زنان و محیط زیست برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اولین جلسه برگزارشده نشستی با تعدادی از فعالان اجتماعی، فعالان حوزه زنان و مدیران تشکل‌های مردم نهاد اصفهان در خصوص مسائل اجتماعی و زنان و خانواده بود.

 

در این نشست، فعالان حوزه زنان و خانواده اصفهان بیش از هر چیز به مشکلات موجود در زمینه مشاغل خانگی و توانمندسازی زنان اشاره کردند و خواستار رفع این مشکلات شدند.

افراد حاضر در جلسه به بیان و توضیح خدمات مجموعه تحت مدیریتشان پرداختند و تعدادی از بانوان خبرنگار حاضر در جلسه نیز مشکلات عدیده زنان خبرنگار را بیان کردند.

فاطمه قاسم‌پور، رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان پیرامون این سفر خود به اصفهان و جلسات تشکیل شده اظهار داشت: روزهای گذشته سفری به اصفهان به دعوت زهرا شیخی، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی داشتیم.

 

رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ظرفیت‌های فعالی در حوزه اجتماعی در زمینه زنان و خانواده در اصفهان فعال هستند و فعالیت‌هایی را در حوزه توانمندسازی زنان در حال پیگیری هستند.

ارتباط هرچه بیشتر مجلس و جبهه مردمی و فعالان اجتماعی

وی تأکید کرد: لازم بود جلسه‌ای با این فعالان اجتماعی بانوان تشکیل بدهیم و مباحثی پیگیری شوند، با شناسایی این توانمندی‌ها و تسهیل این خدمات و اقداماتی که در حوزه توانمندسازی زنان انجام می‌دهند، ارتباط بین مجلس و جبهه مردمی و فعالان اجتماعی بیشتر برقرار شود.

قاسم‌پور تصریح کرد: دیدگاه این است که هرچه ارتباط میان قانونگذار و افرادی که با حوزه اجتماعی درگیر هستند، هم بیشتر به شناخت جامعه کمک می‌کند و هم موانع فعالیت‌های اجتماعی و مدنی در حوزه زنان و خانواده شناسایی می‌شود و مجلس می‌تواند از حیث قانونگذاری و نظارتی اقدامات لازم را انجام دهد.

رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در تعامل با فعالان اجتماعی حوزه زنان و خانواده و ترویج مشاغل خانگی، با توجه به اینکه مسأله رفاه و معیشت از اولویت‌های مجلس است، این روند را ادامه می‌دهیم.

تشکیل کارگروه مربوط به مشاغل خانگی و کسب‌ و کارهای کوچک در اصفهان

وی‌ خاطرنشان کرد: در آن جلسه هم قرار شد کارگروهی در استان اصفهان به ریاست خانم شیخی، تشکیل شود که مشاغل خانگی و کسب‌ و کارهای خرد را در اصفهان پیگیری کند و ما نیز در کنار این کارگروه این مشکلات را پیگیری خواهیم کرد.

همچنین زهرا شیخی، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با فعالان حوزه زنان و خانواده اظهار داشت: در بحث خانواده و زنان ضرورت دارد به‌ صورت ویژه و به دور از موازی‌کاری در وزارتخانه‌ها و نهادهای مختلف این بحث در اولویت قرار داده شود.

سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس با بیان اینکه وقتی نیمی از جامعه زنان هستند نباید از مشکلات این قشر چشم پوشی کنیم، افزود: از آنجا که اصفهان در بسیاری از زمینه‌ها پیشتاز بوده است، می‌توانیم برای ارائه راهکاری در راستای حل مشکلات بانوان نیز پیشتاز باشیم.

 

وی تصریح کرد: اگر ارتباط میان تشکل‌ها و همفکری.های سازنده در سطح کشور افزایش پیدا کند می‌توان در آینده طرح هایی عملیاتی و کلان را در سطح کشور کلید زد.

شیخی عنوان کرد: مجلس جهت بهبود وضعیت خانواده و زنان در طرح تعالی جمعیت و خانواده شبانه‌روز تلاش کرده است تا بهترین تصمیمات برای این قشر که نتایج آن شامل حال تمام افراد جامعه می‌شود اتخاذ شود و این فرآیند در کمیسیون‌های تخصصی به صورت ریز مورد ارزیابی قرار گرفته است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای خاطرنشان کرد: تشکیل چنین جلساتی می‌تواند کمک‌کننده نمایندگان و مجلس باشد و باید با قدرت بیشتر و قوی‌تر به آن‌ها توجه کرد.

ماجرای سفیدپوش شدن سه تن از نمایندگان زن مجلس شورای اسلامی

در ادامه این سفر زهرا شیخی، فاطمه قاسم‌پور و سمیه رفیعی به همراه تعدادی از مسؤولان استانی برای رونمایی از نماد زن چادرسفید موجود در یکی میادین شهر ورزنه، به این شهر سفر کردند.

 

لزوم حفظ ارزش‌های محلی به طور جدی

قاسم‌پور با اشاره به این سفرشان به ورزنه عنوان کرد: به دلیل بافت حاکم در این منطقه، بحث رونمایی از میدانی که نماد زنی با چادر سفید داشتیم و این نگاه را داریم که این هنجارها و ارزش‌هایی که در استان اصفهان هم به‌طور ویژه وجود دارد و در ورزنه نیز این هنجارها به طور ویژه صیانت می‌شود، با جدیت حفظ شوند.

 

زهرا شیخی نیز در صفحه اینستاگرامی خود به شرح این سفر پرداخت و نوشت که سال‌ها است ورزنه را با نام شهر فرشتگان می‌شناسند، شهری در دل کویر، با جاذبه‌های فراوان‌ گردشگری و با مردمانی زحمت‌کش و البته خسته از وعده‌های بی‌‌عمل که روزگار مدیدی است با مشکلاتی بزرگ دست و پنجه نرم می‌کند.

 

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مردمان ورزنه گرچه خسته‌اند اما باز هم امیدوار و صبورند، افزود: حسب وظیفه از دو نفر از دوستانم در مجلس و نمایندگان تهران که ریاست فراکسیون‌های زنان و محیط زیست را دارند خواستم تا من را برای بازدید از شرق اصفهان و مردم مظلومش همراهی کنند.

وی عنوان کرد: در جریان این سفر مراسم رونمایی از نماد زن چادر سفید نیز برگزار شد، همچنین جلساتی هم با مسؤولان و مردم منطقه به ویژه با کشاورزان رنج‌دیده این دیار در جهت حل معضل آب و مشکلات زیست‌محیطی تالاب گاوخونی داشتیم و امید است هرچه سریعتر تاثیر این سفر را در منطقه شاهد باشیم.

انتهای پیام/۶۳۱۱۹/ص۳۰/س

منبع: فارس

کلیدواژه: سفر نمایندگان مجلس به اصفهان فاطمه قاسم پور سمیه رفیعی رئیس فراکسیون زنان زهرا شیخی نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی زنان چادر سفید ورزنه نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای مجلس شورای اسلامی حوزه زنان و خانواده رئیس فراکسیون زنان فعالان اجتماعی مشاغل خانگی زهرا شیخی قاسم پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۴۱۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند

نرجس خاتون اسعدی خلیلی درباره اقدامات انجام شده در خصوص زنان سرپرست خانوار گفت: سازمان بهزیستی کشور به موجب ماده واحده لایحه قانونی راجع به تشکیل سازمان مصوب سال ۵۹ شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران، در جهت تحقق مفاد اصول ۲۱ و ۲۹ قانون اساسی تشکیل شد. یکی از اهداف اصلی این سازمان با عنایت به مفاد قانون تأمین زنان و کودکان بی‌سرپرست مصوب ۱۳۷۱، حمایت و توانمندسازی خانواده‌های دارای سرپرست زن و نیازمند است.

به گزارش مهر، مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور گفت: در این راستا، دفتر امور خانواده و بانوان معاونت سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور متولی ارائه خدمات، حمایت‌های اجتماعی و همچنین مداخلات به هنگام، مناسب و در دسترس مددکاری اجتماعی به بانوان سرپرست خانوار و دارای فرزند چندقلو است تا ضمن توانمندسازی آنان در تحقق اهدافی، چون ارتقا سلامت، رفاه و توسعه اجتماعی در کشور گام بردارد.

۲۷۸ هزار خانوار بانو سرپرست تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور گفت: در حال حاضر حدود ۲۷۸۰۰۰ خانوار بانو سرپرست تحت پوشش این سازمان هستند و از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند می‌شوند.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد ۲۷۸۰۰۰ خانوار زن سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان هستند، تصریح کرد: این خانوار‌ها از مستمری ماهیانه برخوردار هستند و از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند می‌گردند. به طور متوسط سالانه حدود ۲۰ درصد به تعداد بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش اضافه می‌گردد.

اسعدی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲، حدود ۳۵ هزار خانواده واجد شرایط پشت نوبت، در راستای سیاست پذیرش افراد پشت نوبت و حذف صف انتظار، تحت پوشش سازمان قرار گرفته‌اند و بر حسب نیاز و شرایط ایشان از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند شده‌اند.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره تأمین مسکن زنان سرپرست خانوار گفت: یکی از اقدامات سازمان بهزیستی، پرداخت کمک هزینه تأمین ودیعه مسکن است که با توجه به افزایش تورم و افزایش هزینه‌های تأمین مسکن به خصوص در کلانشهر‌ها طی سال‌های اخیر، پیگیری‌های لازم جهت افزایش اعتبار و بهره مندی تعدادی بیشتری از بانوان سرپرست خانوار انجام شده است. همچنین سازمان ساخت مسکن برای این قشر را نیز در دستور کار دارد.

اسعدی درباره پرداخت وام به زنان سرپرست خانوار گفت: سالانه به بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش، آموزش مهارت‌های کارآفرینی و کسب و کار، مهارت‌های زندگی، فنی و حرفه‌ای، آشنایی با قوانین کار و تأمین اجتماعی، اصول ایمنی در محیط کار، اطلاع‌رسانی و آگاه کردن خدمت گیرندگان از مزایای بیمه‌های تأمین اجتماعی و بازرگانی به تعداد قریب به ۱۲۰۰۰ نفر ارائه می‌گردد.

وی ادامه داد: همچنین به تعدادی از بانوان سرپرست خانوار که موفق به کسب مدرک مهارتی شده‌اند سرمایه کار بلاعوض پرداخت می‌شود.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور درباره اقدامات توانمندسازی زنان سرپرست خانوار گفت: از سایر اقدامات قابل انجام توسط این سازمان برای بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش می‌توان به موارد آماده‌سازی شغلی، پرداخت سرمایه کار، راه‌اندازی کسب و کار‌های گروهی، پرداخت حق بیمه اجتماعی زنان و دختران شهری و روستایی، تأمین هزینه تحصیل فرزندان دانش آموز و دانشجوی بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش، اشاره کرد.

معافیت یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار از خدمت سربازی

وی ادامه داد: همچنین ارائه تسهیلات معافیت سربازی جهت یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار تحت پوشش فاقد همسر از دیگر خدماتی است که به این گروه از زنان ارائه می‌شود و فرزندان ذکور واجد شرایط خانواده‌های تحت پوشش از انجام خدمت سربازی معاف می‌شوند.

اسعدی با اشاره به آموزش مهارت‌های زندگی ویژه زنان سرپرست خانوار و اعضا خانواده این زنان گفت: زنان سرپرست خانوار از آموزش مهارت‌های پیش از ازدواج، مهارت‌های زندگی خانوادگی، مهارت‌های زندگی، افزایش سطح سواد سلامت با تأکید بر آموزش مراقبت از سلامت و… بهره‌مند گردیده‌اند.

وی ادامه داد: همچنین پرداخت کمک هزینه بهبود تغذیه خانواده‌های تحت پوشش، تشکیل گروه‌های همیار بانوان سرپرست خانوار، اجرای برنامه تأمین مالی خرد با رویکرد بانکداری پیوندی، غربالگری سلامت جسمی بانوان خانواده‌های تحت پوشش، مداخلات تخصصی مددکاری اجتماعی در مراقبت از خانواده‌های تحت پوشش با رویکرد مدیریت مورد (با اولویت زنان مطلقه) از دیگر برنامه‌های این دفتر است که به زنان سرپرست خانوار ارائه می‌شود.

وی درباره برنامه‌های مددکاری با اولویت زنان مطلقه گفت: این برنامه با بهره گیری از ظرفیت ایجاد شده در کلینیک‌های مددکاری اجتماعی و با هدف تقویت خانواده‌ها، ارتقای سلامت اجتماعی، تلاش برای ماندگاری زندگی زوج‌ها و مدیریت و کاهش آسیب‌ها به خانواده‌های تحت پوشش ارائه می‌شود.

فرآیند توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار ۳ سال است

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور همچنین در خصوص خروج از چرخه حمایت گفت: مدت زمان حمایت، پرداخت مستمری و انجام فرایند توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار ۳ سال است؛ لذا چنانچه خانوار پس از دریافت خدمات توانمندسازی، طی مدت سه سال به توانمندی لازم دست نیابد، پرداخت مستمری تا ۶ ماه بعد نیز ادامه می‌یابد.‌ی ادامه داد: در صورت ارتقای توانمندی خانواده‌های تحت پوشش با توجه به نمره مکتسبه پرسشنامه وضعیت توانمندی خدمت گیرنده و گزارش مددکار اجتماعی مبنی بر تأیید تغییر وضعیت خدمت گیرنده و افزایش دهک درآمدی بالاتر از ۵، امکان خروج از چرخه فراهم می‌شود.

دیگر خبرها

  • خبر خوش به بانوان بهزیستی | فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند
  • همایش ملی پیاده‌روی بانوان در قم برگزار می‌شود
  • همایش ملی پیاده روی بانوان در ۲۱ اردیبهشت ماه قم برگزار می شود
  • راهبرد انتخاباتی شورای وحدت در مرحله دوم انتخابات: از بانوان حمایت می‌کنیم
  • محیط زیست عرصه تقویت بنیان‌های اجتماعی با بهره گیری از توان بانوان است
  • برگزاری همایش ملی پیاده‌روی بانوان در قم
  • نامزدهای شورای وحدت در دور دوم انتخابات بزودی اعلام می‌شود
  • پسماند‌ها به معضل محیط زیستی کشور تبدیل شده است
  • فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند
  • یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار از سربازی معاف می شوند