Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/بوشهر اوایل اسفندماه ۱۳۹۹ تلف شدن تعداد زیادی ماهی‌ در سواحل عسلویه خبرساز شد که واکنش‌های متفاوتی را در بر داشت.

روز بعد از این اتفاق مصطفی موذنی، رئیس محیط زیست عسلویه در این باره عنوان کرد: تلفات ماهیان در ساحل عسلویه و تردیدهای ایجاد شده در افکار عمومی درباره احتمال علت مرگ و میر باعث پیگیری کارشناسان اداره حفاظت محیط زیست شهرستان عسلویه شده و نسبت به نمونه برداری جهت مشخص شدن علت دقیق مرگ و میر اقدام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر در نتیجه پیگیری علمی-آزمایشگاهی وقوع تلفات تعداد زیادی ماهی در سواحل منطقه عسلویه در تاریخ ۴ اسفند ماه ۱۳۹۹ مواردی را جهت تنویر افکار عمومی و فعالان زیست محیطی ارائه کرده است که در ادامه می آید:

"موجب خرسندی است که افکار عمومی نسبت به این قضیه مهم که با سلامتی و تغذیه مردم در ارتباط است، حساس شده و نسبت به محیط پیرامون خود دارای دغدغه های انسانی هستند، این احساس مسئولیت جای قدردانی و تقدیر دارد. لذا جهت روشن شدن ابعاد و علل این واقعه زیست محیطی-بهداشتی، این اداره کل با انجام نمونه برداری و ارسال به مراجع علمی (دانشگاه تهران) در روشن شدن ابعاد پنهان حادثه کوشید.

شایان ذکر است که کارشناسان محیط زیست در نگاه اول به نتایج زیر رسیدند:
۱- در روزهای منتهی به این واقعه تمام واحدهای صنعتی فعالیت نرمال داشته و هیچ گونه وقوع آلودگی گزارش نشده است.
۲- ماهیان تلف شده از گونه کتو و از خانواده گیش ماهیان بوده که به صورت گله ای در سطح و در آب های عمیق حرکت و مهاجرت می کنند و تاثیر انتشار آلودگی به صورت نقطه ای در دور از ساحل امکان ندارد و آلودگی صنایع بیشتر بر آب های کم عمق ساحلی اثر می گذارد.
۳- ماهیان تلف شده از یک گونه و در حدود یک سایز بوده که نشان می دهد از یک گله ماهی هستند و تنها همین یک گونه و تقریبا یک سایز تلف شده اند و گونه دیگری از آبزیان در میان تلفات مشاهده نشده است.
۴- ماهیانی که به ساحل رسیدند در حال فساد بوده اند. نشان می دهد ساعات قبل تلف شده اند و به ساحل رسیده اند و در نتیجه آلودگی ساحل و مرگ زود هنگام نبوده است.

پس از دریافت نتایج هیستوپاتولوژی ماهیان نمونه برداری شده توسط مرجع علمی-آزمایشگاهی دانشگاه تهران، مشخص شد با وجود التهابات کبدی ناشی از آلودگی که در بیشتر آبزیان دریایی مشاهده می شود، آسیب‌های بافتی به آبشش که علت اصلی مرگ و میر بوده، از تاثیرات آلایندگی های محیطی نبوده و ناشی از مرگ و میر گونه خارج از محیط آبی بوده است.
بنابراین در نتیجه گیری نهایی می توان گفت؛ دلیل این تلفات آلودگی نبوده و احتمال رهاسازی ماهی پس از صید قوت می یابد.

به گزارش ایسنا، این اولین نتیجه آزمایشگاهی است که در پایگاه سازمان محیط زیست نیز منتشر شده است. 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سازمان محیط زیست ایران منطقه عسلویه دانشگاه تهران سازمان محیط زیست مرگ و میر تلف شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۴۱۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور آفرود سواران در عرصه های منابع طبیعی ممنوع می باشد

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان دکتر حمید سلامتی اظهار کرد: یکی از نگرانی های اولیه مرتبط با آفرود، فرسایش و تخریب زیستگاه های طبیعی است. وسایل نقلیه قدرتمند مورد استفاده در آفرودها می توانند آسیب زیادی به اکوسیستم هایی مانند تالاب ها، مراتع و جنگل ها وارد کنند.

وی ادامه داد: فشرده سازی خاک فعالیت های آفرود معمولا باعث تراکم خاک می شود که بر سلامت و تنوع زیستی اکوسیستم ها تأثیر منفی می گذارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان تصریح کرد: هنگامی که وسایل نقلیه از زمین های حساس عبور می کنند، وزن آنها خاک را فشرده می کند و ریشه ها و جذب مواد جذب مواد مغذی را برای گیاهان سخت می کند. این خاک فشرده همچنین از نفوذ آب جلوگیری می کند که منجر به افزایش سیل و آلودگی بالقوه آب می شود.

سلامتی با اشاره به گسترش گونه های مزاحم توسط وسایل نقلیه نیز گفت: خودروها دانه‌، هاگ‌ و سایر تخم گیاهان را حمل کنند که ممکن است به لاستیک‌ها، زیرشاخه‌ها یا تجهیزات بچسبند. هنگامی که وسایل نقلیه آفرود بین مناطق مختلف حرکت می کنند، می توانند ناخودآگاه گونه های غیر بومی را به مکان هایی که قبلاً در آن جا وجود نداشتند را وارد کنند. این گونه های مهاجم اغلب با گیاهان بومی رقابت می کنند، اکوسیستم های محلی را نابود می کنند و منجر به از دست دادن گونه های گیاهان می شوند. گسترش گونه‌های مزاحم می‌تواند اثرات طولانی‌مدتی بر گیاهان و جانوران بومی داشته باشد و ترکیب و عملکرد اکوسیستم‌ها را تغییر دهد.

در ادامه جلسه، علی زنگی معاون مدیرپیشگیری دادگستری کل استان افزود: حضور موتورسواران در عرصه های منابع طبیعی ممنوع می باشد.

وی با تاکید بر عدم حضور آفرودسواران در مناطقی که به عنوان منابع طبیعی و محیط زیست هستند، ادامه داد: افرادی که وارد این عرصه ها می شوند مشخص شوند. و نیروی انتظامی، جنگلبانان و محیط بانان کارت های شناسایی که از سوی کانون به افراد واجد شرایط تحویل داده شده است را بررسی نمایند.

سرهنگ عیسی گلبینی مفرد فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان نیز در این جلسه با اشاره به موضوعات حفاظتی در عرصه های ملی گفت: مشاهده شده برخی تورها بعد از زدن کپ در عرصه های ملی اقدام به قطع درختان برای آتش و یا حتی قطع برخی درختان بابت استفاده در مصارف دیگر نیز انجام می دهند.

سرهنگ گلبینی مفرد با اشاره به تاثیرات مخرب روشن کردن آتش بر روی خاک نیز گفت : اکثر برنامه ها و تورها که شب مانی در منطقه دارند به مدت دو الی سه شب که خود به دلیل روشن ماندن آتش به مدت زیاد آسیب زیادی به خاک و موجودات داخل خاک میزند که این خسارت ها جبران ناپذیر می باشد.

مرتضی عباسی رئیس هیات موتورسواری و اتومبیل رانی استان گلستان گفت: از سال 1401 دستورالعملی صادر شده است که برای اتوکمپر، تورسافاری و تور آفرود که همه شرکتهایی که خدمات تور انجام میدهند باید از هیات مجوز بگیرند. مرتضی عباسی با بیان وجود تورهای بدون مجوز گفت: موتورسواران و آفرود سوارانی که از هیات مجوز نداشته باشند می توان با آن ها قانونی برخورد کرد.

هیئت موتورسواری و اتومبیل رانی نیز مصوبات و دستورالعمل خود را برای شرکت های مسافرتی ارسال و طی نامه مکتوب با دادگستری و دادستان استان تورهای بدون مجوز را معرفی نماید.علی نوری رئیس گروه گردشگری و میراث فرهنگی نیز گفپت: با اجرای این تفریح به صورت دلبخواه و غیرمسئولانه انتقاد داریم و نتیجه آن را تخریب بیش تر منابع طبیعی و محیط زیست می دانیم.

وی در ادامه گفت: نکته قابل توجه در این رابطه، مقوله آموزش است. چراکه، درواقع افرادی که آموزش نمی‌بینند نه تنها به خود، بلکه به طبیعت هم آسیب می‌رسانند.نوری افزود:آموزش، تغییر نگرش، ایجاد حساسیت و سپردن مسوولیت در حفظ محیط زیست و منابع طبیعی می تواند نقش به سزایی را در کاهش تخریب و یاری رسانی در حفظ محیط زیست و منابع طبیعی و کمک به جنگلبانان و محیط بانان با توجه به پتانسیل عظیمی که در این گروه ها وجود دارد، ایفا کند.

در انتهای جلسه مقرر شد چند نقطه مناسب در اراضی پست و شمال استان برای ایجاد پیست از سمت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان مشخص گردد . هیئت موتورسواری و اتومبیل رانی نیز مصوبات و دستورالعمل خود و لیست تورهای بدون مجوز را طی نامه مکتوب به دادگستری و دادستان استان اعلام نماید.

دیگر خبرها

  • پاکسازی ۹۱۲ هکتار از اراضی خراسان رضوی با مشارکت مردم
  • صید ماهی در دریاچه سد زاینده‌‍رود ممنوع است
  • ضرورت آموزش حفاظت و نگهداری از طبیعت به دانش آموزان
  • روزانه ۲۳ تن زباله های پلاستیکی در ایلام تولید می شود
  • نجات یک بهله دلیجه زخمی با کمک دوستداران محیط زیست
  • حضور آفرود سواران در عرصه های منابع طبیعی ممنوع می باشد
  • ماجرای پرسه توله شیر در خانه باغ چه بود؟
  • تحویل ۲ بره میش وحشی به اداره محیط زیست تایباد
  • زنده‌گیری مار افعی در یک مدرسه
  • نفس راحت لاک‌پشت سبز در ساحل تیاب میناب