Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، ، دوم آوریل که در ایران با نام روز طبیعت یا همان سنت  سیزده بدر نامگذاری شده، چند سالی است که یک روز دیگر را هم به یاد ما می‌آورد، روز جهانی اتیسم.

اوتیسم نوعی اختلال رشد است که شامل نقص در تعامل و برقراری روابط اجتماعی، مشکل در پردازش ادراک و رفتار‌های تکراری می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کودکان مبتلا به اوتیسم دارای مشکلاتی در زمینه‌ ارتباط برقرار کردن هستند، آن‌ها معمولا به سختی می توانند ارتباط عاطفی برقرار کنند.

آن‌ها در زمینه‌ درک افکار و احساس دیگران مشکل دارند و نمی‌توانند احساسات خود را بوسیله‌ کلمات یا حرکات، حالات چهره و لمس کردن بیان کنند.

آمار‌ها از وجود بیش از ۷ هزار کودک مبتلا به اوتیسم در خراسان جنوبی خبر می‌دهند، وقتی هم که پای درد دل پدر و ماد کودکان مبتلا به اوتیسم می‌نشینی، از رنج‌هایی می‌گویند که هم کودک را آزار می‌دهد و هم خانواده‌ها را نگران کرده است.

مادر یک کودک مبتلا به اوتیسم در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان می‌گوید: از ۱۵ ماهگی متوجه رفتار‌های غیر معمول فرزندم شدم، کم حرف و خجالتی بود و مدام بی قراری می‌کرد.

او افزود: برای درمان به متخصصان زیادی مراجعه کردم، اما هیچکدام اختلال ذهنی فرزندم را تشخیص ندادند تا اینکه با مرکز توانبخشی اختلالات اوتیسم آشنا شدم و کار درمان را شروع کردیم.

پدر یکی دیگر از کودکان اوتیسمی هم به خبرنگار ما می‌گوید: پس از مراجعه به پزشک، متوجه اختلال اوتیسم در فرزندم شدم، مدتی بود که اصلا حرف نمی‌زد و به صدا‌های اطراف هم توجهی نمی‌کرد.

مبتلایان به اتیسم به انواع خدمات تخصصی نیازمندند

رضازاده معاون امور توانبخشی اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان می‌گوید: اختلال طیف اتیسم از جمله اختلالات پر هزینه است که نیاز به خدمات تخصصی مستمر اعم از روانشناسی، کاردرمانی و گفتار درمانی دارد و به همین دلیل مخارج این خانواده‌ها بسیار بالاتر و نیازهایشان خیلی وسیع‌تر از خانواده‌های دارای کودکان با سایر معلولیت‌ها است.

او افزود: تشخیص این اختلال در سنین اولیه زندگی اهمیت دارد و مداخلات، تاثیر بیشتری خواهند داشت.

رضازاده از فعالیت اولین مرکز آموزشی و توانبخشی اختلالات طیف اتیسم – توان افزا در بیرجند خبر می‌دهد که هم اکنون ۴۰ کودک دارای اختلال اوتیسم بصورت یارانه‌ای از خدمات مرکز بهره مندند.

به گفته معاون امور توانبخشی اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی ، سازمان بهزیستی بطور متوسط ماهانه ۸۰۰ هزار تومان به ازای معرفی هر کودک به مرکز آموزشی و توانبخشی اختلالات طیف اوتیسم پرداخت می‌کند.

اختلال اوتیسم قابل کنترل و درمان است

والدین کودکان مبتلا به اوتیسم نگرانی‌های زیادی دارند و به دلیل ناشناخته بودن این بیماری با چالش‌های بسیاری در جامعه مواجه می‌شوند.

رضازاده معاون امور توانبخشی اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی با اشاره به قابل درمان بودن این بیماری می‌گوید: والدین باید بدانند که این اختلال به کمک افراد آگاه و مشاوره قابل کنترل است و به راحتی می‌توان مهارت‌های ارزشمندی را به این کودکان آموخت.

 او افزود: والدین در صورت مشاهده علایم غیر طبیعی در کودک بدون تعلل به مراکز درمانی و بهزیستی مراجعه کنند، چرا که با تشخیص، کودک مبتلا به اوتیسم وارد مرحله بعدی و دریافت خدمات توانبخشی و آموزشی می‌شود و هر چه زمان تشخیص زودتر باشد، کودک شانس بیشتری برای یادگیری و رشد طبیعی خواهد داشت.

بیشتر بخوانید

فعالیت ۹ کمپ ترک اعتیاد در خراسان جنوبی تحصیل بیش از هزار دانش آموز با نیاز ویژه در استان ارزیابی ۱۱ هزار کودک بدو ورود به دبستان در طرح سنجش

رضازاده به والدین دارای کودک اوتیسم توصیه کرد: در مورد اوتیسم بیشتر مطالعه کنند تا بدانند کودک از چه می‌هراسد و به چه چیز پاسخ می‌دهد، چرا که هر چه در مورد اوتیسم بیشتر بدانید راحت‌تر می‌توانید با کودک خود ارتباط برقرار کنید و او کمتر صدمه می‌بیند، همچنین کودک خود را با همان شرایط بپذیرید، باید بپذیرند که کودک شان عادی نیست و او را با هم سن و سالانش و با افراد عادی مقایسه نکنند و از او به اندازه خودش انتظار داشته باشند.

کرونا و غیر حضوری شدن آموزشها/ توانبخشی از راه دور برای کودکان اوتیسمی

فعالیت مرکز آموزشی و توانبخشی اختلالات اوتیسم بیرجند به دلیل همه گیری کرونا از اسفند ۱۳۹۸ غیر حضوری شد و برنامه توانبخشی از راه دور با بهره گیری و استفاده از انواع فناوری‌ها (صوتی، تصویری، برنامه‌های فضای مجازی) برای ارائه خدمات پزشکی، بهداشتی، توانبخشی و آموزشی در بستر اینترنت و شبکه‌های ارتباطی مخابراتی، بدون نیاز به حضور فیزیکی توانخواه در مرکز اجرا می‌شود.

تشخیص به موقع، کلید درمان اوتیسم

اوتیسم یک اختلال ذهنی تعریف می‌شود که در بین سنین یک تا دو سالگی در کودکان بروز پیدا می‌کند و علایم آن در سنین کودکی قابل تشخیص است.

والدین نباید ناامید شوند و با مراجعه به موقع به پزشک، این اختلال را شناسایی و برای درمان اقدام کنند.

والدین همچنین باید برای کودک خود برنامه ریزی کنند، کودکان مبتلا به این اختلال از داشتن یک برنامه منظم غذایی، تفریحی، استراحت و آموزش لذت می‌برند، فرزندتان را تشویق کنید، به او احساس امنیت دهید و در خانه فضایی را به کودک بیمار اختصاص دهید که او در آنجا احساس آرامش و امنیت کند، کودک را در محیط‌های شاد قرار دهید و حس مسئولیت پذیری کودک را تحریک کنید.

انتهای پیام/ ر ف

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پزشک اوتیسم بهزیستی بیماری توانبخشی اختلالات مبتلا به اوتیسم کودکان مبتلا اختلال اوتیسم خراسان جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۵۲۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پینوکیویی که کارآفرین است

داود زارع در آستانه برگزاری جلسه نمایشنامه‌خوانی «پینوکیو» از ویژگی‌های این نمایشنامه گفت و ابراز تاسف کرد که مسئولان ما از نقش مهم تئاتر در پرورش کودکان و نوجوانان غافل هستند.

نمایشنامه‌ ‌ «پینوکیو» با ترجمه و کارگردانی داود زارع، روز جمعه ۷ اردیبهشت و نیز روزهای ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت ماه روخوانی می‌شود. نقش‌خوانان این نمایشنامه‌خوانی گروهی از کودکان هستند که همگی آموزش تئاتر دیده‌اند.

داود زارع که خود متن این نمایشنامه را ترجمه کرده، درباره محتوای این اثر نمایشی به ایسنا گفت: کار ما بر اساس نمایشنامه «پینوکیو» نوشته سو آرنگو اجرا می‌شود. این نمایشنامه‌نویس، متن پینوکیو را از داستان اصلی آن که نوشته کارلو کلودی است، اقتباس کرده. من نمایشنامه سو آرنگو را ترجمه کرده‌ام که به زودی هم منتشر می‌شود و البته در ترجمه آن افزوده‌هایی دارم که با توجه به ویژگی‌های جامعه امروز خودمان به متن اصلی اضافه شده است.

این کارگردان با ابراز تاسف از اینکه در جامعه با معضل دروغگویی و ریاکاری رو به رو هستیم، ادامه داد: این مساله، جامعه امروز ما را تحت تاثیر قرار داده است. به همین دلیل بر موضوع راستگویی و حقیقت‌گویی تاکید کرده‌ایم، حتی اگر گاهی به زیان ما باشد. احترام به بزرگتر، موضوع دیگری است که به آن توجه داریم. در کنار اینها بر تحصیل علم و تلاش برای رسیدن به خواسته‌ها نیز تمرکز داریم چراکه در جامعه امروز، اغلب پدر و مادرها هستند که خواسته‌های کودکان را به سرعت برآورده می‌کنند ولی ما در این نمایش به آنان می‌گوییم که برای تحقق خواسته‌هایشان، خود، باید زحمت بکشند و از راحت‌طلبی دست بردارند.

زارع با اشاره به اینکه امروزه بسیاری از کودکان بخش زیادی از وقت خود را در فضای مجازی سپری می‌کنند، افزود: بسیار علاقه‌مندم که بچه‌ها را به عالم دوستی برگردانم. به هر حال، این مفاهیم را برای کودکان برجسته کردم. در نهایت، پینوکیوی ما به جایی می‌رسد که کارگاه نجاری پدر ژپتو را حفظ و آن را به یک کارگاه بزرگ عروسک‌سازی تبدیل می‌کند. یعنی به یک کارآفرین تبدیل می‌شود و این نکته مهمی است چون بسیاری از جوانان امروزی، دوست دارند بعد از پایان تحصیل خود، به استخدام جایی دربیایند نه اینکه خود، شغلی ایجاد کنند.

او که در کنار اجرای تئاتر، به عنوان مدرس نیز به آموزش تئاتر برای کودکان و نوجوانان اشتغال دارد، درباره مزایای تمرین تئاتر برای هنرجویان کودک و نوجوان توضیح داد: یکی از کارهای من ساخت نمایش با کودکان و برای کودکان است. بچه‌هایی که در این جلسه نمایشنامه‌خوانی حضور دارند، همه هنرجویان تئاتر هستند و هیچ یک آماتور نیستند. معتقدم حضور بازیگران کودک سبب می‌شود درک مفاهیم نمایش برای تماشاگران کودک، آسان‌تر و پذیرفتنی‌تر باشد و نمایش، تاثیرگذاری بیشتری خواهد داشت. به همین دلیل از سال ۹۶ ترجیح می‌دهم در کارهای کودک و نوجوان، از بازیگران همین گروه‌های سنی بهره بگیرم.

این مربی تئاتر با تاکید بر نقش مهم این هنر بر پرورش کودکان و نوجوانان اضافه کرد: قرار نیست همه بچه‌هایی که آموزش تئاتر می‌بینند، هنرمند شوند اما مهم این است که در هر شغلی، موفق‌تر و خلاق‌تر خواهند بود. ضمن اینکه فکرشان عمیق‌تر می‌شود و قدرت بیشتری برای حل مسائل‌ پیدا می‌کنند.

زارع، یکی دیگر از مشکلات جامعه ما را ضعف در کارهای گروهی دانست و افزود: ما در کارهای انفرادی موفق‌تریم ولی در کارهای گروهی، معمولا دچار ضعف هستیم اما تئاتر، به جبران این ضعف هم کمک می‌کند. از سوی دیگر ما آموزش ندیده‌ایم به عقاید دیگران احترام بگذاریم اما تئاتر کمک می‌کند که نه تنها به عقاید دیگران و حتی عقاید مخالف خود احترام بگذاریم، بلکه به آنها فکر کنیم که شاید درست‌تر از عقیده ما باشند. بنابراین کودکان و نوجوانانی که از چنین توانمندی‌هایی برخوردار می‌شوند، بهتر می‌توانند با هم‌نسلان خود ارتباط برقرار کنند.

او خاطرنشان کرد: تئاتر می‌تواند عمیقا در پرورش نسل بعدی نقش بسیار مهمی ایفا کند ولی متاسفانه این موضوع مهم، در چشم مسئولان ما مغفول مانده است.

زارع با ابراز خوشنودی از استقبال مخاطبان از جلسات نمایشنامه‌خوانی «پینوکیو» افزود: پیش فروش بلیت‌های کار، نشان‌گر استقبال تماشاگران است و به احتمال قوی چند جلسه دیگر هم تمدید خواهیم کرد. ضمن اینکه صحبت‌هایی برای اجرای صحنه‌ای همین نمایشنامه در جریان است.

بازیگران این اجرا (به ترتیب حروف الفبا) عبارتند از: نیلوفر افشاریان‌زاده، محمدصالح بیات، پریماه حسین‌پور، آویتا حیدری، بنیتا حیدری، ملیسا رجایی، محدثه رستمی‌فر، نفس رستمی‌فر، ثنا رنگ‌ساز، آناهیتا زحمتکش، آیلین غریبی، کیان فراهانی، محمدطاها موسوی، نیلیاسادات میری زرندی.

دیگر اعضای گروه اجرایی این نمایشنامه‌خوانی به شرح زیر هستند:

مشاور کارگردان: نرگس اصغری، طراح صحنه: داود زارع، زهرا امینی، طراح لباس: شیما محترمی، طراح گریم: لیلا پریشان، حسین تبریزی، طراح پوستر: امیرحسین شقاقی، انتخاب موسیقی: داود زارع، دستیار کارگردان: زهرا بخشنده، منشی صحنه: حدیثه میرزایی، مدیر صحنه: سوگند زارع لواسانی، رومینا ابراهیم‌زاده، ریحانه زارع، عکاس: اختر تاجیک، مهفام شیخ جعفری، روابط عمومی: گروه (تئاتر کودک ببین) ریحانه مطهری، روژین ستاری، روشنک کریمی، مجری طرح : آموزشگاه بازیگری و موسسه هنرهای نمایشی توانش.

این جلسه نمایشنامه‌خوانی ساعت ۱۶ روزهای ۷، ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت ماه در تالار هنر به نشانی: خیابان مفتح جنوبی، خیابارن ورزنده، جنب دانشکده سینما تئاتر برگزار می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور
  • پینوکیویی که کارآفرین است
  • نخستین دور گفتگوهای روسیه و اوکراین با میانجیگری قطر انجام شد
  • ساعت هوشمندی که اختلال در ریتم قلب را زودتر از وقوع پیش‌بینی می‌کند
  • خراسان رضوی همیشه در آموزش اوتیسم پیشگام بوده است
  • قطع عضو؛ سرنوشت تلخ کودکان معصوم فلسطینی
  • پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟
  • کودکان پسر ۴ برابر بیشتر از دختران به اختلال طیف اوتیسم مبتلا می‌شوند
  • بازی‌های رایانه‌ای منجر به آسیب جسمی کودکان و نوجوانان
  • سنجش سلامت گامی برای شناسایی به موقع کودکان دارای اختلال