Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، از سال ۲۰۰۷، سازمان ملل متحد، روز دوم آوریل که در کشور ما برابر با سیزدهم فروردین ماه است را "روز جهانی آگاهی از اوتیسم" (World Autism Awareness Day) نامیده است که هدف آن، یادآوری و ترغیب کشور‌های عضو سازمان ملل متحد به منظور افزایش آگاهی در مورد افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم (ASD) در سراسر جهان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  شعار سال ۲۰۲۱ سازمان ملل برای این روز "فراگیری در محیط کار: چالش‌ها و فرصت‌ها در جهان پس از همه گیری کرونا (جهان پسا کرونا) " است. بیشتر بخوانید تأثیر شگفت انگیز موسیقی در درمان بیماری آلزایمر

فربد مفیدی روانشناس، در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان در رابطه با بیماری اوتیسم و شعار امسال برای این روز اظهار کرد: بدون شک، کووید ۱۹ زندگی تمام مردم در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار داده و در طول یک سال گذشته، امکانات و فرصت‌های بسیاری را از مردم گرفته است؛ به طوری که این بیماری موجب نابرابری‌های بیشتری به منظور امکان استفاده از خدمات اجتماعی و حضور در اجتماع بویژه برای کودکان وبزرگسالان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم و افراد با نیاز‌های ویژه و خانوداه آن‌ها شده است.

وی بیان کرد: افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم و خانواده‌های آن‌ها تا پیش از این نیز، در اغلب کشورها با نابرابری‌هایی روبرو بوده اند و در طول دوران همه گیری کرونا هم مشکلات آن‌ها چندین برابر شد.

این روانشناس با اشاره به برخی از مشکلات و چالش‌های افراد مبتلا به اوتیسم و خانواده‌های آن‌ها در دوران کرونا تصریح کرد: عدم امکان حضور در مدرسه و مراکز توانبخشی روزانه و بهرمندی از فرصت آموزش گروهی، عدم امکان حضور در جامعه و به دنبال آن، کاهش تحرک و افزایش مشکلات رفتاری، عدم بهره مندی بهینه از خدمات آموزش مجازی مانند سایر کودکان به دلیل ماهیت اختلال، تشدید مشکلات خانواده‌ها برای استفاده از خدمات عمومی مانند استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی، امکانات درمانی، توانبخشی، آموزشی، تفریحی و ...، تشدید مشکلات آپارتمان نشینی، ایزوله شدن بیش از پیش خانواده ها و سرگردانی بیشتر خانواده‌ها به منظور استفاده از خدمات درمانی، آموزشی و توانبخشی و سوء استفاده برخی از سود جویان در فضا‌های مجازی، عدم امکان حضور در اماکن عمومی مانند فروشگاه‌ها، مراکز خرید، مراکز تفریحی، هتل‌ها، عدم امکان استفاده از مراکز آموزشی و پرورشی مانند کلاس‌های هنری، ورزشی و ... بیش از گذشته از جمله مشکلات این افراد در دوران کرونا است.

مفیدی با بیان این که فرصت‌ها و امکاناتی نیز در این دوران برای افراد مبتلا به اوتیسم فراهم شده است، گفت: آموزش‌های خانواده محور (تقویت مهارت‌ها و دانش والدین از طریق آموزش‌های مجازی) توسط نهاد‌های متولی مانند بهزیستی، سازمان آموزش و پرورش استثنایی و وزرات بهداشت درمان، فراهم نمودن امکان آموزش‌های انفرادی و تخصصی حضوری به کمک بهزیستی و کاهش هزینه‌های سنگین درمان‌های انفرادی برای کودکان دارای اوتیسم و سایر اختلالات رشدی، فراهم شدن فرصت برای معرفی توانمندی‌های آن‌ها به شکل فراگیر در فضا‌های مجازی توسط سازمان بهزیستی و انجمن‌های مردم نهاد، افزایش ارائه خدمات توانبخشی در منازل از جمله این موارد است.

این روانشناس در پایان خاطرنشان کرد: امید است در سال ۱۴۰۰ بتوانیم با تغییر رویکرد‌ها و روش‌ها در ارائه خدمات به این قشر آسیب پذیر و با حمایت نهاد‌های متولی، هرچه سریعتر برای ایجاد فرصت‌های برابر، ارتقاء و متناسب سازی خدمات توانبخشی و آموزشی با شرایط موجود، انتقال از کودکی به دوران بزرگسالی و اشتغال افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم و سایر گروه‌های با نیاز‌های ویژه قدم برداریم.

بیشتر بخوانید

چشم امید کودکان اتیسم به حمایت‌های اجتماعی

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: روز جهانی اوتیسم سازمان ملل تعطیلات نوروزی مبتلا به اختلال طیف اوتیسم افراد مبتلا خانواده ها عدم امکان فرصت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۵۴۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، عباس عبادی گفت: ۲۱ هزار نفر از پرستاران که بخش عمده آنها در دوران کرونا نیرو‌های طرحی بودند، استخدام شده اند و در حال حاضر جذب پرستاران در مراکز درمانی در اولویت وزارت بهداشت است .

 


وی با بیان اینکه تعداد محدودی از پرستارانی که در مناطقی که مجوز استخدام در آنها وجود ندارد، برای جذب باقی مانده‌اند ، افزود: در حال حاضر، ۲۰۹ هزار کادر درمان اعم از پرستار، اتاق عمل، هوشبری، بهیار و کمک پرستار در مراکز درمانی وزارت بهداشت، بخش خصوصی، تأمین اجتماعی و نیرو‌های مسلح مشغول خدمت هستند.
معاون پرستاری وزارت بهداشت همچنین از تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران خبر داد و گفت: این لایحه دارای ۳۱ ماده است که یک ماده آن به جذب پرستارانی که بحران‌هایی مانند کرونا، در خدمت نظام سلامت هستند، اختصاص دارد و امیدواریم با تصویب آن در مجلس بتوان اقدامات موثرتری برای این قشر زحمتکش برداریم.
عبادی با بیان اینکه کمبود نیروی پرستاری یکی از چالش‌های جهانی است، افزود: با افزایش پذیرش دانشجویان پرستاری در دانشگاه‌ها و تسهیلاتی که برای استخدام و تبدیل وضعیت آنها در حال انجام است، چنانچه قانونگذار از این بابت به نظام سلامت کمک کند، امیدوار خواهیم بود تا چند سال آتی مشکل کمبود پرستار در کشور کاهش یابد.

دیگر خبرها

  • شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • خانواده نخستین خاستگاه پرورش عزت نفس در افراد است
  • خراسان رضوی همیشه در آموزش اوتیسم پیشگام بوده است
  • تأکید بر آگاه سازی دانش آموزان از نحوه برگزاری امتحانات نهایی
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • کودکان پسر ۴ برابر بیشتر از دختران به اختلال طیف اوتیسم مبتلا می‌شوند
  • رفتاردرمانی دیالکتیکی برای اختلال شخصیت مرزی
  • اوتیسم؛ بیماری ناشناخته و بدون درمان!