Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-24@06:45:16 GMT

رعایت فاصله‌گذاری و تداوم دورکاری در مشاغل غیرضرور

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۶۱۳۸۱

رعایت فاصله‌گذاری و تداوم دورکاری در مشاغل غیرضرور

یک مقام مسئول کارگری رعایت فاصله گذاری اجتماعی نیروهای انسانی در محیط های کار و تداوم دورکاری در مشاغل غیرضرور را خواستار شد و با تاکید بر حضور نمایندگان تشکلهای کارگری در مجامع، شوراها و حتی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: در صورتی که به مجموعه های کارگری و واحدهای صنفی زمین واگذار شود کارگران زودتر خانه دار می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هادی ابوی در گفت وگو با ایسنا، در ارزیابی اولویتهای سال ۱۴۰۰ در حوزه اشتغال و بازار کار اظهار کرد: طبعا از عمر کاری دولت بیش از چند ماه باقی نمانده و نمی توانیم توقع داشته باشیم که گرفتاری ها حل شود. امسال سال حساسی است و فقط امیدواریم کسی که به ریاست جمهوری می رسد با این دید بیاید که به مردم و جامعه کارگری و بازنشستگان خدمت کند و مسایل و مشکلات باقی مانده بر زمین را با تصمیمات درست حل و فصل کند.

وی ادامه داد: کرونا و گسترش آن عوارض و پیامدهایی در سال گذشته به وجود آورد و امسال نیز قطعا ادامه خواهد داشت لذا باید به رعایت فاصله اجتماعی به خصوص فاصله اجتماعی نیروهای انسانی در محیط های کار و همچنین تداوم دورکاری در مشاغل غیرضرور توجه ویژه داشته باشیم.

دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران با تاکید بر حمایت از بنگاههای خرد و کوچک در سال جاری اظهار کرد: اگر به دلیل کرونا بنگاهی تعطیل شد یا تعدیل نیرو کرد از قبل باید ساز و کار پرداخت بیمه بیکاری را درست کنیم تا کارگران بعد از خانه نشینی دنبال بیمه بیکاری نیفتند و چند ماه دوندگی کنند و در امرارش معاش بمانند.

استفاده از نظر نمایندگان کارگری در تصمیم گیری ها

وی درعین حال بر لزوم استفاده از نظرات و تجربیات تشکلهای کارگری در ستادها و شوراهای عالی کشور تاکید کرد و گفت: اگر قرار است برای جامعه کارگری تصمیم بگیریم کارگران باید در تصمیم گیری های مربوط به خودشان به خصوص موضوعات مهم اقتصادی، بازار کار و اشتغال نقش داشته باشند. در حال حاضر جای نمایندگان کارگری در شوراها و مجامع قانونی، ستادهای تسهیل استانی و کارگروههای اشتغال، حتی ستاد ملی مقابله با کرونا از باب تاثیرگذاری در تصمیم گیری ها خالی است در حالی که بخش اعظمی از تصمیمات و مصوبات ستاد مربوط به کسب و کارها و مشاغل و صنوف آسیب دیده از کرونا است.

ابوی در ادامه عملکرد وزارت کار در سال گذشته را مورد ارزیابی قرار داد و گفت: در سال گذشته وزارت کار در بحث شفافیت پیشگام و پیشقدم بود که جای تقدیر و تشکر دارد ولی انتظار ما این بود که این شفاف سازی را در حوزه هایی مثل شستا هم اعمال می کردند و اگر حضور تشکل های کارگری و کارفرمایی، چاشنی این شفافیت می شد به مراتب بهتر بود.

این مقام مسئول کارگری ادامه داد: مدام از سه جانبه گرایی سخن می گوییم ولی در زمان تصمیم گیری ها به خصوص تصمیمات مربوط به جامعه کارگری و کارفرمایی از تشکلهای کارفرمایی و کارگری دعوت نمی شود و تصمیمات بدون حضور آنها گرفته می شود که انتظار می رود این رویه اصلاح شود. در حال حاضر در هیات امنای سازمان تامین اجتماعی دونفر از نمایندگان کارگری حضور دارند ولی کافی نیست و باید حضور بیشتری از جامعه هدف کارگری را شاهد باشیم.

سردرگمی کارگران در پرداخت بیمه بیکاری

وی با تاکید بر بهبود ساز و کار پرداخت بیمه بیکاری کرونا در سال جاری گفت: متاسفانه سال گذشته کارگران در بحث درخواست مقرری بیمه بیکاری سردرگم شدند و و بیمه بیکاری در گردونه پاسکاری بین سازمان تامین اجتماعی و سازمان برنامه و بودجه افتاد در حالی که سازمان تامین اجتماعی باید اعلام کند که مبلغ بیمه بیکاری چقدر است و این عدم یکپارچگی هم کارگران را سردرگم کرد هم تامین اجتماعی را دچار مشکل کرد.

دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران در پایان به ساخت مسکن کارگری اشاره کرد و گفت: مسکن مهر به این دلیل طول کشید که فقیر و غنی را در یک تعاونی قرار دادند و کسی که قدرت پرداخت آورده را داشت با کسی که نداشت در یک پروژه وارد کردند در حالی که اگر آزمون وسع می گرفتند و به تناسب تمکن مالی فرد متراژ و واحدهای مسکونی را تعیین می کردند سالها طول نمی کشید. مسکن ملی طرح خوبی است ولی وقتی هنوز زمینی وجود ندارد و قراردادی منعقد نشده و پیمانکارش مشخص نیست چرا به کارگران می گوییم ۴۰ میلیون تومان آورده واریز کنند و آورده را تکمیل کنند؟

واگذاری زمین به واحدهای صنفی و مجموعه های کارگری

به اعتقاد وی اگر به خود مجموعه های کارگری، واحدهای صنفی و کارخانه ها زمین واگذار شود آنها برای نیروهای کار خود مسکن می سازند و کارگران به تناسب دریافتی خود زودتر خانه دار می شوند تا اینکه از طریق طرح هایی مثل مسکن مهر و مسکن ملی صاحبخانه شوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مسكن مهر بازار کار کروناویروس طرح مسکن ملی کارگران مسكن بازنشستگان بیمه بیکاری کرونا وزارت کار رفاه و تامین اجتماعی واحدهای صنفی قیمت زمین شستا سازمان تامین اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا وام کرونا بیکاری کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا انتخابات رياست جمهوري حق بيمه تعدیل نیرو اشتغال سازمان برنامه و بودجه ستاد تسهیل رفع موانع تولید کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری تامین اجتماعی تصمیم گیری ها بیمه بیکاری سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۶۱۳۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی پنجشنبه‌ها در حقوق کارگران تاثیری دارد؟

به گزارش صدای ایران به نقل از ایلنا، وی درباره اینکه برخی از فعالین کارگری ابراز نگرانی می‌کنند که با تعطیلی پنجشنبه‌ها امکان دارد کارگران با کاهش مزد روبرو شوند، چرا که میزان کار آن‌ها از ۱۷۴ ساعت به ۱۶۰ ساعت کاری کاهش پیدا می‌کند که همین امر سبب کاهش دستمزدشان می‌شود، گفت: ساختار کارگری در کشور چند مدل دارد، یک مدل کسانی هستند که قرارداد کارگری با دولت دارند؛ آن‌ها قطعا هیچ کاهش دستمزدی نخواهند داشت، زیرا مبنای آن‌ها قرارداد‌های کار معین است. این افراد ۴۴ الی ۴۲ ساعت کار با یک مزد معین می‌کردند، حالا ۴۰ ساعت کار با یک مزد معین انجام می‌دهند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: برای آن‌هایی که قرارداد‌های کارگری با بدنه دولت، دستگاه‌ها و شرکت‌های وابسته به دولت دارند که قطعا هیچ تاثیری (در مزد) نخواهد داشت. در بخش خصوصی هم قاعده و دستمزد کارگر مشخص است، اتفاقا اگر ۵ شنبه‌ها تعطیل و یک واحدی بخواهد مشغول به کار شود باید در واقع شیفت کاری بپردازد یعنی احتمال افزایش در ساختار دریافتی (نه دستمزد) کارگر می‌تواند به وجود بیاید.


وی افزود: توجه داشته باشید آن لایحه‌ای که دولت آورد و کمیسیون اجتماعی هم مصوب کرده است، صرفا برای بخش‌های مربوط به دستگاه‌های دولتی است و ارتباطی به بخش خصوصی و کارخانه‌های بخش‌خصوصی ندارد و آن‌ها لزوما با این لایحه پنج‌شنبه تعطیل نیستند، در واقع ما داریم قانون خدمات کشوری را اصلاح می‌کنیم، قانون مدیریت خدمات کشوری دایرمدار میزان کار کارمندان و کارگران وابسته به دستگاه‌های دولتی است و ما هیچ نگرانی از این جهت نداریم.

این عضو کمیسیون اجتماعی درباره این‌که یعنی با تصویب تعطیلی ۵ شنبه‌ها امکان افزایش دستمزد کارگران در بخش خصوصی وجود دارد و برای آن‌ها اضافه کار محسوب می‌شود، بیان کرد: بله، اگر بخش خصوصی بیاید خودش را وقف دهد و از بخش دولتی تبعیت کند و بخواهد ۵ شنبه را کار نکند و تعطیل کند آن وقت اگر جایی و واحدی ۵ شنبه نیاز به کار داشته باشد باید بیش از اضافه کاری یعنی شیفت کاری بپردازد.

عنابستانی درخصوص حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در کمیسیون اجتماعی و احتمال تغییر در مصوبه دستمزد و حقوق کارگران، گفت: خیر، وزیر مبنایش این است مصوبه مزد بر اساس شاخص‌ها گرفته شده است و اکثریت اعضای شورای عالی کار هم آن را امضا کردند.

این عضو کمیسیون اجتماعی بیان کرد: با آن توضیحی که وزیر در کمیسیون داد مبنای وزارت کار تغییر جدیدی در مصوبه مزد نیست، البته برای حق مسکن چیزی جداگانه تصویب کردند تا به دولت ببرند که یک حق مسکن بیشتری را برای کارگری قائل باشند که آن هم یک فضای دیگری دارد و امکان دارد حق مسکن اضافه شود.

دیگر خبرها

  • افزایش ۴۹ درصد صادرات تعاونی های خراسان جنوبی
  • صادرات تعاونی های خراسان جنوبی ۴۹ درصد افزایش یافت
  • سن بازنشستگی به ۴۰ رسید + شرایط
  • متوسط سن بازنشستگی به ۴۰ سال و کمتر رسیده است
  • مشارکت کارگر، جهش تولید و ایران قوی، شعار هفته کار و کارگر
  • متوسط سن بازنشستگی به ۴۰ سال رسیده است
  • متوسط سن بازنشستگی به چند سال رسید؟
  • متوسط سن بازنشستگی به چند سال رسیده است؟
  • متوسط سن بازنشستگی به ۴۰ سال رسید
  • تعطیلی پنجشنبه‌ها در حقوق کارگران تاثیری دارد؟