Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- به گفته رئیس سازمان انرژی اتمی ایران مذاکرات هسته ای از بن بست عبور کرده است و چشم انداز توافق هسته ای روشن است؛در این بین فربد زاوه کارشناس بازار خودرو بر این عقیده است که بازگشت آمریکا به توافق هسته ای در کوتاه مدت منجر به کاهش قیمت ها در بازار خودرو خواهد شد. ۲۲۳۲۲۷ کد خبر 1500875

نگارعلی_ علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران روز گذشته گفت: به نظر می‌رسد که مذاکرات هسته‌ای از «بن بست عبور کرده» و طرفین بحث اینکه «چه کسی باید قدم اول را بردارد» را پشت سر گذاشته و مذاکرات مربوط به احیای برجام وارد «مراحل فنی» شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فربد زاوه کارشناس بازار خودرو در گفت و گویی با خبرنگار خبرآنلاین در خصوص تاثیر انتشار اخبار مبنی بر پیش روی بودن توافق هسته ای بین ایران و آمریکا بر روی بازار خودرو گفت: به واسطه این موضوع که در نتیجه انتشار اخبار مبنی بر پیش روی قرار داشتن توافق هسته ای بین ایران و آمریکا خوش بینی در بازار ایجاد می شود بازارخودرو کاهش قیمت ها و تعادل را برای کوتاه مدت تجربه خواهد کرد و همچنین تغییر حجم عرضه در این بازار باعث می شود که قیمت ها شیب نزولی پیدا کند و اما اثربلند مدت این اتفاق متاثراز سیاست های پولی و اتفاقاتی است که دربانک مرکزی و وزارت اقتصاد خواهد افتاد واگر اصلاحات پولی درکشور صورت نگیرد این خوشبینی خیلی زود از میان خواهد رفت و قیمت ها به سطح تورمی باز خواهد گشت.

بیشتر بخوانید:

اولین قیمت خودرو در سال ١۴٠٠/کاهش قیمت در بازار خودروهای مونتاژی

این کارشناس بازار خودرو در ادامه گفت: در این مدت اگر فقط قیمت یک کالا افزایش پیدا می کرد آن را می توانست متاثر از این موضوع دانست که تیراژ تولید آن کالا تحت تاثیر مشکلات بین المللی تغییر کرده است؛ ولی افزایش سطح عمومی قیمت همه کالا ها نشان دهنده این موضوع است که اشکال کار بحث عرضه در آن بازار نیست بلکه بحث سیاست های پولی است. در این میان اما بازگشت بایدن به برجام می تواند این امید را ایجاد کند که حداقل از سیاست های غلط پولی برای حل بودجه جاری دولتی عبور کنیم و دولت دیگر به خلق پول یا چاپ اسکانس برای اداره کشور رو نیاورد و حداقل حسن این اتفاق این است که تورم کمتر شود.

وی در ادامه افزود: با این وجود خیلی نمی شود در خصوص کاهش سطح عمومی قیمت ها در کوتاه مدت امیدوار بود و به هرشکل این فضای متورم وجود دارد.

توافق هسته‌ای چه تاثیری بر روی قیمت خودرو می‌گذارد؟

زاوه درادامه در خصوص تاثیر کاهش نرخ ارز در نتیجه توافق هسته ای بر روند بازار خودرو افزود: تغییرات نرخ ارز نیز مانند تغییرات قیمت خودرو است و کاهش نرخ ارز متاثر از این موضوع است که سیاست های کلان پولی چه خواهد بود. کاهش نرخ ارز در کوتاه مدت تحت تاثیر بازگشت آمریکا به برجام بدیهی است اما آنچه حائز اهمیت است پایین ماندن نرخ ارز است و این نوسانات نرخ ارز بیشتر به این موضوع باز می گردد که سیاست های کلان چه باشد و خیلی ربطی به تحریم ها ندارد.

وی در ادامه افزود: قیمت کالا ها متاثر از ارز نیست و قیمت ارز نیز مانند سایر کالاها متاثر از سیاست پولی بالا و پایین می رود و در این بین اما بالا و پایین رفتن نرخ ارز سریع تر از بقیه کالا صورت میگیرد چراکه سیالیت آن بیشتر است و در نتیجه نوسانات آن نیز بیشتر است و این تصور که ارز به قیمت ۱۰ یا ۱۲ هزار تومان برسد اشتباه است چراکه کاهش نرخ ارز تحت تاثیر سیاست های پولی است.

این کارشناس بازار خودرو درخصوص آینده قیمت ها در بازار خودرو طی سال جاری افزود: کل بازار ها در سال ۱۴۰۰ ترکیبی از رکود و تورم را تجربه می کنند چراکه در سال های گذشته هیچگونه اصلاحاتی در هیچ حوزه اقتصادی صورت نگرفته است؛ خصوصا صنعت خودروسازی که تولید خودرو در آن با زیان همراه خواهد بود و هر دولتی اصلاح صنایع را به گردن دولت بعدی انداخته است. از طرف دیگر مردم نیز قدرت خرید ندارند و در سال ۱۴۰۰ ما ترکیب دوگانه رکود و تورم خوهیم داشت و همچنین انتشار اخباری مبنی بر بازگشت آمریکا به برجام نیز به وقوع این رکود سرعت می بخشد.با این وجود درکوتاه مدت اما قطعا شاهد کاهش قیمت ها در بازار خودرو خواهیم بود اما برای پایین ماندن قیمت ها سیاست های پولی تعیین کننده است.

زاوه در ادامه در خصوص دلیل افزایش قیمت ها در بازار خودرو در ایام نوروز افزود: قیمتی که در ایام عید اعلام می شده است مبنا قرار نمی گیرد چرا که این قیمت ها بیشتر به دلیل فضاسازی بازار اعلام شده و کمتر کسی در این ایام معامله ای انجام داده است و در نتیجه نمی توانیم بگوییم سطح عمومی قیمت ها بالا رفته است و از طرف دیگر تا قبل از عید برداشت بر این بود که به دلیل کرونا سفر ممنوع است اما این اتفاق نیفتاد و در نتیجه فروشندگان با حس نیاز خریداران به خرید خودرو قیمت ها را بالاتر از سطح بازار اعلام کردند؛ به طور کلی اما معامله ای صورت نگرفته است که بتوان گفت بازار متورم بوده است.

وی در ادامه افزود: به عبارتی در این مدت سطح پیشنهادی قیمت ها بالا بوده است اما معامله‌ای با آن قیمت ها صورت نگرفته است؛ همان طور که قیمت خودرو شاهین در این ایام یک میلیارد تومان اعلام شد ولی کسی این خودرو را به این قیمت نخرید و در نتیجه این موضوع که این خودرو با این قیمت هدف معامله ای قرار نگرفته است می توان گفت که این قیمت ها فرض خودروسازان است و قیمت واقعی خودرو نیست.

این کارشناس بازار خودرو درخصوص وضعیت عرضه و تولید خودرو در سال جاری افزود: وضعیت تولید نیز به سیاست های کلان تولیدی بازمی‌گردد و به واسطه اینکه شرکت های خودروسازی دچار بحران های شدید بدهی هستند و قیمت تمام شده آنها به هزاران دلیل از جمله آنکه مدیریت آن ها بسیار ناصحیح است بالاتر از بهای فروششان است عملا به ماشین تولید تورم در کشور تبدیل شده اند.

وی گفت: فروش زیر بهای تمام شده و عدم اصلاح ساختار دو بحران عمده صنعت خودروسازی است و باید برای حل آن تدبیر کرد.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کارشناس بازار خودرو قیمت ها در بازار خودرو سیاست های پولی توافق هسته ای کاهش نرخ ارز قیمت خودرو کاهش قیمت معامله ای کوتاه مدت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۶۴۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی

امتداد - با وجود التهابات اخیر بازار ارز ، قطعا با مدیریت فعلی بانک مرکزی و افزایش ثبات ارزی در آینده به اصلاح نرخ نزدیک خواهیم شد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  مهدی منصوری بیدکانی، استاد اقتصاد و تحلیلگر مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره اثرات تغییرات نرخ ارز گفت: دولت ارز مورد نیاز واردات را بر اساس نرخ نیما تأمین می‌کند؛ بنابراین نباید اثر تغییرات نرخ ارز در بازار غیر رسمی را روی کالا‌ها مشاهده کنیم؛ اما به علت وجود اقتصاد سایه قیمت کالا‌ها در اثر نوسان بازار آزاد تغییر می‌کنند.

وی افزود: اقتصاد سایه نظمی بیمارگونه است که باعث اعوجاج‌هایی در اقتصاد واقعی می‌شود و علل آن را می‌توان در بهرمندی فعالیت کنشگر‌های خارج از بخش رسمی و در حقیقت در فساد سیستمی جست‌وجو کرد. فعالیت این کنشگران می‌تواند مؤثر از کیفیت حکمرانی و اثرپذیری از آن باشد.

منصوری بیدکانی اظهار داشت: سامانه جامع تجارت باید بازنگری شود تا رصد کالا و ارز به معنای واقعی صورت بگیرد؛ بنابراین ارز به نرخ نیما به واردکنندگان داده می‌شود؛ اما به علت اینکه در بخش نظارت با فساد مواجه هستیم قیمت کالا‌ها افزایش می‌یابد.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی گفت: اگر حوزه نظارت به سمت هوشمندی نرود تمامی تلاش‌ها برای توسعه اقتصادی نتیجه‌ای نخواهد داد؛ در نتیجه باید سامانه‎‌هایی را ایجاد کنیم تا رصد ارز و کالا به خوبی صورت بگیرد یعنی مسیر قیمت گذاری شفاف شود در این صورت انتظارات اثر منفی روی قیمت‌ها نمی‌گذارد.

وی افزود: اجرای سیاست تثبیت به درستی از سمت رئیس کل بانک مرکزی اتخاذ شد؛ چون یکی از راه‌های گریز از مشکلات ارزی فاصله گرفتن از سیاست‌های صندوق بین المللی پول است که از اسفند ۱۴۰۱ تا به امروز شاهد سیاست گذاری صحیح فرزین در این حوزه هستیم.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی با اشاره به این موضوع که اگر نرخ ارز در برخی از مواقع از سیاست تثبیت تبعیت نکرده دلیل آن شوک‌های احساسی است، تاکید کرد: شوک‌های احساسی باعث شکستن مقاومت در تحلیل تکنیکال می‌شود؛ بنابراین سیاست‌گذاری نرخ ارز در شرایط فعلی درست است و این افزایش به علت سیاست‌گذاری‌های غلط سال‌های گذشته و مسائل سیاسی و جهانی است.

منصوری بیدکانی در پایان بیان کرد: حمله به کنسولگری ایران نیز در التهابات بازار ارز نقش داشته؛ اما با مدیریت فعلی بانک مرکزی و افزایش ثبات ارزی در آینده به اصلاح نرخ نزدیک خواهیم شد.

منبع: مهر

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • قیمت رانا در بازار امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت روز انواع خودرو در بازار +جدول
  • ریزش نرخ دلار چه تاثیری بر قیمت خودروهای داخلی گذاشت؟
  • اثر دلار کاهشی بر قیمت خودرو‌های پرطرفدار داخلی
  • موافقت وزیر صمت با حذف سامانه یکپارچه خودرو
  • ریزش بیشتر قیمت دلار در راه است؟
  • مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی
  • بازگشت بازار خودرو به ساحل آرامش
  • توافق آمریکا برای خرید نفت ایران / بازار انرژی شگفت زده شد!