Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریزٰ محمدرضا پورمحمدی با اشاره به بیانات حکیمانه مقام معظم رهبری در پیام نوروزی ایشان، اظهار داشت: حل مشکلات کشور در همه حوزه‌ها حتی مسائل فرهنگی و اجتماعی، در گرو تولید، کارآفرینی و رونق اقتصادی است.

وی افزود: هرچند تحریم‌ها تأثیر محسوسی در زندگی مردم داشته، اما اتکا به تولید و تقویت توانمندی‌های داخلی توانسته بخش قابل توجهی از تحریم‌ها را خنثی کند و در برخی از بخش‌ها مانند تولیدات صنعتی و غذایی به خودکفایی رسیده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پورمحمدی، ارتقای ظرفیت‌های تولید داخلی در چند سال گذشته را موجب شکننده شدن تحریم‌ها دانست و اضافه کرد: توانمندی داخلی کمک کرد تا حربه‌های استکبار جهانی را بشکنیم و مقاومت مردم ایران جواب داد.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه موفقیت در مبارزه اقتصادی در گرو تولید است، افزود: بخش عمده تولید همان‌طور که مقام معظم رهبری فرمودند، رضایت‌بخش است و باید به مانع‌زدایی در این بخش توجه جدی شود.

وی افزود: باید با عزم جدی و همکاری و همراهی بیشتر دستگاه‌های دولتی و بخش خصوصی تلاش کنیم موانع و کاستی‌هایی را که وجود دارد برطرف کنیم.

پورمحمدی با اشاره به اینکه ۸۵ درصد اقتصاد آذربایجان شرقی در دست بخش خصوصی است، گفت: بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران به دنبال امنیت هستند که منظور از امنیت فقط امنیت سیاسی نیست، بلکه امنیت اجتماعی، قضایی و روانی هم مهم است.

وی خاطرنشان کرد: با وجود شرایط و مشکلات ناشی از شیوع کرونا در بخش تولید، تعدیل نیرو در واحدهای تولیدی استان اتفاق نیفتاد و این نشان می‌دهد که بخش خصوصی ما برای رونق تولید اهتمام جدی دارند.

پورمحمدی تأکید کرد: باید به بخش خصوصی اعتماد کنیم و بخش دولتی به جای اینکه خود را رقیب بخش خصوصی بداند، باید نقش کنش‌یاری و نظارت دقیق بر فعالیت‌های اقتصادی را ایفا کند که در این صورت، مسیر برای فعالیت هرچه بهتر بخش خصوصی هموارتر خواهد شد.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه در سال گذشته سازمان‌های دولتی و بانک‌ها نقش تسهیل‌گری را در استان ایفا کردند، افزود: این تعامل و هماهنگی بین بخش خصوصی و دولتی موجب افزایش تولید و صادرات شد، به‌طوری‌که با وجود تگناها و مشکلات اقتصادی، وصولی مالیات در استان ۱۰۴ درصد افزایش داشت.

وی با تأکید بر اینکه برون‌داد یک سیستم زمانی اثربخش است که تمام اجزا هماهنگ عمل کنند، اظهار داشت: تلاش کرده‌ایم تا سیستم مدیریت در استان تعامل سازنده با اجزای سیستم داشته باشد و مدیرانی که در این مجموعه فعالیت می‌کنند باید از این چارچوب پشتیبانی کنند.

انتهای پیام/60001

منبع: فارس

کلیدواژه: آذربایجان شرقی بخش خصوصی مالیات مقام معظم رهبری استاندار آذربایجان شرقی تعدیل نیرو تحریم خبرگزاری فارس فارس تبریز وصول مالیات آذربایجان شرقی بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۶۴۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۷۴۰ درصدی درآمدهای مالیاتی دولت طی ۶ سال

به گزارش خبرنگار مهر، مالیات در ایران ذیل عنوان درآمدهای جاری دولت قرار می‌گیرد و تقریباً مهم‌ترین منبع درآمدی دولت محسوب می‌شود. درآمد مالیاتی دولت از دو رکن اصلی مالیات مستقیم و مالیات بر کالا و خدمات (غیرمستقیم) تشکیل می‌شود. مالیات مستقیم نیز خود از سه جز اصلی تشکیل شده که مالیات بر اشخاص حقوقی اصلی‌ترین آنها است، این نوع مالیات از شرکت‌ها و هر نوع درآمد انتفاعی اشخاص حقوقی دریافت می‌شود. اجزای بعدی نیز مالیات بر درآمد و مالیات بر ثروت نام دارند. همچنین یکی از مهم‌ترین سر فصل‌ها در مالیات غیر مستقیم مالیات بر واردات است.

در این بین با توجه به تاکید اسناد بالادستی بر کاهش اتکای کشور به درآمدهای نفتی، دولت‌ها از سال‌ها قبل به دنبال افزایش سهم سایر درآمدها از جمله درآمد مالیاتی بود. بر همین اساس هم از دهه ۹۰ سیاست گذاری ها مبنی بر افزایش درآمدهای مالیاتی از طرق مختلف در دستور کار قرار گرفت.

در همین راستا بررسی‌ها نشان می‌دهد که میزان اخذ مالیات از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۲ سیر صعودی محسوسی یافته است به گونه‌ای که از مالیات ۱۰۹ هزار میلیارد تومانی در سال ۱۳۹۷ به مالیات حدود ۸۰۶ هزار میلیارد تومانی رسیده که بیانگر افزایش ۷۴۰ درصدی است.

این گزاره مهر تأییدی بر افزایش وزن درآمدهای مالیاتی در سبد درآمدی دولت و در نتیجه کاهش وابستگی به درآمدهای ناشی از خام‌فروشی انرژی‌های فسیلی در دهه گذشته می‌زند.

سرنوشت مالیات ۱۴۰۳

طبق داده‌های مرکز پژوهش‌های مجلس، مجموع درآمدهای مالیاتی در سال ۱۴۰۳ برابر ۱,۲۹۰ هزار میلیارد تومان است. این عدد با مصوب بخش اول قانون بودجه (۱۳۶۵ هزار میلیارد تومان) سازگار نیست. بدون مالیات بر واردات، این درآمدها به ۱,۱۴۷ هزار میلیارد تومان می‌رسد. نسبت به عملکرد سال ۱۴۰۲، این رقم ٪۴۲+ افزایش داشته است. البته، بخشی از افزایش درآمدهای مالیاتی مربوط به اصلاحات قانونی است. مهم‌ترین اصلاحات شامل رفع ابهام از معافیت واحدهای صنعتی و معدنی مناطق کمترتوسعه یافته با درآمد ۵۰ هزار میلیارد تومان و افزایش ۱ واحد درصدی نرخ مالیات بر ارزش افزوده با درآمد ۵۵ هزار میلیارد تومان در سه فصل قابل وصول سال مالی ۱۴۰۳ است.

گفتنی است، منظور از درآمدهای مالیاتی دو نوع مستقیم و غیرمستقیم است. مالیات‌های مستقیم در ایران عبارت هستند از مالیات بر دارایی، مالیات بر تمبر، مالیات بر ارث، مالیات بر درآمد املاک، مالیات بر درآمد کشاورزی، مالیات درآمد حقوق مزدبگیران، مالیات بر درآمد مشاغل، مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی، مالیات بر خانه‌های خالی و لوکس، مالیات بر درآمد اتفاقی (هدیه، جایزه و …)، مالیات بر جمع درآمد ناشی از منابع مختلف درآمدی.

حقوق و عوارض گمرکی، مالیات بر مصرف، مالیات بر ارزش افزوده (کالاهای خریداری شده و تراکنش‌های بانکی)، انواع مالیات غیرمستقیم را تشکیل می‌دهند.

علاوه بر این موارد، لایحه مالیات بر عایدی سرمایه (capital gains tax) در سال ۱۴۰۰ در مجلس تصویب شد ولی هنوز مورد تأیید شورای نگهبان قرار نگرفته‌است. طبق این طرح از بازارهای غیرمولد و موازی تولید بر اساس مازاد قیمت فروش دارایی‌ها نسبت به خرید آنها، مالیاتی خاص گرفته می‌شود.

کد خبر 6085296 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • افزایش ۳۸ درصدی آمار فوتی های تصادفات آذربایجان شرقی
  • افزایش ۳۸ درصدی آمار فوتی‌های ناشی از تصادفات در آذربایجان شرقی
  • افزایش ۱۱.۱۵ درصدی مبادلات گمرکی آذربایجان شرقی
  • ۵ میلیارد دلار منابع برای رشد ۸ درصدی در آذربایجان‌شرقی
  • تدوین برنامه راهبردی و عملیاتی جهش تولید در استان
  • افزایش ۷۴۰ درصدی درآمدهای مالیاتی دولت طی ۶ سال
  • رشد ۶۴.۸۰ درصدی مصوب درآمدهای عمومی آذربایجان شرقی در سال ۱۴۰۱
  • تحقق ۱۳۱ درصدی سهم اشتغالزایی در آذربایجان شرقی
  • رشد ۴۱ درصدی درآمد‌های عمومی آذربایجان شرقی
  • افزایش ۲۸ درصدی فوتی‌های حوادث ناشی از کار در آذربایجان‌ شرقی