Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه خانواده: تصمیم به فرزنددار شدن یکی از تصمیمات مهم در زندگی هر زوجی است. بسیاری از زوجین دوست دارند قبل از اینکه بچه‌دار بشوند از لحاظ مالی وجایگاه اجتماعی به ثبات برسند. جدای از اینکه این موارد چقدر می‌تواند به امر بچه‌دار شدن کمک کند و یا شرایط مطلوب از نظر سنی را به خطر بیاندازد؛ چیزی که کمتر به آن توجه می‌شود وضعیت جسمی مادر قبل از بارداری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خانم‌های بدون فرزند اغلب تصور می‌کنند، مشکل جسمی خاصی برای فرزندآوری ندارند. اما فاکتورهای زیادی هست که بود و نبود آنها در بدن مادر برای سلامت جنین نقش اساسی دارد. این موضوع حتی شامل سبک زندگی والدین، به خصوص مادر هم می‌شود.

در این راهنما، برای شما لیستی از کارهای مرسوم قبل از اقدام به فرزندآوری را جمع‌آوری کرده‌ایم. به یاد داشته باشید بهتر است همه این اقدامات زیرنظر پزشک انجام بشود و مادر از چندین ماه قبل از بارداری برای خود یک پزشک معتمد و متخصص انتخاب کند.

 


اسیدفولیک و یدوفولیک

دسته‌ای از داروهای مکمل هستند که مصرف آنها به صورت عام برای مادرانی که قصد بارداری دارند توصیه می‌شوند. این روزها پزشکان معتقدند، مادران در آستانه بارداری بهتر است به جای قرص اسیدفولیک که سابقا تجویز می‌شد، قرص یدوفولیک را مصرف کنند.

بهتر است مصرف یدوفولیک، از سه ماه قبل از بارداری آغاز بشود. چون این قرص به بهبود عملکرد تخمک‌ها کمک می‌کند. باعث کاهش خطرات مغزی و استخوانی در کودک می‌شود و همچنین در بهبود شیردهی مادر بعد از تولد نوزاد هم موثر است.

آزمایش کامل و سونوگرافی

بعضی از انواع کمبودها و اختلال‌ها در بدن نه علائم مشخصی دارند و نه گاهی باعث اختلال چشمگیر در فعالیت فرد می‌شوند. اما کمبود آنها در بارداری مهم است. پس قبل از اقدام به بارداری، پزشک برای مادر یک دوره آزمایش کامل برای بررسی وضعیت بدن تجویز خواهد کرد.

در کنار این آزمایش کامل که پاسخ آن برای پیگیری‌های بعدی بارداری مهم است؛ بنا به سابقه بیماری‌ها و وضعیت زنان، شاید پزشک انجام یک سونوگرافی رحم را هم تجویز کند.

از تست‌های رایج دیگر در این حیطه هم انجام یک تست سرطان دهانه رحم است. بهتر این آزمایش به طور کلی هر سه سال یک‌بار برای خانم‌ها چه قصد بارداری داشته باشند و چه نداشته باشند، انجام بشود.

 

نوسانات وزنی؛ اضافه وزن و کاهش وزن

بارداری به صورت طبیعی با افزایش وزن همراه است. به همین خاطر بسیاری تصور می‌کنند افراد دارای اضافه وزن مشکل بیشتری برای بارداری و در حین آن دارند. درحالی که افراد دارای کمبود وزن زیاد هم به احتمال زیاد بارداری سختی را سپری خواهند کرد. افراد دارای اضافه وزن ممکن است در طول دوره بارداری به افزایش فشارخون و یا درد مفاصل و پاها دچار بشوند که به همین ترتیب زایمان را هم برای آنها دشوار خواهد کرد. مادران کم وزن مواد مغذی و ویتامین‌های لازم برای بارداری را به صورت کافی دریافت نمی‌کنند و به همین خاطر ممکن است نوزاد نارس و یا کم‌وزنی داشته باشند که حتی سلامت او هم در خطر باشد.

برای دانستن وزن مناسب با توجه به سایر شاخص‌های بدنی باید قبل از بارداری با پزشک مشورت کرد. اضافه وزن و کمبود وزن باید به حد طبیعی برسد. در این مسیر می‌توان چندماه قبل از بارداری از کمک یک پزشک تغذیه هم بهره برد.

 

مشاوره ژنتیک

برای والدینی که با هم نسبت فامیلی دارند و یا مشکلی در بارداری‌های قبلی زوج اعم از سقط جنین ناخواسته و یا نقصی در کودک وجود داشته است، لازم است قبل از اقدام به باردای با مشورت پزشک یک آزمایش ژنتیک هم انجام بدهند و با توجه به جواب آن آزمایش برای فرزندآوری اقدام کنند.

سلامت دندان‌ها را جدی بگیرید

بارداری مرحله‌ای از زندگی یک زن است که بدن او به شدت تحت تاثیر تغییرات قرار می‌گیرد. کمبود کلسیم از اتفاقات رایجی است که در زمان بارداری و یا بعد از آن به خصوص در هنگام شیردهی برای مادر اتفاق می‌افتد. اگر این کمبود کلسیم جدی باشد، پزشک برای مادر قرص کلسیم تجویز خواهد کرد. اما در غیر این‌صورت هم ممکن است در مسیر بارداری و شیردهی دندان‌های مادر آسیب ببیند.

در طول شش ماه اول بارداری مراجعه به دندانپزشکی فقط با نامه پزشک متخصص زنان و فقط در مراکز دندانپزشکی که اصول استفاده از بی‌حسی و... را برای زنان باردار رعایت می‌کنند، مجاز است. در سه ماهه آخر بارداری هم به دلیل وجود اشعه برای عسکبرداری دندان و خطر داروهای بی‌حسی، هیچگونه مراجعه به دندانپزشک برای خانم باردار مجاز نیست.

به همین خاطر بهتر است پیش از بارداری به دندانپزشک مراجعه و وضعیت دندان‌ها چک بشود. رسیدگی به پوسیدگی‌ها، کشیدن و ترمیم‌های فوری و هرکاری که وضعیت دندان‌ها در طول بارداری به صورت مطلوب نگه دارد، لازم و ضروری است.  

 

ترک عادات نادرست و اصلاح سبک زندگی

سیگار کشیدن، شب زنده‌داری و یا خوابیدن بیش از اندازه، تحرک کم، خوردن غذاهای پرکالری و پرضرر، خوردن کافئین بیش از اندازه از جمله عادات نادرستی هستند که قبل از بارداری نیاز به اصلاح و یا ترک کردن دارند.

در کنار اینها بهتر است از نظر معنوی هم برای فرزندآوری آماده بشویم. چندماهه اول تولد نوزادان به خاطر شرایط ویژه و خاصی که برای رسیدگی به آنها لازم است، والدین و به خصوص مادر باید آمادگی روحی بالایی در جهت پذیرش این قسمت جدید از زندگی خود داشته باشند.

کمک روحی و فیزیکی پدر در این زمینه بسیار مهم است و باز زیادی را از نظر جسمی و روحی از دوس مادر برخواهد داشت. اما به هرحال مسئولیت اصلی نوزاد به خصوص در ماه‌ههای اولیه با مادر است. درباره کارهایی که مستقیما به حضور مادر مرتبط است مثل شیر دادن و یا در آغوش گرفتن، به علت حجم بالای تکرار و مداومت در طول روز نیاز به آمادگی روحی بالای مادر دارد.

 

در این مسیر می‌توان هم قبل از بارداری، هم در حین آن و هم بعد از تولد کودک با خواندن ادعیه و قرآن برای بالا رفتن صبر و افزایش ظرفیت روحی از خدا کمک گرفت. نوزادداری و پرورش کودک یکی از شیرین‌ترین کارهای دنیاست. اما روح و جسم، هر دو باید برای پذیرش این موقعیت جدید و هرچه بهتر بزرگ کردن نوزاد آمادگی لازم را داشته باشد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بارداری کودک سلامت زنان فرزندپروری والدگری مهارت قبل از بارداری داشته باشند برای مادر اضافه وزن دندان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۷۰۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تعداد مراقبین سلامت/ تقویت شبکه سلامت کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین فرشیدی گفت: برای تحقق طرح سلامت خانواده، تعداد مراقبین سلامت و بسته‌های خدمت افزایش یافته و شبکه سلامت تقویت شده است.

وی با اشاره بر استخدام ۸۰۰۰ مراقب سلامت و ۴۰۰۰ بهورز در شبکه سلامت طی سال گذشته، افزود: تا پایان امسال ۲۷ میلیون نفر در کشور تحت پوشش شبکه سلامت قرار می‌گیرند.

فرشیدی اظهار کرد: در کنار نیروی انسانی بسته‌های خدماتی نیز با همکاری مشاورانی که در فرهنگستان علوم پزشکی نیز فعالند تهیه می‌شود.

وی گفت: مراقب سلامت برای جمعیت در نظر گرفته می‌شود، چون پزشک در مناطق محروم تغییر می‌کند، اما مراقبان سلامت حضور دارند و رابطه بیمار با پزشک خواهند بود.

فرشیدی افزود: بهورز یا همان مراقب سلامت به صورت چند منظوره بر بهداشت محیط زندگی جمعیت با اولویت مناطق کمتر توسعه یافته نیز نظارت می‌کند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: هدف ما ارتقای سلامت با استفاده از شبکه نظام خانواده است.

کد خبر 6083926 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • معاینه رایگان سالمندان کم توان در هفته سلامت
  • پیش دیابتی ها چه کارهایی انجام دهند؟ | راهکارهایی برای کاهش سطح قند خون
  • ارائه خدمات درمانی رایگان به مناسبت هفته سلامت
  • تدوین بسته‌های خدمتی در برنامه سلامت خانواده
  • تدوین بسته‌های خدمتی متناسب با گروه‌های سنی برای افراد در برنامه «سلامت خانواده»
  • حضانت فرزند در قوانین ایران؛ مراحل، شرایط و حقوق والدین
  • وقوع یک میلیون و ۹۰ هزار زایمان در کشور در سال گذشته/ زایمان طبیعی سبب کاهش مشکلات تنفسی جنین
  • تدوین بسته‌های خدمتی متناسب با گروه‌های سنی در برنامه «سلامت خانواده»
  • اتاق های مادر و کودک در مترو دوباره باز می شوند | صدور مجوز به واحدهای تجاری و مراکز خرید به شرط ایجاد این اتاق
  • افزایش تعداد مراقبین سلامت/ تقویت شبکه سلامت کشور