Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-25@09:38:34 GMT

هشدار وزیر خارجه چین به آمریکا

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۸۱۷۳۲

هشدار وزیر خارجه چین به آمریکا

«وانگ یی» وزیر امور خارجه چین از ایالات متحده خواست به منافع مردم چین احترام بگذارد و نسبت به توسعه چین دید صحیحی داشته باشد.

به گزارش گروه روی خط رسانه‌های برنا از شینهوا، وانگ روز دوشنبه در ادامه افزود: چین از گفتگو بر مبنای برابری و احترام متقابل استقبال می کند اما جهان نیاز به قیمومیت ندارد و پکن هم قبول ندارد که یک کشور حرف آخر را در امور جهانی بزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او اظهارات خود را بعد از دیدار با همتایان خود از سنگاپور، مالزی، اندونزی، فیلیپین و جمهوری کره در استان فوجیان چین در پاسخ به پرسش خبرنگاران مطرح کرد.

وانگ با اشاره به اینکه وزرای خارجه کشورهای مذکور  توسعه و رشد چین را یک ضرورت تاریخی دانسته اند، گفت: اعتقاد بر این است که توسعه چین مطابق با انتظارات مشترک و منافع بلند مدت همه کشورهای منطقه است که نباید جلوی آنها را گرفت.

 وی افزود: وزرای خارجه معتقدند که چین و آمریکا در مواجهه با چالش های جهانی سازی و دوران پسا اپیدمی باید در این منطقه گفتگو و همکاری بیشتری داشته باشند، به جای بازی و تقابل، تعهدات قدرت های بزرگ را انجام دهند و مسئولیت پذیر باشند.

وانگ گفت: "چین مایل است به انتظارات همه طرفها پاسخ دهد و در این راستا تلاش خود را ادامه می دهد. "
وانگ در مورد استدلال های رقابت، همکاری و تقابل که بارها و بارها توسط ایالات متحده در مورد روابط خود با چین مطرح شده، گفت که موضع چین ثابت و روشن است.
وزیر خارجه چین اضافه کرد: "چین در صورت لزوم از همکاری استقبال می کند، اما این همکاری باید نگرانی ها و سود متقابل یکدیگر را در نظر بگیرد. این نمی تواند به روشی باشد که یک طرف شرایط را یک جانبه تنظیم کند. "

وانگ گفت: چین در صورت نیاز از رقابت فرار نمی کند، اما رقابت باید منصفانه و عادلانه باشد و از قوانین بازار پیروی کند و از تعیین موانع، سوء استفاده از قدرت و سلب حق مشروع توسعه برای دیگران خودداری کند.

او افزود: "ما قاطعانه در برابر مداخله فاحش در امور داخلی چین مقاومت می کنیم و با قاطعیت بیشتری با تحریم های یک جانبه غیرقانونی که به دلیل دروغ و اطلاعات غلط وضع شده است، مخالف هستیم. "

 وی در مورد احتمال مقابله آمریکا نیز گفت: چین در این مسیر سازش یا عقب نشینی نخواهد کرد، زیرا به هنجارهای اساسی روابط بین الملل پایبند است و منافع بسیاری از کشورهای در حال توسعه، کوچک و متوسط نیز در همین ‌است.  قطعاً چین حق دارد مقابله کند، زیرا باید از حاکمیت ملی و عزت ملی دفاع کند.
وانگ افزود: گفتگو و همکاری بهتر از رویارویی است.

وی از ایالات متحده خواست تا به طور فعال به انتظارات کشورهای منطقه و جامعه جهانی پاسخ دهد، با چین همکاری کند تا نشان دهد که یک قدرت بزرگ چگونه است و به طور مشترک صلح، ثبات و توسعه منطقه ای و جهانی را حفظ کنند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: چین آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۸۱۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگرانی آمریکا از تقویت همکاری‌های تهران و اسلام‌آباد

وزارت امور خارجه آمریکا نگران از تصمیم اسلام‌آباد برای افزایش حجم همکاری‌های اقتصادی با تهران، بار دیگر به تهدید ناکارآمد اعمال تحریم‌ها علیه ایران متوسل شد.

به گزارش مشرق، تارنمای وزارت امور خارجه آمریکا نوشت که ودانت پاتل سخنگوی دستگاه دیپلماسی آمریکا در نشست خبری دیشب (چهارم اردیبهشت) در پاسخ به سوالی در مورد ساخت بخش پاکستانی خط لوله گاز صلح میان ایران و پاکستان گفت که واشنگتن به همه کشورها اطلاع می دهد که خطر تحریم را در مراودات تجاری با تهران مد نظر داشته باشند.

در جریان نشست خبری دیشب، خبرنگاری از پاتل پرسید: در جریان سفر رئیس جمهوری ایران به پاکستان، ۲ کشور هشت تفاهمنامه امضا و توافق کردند که تجارت دوجانبه را به ۱۰ میلیارد دلار افزایش دهند. یکی از سخنگویان دولت پاکستان نیز گفت که اسلام‌آباد نیازی به معافیت تحریمی آمریکا برای ساخت بخش پاکستانی خط لوله انتقال گاز ندارد. ایالات متحده چه نظری در مورد این توافق ها و اظهارات دارد؟

سخنگوی دستگاه دیپلماسی آمریکا در پاسخ، ضمن اشاره به استقلال پاکستان در سیاست خارجی خود، گفت: ما به طور کلی خطر احتمالی تحریم ها را به هر طرفی که مراودات تجاری با ایران را مد نظر دارد، اطلاع می دهیم.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پیشتر با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس از هدف ‌گذاری افزایش حجم تجارت رسمی ایران و پاکستان به ۱۰ میلیارد دلار و امضای هشت سند همکاری مشترک بین دو کشور خبر داده بود.

حسین امیرعبداللهیان ادامه داد:‌ بررسی موضوعات مختلف اعم از تجارت، انرژی، ترانزیت، علم و فناوری، فرهنگی، گردشگری سلامت و ‌زیارت، همکاری‌ های مرزی، مبارزه با مواد مخدر و تروریسم، امنیتی و قضایی، میان هیات ‌های عالی رتبه جمهوری اسلامی پاکستان و جمهوری اسلامی ایران انجام گرفت.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران در پایان سفر رسمی خود به پاکستان و پس از دیدار با مقام‌ های بلندپایه این کشور و همچنین بازدید از شهرهای لاهور و کراچی، ساعاتی پیش عازم سریلانکا شد.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • درخواست بلینکن از چین: با شرکت‌های آمریکایی عادلانه رفتار کنید
  • آمریکا: با آژانس اتمی برای شفافیت بیشتر فعالیت‌های هسته‌ای ایران همکاری داریم
  • بلینکن وارد چین شد
  • سفر وزیر خارجه آمریکا به چین در بحبوحه اختلافات عمیق
  • مدیریت تعارضات پکن- واشنگتن؛ هدف پکن در میزبانی وزیر امور خارجه آمریکا
  • نگرانی آمریکا از تقویت همکاری‌های تهران و اسلام‌آباد
  • تاکید معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر خارجه بر توسعه صادرات در جهت جهش تولید
  • آخرین تحولات اوکراین | درخواست کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکا
  • چین: گروه ۷ تنش‌ها و درگیری‌های منطقه‌ای را تشدید می‌کند
  • بلینکن با دعوت وزیر خارجه چین راهی پکن می‌شود