Web Analytics Made Easy - Statcounter

بررسی عملکرد عباس آخوندی به عنوان صاحب «نظریه قحطی سراسری» بیانگر آن است که تمامی شاخص‌های اقتصادی حوزه مسکن به عنوان حوزه تحت مدیریت وی بدتر از گذشته شده است.

به گزارش مشرق، اخیرا عباس آخوندی در مصاحبه‌ای با یکی از رسانه‌ها ضمن اشاره به عملکرد دولت تدبیر از ابتدای سال ۹۲ گفت:« ما ذیل فصل ۷ منشور سازمان ملل بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سایه جنگ روی سر این مملکت بود. یعنی ما سال ۹۲ را یادمان نرود. اگر روند سال ۹۲ ادامه پیدا کرده بود، الان قحطی تمام ایران را گرفته بود.»

پیش‌تر از این تعبیر رفع سایه جنگ از سر کشور توسط سایر سیاستمداران دولت تدبیر و امید از جمله حسن روحانی به دفعات استفاده شده بود اما برای اولین بار بود که در قرن جدید سخنی از قحطی به میان می‌آمد.

*صحت‌سنجی اظهارات آخوندی در دادگاه آمار و ارقام

برای بررسی فعالیت‌هایی که زمینه جلوگیری از بروز قحطی در کشور را از سال  ۹۲ به وجود آورد، بد نیست کارنامه صاحب نظریه قحطی سراسری در سمت وزیر راه و شهرسازی را بررسی کنیم تا صحت اظهارات وی در محکمه‌ای زنده به نام آمار و ارقام بررسی شود.

عباس آخوندی ۶۳ ساله که اولین پست اجرایی خود را ۴۰ سال پیش در سمت معاونت سیاسی وزیر کشور تصاحب کرده است، برای دومین بار در تاریخ ۲۴ مرداد ماه سال ۹۲، سکان وزارت راه و شهرسازی را به دست گرفت و پس از ۳ بار استیضاح ناموفق بالاخره در ۲۸ مهرماه سال ۹۷ با استعفا به آخرین دوره وزارت خود پایان داد.

دوره ۵ ساله وزارت آخوندی در یکی از مهم‌ترین وزارت‌خانه‌های کشور می‌تواند شاهد مناسبی پیرامون ادعای جلوگیری از قحطی سراسری در کشور تلقی شود.

* نابه‌سامانی بازار مسکن، نتیجه فعالیت ۵ ساله صاحب نظریه قحطی سراسری

نکته مهم‌تر اینکه وزارت‌خانه تحت امر صاحب نظریه قحطی سراسری، مسئولیت ساماندهی بازار اساسی‌ترین کالاهای مورد نیاز همه مردم یعنی مسکن را به دوش می‌کشد و متعاقبا ساماندهی صحیح این بازار می‌تواند نقش مهمی در جلوگیری از تحقق قحطی بازی کند.

علت استفاده از عبارت «مسکن اساسی ترین نیاز مردم» آن است که شاید مردم بتوانند جایگزینی تقریبا رایگان برای خوراک و پوشاک به عنوان سایر کالاهای اساسی پیدا کنند اما قطعا تصور یک خانوار فاقد مسکن نمی‌تواند ممکن باشد.

بنابراین بررسی شاخص‌های کلان بازار مسکن به عنوان مهمترین مسئولیت وزارت خانه تحت امر عباس آخوندی می‌تواند شاخصی مناسب به منظور بررسی صحت ادعای جلوگیری از قحطی سراسری ایران را به حساب بیاید.

در همین راستا بر اساس آمار قیمت مسکن شهر تهران که از سوی وزارت راه و شهرسازی ارائه شده است، عباس آخوندی در مرداد ماه ۹۲  بازار مسکن را با قیمت هر متر مربع ۳.۸۴ میلیون تومان تحویل گرفت و تنها در طول ۵ سال میانگین قیمت مسکن را به ۹.۱۸ میلیون تومان رساند. به عبارت دیگر قیمت هر متر مربع واحد مسکونی پایتخت در دوران وزارت صاحب نظریه قحطی سراسری رشد نجومی ۱۳۹ درصدی را به ثبت رساند.

از سوی دیگر با توجه به اینکه بخش عمده‌ای از تقاضای موثر در بازار مسکن به دلیل ناتوانی در صاحب‌خانه شدن با استفاده از اجاره واحد مسکونی به تامین نیاز می‌پردازند، لذا بررسی قیمت اجاره هم می‌تواند گواه مناسبی بر عملکرد آخوندی در مدت وزارت راه و شهرسازی به حساب بیاید.

در همین رابطه، متوسط قیمت اجاره هر متر مربع واحد مسکونی پایتخت در سال ابتدایی حضور آخوندی در سمت وزارت راه و شهرسازی در سال ۹۲، بالغ بر ۱۸.۶ هزار تومان بود اما عملکرد آخوندی در حوزه ساماندهی تقاضای بازار و ایجاد محدودیت عرضه مسکن زمینه رشد ۹۶ درصدی قیمت اجاره بها را فراهم کرده و در سال ۹۷، همزمان با استعفای آخوندی، قیمت هر متر مربع اجاره بهای مسکن در تهران به ۳۶.۵ هزار تومان رسید.

این در حالی ست که در این دوره زمانی نرخ تورم به دلایل مختلف از جمله تخلیه شوک افزایش قیمت ارز، بالا نگه داشتن مصنوعی نرخ سود بانکی برای فریز کردن نقدینگی، سرکوب نرخ ارز با ارزپاشی بی‌محابا، کاهش فشار تحریم‌ها و فرو رفتن کشور در رکود شدید پایین بوده است.

به گواه کارشناسان یکی از اصلی‌ترین دلایل رشد نجومی قیمت خرید و اجاره‌بهای بازار مسکن، محدودیت‌های ایجاد شده آخوندی در حوضه عرضه واحدهای مسکونی بود، محدودیت‌هایی که زمینه کاهش ۵۰ درصدی ساخت مسکن را به همراه داشت و منجر به نابه سامانی گسترده در حوزه بازار مسکن شد.

کارشناسان دلیل این اتفاق را بی‌اعتقادی آخوندی به عرضه مسکن و تاکید غیرمعمول و غیرعلمی وی بر تحریک تقاضا از طریق افزایش وام خرید مسکن می‌دانند. سیاست تجربه شده‌ای که هر بار با جهش قیمت مسکن همراه بوده است.

*رئیس جمهور از نتیجه عملکرد عباس آخوندی می‌گوید

در همین راستا، محمد حمیدزاده، کارشناس اقتصاد و مسکن با اشاره به اینکه شاخص‌های اقتصادی بازار مسکن در دوران وزارت آخوندی فاجعه است، گفت:« در سال ۹۷ و پس از مدیریت ۵ ساله آخوندی شاهد انواع پدیده‌های بی‌سابقه نامطلوب در بازار مسکن از قبیل اجاره چادر و پشت بام منازل به منظور سکونت خانواده‌های فاقد مسکن بودیم و حتی برخی از مردم در شهرستان‌ها از نماینده‌های مجلس کانکس برای تامین سرپناه درخواست کردند.»

عملکرد فاجعه‌بار آخوندی در حوزه بازار مسکن به نحوی بود که حتی حسن روحانی در جلسه رای اعتماد محمد اسلامی، وزیر فعلی راه و شهرسازی در بیان مدیریت ناامیدکننده عباس آخوندی، گفت:« به عنوان رئیس جمهور خدمت شما عرض می‌کنم و در برابر مردم می‌گویم در زمینه مسکن دولت بدهکار مردم است. ما باید مسأله مسکن را جبران کنیم.»

در واقع از سال ۹۲ تا سال ۹۷، تمامی شاخص‌های اقتصادی حوزه مسکن به عنوان حوزه تحت مدیریت آخوندی بدتر از گذشته شده است. بررسی عملکرد صاحب نظریه قحطی سراسری در دوره مدیریت سال ۹۲ تا ۹۷ بیانگر آن است که شاخص‌های اقتصادی مرتبط با معیشت مردم به سوی شرایط نامطلوب حرکت کرده و هیچ اثری به منظور رفع سایه قحطی دیده نمی‌شود.

*پوشش بی‌کفایتی در قالب مطالبه‌گری، ضعف بزرگ نظام حکمرانی کشور

به طور کلی یکی از عمده‌ترین انتقادات وارد به ساختار سیاست‌گذاری در کشور مسئله ضعف حکمرانی است، یکی از مصادیق ضعف حکمرانی در سال‌های اخیر آن است که مسئولان به جای قبول مسئولیت دوران فعالیت و پاسخگویی پیرامون عملکرد به داستان‌پردازی پرداخته و در جایگاه مطالبه‌گر به تبری جستن از مسئولیت ایجاد شرایط فعلی اقدام می‌کند.

باید دید در آینده آیا نظام حکمرانی کشور به درجه‌ای از بلوغ می‌رسد که شاهد پوشش نقاط ضعف شناسایی شده باشیم یا همچنان شمار هم‌ردیفان عباس آخوندی در صف مسئولان طلبکار افزایش می‌یابد. 

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا وزارت راه و شهرسازی عباس آخوندی دولت تدبیر و امید بازار مسکن حسن روحانی محمد اسلامی وزارت آخوندی شهر تهران وزارت راه و شهرسازی شاخص های اقتصادی عباس آخوندی متر مربع بازار مسکن سال ۹۷ سال ۹۲

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۸۲۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر سفر‌های نوروزی در بازار مسکن شمال

فرارو- خرید آپارتمان در چالوس طبق رسم نانوشته سال‌های اخیر، همزمان با اتمام تعطیلات نوروزی مورد توجه خریداران حوزه مسکن قرار گرفته است. رشد جست‌وجو‌های اینترنتی ظرف هفته‌های اخیر درباره خرید آپارتمان در چالوس نشانه‌ای از این اتفاق است و علاوه بر چالوس، انگار مسافرانی که تعطیلات را در لاهیجان و رشت گذراندند، دنبال چند و، چون خرید آپارتمان در این شهر‌ها هستند. بررسی‌های فرارو از جدید‌ترین فایل‌های مسکونی مشخص می‌کند خرید آپارتمان در چالوس بابت واحد‌های دوخوابه دست‌کم متری ۲۵ میلیون آب می‌خورد. این عدد در شهری مثل لاهیجان دست‌کم به متری ۳۰ میلیون می‌رسد و ارقام پیشنهادی بخشی از فروشنده‌ها در رشت به عددورقم‌های فعلی بازار مسکن پایتخت طعنه می‌زند.

خرید آپارتمان در چالوس

خرید آپارتمان در چالوس براساس ارقام پیشنهادی فروشنده‌ها در پلتفرم‌های مخصوص حوزه مسکن دست‌کم متری ۲۵ میلیون خرج برمی‌دارد. مثلا یکی از ارزان‌ترین آپارتمان‌های ۸۰ متری و دوخوابه در این شهر دقیقا دو میلیارد تومان آگهی شده است. با این اوصاف فروشنده بابت هر متر مربع ۲۵ میلیون قیمت گذاشته. حدود ۱۵ سال از زمان ساخت واحد می‌گذرد و با اینکه واحد طبقه چهارم قرار دارد، خبری از آسانسور در ساختمان نیست.

آپارتمان ۷۵ متری دیگری در چالوس با عمر بنا ۱۴ سال، متری ۳۳ میلیون آگهی شده و ارقام پیشنهادی فروشنده دیگری بابت آپارتمان ۸۰ متری و ۱۰ سال ساخت، متری ۳۶ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان است. با این حال وقتی سراغ گزینه‌های نوساز و اصطلاحا فول‌امکانات می‌رویم، ارقام پیشنهادی فروشنده‌ها به‌شکل معناداری افزایش پیدا می‌کند.

آپارتمان ۷۰ متری و نوساز به‌عنوان مثال در چالوس معادل چهار میلیارد و ۵۵۰ میلیون یعنی متری ۶۵ میلیون تومان آگهی شده است. عددی که براساس آمار‌های رسمی از متوسط قیمت مسکن در نیمی از مناطق ۲۲ گانه تهران بیشتر است.

خرید آپارتمان در لاهیجان

لاهیجان یکی از شهر‌های استان گیلان است که در هفته‌های اخیر جست‌وجو‌های اینترنتی درباره چند و، چون خرید آپارتمان در این شهر افزایش پیدا کرده است. در همین شهر اغلب فروشنده‌ها برای آپارتمان‌هایی که حدود ۱۰ سال از عمربنا آن‌ها می‌گذرد، رقمی نزدیک متری ۳۰ میلیون تعیین می‌کنند.

قیمت آپارتمان ۷۰ متر در لاهیجان درحالی توسط فروشنده‌ای متری ۳۲ میلیون و ۸۵۷ هزار تومان تعیین شده که دقیقا ۱۰ سال از زمان ساخت واحد می‌گذرد و به‌جز پارکینگ، در فهرست امکانات چیزی دیده نمی‌شود.

قیمت آپارتمان ۶۳ متری و تقریبا مشابه دیگری متری ۳۳ میلیون و ۳۳۳ هزار تومان اعلام شده و فروشنده دیگری برای خانه ۶۰ متری که سال ۹۲ ساخته شده، همین عدد را در کادر قیمت گذاشته.

خرید آپارتمان در رشت

خرید آپارتمان در رشت، می‌تواند معادل متوسط قیمت مسکن در پایتخت هزینه داشته باشد. آخرین آمار‌های رسمی متوسط قیمت مسکن در تهران را حدود متری ۸۰ میلیون نشان می‌دهد و ارقام پیشنهادی بخش قابل توجهی از فروشنده‌ها در رشت در همین محدوده قیمت قرار می‌گیرد.

آپارتمان ۶۴ متری که چهار سال از عمر بنا آن در رشت می‌گذرد را تصور کنید. رقم پیشنهادی فروشنده برای این واحد متری ۷۹ میلیون و ۶۸۷ هزار تومان قیمت گذاشته است. با این اوصاف خریدار باید پولی معادل پنج میلیارد و ۱۰۰ میلیون برای این واحد کنار بگذارد.

آپارتمان ۶۰ متری دیگری با عمر بنا ۱۷ سال، متری ۷۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان فروخته می‌شود و ارقام پیشنهادی فروشنده‌ها برای گزینه‌های ارزان‌تر، تا مرز متری ۴۵ میلیون تقلیل پیدا می‌کند. مثل آپارتمان ۸۰ متری و دوخوابه‌ای که با ۲۰ سال عمر بنا متری ۴۵ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان آگهی شده است.

قیمت آپارتمان در چالوس، لاهیجان و رشت

موقعیت

متراژ

عمر بنا

امکانات

قیمت کل

قیمت هر متر

چالوس

80 متر

15 سال

پارکینگ و انباری

دو میلیارد

25 میلیون تومان

چالوس

75 متر

14 سال

پارکینگ و انباری

دو میلیارد و 500 میلیون

33 میلیون و 333 هزار تومان

چالوس

70 متر

نوساز

آسانسور، انباری و پارکینگ

چهار میلیارد و 550 میلیون

65 میلیون تومان

لاهیجان

70 متر

10 سال

پارکینگ

دو میلیارد و 300 میلیون

32 میلیون و 857 هزار تومان

لاهیجان

63 متر

10 سال

پارکینگ و انباری

دو میلیارد و 100 میلیون

33 میلیون و 333 هزار تومان

لاهیجان

60 متر

11 سال

پارکینگ و انباری

دو میلیارد تومان

33 میلیون و 333 هزار تومان

رشت

64 متر

چهار سال

آسانسور، انباری و پارکینگ

پنج میلیارد و 100 میلیون

79 میلیون و 687 هزار تومان

رشت

60 متر

17 سال

آسانسور، انباری و پارکینگ

چهار میلیارد و 350 میلیون تومان

72 میلیون و 500 هزار تومان

دیگر خبرها

  • رهاشدگی قیمت ها در بازار اجاره بها و رهن مسکن
  • تاثیر سفر‌های نوروزی در بازار مسکن شمال
  • دیوار کلاهبرداری فرو ریخت
  • قیمت خانه در تهران چهارشنبه ۵ اردیبهشت+اینفوگرافیک
  • نرخ خرید مسکن تهران؛ خرید مسکن در خیابان بهداشت با ۱.۷ میلیارد
  • رهاشدگی قیمت‌ها در بازار اجاره‌بها و رهن مسکن
  • وزیر خارجه ایرلند: ۱۰۰ درصد مردم غزه در معرض گرسنگی و قحطی هستند
  • این ۲ مشکلِ بزرگ در بازار مسکن ایران
  • کاری کنید امید مردم برای خانه‎دار شدن از بین نرود/بنگاه‌‎داری بانک‌‎ها، آفت بزرگ بازار مسکن کشور است
  • بنگاه داری بانک ها آفت بزرگ بازار مسکن کشور است