Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی فولیان، گفت: باتوجه به نظرات کارشناسان محیط زیست مبنی بر مخاطرات موجود در سد لاستیکی ما این موضوع را بررسی می‌کنیم و اگر به این اطمینان برسیم که در این پروژه مخاطرات جدی وجود دارد قطعا پروژه را متوقف می‌کنیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح قزوین، باغستان سنتی قزوین با قدمت بیش از هزار سال یکی از سرمایه‌های بزرگ برای این استان محسوب می‌شود که از نیاکان به جا مانده است و کارکردهای بسیار مهمی برای شهر قزوین به لحاظ پیشگیری از سیلاب و‌ تامین هوای سالم دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این میراث کهن با وجود اینکه استوار و پابرجا مانده است اما در طول سالیان مختلف با تهدیدات متعددی مواجه بوده که اکنون هم ادامه دارد به طوری که دستخوش بسیاری از پروژه‌های شهری شده که باعث از بین رفتن آن شده است.
حفظ باغستان سنتی قزوین یکی از دغدغه‌های جدی دوست‌داران محیط زیست و شهروندان قزوین است اما این روزها هم مسئله احداث سد لاستیکی در مسیر رودخانه فصلی ارنجک با هدف ایجاد مجموعه تفریحی نیز از نگرانی‌های جدید باغداران است چراکه تامین حق‌آبه برای آبیاری باغات از مسائل مهم به شمار می‌رود.
علی فولیان در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی صبح قزوین، درباره پروژه احداث سد لاستیکی باهدف ایجاد دریاچه تفریحی در مسیر رودخانه ارنجک‌ که باعث نگرانی باغداران قزوین در تامین آب برای باغستان سنتی شده است، اظهار کرد: باغستان سنتی قزوین یک میراث کهن و ثبت شده و به عنوان یکی از سرمایه‌هایی است که اجازه می‌دهد شهر قزوین نفس بکشد و خطرات سیلاب را در استان پیشگیری می‌کند.
وی افزود: متاسفانه سیاست‌های نامدیران، جاده کشی‌های غیرضروری و تغییر کاربری‌هایی که گاهی هم با تولید رانت صورت گرفته، آتش سوزی‌های عمدی و‌ کمبود آب نیز از عوامل تخریب باغستان سنتی قزوین به شمار می‌رود.   معاون دادستان عمومی و انقلاب قزوین ابراز کرد: ما از باب وظیفه صیانت از حقوق عامه‌ای که دادستان در اختیار دارد نیز به این موضوع ورود کردیم درحالی که باغستان خود متولی دارد که باید تصمیم‌گیری‌ها از آن طریق صورت گیرد اما ما دیدیم که اگر بخواهیم صرفاً به تصمیمات هیئت مدیره و شورا بسنده کنیم، در چند سال آینده چیزی از باغستان باقی نمی‌ماند.
وی عنوان کرد: از این رو ما در حمایت از حقوق عامه‌ نیز در اجرای دستورالعمل حفظ حقوق بین‌المال یک کمیته‌ای را تحت عنوان صیانت از باغستان سنتی قزوین تشکیل دادیم که مشکلات و کم‌کاری‌ها و معضلات موجود در باغستان را در این کمیته پیگیری می‌کنیم.

پیگیر تامین حق آبه‌های باغستان قزوین هستیم
فولیان با اشاره به بازدید مستمر از باغستان‌های سنتی قزوین تاکید کرد: پیگیر هستیم که حق آبه‌های باغستان تامین شود و اگر برداشت‌های غیرمجاز هم صورت می‌گیرد نیز با متخلفین برخورد می‌کنیم؛ به طوری که سد لاستیکی هم که اکنون ساخته می‌شود پیوست زیست محیطی ندارد.
این مقام مسئول اذعان کرد: طی بازدیدی که از این سد داشتیم، اهالی روستای ارنجک اعلام می‌کنند که اصلا این رودخانه در این منطقه وجود نداشته به طوری که در این پروژه مسیر رودخانه را به نهر تبدیل و مسیرش را منحرف کردند در حالی که سازمان محیط زیست نظر دیگری دارد.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان قزوین تصریح کرد: باتوجه به نظرات کارشناسان محیط زیست مبنی بر مخاطرات موجود در سد لاستیکی نیز ما این موضوع را بررسی می‌کنیم و اگر به این اطمینان برسیم که در این پروژه مخاطرات جدی وجود دارد قطعا پروژه را متوقف می‌کنیم.
وی در پایان گفت: اما اگر پیوست زیست محیطی نشان دهد که اجرای طرح مشکلی ندارد، مانعی برای ادامه نخواهد داشت لذا اکنون منتظر اعلام نظرات کارشناسان و مطالعات زیست محیطی هستیم.   انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: باغستان سنتی قزوین زیست محیطی سد لاستیکی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۸۴۴۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی ۳۶۷ متخلف زیست محیطی به مراجع قضایی آذربایجان غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،  شهند اظهار کرد: در حوزه یگان حفاظت تلاشهای بسیاری برای صیانت از محیط زیست انجام شده است و ۳۵۷ تخلف زیست محیطی در حوزه شکار و صید غیر مجاز کشف و ضبط و ۳۶۷ نفر به مراجع قضایی معرفی شدند.

 وی ادامه داد: در همین راستا ۲۴۹ قبضه سلاح شکاری و جنگی غیر مجاز و مجاز از متخلفان کشف و ضبط و به مراجع ذیصلاح تحویل داده شد.

 مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: هزار و ۷۰۰ راس دام غیر مجاز از مراتع تحت مدیریت محیط زیست اخراج شد و در ۲۵۵ هکتار از اراضی تحت مدیریت که اغلب حاشیه تالابها بود اطفای حریق شد.

 وی با اشاره به افزایش اعتبارات سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ گفت: این اعتبارات افزایش ۲.۵ برابری داشت و به بیش از ۵۰۰ میلیارد ریال رسید در حالیکه قبل آن ۲۰۰ میلیارد ریال بود که رشد چشمگیری داشته است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: تمامی اعتبارات در سال گذشته جذب و در پروژه های زیست محیطی هزینه شده است.

 آذربایجان غربی از مهمترین استانهای محیط زیستی کشور است و ۶۷۰ هزار هکتار از اراضی ملی در قالب ۱۱منطقه تحت مدیریت تحت حفاظت و مدیریت این اداره کل قرار دارد.

این اراضی با حضور ۱۵۰ نیرو و ۲۰ پاسگاه محیط بانی شبانه روزی پایش و حفاظت می شوند؛ ۱۵.۱درصد مساحت استان تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی است.

 

 

دیگر خبرها

  • ۱۱۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب استان قزوین شست‌وشو شد
  • طرح نور با جدیت ادامه می‌یابد
  • قانون جامعی در مورد حقوق عامه و آزادی‌های مشروع وجود ندارد
  • وضعیت زیست محیطی ومحل دفن زباله گاه هشترود ذوالبین مناسب نیست
  • معرفی ۳۶۷ متخلف زیست محیطی به مراجع قضایی آذربایجان غربی
  • مناطق حفاظت شده در استان بوشهر افزایش می‌یابد
  • جمع آوری ته سیگار‌های رها شده در بوستان ملت رودسر
  • ورود دادستان قائم شهر برای حل معضل زیست محیطی (شیرآبه زباله)
  • تأثیرات زیست‌محیطی سطل زباله چوبی
  • زمین پاک فرصتی برای افزایش آگاهی درباره مسائل زیست‌محیطی