Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-25@23:47:08 GMT

نامداری یا ماندگاری؟

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۹۰۶۴۹

نامداری یا ماندگاری؟

‍‍‍‍‍‍

پایگاه خبری جماران: در هفتمین روز از بهار 1400 خبری در رسانه ها منتشر شد که حاکی از درگذشت آزاده نامداری از مجریان شناخته شده سابق صداوسیما در منزلش در تهران می داد. طولی نکشید تا این خبر همراه با گمانه زنی هایی پیرامون علت مرگ او- با توجه به حواشی که مدتی نه چندان دور برای این مجری نام و چهره  آشنای مردمی پیش آمده بود –در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی دست بدست شد ونام او بار دیگر این بار با تاسف واندوه برسر زبانها افتاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در همین روز و در گوشه ای دیگر از شهر در بیمارستان امام خمینی، محمد ابوالحسنی خالق انیمیشن های ماندگار «دیرین دیرین» بر اثر بیماری کرونا در آستانه 48 سالگی چشم از جهان فروبست. 

با ابوالحسنی در دوره دانشجویی و در اوایل دهه 70 در دانشکده فنی آشنا شدم. جوانی با نشاط و با سری پر شور که در فعالیتهای دانشجویی و اجتماعی جزء اولین داوطلبها بود. روحیه شاداب و چهره خندانش وی را زبانزد خاص و عام کرده بود.

پس از فراغت از تحصیل نیز با وجودیکه دانش آموخته مهندسی عمران بود فعالیت خود را در حوزه فرهنگی و هنری پی گرفت. از سال ۸۳ وارد عرصه انیمیشن شد و ابتدا با یک تیم ۱۲ نفره پویانمایی را شروع کرد و تا سال ۸۸ تیم همکاران او به 170 نفر رسید. 

 «خیلی خطرناکه حسن‌»، مجموعه های «حیات وحش؛ حیوانات منقرض شده»، «تهران ۱۵۰۰» و «دیرین دیرین» از معروفترین اثرهای انیمیشن‌ اوست. 

 در دو سال گذشته نیز ابوالحسنی اقداماتی را برای کارآفرینی در حوزه انیمیشن و حمایت از ایده های نو در این حوزه وراه اندازی استارت آپها آغاز نمود.

 

 

آنچه در این دوره کوتاه ولی پر بار زندگی کاری ابوالحسنی برداشت میشود حرکت بسوی ماندگاری آثار با هدف آگاهی بخشی به عموم جامعه است که خود به زیبایی هدفش را رسیدن به « ایران آگاه » نام نهاد. چه مسیر رسیدن به «ایران آیاد وآزاد » ابتدا داشتن ایرانی آگاه است.

آری جسم پرتلاش وخستگی ناپذیر محمد ابولحسنی در آغازین روزهای سال جدید در سکوت خبری و رسانه ای  و بدون جنجالهای مرسوم شبکه های اجتماعی و فضای مجازی در دل خاک آرام گرفت ولی آنچه که نباید از یاد برد این است که پستها و لایکهای جنجالی چند روزی بیش میهمان این فضا نیستند و آنچه سالها در اذهان باقی خواهد ماند برجای گذاشتن آثاری ماندگار است.

 

یادداشتی از سید علیرضا موسوی

حجم ویدیو: 1.47M | مدت زمان ویدیو: 00:01:10 دانلود ویدیو

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 دیرین دیرین آزاده نامداری محمد ابوالحسنی سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۹۰۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آنچه در آئین افتتاحیه هفته فرهنگی سنندج گذشت + فیلم

آیین افتتاحیه برنامه‌های گرامیداشت روز سنه (هفته فرهنگی سنندج)، شامگاه پنجشنبه ششم اردیبهشت در پردیس سینما بهمن این شهر برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، آئین افتتاحیه برنامه‌های فرهنگی، هنری و ورزشی گرامیداشت روز تأسیس سنه (هفته فرهنگی شهر سنندج)، شامگاه _پنجشنبه ششم اردیبهشت_ با حضور مردم و مسئولان در پردیس سینما بهمن این شهر برگزار شد.

این آئین دارای چندین بخش بود که در اولین برنامه، کلیپی در مورد شهر سنندج و تاریخ و قدمت آن برای حضار پخش شد.

در ادامه گروه نالی، متشکل از دف نوازان و مداحان به‌نام شهر سنندج، چندین قطعه مداحی را که از جمله آئین‌های سنتی و اصلی شهر سنندج است، برای شرکت کنندگان در آئین افتتاحیه اجرا کردند.

اجرای ۱۹ عنوان برنامه شاخص در هفته فرهنگی سنندج

سیدانور رشیدی، شهردار سنندج نیز در ادامه پشت تریبون حاضر شد و طی سخنانی اظهار کرد: با همکاری دستگاه‌های فرهنگی ۱۹ عنوان برنامه شاخص برای هفته فرهنگی سنندج تدارک دیده شده است.

وی افزود: شهرداری سنندج در راستای رسالت اجتماعی و فرهنگی خود در طول سال اقدام به برنامه‌ریزی و اجرای برنامه‌های مختلفی به ویژه در هفته فرهنگی شهر سنندج می‌کند تا به رسالت خود در این راستا عمل کرده باشد.

شهردار سنندج ادامه داد: در طراحی و اجرای این برنامه‌ها به تمامی زوایا و بخش‌های مختلف هنر توجه شده است و این برنامه‌ها تمامی رده‌های سنی را نیز در برمی‌گیرد.

رشیدی توجه به امر ورزش را نیز از دیگر بخش‌های برنامه‌های هفته فرهنگی سنندج برشمرد و گفت: در راستا دومین جشنواره ورزش‌های پهلوانی و زورخانه‌ای بعدازظهر فردا جمعه در پارک روجیار سنندج برگزار می‌شود.

وی اضافه کرد: موسیقی خانقاهی و مولودی خوانی نیز از دیگر شاخصه‌های اصلی شهر سنندج است که این مهم نیز مورد توجه قرار گرفته و در این هفته جشنواره مولودی‌خوانی سنتی و تجلیل از خاندان قرآنی نیز برگزار خواهد شد.

رشیدی رونمایی از سردیس استاد عباس کمندی از هنرمندان برجسته شهر سنندج را از دیگر برنامه‌های آئین افتتاحیه اعلام کرد و گفت: طی روزهای اخیر شاهد ایثار جان یکی از شهروندان سنندجی به نام آرمان بنفشی بودیم که جان چهار نفر دیگر را نجات داد که با پیشنهاد استاندار خیابانی به نام این جوان نامگذاری می‌شود که امروز از تابلوی آن رونمایی خواهد شد.

سخنرانی محمدعلی سلطانی، دکترای عرفان و فلسفه و کردپژوه نیز از دیگر بخش‌های آئین افتتاحیه بود که به خوبی تاریخ تشکیل شهر سنندج را برای حضار تشریح کرد.

در بخش‌های بعدی نیز سخنرانی مسئولان شهری و استانی را شاهد بودیم که اسماعیل زارعی‌کوشا، استاندار کردستان، لحظاتی کوتاه پشت تریبون حاضر شد و سالروز تأسیس شهر سنندج را به مردم این شهر تبریک گفت.

سنندج مهد آزاداندیشی و عقلانیت است

عزت رضایی، رئیس شورای اسلامی شهر سنندج نیز در این مراسم اظهار کرد: مفتخریم که در شهری زندگی می‌کنیم که مهد فرهنگ و هنر است و بزرگانی همچون خانواده عندلیبی‌ها، کامکارها، یوسف زمانی‌ها را دارد که نام و آوازه آنها جهانی است.

وی همچنین از شهر سنندج به عنوان مهد آزادآندیشی و عقلانیت یاد کرد و افزود: در زمانی جهالت در دنیا بیداد می‌کرد شهر سنندج مرکز علم و عرفان بوده است.

رئیس شورای اسلامی شهر سنندج با بیان اینکه استاد سلطانی، پژوهشگر و نویسنده مطرح و نام‌آور کُرد به بهترین شیوه در مورد تاریخ و فرهنگ سنندج صحبت کردند، گفت: صحبت در مورد سنندج در حضور چنین اساتیدی همچون انار به هورامان بردن است از این رو به سخنان خود خاتمه می‌دهم.

در ادامه این مراسم، گروه موسیقی کردستان به خوانندگی فرید رحیمی به اجرای چند قطعه آهنگ قدیمی و خاطره انگیز کُردی برای حضار پرداخت.

رونمایی از تابلو خیابانی به نام زنده‌یاد آرمان بنفشی

رونمایی از تابلویی که به نام زنده‌یاد آرمان بنفشی جوان فداکار سنندجی نامگذاری شده بود با حضور خانواده آن مرحوم یکی دیگر از بخش‌های آئین افتتاحیه بود.

داماد خانواده بنفشی نیز برای لحظاتی پشت تریبون حاضر شد و ضمن قدردانی از ابراز همدردی و محبت مردم شهر سنندج طی روزهای اخیر نسبت به خانواده آن مرحوم، از مسئولان استان خواست که نام آرمان بنفشی را ماندگار کنند و بر روی اماکنی همچون مدرسه اسم او نامگذاری شود تا دانش آموزان درس ایثار و فداکاری را از این جوان از خودگذشته بیاموزند.

سردیس عباس کمندی، هنرمند فقید سنندجی رونمایی شد

رونمایی از سردیس عباس کمندی هنرمند نام آوازه شهر سنندج نیز پایان بخش برنامه‌های آئین افتتاحیه بود که قرار است این سردیس در پارک مشاهیر سنندج جانمایی شود.

به گزارش ایمنا، برابر اسناد موجود، شهر سنندج در تاریخ سی‌ام ذی‌القعده سال ۱۰۴۶ هجری قمری مصادف با ششم اردیبهشت سال ۱۰۱۶ هجری شمسی به فرمان سلیمان خان اردلان تأسیس شده است.

کد خبر 747999

دیگر خبرها

  • آنچه در آئین افتتاحیه هفته فرهنگی سنندج گذشت + فیلم
  • بررسی دغدغه‌ی کارگران استان یزد
  • چالش‌های یک شتاب‌دهنده در حوزه تولید محتوا/ درآمدزایی از انیمیشن به شرط ورود به بازار بین‌المللی
  • املیانو مارتینز، شیطان بزرگ دنیای فوتبال / انیمیشن بلیچر ریپورت
  • برتری اینتر مقابل میلان و کسب ستاره دوم در سری آ به روایت انیمیشن عمر مومنی / فیلم
  • عصبانیت ژاوی پس از شکست 3-2 بارسلونا مقابل رئال مادرید به روایت انیمیشن عمر مومنی / فیلم
  • «پاندای کونگ‌فوکار ۴»؛ همچنان سرگرم‌کننده
  • اجرای برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی ویژه خانواده و بانوان در البرز
  • اقتباس بهترین راه ارتباط کودکان با سینما
  • ۲۲ عطاری متخلف در قم طی سال گذشته پلمپ شدند