Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-24@23:54:02 GMT

آیا در اردن کودتا رخ داد؟

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۹۵۱۱۲

آیا در اردن کودتا رخ داد؟

چند روزی است کودتای اردن در صدر تحلیل‌های رسانه‌های منطقه است. اما بسیاری، از آن به عنوان یک بحران مصنوعی یاد می‌کنند. در این میان، دو نظر مطرح است که البته به مرور زمان ابعاد بیشتری از آن آشکار خواهد شد. تحلیل نخست بر این است هر گاه در اردن مشکلات معیشتی افزایش یافته و نشانه‌های وقوع بحران نمایان می‌شود، دستگاه حاکمیتی با شکل‌دهی یک بحران مصنوعی، اذهان مردم را از بحران اصلی و توجه به مسائل معیشتی منحرف می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امری که بارها در زمان ملک حسین هم اتفاق افتاده و با یک تعویض کابینه و یا تغییر نخست وزیر اوضاع جمع شده است. نظر دیگر هم بر این انگاره‌ استوار است که پس از انعقاد معامله قرن و مبهم ماندن تکلیف بیت‌المقدس و متولی آن، بین اردن و رژیم صهیونیستی سر این موضوع اختلاف افتاد. به‌خصوص آنکه اسرائیل تلاش داشت این تولیت را به سعودی منتقل کند. در حالی که اردن از ابتدا حتی پس از اشغال کرانه باختری هم متولی بیت‌المقدس بوده است. به‌ویژه که در معامله قرن پیش‌بینی شده بود بیش از گذشته، فلسطینی‌ها در خاک اردن مستقر شوند. امروز بیشترین جمعیت اردن از آن فلسطینی‌هاست. از همین رو، بین اردن و رژیم صهیونیستی و بین ملک عبدالله و بنیامین نتانیاهو اختلاف شدیدی بروز کرد.

گفته می‌شود بعضی از عناصر امنیتی رژیم صهیونیستی با همدستی برخی عناصر داخل دربار از جمله حمزه بن حسین که برادر ناتنی پادشاه است، تلاش کردند دولت ملک عبدالله را سرنگون کنند. اما به دلیل قدرت دستگاه‌های امنیتی این کشور این توطئه کشف و خنثی شد. به هر حال، التهاب قابل توجهی برای رژیم کنونی اردن شکل گرفته است. از یک طرف سعودی قصد دست‌اندازی به قدس شریف و در اختیار گرفتن تولیت آن را دارد و از طرف دیگر هم رژیم صهیونیستی به دنبال گوشمالی دادن به ملک عبدالله است. البته در یک نگاه کلی، اردن همیشه باید از نظر امنیتی یک مکان آرام باشد و هر نوع حادثه امنیتی در آن، خط قرمز سرویس‌های اطلاعاتی است؛ چرا که هرگونه ناامنی در این کشور بلافاصله به رژیم صهیونیستی و کشورهای اطراف آن سرایت می‌کند. از همین رو، اردن همیشه خط قرمز سرویس‌های جاسوسی غربی بوده است. بیشترین مرز رژیم صهیونیستی با اردن بوده و رفت و آمد بسیاری بین آن‌ها در جریان است. از سوی دیگر، جمعیت زیادی از فلسطینی‌ها در اردن زندگی می‌کنند که اتصال مستقیم جغرافیایی به کرانه باختری دارد. از همین رو، هر رخداد امنیتی در اردن بر تحولات اسرائیل تأثیرگذاری مستقیم دارد. البته اردن دولتی سست و ناتوان ندارد که نتواند زمام امور را به طور محکم در دست بگیرد. حوادث امنیتی اخیر در اردن تقریباً تمام شده و موضوع به روال عادی خود برخواهد گشت.

تنش‌ها میان اردن و عربستان امر جدیدی نیست و از قدیم بین این دو اختلافات قابل توجهی وجود داشته است. زمانی که رژیم وهابی سعودی و ملک عبدالعزیز در شبه جزیره قدرت را در اختیار گرفتند، شریف حسین که در قرون متمادی کلیددار مکه بود را اخراج و به سمت سرزمین شامات کوچ دادند که به این ترتیب، پادشاهی اردن تأسیس شد. یعنی شکل‌گیری کشور اردن از اساس به دلیل یک اختلاف بوده است! امروز هم به خاطر اینکه عربستان جلودار طرح معامله قرن شده و این کشور و امارات متحده عربی روابط بسیار نزدیکی با رژیم صهیونیستی ایجاد کرده‌اند اردن  به خاطر مسائل امنیتی نمی‌تواند این موضوع را به طور شفاف و صریح دنبال کند که این خود باعث اختلاف شده است. به علاوه به‌تازگی اردن محوری را با حضور عراق و مصر تشکیل داده که عربستان در آن حضور ندارد. این هم یک بلوک‌بندی جدید درون اتحادیه عرب است که برای سعودی‌ها ثقیل است؛ به اضافه اینکه رژیم صهیونیستی دست برتر و اشراف را در تحولات اردن دارد و می‌تواند سیستم‌های ساختاری قدرت در این کشور را دستکاری کند. از همین رو، به نظر می‌رسد پیش از اینکه یک اقدام جدی برای کودتا اجرا شود، سرویس‌های اطلاعاتی ایالات متحده و انگلیس چون به مصلحت امنیت اسرائیل نبود، وارد عمل شده و آن را خنثی کردند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: اردن کودتا اسرائیل رژیم صهیونیستی همین رو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۹۵۱۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رأی الیوم:حاکمیت اردن استمرار جغرافیای راهبردی رژیم صهیونیستی است

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه اینترنتی رای الیوم در مقاله‌ای به بررسی عملکرد حاکمیت اردن در توجیه مشارکت خود برای عملیات حفاظت از رژیم صهیونیستی در برابر پهپادها و موشک‌های ایران پرداخته و نوشت که این اقدام در شرایطی صورت گرفت که رژیم صهیونیستی ملت بی‌پناه فلسطین را زیر اشغال خود نگه داشته و اقدام اردن جنجال زیادی را در منطقه ایجاد کرد.

به نوشته این روزنامه، این اقدام در حالی بود که هیچ شبهه‌ای در خصوص مشروعیت و قانونی بودن حمله ایران وجود نداشت و این حمله به عنوان واکنش تهران در حمله تروریستی رژیم صهیونیستی صورت گرفته و بر اساس منشورهای سازمان ملل متحد به عنوان دفاع از خود به شمار می‌رفت و مبنایی کاملاً قانونی داشت. علاوه بر اینکه اردن و فلسطین هیچ منفعتی از رهگیری موشک‌ها و پهپادهای ایرانی و ساقط کردن آن نداشت، بلکه این اقدام خطری برای اردن به شمار می رفت و احتمال داشت موشک‌ها بر فراز اردن منفجر شوند. این در حالی بود که تهران پیش از این، موضوع حمله را به امان اطلاع داده بود و بر اساس عرف قوانین بین‌المللی، موشک‌هایی که از حریم هوایی یک کشور عبور می‌کنند، برای کشور مذکور نیروهای متخاصم به شمار نمی‌آیند.

این گزارش تاکید می‌کند که این اقدام یک خنجر از پشت برای ارتش عربی سوریه به شمار می‌رود که به جای اینکه از اراضی و مقدسات و مسجد الاقصی حمایت کند، در کنار رژیم اشغالگر قدس قرار گرفت، غم انگیزتر اینکه این اتفاق در شرایطی صورت گرفت که رژیم صهیونیستی به نسل کشی و جنایت در غزه ادامه می دهد و حریم هوایی و زمینی اردن را برای حمایت از خود نقض می کند، به همین علت، با این اقدام، می توان اردن را استمرار جغرافیای راهبردی رژیم صهیونیستی ارزیابی کنیم.

حال می توان این سناریو را بررسی کرد که اگر رژیم صهیونیستی حمله‌ای علیه ایران انجام می‌داد و پرتابه‌های انفجاری این رژیم از آسمان اردن عبور می کردند، آیا حاکمیت این کشور به نیروهای ایرانی و عربی و کشورهای مسلمان اجازه می‌داد که برای حفاظت از ایران وارد حریم هوایی این کشور شوند؟ طبعاً این اتفاق نمی افتاد و این باعث می شود هر اردنی یا مسلمان به جانبداری اردن از رژیم صهیونیستی پی ببرد و بداند که حاکمیت اردن از سرزمین این کشور برای منازعه ضد یک کشور اسلامی استفاده کرده و آن را به نفع رژیم تروریست و غاصب صهیونیستی به کار گرفته است.

پادشاهی اردن علاوه بر مشارکت در این عملیات، سرزمین خود را برای حمایت از رژیم صهیونیستی به کار گرفته است تا صهیونیست‌ها بتوانند تمامی پتانسیل انسانی و مالی خود را برای ایجاد کشتار در غزه به کار گیرند.

این مقاله ضمن درخواست برای باقی ماندن اردن و ملت آن در ریشه های عربی خود خواستار رعایت منافع عالی این کشور شد و گفت که حاکمیت اردن باید بدانند که رژیم صهیونیستی منافع عالی اردن را هدف قرار داده و تخاصم با این رژیم هزینه‌هایی بسیار کمتر از سازش با آن دارد و آرمان فلسطین یک موضوع اردنی نیز به شمار می رود و رژیم صهیونیستی علاوه بر فلسطین، اردن را نیز بارها هدف قرار داده است.

کد خبر 6087616

دیگر خبرها

  • حمایت مردم اردن از فلسطین
  • رأی الیوم:حاکمیت اردن استمرار جغرافیای راهبردی رژیم صهیونیستی است
  • رویکرد اردن نسبت به مساله فلسطین
  • رویکرد اردن به مساله فلسطین/ از همدلی مردم تا هم‌سویی دولت با غرب
  • سابقه گسترده همکاری‌های اردن با رژیم صهیونیستی
  • اردن خود را متعهد به تأمین امنیت رژیم صهیونیستی می‌داند
  • تظاهرات مردم اردن در اطراف سفارت رژیم صهیونیستی+ فیلم
  • ‌نمی‌توان برای اتفاق اصفهان عنوان «حمله» را به کار برد
  • کیهان: اردن به غلط کردن افتاده است
  • تاریخچه روابط اردن و رژیم صهیونیستی