Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه سایر رسانه ها خبرگزاری تقریب به نقل از ایکنا، انتشار خبر کودتای نافرجام و تحولات امنیتی اخیر در اردن باعث شد که نام این کشور، که در منطقه پرتنش غرب آسیا از جمله نقاط آرام و کمتر متشنج بوده است، در رسا‌نه‌ها و محافل سیاسی جهان مطرح شود.

دولت اردن شاهزاده حمزه، برادر ناتنی ملک عبدالله، پادشاه اردن و چندین نفر دیگر از جمله باسم عوض‌الله(رئیس اسبق دیوان پادشاهی) و شریف حسن بن زیاد(سفیر پیشین اردن در عربستان سعودی)، دو مقام کلیدی بازداشت‌شده، را به اقدام علیه امنیت ملی و ارتباط با بیگانگان متهم کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر شاهزاده حمزه در حصر خانگی به سر می‌برد و باسم عوض‌الله و شریف حسن، مقام‌های عالی‌رتبه پیشین اردن، همراه با دست‌کم ۱۴ نفر دیگر بازداشت شده‌اند. ملک عبدالله، که ۵۹ ساله است، در سال ۱۹۹۹ حمزه را به عنوان ولیعهد انتخاب کرد، اما این عنوان را در سال ۲۰۰۴ از او سلب و آن را به پسرش، شاهزاده حسین، که اکنون ۲۶ ساله است، منتقل کرد.

ایمن صفدی، معاون نخست‌وزیر اردن و وزیر امور خارجه این کشور، شامگاه یکشنبه در کنفرانسی خبری برای نخستین‌بار شاهزاده حمزه، ولیعهد سابق اردن، را به ارتکاب چنین جرم سنگینی متهم کرد.

عربستان سعودی اولین کشوری بود که در حمایت از ملک عبدالله دوم واکنش نشان داد و این کودتا را محکوم کرد. عربستان سعودی برای از بین بردن حدس و گمان در مورد اینکه ممکن است نقشی در این توطئه داشته باشد، بیانیه متقنی را در حمایت از شاه عبدالله منتشر کرد و روز یکشنبه رسانه‌های خبری دولتی عربستان اعلام کردند که شاهزاده محمد بن سلمان برای نشان دادن پشتیبانی‌اش، با ملک عبدالله تماس تلفنی داشته است. امارات، مصر، لبنان، قطر، ترکیه، عراق، یونان، مراکش، اتحادیه عرب و ایالات متحده هم تاکنون حمایت خود را از ملک عبدالله دوم نشان داده‌اند.

همچنین سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه، در واکنش به تحولات اخیر اردن بر اهمیت صلح و ثبات در اردن تأکید و تصریح کرد کرد: هرگونه تنش و بی‌ثباتی در منطقه غرب آسیا به نفع رژیم صهیونیستی است و همواره ردپایی از این رژیم در هر فتنه‌ای در کشورهای اسلامی دیده می‌شود.

مدت‌هاست که اردن با وجود جنگ و درگیری‌های نظامی طولانی‌‌مدت در همسایگی خود (عراق و سوریه) به عنوان یکی از با‌ثبات‌ترین کشورهای خاورمیانه به حساب می‌آید و همین موضوع باعث شده که اردن متحدی قابل اطمینان برای بیشتر کشورهای عرب منطقه و قدرت‌های خارجی مانند آمریکا باشد. از سوی دیگر این کشور به عنوان یکی از اولین‌ کشورهای عربی که رژیم صهیونیستی را به رسمیت شناخت، نقش مهمی را در مسئله فلسطین بازی می‌کند. همچنین با وجود ارتباطات رسمی سیاسی امان با تل‌آویو، اردن به عنوان یکی از کشورهای حامی فلسطین به شمار می‌آید و خانه میلیون‌ها فلسطینی تبعیدی است. دولت اردن متولی رسمی مسجد‌الاقصی در بیت‌المقدس نیز هست.

اما در مورد تلاش ناموفق برای کودتا، دیدگا‌ه‌های مختلفی درباره مسائل سیاسی داخلی و خارجی اردن وجود دارد. در اولین ساعات این تحولات، دولت اردن اعلام کرد که نیروهای اطلاعاتی یک کشور خارجی در این کودتای ناموفق نقش داشته‌اند و با وجود اینکه امارات متحده عربی و رژیم صهیونیستی از اولین دولت‌هایی بودند که این کودتا را محکوم کردند، برخی عقیده دارند که احتمال دخالت این دو دولت به خصوص تل‌آویو در این ماجرا بالاست.

با وجود به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی از سوی اردن، اردن همواره در سال‌های اخیر بر حل مسئله فلسطین و احقاق حقوق فلسطینیان تأکید کرده است. برای مثال در سال ۲۰۱۴ و در جریان دیدار ملک عبدالله از مرکز امور اسرائیل و یهودیان کانادا، وی اعلام کرد که صلح بین اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطین از اولویت‌های مهم اردن است، اما روابط امان و تل‌آویو در سال‌های اخیر دچار تنش شده و در ۲۲ نوامبر ۲۰۱۹ ملک عبدالله روابط اردن با رژیم صهیونیستی را در «کمترین حد خود» توصیف کرد.

با گذشت چند ساعت بعد از این تحولات امنیتی، برخی رسانه‌ها از دست داشتن، محمد بن راشد، امیر دبی و محمد بن سلمان، ولی‌عهد عربستان در این به ظاهر کودتا خبر دادند. رسانه‌های رژیم صهیونیستی هم نوشتند نتانیاهو از این تحولات اردن اطلاع داشته، اما به دلیل آنکه ترجیح می‌دهد کسی غیر از ملک عبدالله دوم، در اردن بر سر قدرت باشد، پادشاه این کشور را از این مسئله آگاه نکرده است.

هرچند که شاهزاده حمزه تاکنون اتهام کودتا را رد و شب گذشته، ۱۶ فروردین هم از پادشاه اردن اعلام وفاداری و حمایت کرده است اما بسیاری از ناظران بین‌المللی، تقابل شاه و شاهزاده را نشان‌دهنده شکنندگی ساختارهای اجتماعی اردن می‌دانند. این کشور درگیر کرونا و تبعات اقتصادی و اجتماعی آن هم است. همچنین اردن با میزبانی از ۶۰۰ هزار پناهنده سوریه، یکی از کشورهایی است که تحت تأثیر جنگ سوریه قرار گرفته است. علاوه بر این دولت اردن با مخالفت‌های سیاسی برخورد می‌کند. برای نمونه در سال ۲۰۲۰ صدها معلم، که برای حقوق و مزایای خود اعتراض کرده بودند، دستگیر شدند. Freedom House، یک سازمان آمریکایی، که گزارش سالانه خود را در مورد حقوق بشر در سراسر جهان منتشر می‌کند، اخیراً گفته است که اردن دیگر یک جامعه آزاد نیست. همچنین دولت اردن Clubhouse (شبکه جدید اجتماعی) را ممنوع کرده است.

با این همه تحولات امنیتی اخیر در اردن نشان داد که صحنه سیاسی این کشور تا چه حد، برخلاف ظاهر آرام آن، می‌تواند شکننده باشد و به نظر می‌رسد که رژیم صهیونیستی در کنار پیشبرد پروژه عادی‌سازی روابط با کشورهای عرب منطقه، تغییر دولت‌های برخی کشورهای عربی را هم در دستور کار خود قرار داده است، حتی دولت‌هایی که از سال‌ها پیش موجودیت این رژیم را به رسمیت شناخته‌‌اند.
 

منبع: تقریب

کلیدواژه: رژیم صهیونیستی تحولات امنیتی شاهزاده حمزه ملک عبدالله دولت اردن رسانه ها تل آویو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۹۵۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تظاهرات گسترده در تل‌آویو علیه دولت نتانیاهو

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی که به شدت به دلیل شکست اطلاعاتی در حمله هفتم اکتبر حماس تحت فشار قرار دارد به هیچ عنوان تمایلی ندارد طی یک توافق که به آزادی اسرای صهیونیست منجر شود، اقدام به آزادی هزاران اسیر فلسطینی کند. با این حال، شهروندان صهیونیست به شدت به این تصمیم نتانیاهو معترض هستند. 

به گزارش الجزیره، هزاران تظاهرکننده صهیونیست امشب (سه شنبه) با تجمع در خیابان‌های تل آویو خواستار رسیدن به توافق با جنبش حماس به منظور آزادی اسرای صهیونیست شدند. 

این افراد با تجمع در برابر ساختمان وزارت جنگ رژیم صهیونیستی، خواستار توافق نهایی دولت نتانیاهو با حماس در این باره شدند. 

تظاهرکنندگان که برخی از آنها از خانواده اسرای صهیونیست بودند طی شعار‌ها و پلاکارد‌هایی که در دست داشتند، خواستار آزادی فوری اسرا شدند. برخی از معترضان پلاکارد‌هایی با شعار "ما فراموش شده ایم" در دست داشتند، که تاکید داشت به تصمیمات کابینه جنگ در فراموشی اسرا و در اولویت قرار دادن مسائل دیگر انتقاد دارند. 

ماه هاست که خانواده اسرا و شهروندان صهیونیست با بستن بزرگراه‌ها و خیابان ها، تجمع در برابر پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) و سایر مراکز دولتی از کابینه نتانیاهو می‌خواهند لج بازی را کنار گذاشته و تن به توافق با طرف فلسطینی بدهد. 

با این حال، کابینه راستگرای نتانیاهو تاکید دارد آزادی اسرا تنها از طریق نظامی میسر است؛ اقدامی که تاکنون جان شماری از اسرای صهیونیست در غزه را گرفته است. 

ایتمار بن گویر، وزیر امنیت داخلی؛ و بتسالل اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی تهدید کرده اند در صورتی که دولت نتانیاهو بخواهد در مذاکرات با حماس اقدام به آزادی شمار زیادی از اسرای فلسطینیان در ازای آزادی اسرای صهیونیست کند، از کابینه ائتلافی خارج خواهند شد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • «طوفان الاقصی» توطئه عادی سازی روابط با اسراییل را شکست داد
  • آمریکا: عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار طالبان است
  • رویکرد اردن به مساله فلسطین/ از همدلی مردم تا هم‌سویی دولت با غرب
  • تظاهرات گسترده در تل‌آویو علیه دولت نتانیاهو
  • بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض
  • مهمترین دستاورد طوفان الاقصی توقف عادی سازی روابط کشور‌ها با اسرائیل است
  • توقف عادی سازی روابط کشور‌ها با اسرائیل، مهمترین دستاورد طوفان الاقصی
  • هفت ستونی که از اسرائیل فرو ریخت!
  • ۷ ستونی که از اسرائیل فروریخت
  • بر باد رفته؛ ۷ ستونی که از اسرائیل فروریخت | تل‌آویو دیگر قادر به مدیریت اوضاع نیست