Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دیوان عدالت اداری، این دیوان را به عنوان یکی از اصلی‌ترین مراجع نظارتی در راستای تضمین حقوق شهروندی در سال‌های اولیه بعد از انقلاب دانست که هم تضمین‌کننده حقوق بشر و هم گسترش‌دهنده آن است.

به گزارش ایسنا به نقل از دیوان عدالت اداری، حجت الاسلام و المسلمین محمد کاظم بهرامی رئیس دیوان عدالت اداری، در اولین همایش حقوق شهروندی و انقلاب اسلامی، جایگاه حقوق بشر و شهروندی در اسلام را مهم و اساسی دانست و افزود: حکومت‌های اسلامی هم در سیره پیامبر اکرم(ص) مکلف به تکریم انسان و رعایت حقوق آن‌ها بودند و در اسلام نیز شان و کرامت انسانی همواره مورد تکریم می‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت الاسلام والمسلمین بهرامی با اشاره به آیه ۷۰ سوره اسراء(وَلَقَدْ کَرَّمْنَا بَنِی آدَمَ وَحَمَلْنَاهُمْ فِی الْبَرِّ وَالْبَحْرِ وَرَزَقْنَاهُمْ مِنَ الطَّیِّبَاتِ وَفَضَّلْنَاهُمْ عَلَی کَثِیرٍ مِمَّنْ خَلَقْنَا تَفْضِیلً) به گرامی داشتن کرامت انسانی در آیات قرآن اشاره کرد و گفت: در صدر این آیه خداوند به صورت سر بسته می‌فرماید؛ ما انسان را گرامی داشتیم. سوال این است که خداوند با چه چیزی و با چه موهبتی انسان را گرامی داشته است، که برای آن می توان مصادیق مختلفی را بیان کرد؛ از جمله اعطای قوه عقل و نطق، استعدادهای مختلف، آزادی اراده، اندام موزون و قامت راست، سلطه انسان بر تمام موجودات روی زمین، شناخت خداوند و قدرت بر اطاعت فرمان خداوند، پس بنابراین انسان امتیازات فراوانی بر سایر مخلوقات دارد.

وی در ادامه افزود: برخی از مفسران عقیده دارند که با توجه به آیات آفرینش آدم، سجود و خضوع فرشتگان برای او و تعلیم علم اسماء به آنها از سوی آدم، انسان از فرشته برتر است. البته برتری بالقوه و بالاستعداد است یعنی همگی انسان‌ها این زمینه و شایستگی را دارند ولی اگر از این شایستگی استفاده نکنند و سقوط کنند مربوط به خودشان است به همین دلیل در این آیه از کلمه بنی ادم استفاده شده است که منظور از آن معمولا انسان تربیت یافته است و یا حداقل نظر به استعدادهای مثبت انسان دارد.

رئیس دیوان عدالت اداری در بخش دیگری از سخنان خود؛ یکی از موضوعات مهم و مورد توجه در قانون اساسی بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی را حقوق ملت و رعایت این حقوق توسط دولت دانست و گفت: دیوان عدالت اداری به عنوان یکی از اصلی ترین مراجع نظارتی در راستای تضمین حقوق شهروندی در سال های اولیه بعد از انقلاب تشکیل شد که هم تضمیین کننده حقوق بشر و هم گسترش دهنده آن می‌باشد.

حجت الاسلام و المسلمین بهرامی با اشاره به بندهای قانون اساسی مربوط به حقوق بشر و شهروندی، گفت: در اصل دوم آمده است که جمهوری اسلامی، نظامی است بر پایه ایمان به خدای یکتا (لااله الا الله) و اختصاص حاکمیت و تشریع به او و لزوم تسلیم در برابر امر او .... و بند ششم این اصل نیز یکی از پایه های نظام را ایمان به کرامت و ارزش‌های والای انسان و آزادی توام با مسئولیت او در برابر خدا می‌داند. همچنین در بند نهم از اصل سوم قانون اساسی، نظام جمهوری اسلامی موظف شده است همه تبعیضات ناروا را رفع نماید و در بند چهاردهم همان اصل موظف شده است حقوق همه جانبه افراد از زن و مرد را تامین نماید.

رئیس دیوان عدالت اداری نقش دیوان عدالت اداری در احقاق حقوق عامه را مهم دانست و افزود: اصل ۱۷۳ قانون اساسی بیان می‌کند؛ به منظور رسیدگی به شکایات و تظلمات و اعتراضات مردم نسبت به مامورین یا واحدها یا آیین نامه‌های دولتی و احقاق حقوق آن‌ها ، دیوانی بنام دیوان عدالت اداری زیر نظر رئیس قوه قضاییه تاسیس می‌گردد. بر اساس اصل ۱۷۰ قانون اساسی یکی دیگر از وظایف دیوان عدالت اداری ابطال مصوبات و آیین‌نامه‌های دولتی است که مخالف با قوانین و مقررات اسلامی یا خارج از اختیارات قوه مجریه است.

حجت الاسلام و المسلمین بهرامی به بررسی مهمترین مولفه های اصلی حقوق بشری در قانون دیوان عدالت اداری پرداخت و گفت: شکایات از مصوبات و آیین نامه‌های خلاف قانون از ناحیه هر کسی قابل پذیرش و بررسی در دیوان می‌باشد گرچه شاکی ذی نفع نباشد و همچنین پیش بینی نهاد حقوقی دستور موقت به منظور جلوگیری از تضییع حقوق اشخاص و یا حقوق عمومی و ممانعت از ورود خسارت احتمالی به شهروندان، از دیگر عناصر حقوق بشری قانون دیوان عدالت اداری می‌باشد.

وی در ادامه تاکید کرد: پیش بینی حقوق اشخاص به عنوان یکی از جهات ابطال آیین نامه ها و مصوبات در راستای ماده ۱۲ قانون دیوان عدالت اداری و مکلف شدن رئیس قوه قضایه و رئیس دیوان به درخواست ابطال مصوبات خلاف شرع و یا قانون از هیات عمومی بر اساس ماده ۸۶ قانون دیوان عدالت اداری و همچنین پیش بینی ضمانت اجرای احکام دیوان که هشت بند از قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری به خود اختصاص داده است را از دیگر مولفه‌های مهم حقوق بشری در دیوان عدالت اداری دانست.

رئیس دیوان عدالت اداری سهولت دسترسی به عدالت و امکان ثبت دادخواست الکترونیکی در سراسر کشور را یکی دیگر از عامل‌های مهم رعایت حقوق شهروندی در دیوان عدالت اداری دانست که در سال گذشته راه اندازی شده است و مردم می‌توانند با مراجعه به سایت دیوان عدالت اداری شکایت خود را ثبت نمایند.

حجت الاسلام و المسلمین بهرامی پایین بودن هزینه‌های دادرسی در دیوان عدالت اداری را یکی دیگر از موارد رعایت حقوق شهروندی در دیوان دانست و گفت: شکایات از مصوبات و آیین نامه‌های خلاف قانون، هزینه‌ای در بر ندارد و در واقع تضمین‌کننده دسترسی آسان همه آحاد جامعه به عدالت می‌باشد و شکایات موردی شهروندان از تضعیع حقوق خود گرچه تابع تشریفات تقدیم دادخواست می‌باشد اما هزینه دادرسی بسیار ناچیزی دارد که در حکم رایگان بودن دادرسی است. در حالی که در برخی از کشورها شکایات شهروندان تابع تشریفاتی از جمله وکالت اجباری و هزینه دادرسی قابل توجه است.

رئیس دیوان عدالت اداری تخصصی کردن رسیدگی پرونده ها در شعبات را از دیگر موضوعات مورد توجه حقوق شهروندی در دیوان عدالت اداری دانست و افزود: با تغییر ساختار تشکیلات دیوان در چند سال گذشته شعبات به صورت تخصصی به موضوعات رسیدگی می کنند و با ایجاد سامانه ساعد (رای صحیح) به منظور اعلام آرای صحیح نسبت به موضوعات مختلف جهت احقاق حقوق مردم در روش های طرح شکایت و ایجاد واحد ارشاد و معاضدت قضایی، افراد با آگاهی کامل تر از حقوق خود می توانند ثبت دادخواست انجام دهند.

حجت الاسلام و المسلمین بهرامی در پایان به رعایت مولفه‌های حقوق شهروندی و عدم تبعیض ناروا در آرای دیوان عدالت اداری اشاره کرد و گفت: رعایت حقوق مالکانه افراد و اصل تسلیط، لزوم رعایت حقوق مکتسب یعنی اگر حق یا حقوقی به صورت قانونی برای شهروندان ایجاد شده باشد این حق قابل سلب یا اسقاط نیست، لزوم مستدل و مستند بودن تصمیمات اداری آرای مراجع شبه قضایی، توجه به صلاحیت و اختیار در تصمیم گیری ها توسط مقامات اداری، ابطال محرومیت اشخاص از اعمال حقوق خود به میزان نامحدود و یا مدت نامعلوم و اصل منع تبعیض که به عنوان یکی از اساسی‌ترین حقوق بنیادین ملت در قانون اساسی بیان شده است از موارد مهمی می‌باشد که به جهت حفظ حقوق شهروندی در هنگام صدور آراء لحاظ می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: رئيس ديوان عدالت اداري ديوان عدالت اداري حجت الاسلام و المسلمین بهرامی قانون دیوان عدالت اداری رئیس دیوان عدالت اداری دیوان عدالت اداری حقوق شهروندی عنوان یکی آیین نامه آیین نامه ها قانون اساسی رعایت حقوق حقوق بشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۰۰۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات «وعده صادق» مهمترین گام ضد اسرائیل بعد از انقلاب بود

رئیس حزب توحید عربی لبنان با بیان اینکه اسرائیل بدون آمریکا لحظه‌ای نمی‌تواند از خودش محافظت کند تاکید کرد ایران با عملیات وعده صادق شجاعت بالای خود را نشان داد و این عملیات مهمترین گام ضد صهیونیست‌ها بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بود. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «وئام وهاب» وزیر سابق لبنانی و رئیس کنونی حزب توحید عربی طی سخنانی به بررسی عملیات تلافی‌جویانه «وعده صادق» جمهوری اسلامی ایران ضد رژیم صهیونیستی در عمق سرزمین‌های اشغالی و نیز نقش جبهه‌های مقاومت در حمایت از غزه پرداخت.

عملیات وعده صادق مهمترین‌گام ضد اسرائیل بعد از انقلاب بود

وئام وهاب طی گفت‌وگو با شبکه المیادین درباره این عملیات ایران گفت که پاسخ جمهوری اسلامی ایران به جنایات تروریستی صهیونیست‌ها در هدف قرار دادن کنسولگری این کشور در دمشق، مهمترین گامی بود که ایران بعد از بستن سفارت رژیم صهیونیستی هنگام پیروزی انقلاب اسلامی انجام داد. البته نباید فراموش کنیم که در همه این سال‌ها ایران در حمایت از مقاومت اقداماتی انجام داده که هیچ یک از کشورهای عربی نکرده‌اند اما به نظر من این عملیات مهمترین گام بود.

وی افزود که در این میان برخی طرف‌های «تهی مغز» می‌خواهند پاسخ ایران به اسرائیل را یک اقدام «نمایشی» توصیف کنند. باید بگوییم کاری که ایران انجام داد فراتر از یک پاسخ بود و درواقع انقلابی در سطح درگیری با اسرائیل محسوب می‌گردد؛ جایی که ایران در برابر اسرائیل و حامیانش شجاعت بالای خود را به نمایش گذاشت. بنابراین در سطح سیاسی هم عملیات ایران اهمیت بسیار بالایی دارد و نتایج آن در آینده از عملیات 7 اکتبر (طوفان الاقصی) هم مهمتر خواهد بود.

تاکید نصرالله بر قدرت مقاومت در نابودی اسرائیل

این سیاستمدار لبنانی در ادامه اظهار داشت: من چند ماه قبل از آغاز جنگ غزه با سید حسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله دیدار کردم و به او گفتم می‌ترسم موشک‌هایی که ما داریم مانند موشک‌های مصر باشد. اما سید حسن نصرالله خندید و گفت: آنها (صهیونیست‌ها) امکانات و تجهیزات دارند اما ما هم امکانات کافی برای نابودی آنها را داریم و تجهیزات دقیقی در اختیار ماست که مستقیما به هدف می‌خورند.

وهاب گفت که اکنون ما با واقعیت جدیدی روبرو هستیم که درواقع مرحله آغاز نابودی موجودیت اسرائیل است. درواقع اسرائیل در موقعیتی قرار دارد که قادر به حمایت از خودش هم نیست.

مفتی ممتاز لبنان: اسرائیل زیر پای ایران له شدحزب‌الله: عملیات «وعده صادق» آغازگر معادله‌ای جدید استبیانیه حزب‌الله در واکنش به عملیات ایران علیه اسرائیل

اسرائیل بدون حمایت آمریکا لحظه‌ای دوام نمی‌آورد

وی درباره تحولات غزه هم اظهار داشت که آمریکایی‌ها می‌توانند راهکارهایی برای پایان دادن به تجاوزات اسرائیل علیه غزه پیدا کنند، چه از طریق انحلال کابینه نتانیاهو و چه روش‌های دیگر.اسرائیل به مثابه پایگاه پیشرفته و حفاظت شده آمریکا در منطقه بوده و این رژیم بدون حمایت آمریکا لحظه‌ای قادر به محافظت از خود نیست.

وهاب درباره حمایت جبهه‌های مختلف مقاومت از مردم غزه هم با قدردانی از مواضع مردم و رهبری یمن تاکید کرد که یمنی‌ها شجاعت و جسارت بالای خود را به نمایش گذاشتند و بعد از پایان جنگ غزه موضع این کشور در منطقه بسیار قوی‌تر از قبل خواهد شد. سوریه هم با وجود اینکه از 12 سال قبل در معرض انواع توطئه‌های مخرب دشمنانش بود اما وظیفه خود را در حمایت از مقاومت به طور کامل انجام می‌دهد و این نکته‌ای است که سید حسن نصرالله همواره در سخنرانی‌های خود به آن اشاره می‌کند.

رئیس حزب توحید عربی لبنان افزود که مقاومت در فلسطین و لبنان از جبهه حمایتی سوریه برخوردار است و بنابراین هنگام آغاز جنگ تروریسم علیه سوریه، حزب‌الله تصمیم گرفت در کنار دولت سوریه برای حمایت از ملت و اراضی این کشور بایستد و رزمندگان آن با تروریست‌ها جنگیدند. همچنین سید حسن نصرالله بارها درباره نقش مهم سلاح‌هایی که سوریه در سال 2006 برای لبنان فرستاد از جمله موشک‌های کورنت صحبت کرده است.

وی در پایان به وضعیت داخلی لبنان به ویژه پرونده انتخاب رئیس جمهور اشاره کرده و از احزاب لبنانی خواست منافع ملی کشور را بر منافع شخصی خود ترجیح دهند و تاکید کرد کسانی که نامزدی «سلیمان فرنجیه» (نامزد مورد حمایت حزب‌الله) در ریاست جمهوری را رد می‌کنند، مسئول خلاء ریاست‌جمهوری کشور هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تعطیلی پنجشنبه‌ها شامل دستگاه‌های ضروری نمی‌شود
  • همکلاسی سابق پوتین به ریاست دیوان عالی روسیه رسید
  • رای دیوان عالی کشور در مورد قانون مبارزه با مواد مخدر
  • جاسوسی گسترده دولت لهستان با نرم افزار اسرائیلی پگاسوس
  • «قاطعیت و همسان انگاری همگان در اجرای قانون»؛ استاد علیدوست: امام علی (ع) «قاطعیت» در اجرای قانون دارند
  • عملیات «وعده صادق» مهمترین گام ضد اسرائیل بعد از انقلاب بود
  • یک گام به نفع حقوق شهروندی
  • مهمترین بخش بازار سرمایه اعتمادسازی و مشارکت مردم است/ احتمال پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت در خرداد ماه
  • کلیات اصلاح موادی از قانون آیین دادرسی کیفری تصویب شد
  • حل اختلافات قبل از ارجاع به دیوان عدالت اداری ضروری است