Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که علت درگذشت «آزاده نامداری» هنوز به صورت قطعی مشخص نشده، برخی رسانه های رسمی و مجازی با انتشار اخبار جعلی و تخیلی به دنبال ماهی گرفتن از آب گل آلود هستند و به این رویداد به چشم فرصتی برای جذب لایک و کلیک و فالوئر (دنبال کننده) نگاه می کنند.

به گزارش ایرنا، درگذشت آزاده نامداری، مجری سابق تلویزیون بار دیگر این سوال را مطرح کرد که رسانه ها در پوشش اخبار و گزارش های مربوط به سلبریتی ها (چهره های مشهور) چه باید ها و نباید هایی را باید رعایت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گمانه زنی به جای اطلاع رسانی


بیش از ده روز از درگذشت مبهم آزاده نامداری می گذرد و در این مدت انبوهی از خبر های جعلی و غیر موثق درباره او منتشر شده است. دو روز پیش سایت خبری مرتبط به یکی از روزنامه های تهران علت مسمومیت آزاد نامداری را مصرف بیش از ۱۰۰ قرص اعصاب کرد، اما مدتی بعد آن را از خروجی خود حذف کرد. پس از آن خبرگزاری میزان اعلام کرد علت قطعی مرگ هنوز مشخص نیست و قوه قضائیه آن را اعلام خواهد کرد.

این سایت با انتشار خبری در روز یکشنبه ۱۵ فروردین نوشت: «بررسی ها نشان می دهد آزاده نامداری با خرید مقدار زیادی دارو، اقدام به استفاده بیش از صد عدد از آن ها کرده و در نهایت جانش را از دست داده است.»

در این چند روز همچنین مصاحبه هایی با سجاد عبادی، همسر این مجری فقید منتشر شده؛ ولی او هم تمام حرف و حدیث ها را تکذیب کرد و گفت با هیچ رسانه ای مصاحبه نداشته است.

بهروز شجاعی، فعال رسانه ای در توئیتی درباره مصاحبه همسر آزاده نامداری که در برخی رسانه ها منتشر شده نوشت: از ‎سجادعبادی درباره برخی اظهارنظر ها که این روز ها درباره ‎آزاده نامداری و مرگ همسرش در رسانه ها منتشر شده پرسیدم، گفت: من هیچ مصاحبه ای نکردم و کلیه مطالب نقل قول شده از من در فضای رسانه ای و مجازی را از اساس تکذیب می کنم.

به خاطر آرامش روح آزاده


روز گذشته وقتی خبرنگاری با رحیم عبادی، پدر همسر آزاده نامداری درباره علت درگذشت غیرمنتظره عروسش تماس گرفت، او فقط یک تقاضا از مردم داشت. عبادی گفت: به خاطر آرامش روح آزاده دست از شایعه بردارید.

سیل شایعات در حالی به سمت سایت ها و شبکه های اجتماعی سرازیر شده که آزمایش های آسیب شناسی پزشکی قانونی فوت مرحومه آزاده نامداری در حال انجام است و هنوز نتایج آن مشخص نشده است.

براساس گزارش خبرگزاری میزان، تعیین علت قطعی مرگ پس از روشن شدن نتایج تمامی آزمایش ها و براساس نتایج آن و همچنین معاینات انجام شده و یافته های بررسی صحنه جرم انجام و نتیجه به اطلاع مقام محترم قضایی رسانده خواهد شد.

دست از سر همدیگر برداریم


روز پنجشنبه هفته گذشته مراسم یادبودی برای آزاده نامداری در کنار مزار وی در قطعه هنرمندان برگزار شد. الهام پاوه نژاد و شقایق دهقان که از دوستان نامداری بودند، هر کدام به یاد او چند دقیقه ای صحبت کردند.

مهدی یراحی نیز دکلمه آهنگ «چه چیزا شنیدم» از ترانه های خودش را در مراسم یادبود آزاده نامداری در قطعه هنرمندان بهشت زهرا اجرا کرد.

علی درستکار، نویسنده و مجری برنامه های تلویزیونی در این مراسم گفت: همیشه از آزاده نامداری ادب، احترام، بزرگ منشی و فهم و عطش برای فهمیدن را دیدم. من از او طرفداری می کردم، چون می دانستم خواهان کمال برتر است. نامداری یک فعال اجتماعی بود و دغدغه کمال برتر زنان را داشت. کارش را در تلویزیون از برنامه خانوادگی آغاز و تا آخر هم در همین فضا تلاش کرد.

بیایید دست از سر همدیگر برداریم و به موضوعاتی بپردازیم که برای کمال خودمان اهمیت دارد. این چه رسمی است که آدم ها را زنده زنده می کشیم. چرا باید به مخفی همدیگر وارد شویم و عکس و مطلب و خبر بپراکنیم و آبرو ببریم؟ حیوانی با حیوان دیگر چنین نمی کند و آبروی همنوع خودش را نمی برد.

رشیدپور: قربانی های بزرگی دادیم
در روز هایی که جای آزاده نامداری بین ما خالی است، دوباره بحث بر سر انتشار فیلم ها و عکس های خصوصی این مجری و بازیگر داغ شده است.

رضا رشیدپور، مجری برنامه سیم آخر در گفت وگویی اینترنتی با اشاره به ماجرای انتشار فیلم های خصوصی آزاده نامداری گفت: متاسفم برای کسی که این کار را با زندگی این جوان کرد. در این حوزه از چندین دهه قبل آسیب داشتیم و قربانی های بزرگی سر این ماجرا ها دادیم. محمود شهریاری نیز در سال هایی که در اوج بود دچار این گرفتاری شد. در دهه ۶۰ فیلمی از این مجری پخش شد که او را در یک مجلس عروسی نشان می داد.

او افزود: من با آزاده نامداری چند روز مانده به عید سه چهار ساعت گپ زدم که در آن جلسه حالش بسیار خوب بود.

بهاره رهنما: کلمات مثل گلوله هستند


بهاره رهنما نیز در صفحه اینستاگرامش فیلمی را منتشر و از مردم درخواست کرد به شایعات درباره آزاده نامداری دامن نزنند. او گفت: آدمی که مادر است و این قدر دخترش را دوست دارد به خودش آسیب نمی رساند. خانواده اش را آزرده نکنیم. آزاده نامداری مثل من خیلی در معرض قضاوت بود. بگذاریم روحش آرامش داشته باشد. او برای امسالش کلی آرزوی خوب داشت. یادمان باشد کلمات مثل گلوله هستند و می توانند قلب آدم ها را سوراخ کنند. گاهی وقت ها این قدر فشار روی آدم ها زیاد است که این قلب یک لحظه می ایستد.

نامداری را می توان پرحاشیه ترین مجری تلویزیون نامید که در زمان حیات و فعالیتش خبرساز بود. حالا پس از رفتن به خانه ابدی نیز حاشیه سازان دست از سر او برنمی دارند. او ازدواج و طلاق پرحاشیه ای داشت. تلویزیون ایران نامداری و همسر سابقش را به برنامه های مختلف بُرد و این دو نفر را به عنوان الگوی یک زندگی موفق به همه معرفی کرد. مردمی که در جریان سیر تا پیاز ازدواج قرار گرفته بودند، دوست داشتند درباره جزییات جدایی این دو نفر هم اطلاعات کسب کنند. مدتی بعد عکس چشم کبود نامداری همه جا پخش شد و کنجکاوی ها درباره علت این خشونت فیزیکی را بیشتر کرد.

یکی از سکانس های تلخ زندگی او نیز جایی بود که چندین نفر به صورت مخفیانه از او در سفری خارج از ایران عکاسی و تصاویرش را همه جا پخش کردند. همه این حواشی سوالات زیادی را پیرامون دایره اطلاع رسانی رسانه ها و حتی انتشار اخبار توسط اشخاص حقیقی در فضای مجازی به ذهن می اورد؛ مانند اینکه آیا رسانه اجازه دارد با سرک کشیدن به زندگی خصوصی دیگران و قضاوت درباره رفتارهایش در خلوتی دورافتاده، افکار عمومی را له یا علیه او شکل دهد و بر سرنوشت کاری و زندگی او تاثیر گذارد؟

بیشتر بخوانید: نگران صدها هزار آزاده نامداری باشیم شوهر آزاده نامداری در دادسرا: مرگ همسرم یک اتفاق بود/ به دخترم چه بگویم؟/ خانه ام خراب شده پزشکی قانونی: نتایج آزمایشات آزاده نامداری هنوز مشخص نشده/ تکذیب اخبار منتشره در مورد نحوه فوت پزشکی قانونی: فوت آزاده نامداری با مصرف بیش از 100 قرص‌ لینک کوتاه: asriran.com/003GRn

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: آزاده نامداری منتشر شده دست از سر رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۰۹۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمله حاشیه ساز ثابتی درباره بنی صدر

سیاست کشور همچنان تنش‌زدایی است و در راستای همین سیاست نیز ایران ۷۲ ساعت قبل به کشور‌های همسایه اطلاع داده بود و سردار سرلشگر باقری نیز تصریح کرد عملیات تمام شده و نماینده ایران در سازمان ملل نیز اعلام کرد ایران به دنبال تنش نیست و در پی آرامش است.

به گزارش عصرایران، در میان واکنش‌های مختلف به حملات موشکی - پهپادی ایران به اسراییل در بامداد ۲۶ فروردین که غالبا در تمجید و ستایش بوده و در مواردی موجب احضار یا هشدار هم شده یکی از همه شاذّتر است و آن توییت جناب امیرحسین ثابتی مجری سابق تلویزیون است که دو ماه دیگر قرار است به عنوان نمایندهٔ مردم تهران در مجلس شورای اسلامی مستقر شود.

او نوشته است: «عملیات دیشب نتییجهٔ یک راهبرد درست بود که اگر هنوز کشور دست حامیان تنش‌زدایی بود به دست نمی‌آمد تا مبادا در تلهٔ تنش گرفتار شویم. اتفاقی که بنی‌صدر در اول انقلاب با رویکرد غلط کشور را ضعیف کرده بود؛ لذا پیشنهاد می‌کنم فیلم ارزش‌مند را ببینید.»

به این بهانه چند نکته را باید با مجری سابق و نمایندهٔ بالقوهٔ فعلی و نمایندهٔ بالفعل بعدی در میان گذاشت:

۱. سیاست کشور همچنان تنش‌زدایی است و در راستای همین سیاست نیز ایران ۷۲ ساعت قبل به کشور‌های همسایه اطلاع داده بود و سردار سرلشگر باقری نیز تصریح کرد عملیات تمام شده و نماینده ایران در سازمان ملل نیز اعلام کرد ایران به دنبال تنش نیست و در پی آرامش است.

آقای ثابتی گویا تصور کرده سیاست تنش‌زدایی مثل کنترل جمعیت است که مدتی دنبال می‌شد و اکنون عکس آن اجرا می‌شود و برای فرزندآوری مشوق می‌دهند. نقطهٔ مقابل تنش زدایی، تنش‌زایی است حال آن که هیچ یک از مقامات چنین داعیه‌ای ندارند.

۲. حملات موشکی - پهپادی به اسراییل به عنوان عملیات تنبیهی و دفاع مشروع انجام شده و، چون قبلا به خاک ما یا مراکز وابسته به ایران در کشوری دیگر چنین حمله‌ای صورت نپذیرفته بود موضوعیت نداشت و ربطی به تنش‌زدا بودن دولت‌های خاتمی و روحانی ندارد. حتی در دولت احمدی‌نژاد که باب میل ثابتی و رفقا بود. چون موضوعیت نداشت.

۳. درباره این گونه عملیات در شورای عالی امنیت ملی تصمیم گیری می‌شود که نهادی جامع‌تر از دولت است. ضمن این که در همان دولت روحانی که مورد سرزنش جناب امیر حسین ثابتی است نیز عملیات عین‌الاسد و حمله به پایگاه آمریکا در کردستان عراق به تلافی ترور سردار سلیمانی انجام شد. این اتفاق مربوط به چهار سال و سه ماه قبل است و باید به خاطر داشته باشند.

۴. آقای ثابتی متولد اردیبهشت ۶۷ است. یعنی دو ماه مانده به ختم جنگ. بنا بر این هیچ تجربهٔ مستقیمی از جنگ هشت ساله ندارد و آنچه را که دربارهٔ اولین رییس جمهوری و اولین فرمانده جنگ گفته در بولتن‌ها خوانده است. محض اطلاع ایشان و از حیث تاریخی باید توضیح داد بعد از سقوط خرمشهر رییس جمهور وقت و فرمانده کل قوا گفت: «عراقی‌ها غره نشوند. اشکانی‌ها هم زمین می‌دادند و زمان می‌گرفتند و یکی از استراتژی‌های آنان بود.» غرض او روحیه بخشی بود.

در آن زمان هیچ یک از دو نمایندهٔ امام در شورای عالی دفاع - آیت‌الله خامنه‌ای و دکتر چمران- ولو اختلافاتی هم با بنی‌صدر داشتند بر این سخن خرده نگرفتند. در جریان جلسات مجلس در طرح عدم کفایت رییس جمهوری در اواخر خرداد ۱۳۶۰ هم آیت‌الله خامنه‌ای که از موافقان طرح بود بحث عملکرد او در جنگ را پیش نکشید با این که از فرماندهی کل قوا برکنار شده بود و حتی ادعای خیانت او در قضیه هویزه را رد کردند و رفتاری اخلاقی را در عین مخالفت با او و موافقت با طرح به نمایش گذاشتند.

جناب ثابتی مشروح آن سخنان را بخواند تا بداند ۷ سال قبل از تولد او چه گفته شده است. اتهام اصلی بنی‌صدر از نظر امام یک چیز و آن هم ائتلاف با مجاهدین خلق بود و نه عملکرد او در جنگ. چندان که توصیه کردند از آن‌ها جدا شود و به نوشتن کتاب بپردازد. بنی‌صدر البته از آن‌ها جدا شد، اما دیر. وقتی در سال ۶۴ از دختر خود هم خواست از مسعود رجوی جدا شود و با او به عراق نرود.

۵. فیلم «آسمان غرب» دربارهٔ یکی از خلبانان شجاع هوانیروز در اوایل جنگ است: ستوان یکم علی‌اکبر قربان‌شیرودی که در غرب ایران به شهادت رسید. خلبان هوانیروز که به خاطر تغییر نام ورزشگاه امجدیه به شیرودی برای همه نامی آشناست اگرچه ربطی به ورزش نداشت، ولی چون نام امجدیه در رسانه‌ها پرتکرار بود می‌خواستند نام شیرودی در یاد‌ها بماند.

درباره شهید شیرودی این روایت در سال‌های اخیر پررنگ شده که دستور بنی‌صدر درباره بمباران منطقه‌ای در روز شروع جنگ را اجرا نکرده، ولی اگر هم در فیلم آمده باشد محل بحث است، چون اگر قرار بر تمرد از دستور فرمانده باشد سنگ روی سنگ بند نمی‌شود و امام نیز بر هماهنگی تاکید داشت ضمن این که رییس جمهور وقت خود به مراسم او در زادگاه در شمال کشور رفت و با این حال به نظر می‌رسد آقای ثابتی عنصر «تمرد» و تن ندادن را در این فیلم مدنظر دارد حال آن که می‌دانیم نافرمانی در امور نظامی مشکل جدی ایجاد می‌کند و صفات دیگر شهید شیرودی را باید یادآور شد.

فیلم را ندیده ام، ولی اگر استناد فیلم به رد درجه‌های تشویق باشد و فراتر از فیلم و از حیث تاریخی باید یادآور شد در رد درجه‌ها هم می‌خواست بگوید انگیزه او فراتر از این امور است و به همان ستوان‌یار سومی بسنده می‌کند و این را از وصیت‌نامی توان به وضوح دریافت: این کشاورززاده تنکابنی سرباز ساده اسلام است و آرزو دارم جنگ تمام شود و به زادگاهم بازگردم و به کشاورزی مشغول شوم.

داستان تمرد مبتنی بر این ادعاست که روز اول جنگ از دستور تخلیه پادگان و بمباران مهمات آن برای این که به دست عراقی‌ها نیفتد سرپیچی کرده و گفته می‌مانیم و با همین دو هلی‌کوپتر مهمات دشمن را می‌کوبیم و مسوولیت تمرد را هم می‌پذیریم.

۶. بله. همچنان باید مراقب افتادن در تله بود و جای خوش‌وقتی است که مجموعه رفتار تصمیم‌گیران در این چند روز از واکنش اولیه رییس ستاد کل نیرو‌های مسلح که اوج عقلانیت و درایت و استفاده دقیق و درست از کلمات و پرهیز از هر سخن هیجانی و کاملا دقیق با تاکید بر تمام شدن عملیات بود تا تماس‌ها و نشست‌های وزیر خارجه و سفیر ایران در سازمان ملل (دکتر سعید ایروانی) هیچ شباهتی به خام‌اندیشی‌ها و هیجانات جوانی امیر حسین ثابتی‌ها ندارد.

البته می‌دانم نام خانوادگی آقای ثابتی «ها» ندارد و مثل آقای خویینی‌ها نیست که معلوم نیست این «ها» چگونه بر نام‌خانوادگی او نشسته، اما این «ها» به خاطر آن است که یک بار یکی از همفکران آقای ثابتی در شبکه افق سیما در اواخر ریاست جمهوری حسن روحانی و در گزارشی از بندر خوش آب و هوای لاذقیه سوریه به سفر‌های مکرر ولادیمیر پوتین به این شهر اشاره می‌کرد و به طعنه می‌گفت این در حالی است که رییس جمهور ما یک بار هم نرفته. بنده خدا نمی‌دانست روسیه در آنجا پایگاه نظامی دارد و پوتین یک‌راست به همان پایگاه می‌رفت و عالی‌ترین مقام نیرو‌های مسلح روسیه است و ما مانند روسیه پایگاه نظامی نداشتیم و مستشار داشتیم و داریم و مهم‌تر این که رییس جمهوری در ایران فرمانده کل قوا نیست.

کوتاه این که تصمیماتی از این دست در شورای عالی امنیت ملی اخذ یا نهایی می‌شود که اگرچه ریاست آن با رییس جمهوری است، ولی دولت به تنهایی تصمیم‌گیر نیست و مهم‌تر این که سیاست جمهوری اسلامی ایران کماکان تنش‌زدایی است و تنش‌زایی اتهام اسراییلی‌ها به ایران است. تنش زدایی، سیاست کنترل جمعیت نیست که تغییر کرده باشد.

دیگر خبرها

  • متن و حاشیه فرهنگ و هنر در هفته گذشته
  • پیکان از شکست برابر هوادار گریخت/ تیم شجاعی برنده نمی ماند
  • برد یک نیمه ای هوادار مقابل پیکان تهران
  • همه آمدند/ زنجیره انسانی از گلوگاه تا رامسر در حاشیه خزر
  • محدودیت پروازی به برخی فرودگاه‌های حاشیه خلیج فارس
  • در حاشیه جلسه هیات دولت
  • (ویدئو) حاشیه‌هایی از دیدار چهره‌های سیاسی، اجتماعی و رسانه‌ای با روحانی
  • ◄ وصف شرایط فعلی حمل و نقل ریلی و شرکت راه آهن در قالب یک شعر
  • جمله حاشیه ساز ثابتی درباره بنی صدر
  • پرداختن به حاشیه‌ها باعث افت فروغی شد/ شرایط نگران کننده است