Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-25@10:38:02 GMT

برای جلوگیری از چاقی مصرف شیرینی را کاهش دهید

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۲۴۰۴۳

برای جلوگیری از چاقی مصرف شیرینی را کاهش دهید

شهاب اولیایی رژیم شناس و متخصص تغذیه در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: یکی از تنقلات پرمصرف در بین مردم انواع شیرینی‌ها هستند. در واقع اشکال شیرینی جات این است که در حجم کم، انرژی بسیار زیادی را وارد بدن می‌کند؛ بنابراین می‌تواند به عنوان یک عامل مهم برای اضافه وزن و چاقی از آن یاد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

او در ادامه افزود: البته مضرات شیرینی فقط به اضافه وزن خلاصه نمی‌شود؛ بلکه می‌تواند باعث افزایش چربی‌های نامطلوب خون، فشار خون و همچنین پوسیدگی دندان‌ها شود. مصرف شیرینی به میزان زیاد، می‌تواند بی طاقتی و کم حوصلگی را ایجاد کند. در واقع به دلیل ترشح انسولین، خواب آلودگی در افراد را هم افزایش می‌دهد. از همه مهم تر مصرف بیش از حد شیرینی، اعتیاد به شیرینی را ایجاد می‌کند.

این مشاور تغذیه مطرح کرد: اعتیاد به مصرف شیرینی، همانند اعتیاد به نیکوتین یا دخانیات است که بدن را وابسته می‌کند. به صورتی که بعد از اعتیاد به مصرف شیرینی، کوچک‌ترین کاهش مصرف باعث احساس ضعف و بی حالی می‌شود. یکی از مشکلات دیگر در این زمینه؛ آستانه تحمل در شیرینی است که با مصرف آن افزایش پیدا می‌کند و در دفعات بعد باعث می‌شود شما میزان بیشتری را مصرف کنید.

اولیایی گفت: در افرادی که اعتیاد به مصرف شیرینی پیدا می‌کنند در صورتی که یک روز میل نکنند، کم تحرک، کم انرژی یا حتی افسرده می‌شوند. همچنین شیرینی در ابتلا به دیابت و تشدید کنندگی این بیماری بسیار نقش دارد.

اولیایی در پایان تصریح کرد: توصیه می‌کنیم مصرف شیرینی جات را تا حد تعادل نگه دارید. همچنین از شیرینی‌های کوچک میل کنید. البته جایگزین کردن میوه‌ها به جای شیرینی بهتر است. در افرادی که کاهش وزن دارند، مصرف شیرینی باعث می‌شود اشتهای آن‌ها کامل از بین برود و باعث تشدید لاغری شود؛ بنابراین با توجه به نکات گفته شده نسبت به مصرف شیرینی‌ها دقت کنید.

بیشتر بخوانید:

شیرینی چه بلایی بر سرمان می‌آورد؟ مصرف شیرینی جات کمکی به رفع گرسنگی نمی‌کند

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شیرینی جات تغذیه سالم مصرف شیرینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۲۴۰۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چاق ها، عصرها ورزش کنند

به گزارش مدیکال نیوز، مطالعه جدید محققان دانشگاه سیدنی استرالیا نشان می‌دهد که انجام بیشتر فعالیت‌های بدنی در طول شب بیشترین فواید سلامتی را برای افراد چاق دارد.

مطالعه اخیر گزارش می‌دهد که بیش از ۱ میلیارد نفر در جهان به چاقی مبتلا هستند و پیش بینی می‌شود که این تعداد به طور بالقوه تا سال ۲۰۵۰ به ۴ میلیارد نفر برسد.

«آنجلو ساباگ»، محقق و فیزیولوژیست ورزشی در دانشگاه سیدنی استرالیا، گفت: «اضافه وزن یا چاقی یک عامل خطر مهم برای بسیاری از بیماری‌های مزمن مانند دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی و انواع سرطان‌ها است».

یکی از عوامل کلیدی عوارض مرتبط با چاقی، مقاومت به انسولین است - وضعیتی که در نهایت منجر به سطح بالای گلوکز خون و دیابت نوع ۲ می‌شود. ساباگ گفت: «داشتن سطوح بالای گلوکز خون می‌تواند آسیب فاجعه بار به سیستم قلبی عروقی ما وارد کند و منجر به نارسایی اندام شود.»

برای این مطالعه، محققان داده‌های حدود ۳۰۰۰۰ نفر بالای ۴۰ سال را تجزیه و تحلیل کردند. همه شرکت‌کنندگان دچار چاقی بودند و حدود ۳۰۰۰ نفر به دیابت نوع ۲ مبتلا بودند.

محققان سطح فعالیت بدنی آن‌ها را در صبح، بعدازظهر و عصر طی حدود هشت سال زیر نظر داشتند.

در پایان مطالعه، دانشمندان دریافتند افرادی که بیشتر فعالیت بدنی هوازی متوسط تا شدید خود را بین ساعت ۶ بعد از ظهر تا نیمه شب انجام می‌دادند کمترین خطر مرگ زودرس و مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی را داشتند.

هم فعالیت بدنی متوسط و هم شدید، ضربان قلب و تنفس فرد را افزایش می‌دهد. نمونه‌هایی از فعالیت بدنی متوسط عبارتند از:

• پیاده روی سریع

• چمن زنی

• بلند کردن وزنه

• شنا کردن

انواع فعالیت بدنی شدید عبارتند از:

• دویدن

• بیل زدن

• ایروبیک

• بازی فوتبال یا بسکتبال

ساباگ گفت: «نتایج ممکن است تا حدودی با بهبود تنظیم متابولیک قلبی مرتبط با انجام فعالیت بدنی در طول شب توضیح داده شود، نظریه‌ای که توسط مطالعات بالینی اخیر پشتیبانی می‌شود.»

او توضیح داد: «بدن ما در شب بیشترین مقاومت را به انسولین دارد و برای کسانی که نمی‌توانند انسولین بیشتری برای جبران آن تولید کنند انجام فعالیت بدنی در این زمان ممکن است مقداری از مقاومت طبیعی به انسولین در شب را جبران کند.»

ساباگ افزود: «علاوه بر این، یافته‌های اخیر یک مطالعه بالینی کوچک‌تر نشان داد که ورزش در اواخر روز منجر به بهبود بیشتر فشار خون می‌شود، که یک عامل خطر مهم برای مرگ زودرس و بیماری‌های قلبی عروقی است.»

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • غذا‌هایی که شکم تخت به شما هدیه می‌دهد
  • خواص دارچین شگفت‌انگیز است؛ پیشگیری از خونریزی تا کاهش فشار خون
  • دمنوشی که موجب جلوگیری از اضافه وزن می‌شود
  • عاقبت فرار از خانه به‌عشق خواستگار شیشه‌ای
  • ۲۲ درصد دانش آموزان قزوینی دچار اضافه وزن هستند
  •  انواع ظروف یکبار مصرف درب دار پلاستیکی در آرمانی 724
  • ۲۲ عطاری متخلف در قم طی سال گذشته پلمپ شدند
  • چاق ها، عصرها ورزش کنند
  • ویتامین‌هایی که باعث کاهش وزن می‌شوند
  • ندیمی در گفت و گو با قدس: دیپلماسی انرژی فعال در منطقه به ما کمک کرد که از گستردگی تحریم ها جلوگیری کنیم