Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

عبدالناصرهمتی، رئیس کل بانک مرکزی با ارایه توضیحاتی در کلاب هاوس افزود: می دانستم چه شرایط سختی در پیش دارم. سختی این ماه ها را تحمل کردم و می دانم مردم تحت فشار هستند. فشاری که در کشور در این 32 ماه به کشور وارد شد می توانست مشکلات جدی تری را ایجاد کند اما با پشتیبانی مقام معظم رهبری دولت و همت مردم از دوران بسیار سخت و فشار حداکثری عبور کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در اواخر سال ۹۸ و ۹۹ اتفاقاتی افتاد که کار مدیریت ارز را مشکل کرد. مشکل ما از افزایش قیمت بنزین شروع شد و نمودار قیمت ارز نشان می‌دهد که شرایط خوبی در کشور ایجاد نکرد و همه را متاثر کرد.

وی با بیان اینکه اواخر سال ۹۸ هم بحث لیست سیاه اف ای تی اف شوک دیگری را وارد کرد، ادامه داد: من که توانستم نرخ ارز را برای یکسال ۱۱تا۱۳هزارتومان حفظ کنم با نرخ ۱۵هزارتومان مواجه شدم.

همتی خاطر نشان کرد: در سال ۹۹ اتفاقات خیلی بدی افتاد که از آن جمله می توان به کرونا، قیمت نفت جهانی زیر ۱۰دلار، قطع صادرات به دلیل کرونا، کاهش شدید قیمت بنزین و کاهش تقاضا برای محصولات پتروشیمی و فولاد اشاره کرد.

وی ادامه داد: به این دلایل ارزی وارد کشور نشد و صادرات نفت ما در اردیبهشت و خرداد به حداقل خود رسید و همه این‌ها شوکی را به بازار ارز وارد کرد.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: تشدید کاهش تعهدات جمهوری اسلامی در رابطه برجام، تصویب قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام، درخواست فعال شدن مکانیسم ماشه و مهم‌تر از همه تحریم ثانویه ۱۸بانک‌ کشور که در سطح بین‌الملل به بازار ارز ما ضربه وارد کرد.

وی افزود: من تمام تلاشم را کردم و در اذهان از دلار ۴۵هزار تا۶۰تومانی صحبت می‌کردند و همه این‌ها به انتظارات تورمی دامن زد و هدفگذاری تورمی ما را با مشکل مواجه کرد.هدف‌گذاری تورمی به این معنا نیست که حتما به آن برسیم بلکه باید به آن نزدیک شویم که نزدیک هم شدیم.

رئیس کل بانک مرکزی با اعلام اینکه "ما اوراق فروختیم و با آن کسری بودجه و تشدید تورم را کنترل کردیم"، ادامه داد:کارگزاری بانک مرکزی توانست ۱۲۵ هزار میلیارد تومان اوراق به فروش برساند و اگر این اقدام انجام نمی شد به تنهایی می‌توانست ۳۲ واحد درصد به نقدینگی اضافه کند که از آن جلوگیری شد.

وی افزود: اعتقادی به سرکوب نرخ ارز ندارم. بازار ثانویه(نیما) به روز و در حال تغییر است و بانک مرکزی در آن دخالتی ندارد و اقدامات بانک مرکزی صرفا برای ثبات و جلوگیری از نوسانات است.

رئیس کل بانک مرکزی در این گفت و گو خاطر نشان کرد: تسعیر ارز صندوق توسعه ملی بر اساس اصل قانونی است، و کسی نمی تواند از آن استنکاف کند علیرغم این موضوع بنده تا حد توان مقاومت کردم.

همتی افزود:اینکه در چین باشم یا در تهران برای من فرقی ندارد، مهم این بود که بتوانم به کشور خدمت کنم.

وی افزود:من معتقد هستم که با شرایط خاصی که در کشور وجود دارد ممکن است با وجود عوامل مزاحم نتوانیم به اهداف مان برسیم که همین دلیلی است برای اینکه نقد باید وجود داشته باشد تا کارها بهتر انجام شوند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: عبدالناصر همتی بانک مرکزی رئیس کل بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۲۴۹۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قاچاق گازوئیل ایران با ۱۰۰ برابر قیمت بالاتر

مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی گفت: بارنامه‌های جعلی بسیار زیاد در کشور صادر می‌شود، بدون اینکه باری جابه‌جا شده باشد و سهمیه ۳۰۰ تومانی هر لیتر نفت‌گاز در مرز‌های کشور ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان در لیتر به فروش می‌رسد.

به گزارش تسنیم؛ جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران اظهار داشت: بیشترین میزان مصرف بنزین در ایام نوروز امسال به ۲۹ اسفند بازمی‌گردد که ۱۵۲ میلیون لیتر در این روز به مصرف رسید که نسبت به مصرف ۱۴۴ میلیون لیتری بنزین در روز مشابه سال قبل از آن، ۸ میلیون لیتر رشد داشته است.

متوسط مصرف بنزین در ایام نوروز امسال حدود ۱۱۹ میلیون لیتر در روز

وی افزود: متوسط مصرف بنزین در ایام نوروز امسال تا امروز ۱۱۸.۹ میلیون لیتر در روز بوده که رقم بسیار بالایی است و نسبت به متوسط مصرف بنزین در ایام مشابه سال قبل که رقم ۱۱۵ میلیون لیتر بوده، رشدی ۴.۶ درصدی را نشان می‌دهد.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران اذعان داشت: در روز ۲۹ اسفندماه فقط در تهران ۲۱.۵ میلیون لیتر مصرف بنزین داشته‌ایم که این نشان می‌دهد مردم برای آغاز سفر‌های نوروزی خود از تهران، باک‌های خودرو‌ها را پر کردند و عازم جاده‌ها شده‌اند.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه "طبق آمار پلیس راهور ۱۳۹ میلیون تردد جاده‌ای بین‌شهری در این ایام رقم خورده"، گفت: ثبت این میزان تردد جاده‌ای بین شهری نشان می‌دهد که اولویت اول مردم برای سفر‌های نوروزی، استفاده از خودرو‌های شخصی است که کافی نبودن ظرفیت ناوگان هوایی کشور، فروش بلیت‌های هواپیما به صورت چارتری و مشکلات عرضه بلیت، قیمت بالای بلیت هواپیما، عدم ظرفیت کافی در حمل‌و نقل ریلی و وضعیت نامناسب عرضه بلیت و قیمت آن، از دلایلی است که مردم ترجیح می‌دهند به صورت جاده‌ای سفر کنند.

وی ادامه داد: علاوه بر تقاضا و تمایل مردم برای سفر‌های جاده‌ای، به‌خصوص با استفاده از خودرو‌های شخصی، خودرو‌های مورد استفاده مردم که تولید داخل است، بسیار پرمصرف هستند.

خودرو‌ها استاندارد شوند ۵۰ میلیون لیتر بنزین مازاد برای صادرات خواهیم داشت

سالاری با بیان اینکه "مصرف ۱۲۰ میلیون لیتر بنزین در روز برای ۲۹ میلیون وسیله نقلیه اعم از خودرو‌های شخصی، عمومی و موتورسیکلت، با هیچ استانداردی در جهان تطبیق ندارد"، گفت: ۱۹ میلیون خودروی شخصی در کشور داریم که اگر با استاندارد هر ۱۰۰ کیلومتر پیمایش ۴ لیتر و یا ۶ لیتر، مصرف بنزین داشته باشند، در همین وضعیت فعلی تولید بنزین می‌توانیم ۴۰ تا ۵۰ میلیون لیتر بنزین در روز مازاد بر نیاز مصرف داشته باشیم و به صادرات اختصاص دهیم.

وی افزود: پرمصرفی خودرو‌های ما در حوزه خودرو‌های گازوئیل‌سوز هم وجود دارد؛ درحالی‌که خودرو‌های دیزلی در کشور ما به‌ازای هر ۱۰۰ کیلومتر پیمایش ۶۰ تا ۶۵ لیتر نفت‌گاز مصرف می‌کنند، استاندارد جهانی آن ۳۰ لیتر است؛ درواقع ۲ برابر استاندارد‌ها مصرف دارند و ما برای حدود یک میلیون خودروی دیزلی ناوگان حمل‌و نقل سنگین کشور، روزانه حدود ۶۴ میلیون لیتر گازوئیل تخصیص می‌دهیم که رقم بسیار بالایی است.

انحراف ۱.۵ میلیارد لیتری مصرف سوخت در متقاضیان مورد تأیید ۱۶ دستگاه کشور

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با بیان اینکه "۱۶ دستگاه در کشور مثل وزارت صمت، وزارت کشور و وزارت جهاد کشاورزی مسئول تعیین سهمیه‌های سوخت برای بخش‌های مختلف مصرفی هستند"، گفت: این دستگاه‌ها باید نظارت و پایش خود را افزایش دهند چرا که ما بر اساس سهمیه‌های مشخص شده توسط این دستگاه‌ها و ثبت نام متقاضیان، سهمیه‌هایی را تخصیص می‌دهیم، اما طبق پایش‌هایی که صورت داده‌آیم در مجموع ۱۶ دستگاه متولی، در بخش مصرف انحرافی ۱.۵ میلیارد لیتری دارند.

وی ادامه داد: در بحث بارنامه‌های جعلی که بسیار زیاد در کشور صادر می‌شود، معضل اساسی داریم؛ چرا که بارنامه جعلی صادر می‌شود، بدون اینکه باری جابه‌جا شده باشد و سهمیه ۳۰۰ تومانی هر لیتر نفت‌گاز تخصیص یافته به پیمایشی که صورت نگرفته، در مرز‌های کشور ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان در لیتر به فروش می‌رسد.

دیگر خبرها

  • افزایش بدهی‌های آلمان به ۲ هزار و ۶۲۰ میلیارد یورو
  • بررسی مهمترین چالش بازار طلا و سکه در ۱۴۰۲
  • تشکیل کارگروه مشترک دولت و انبوه‌سازان برای رفع مشکل مسکن
  • قاچاق گازوئیل ایران با ۱۰۰ برابر قیمت بالاتر
  • دیپلماسی ارزی فرزین بی سابقه بود
  • افزایش ارزش پول افغانی در سال ۱۴۰۲
  • واحدهای راکد مشکل اصلی صنعت بابل
  • مومنی، اقتصاددان: خدا رحم کرده قیمت ارز را کنترل کردید!
  • بانک مرکزی اروپا: منتظر موج تورمی مواد غذایی باشید!
  • بازگشت وجه برنده نشدگان حراج سکه چه شد؟