Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-18@08:52:55 GMT

جشنواره سینما حقیقت پوست‌اندازی می‌کند

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۲۵۴۷۶

جشنواره سینما حقیقت پوست‌اندازی می‌کند

مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی با اشاره به برنامه‌های مهم این مرکز در سال جدید بیان کرد:‌ فراخوان جشنواره سینما حقیقت به زودی منتشر می‌شود و دوره پانزدهم این رویداد آغاز یک دوران تازه برای جشنواره حقیقت خواهد بود.

محمد حمیدی مقدم در گفت‌وگو با ایسنا در تشریح برخی برنامه‌ها و اهداف مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در سال ۱۴۰۰ به جشنواره سینما حقیقت اشاره و بیان کرد:‌ فراخوان دوره پانزدهم به زودی و در همین یک ماه منتشر خواهد شد و تحولی که قرار است در جشنواره پانزدهم سینماحقیقت اعمال شود حذف آرام آرام گروه‌های انتخاب و آمدن گروه‌های مشاور و انتخاب فیلم‌های جشنواره حقیقت در طی سال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین از این دوره، جشنواره حقیقت به یک جشنواره پریمیر تبدیل خواهد شد. البته این مورد را در دو سالی که در مرکز مسئولیت داشتم شروع کردیم و سال قبل به دلیل شرایط خاص جشنواره تحت تاثیر کرونا خیلی مطرح نشد، اما امسال طبق فراخوان اجرایی می‌شود.

او در ادامه گفت: به این ترتیب جشنواره سینما حقیقت در پانزدهمین دوره به سمت پوست‌اندازی و تحول حرکت می‌کند و امیدوارم با فراخوان امسال، جشنواره حقیقت وارد یک دوره جدید شود.

او درباره دیگر برنامه‌ها و اتفاق‌های مهم مرکز گسترش در سال ۱۴۰۰ توضیح داد:‌ تقریبا بیشتر برنامه‌های ما ادامه همان مسیری است که از ابتدای ورودم به مرکز در نظر داشتیم. گرچه من در سخت‌ترین دوران مرکز به این‌جا آمدم و بزرگترین مشکل ما چالش برگزاری چهاردهمین جشنواره حقیقت بود که در سال ۹۹ به صورت آنلاین برگزار کردیم؛ جشنواره‌ای که سختی‌های زیاد داشت. با این حال جدا از آن‌چه برای جشنواره پانزدهم برنامه‌ریزی کرده‌ایم ورود جدی‌تر به حوزه تولید فیلم‌های با بودجه کم یا اصطلاحا Low Budget را درنظر داریم چون در حوزه فیلم‌های تجربی اتفاق خوبی رخ داد و در زمینه فیلم‌های داستانی هم علاقه‌مندیم پیشنهاد الگوی فیلم‌های کم‌بودجه  و خلاق به‌خاطر وضعیت بن‌بست کرونایی سینما فراگیر شود. 

حمیدی مقدم ادامه داد:‌ علاوه بر این‌ها طراحی زیرساخت‌های جدید برای گسترش توده مخاطب سینمای مستند را در نظر داریم. در این راستا سال ۱۴۰۰ طراحی و تولید برنامه مستقل سینما حقیقت را برای پخش از شبکه چهار سیما دنبال می‌کنیم تا سینما حقیقت و حوزه مستند پایگاهی جدی درباره تولیدات و نمایش آن‌ها در تلویزیون و نیز محلی برای جذب مخاطب گسترده‌تر داشته باشد. همچنین در این سال شاهد ورود جدی‌ تولیدات مستند و محصولات مرکز گسترش در پلتفرم‌ها خواهیم بود تا برای ارتباط‌گیری با مخاطبِ بیشتر وارد عرصه جدیدی شویم. درواقع با تجربه جشنواره چهاردهم و اشتیاقی که از سوی علاقه‌مندان به مستند به وجود آمد، ضروری است که بستر جذب مخاطب را روز به روز گسترش دهیم.

او در ادامه افزود:‌ حدود دو سال است که روی کتابخانه ویدیو مرکز گسترش کار می‌کنیم و در سال ۱۴۰۰ تمام محصولات مرکز گسترش در بستر یک فضای دیجیتالی برای مصرف پژوهشی و تحقیقی و برای علاقه‌مندانی که قصد استفاده و خرید محصولات را داشته باشند، قابل عرضه خواهد بود. البته در مرحله اول فضایی در مرکز گسترش برای استفاده حضوری هشت تا ۱۰ کاربر به طور همزمان آماده می‌شود و دسترسی مجازی و آنلاین هم در مرحله بعدی دنبال می‌شود. 

مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در پایان یکی دیگر از اهداف مرکز را در سال جدید مرتبط با انیمیشن دانست و گفت: یکی از هدف‌های بزرگ ما ورود مرکز و حمایت از تولیدات بلند سینمایی انیمیشن است که در سال ۹۹ طراحی‌هایی را انجام داده بودیم و به دو تولید هم رسیدیم و در سال ۱۴۰۰ حمایت از پروژه‌های سینمایی بلند انیمیشن ادامه پیدا می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جشنواره سینما حقیقت محمد حمیدی مقدم جشنواره سینما حقیقت جشنواره حقیقت سینمای مستند سال ۱۴۰۰ مرکز گسترش برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۲۵۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی داوران مستند و نماهنگ جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی

به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی، احمد الستی، پوران درخشنده، مهرداد زاهدیان، آرش لاهوتی و پریوش نظریه، داوران بخش مستند و نماهنگ نخستین دوره این رویداد سینمایی هستند.

آثار مستند و نماهنگ از شهرهای مختلف ایران چون تبریز، اراک، قدس، تهران، ساری، کرمانشاه، خرم‌آباد، آبادان، طالقان، شیراز، ایلام، اندیشه، اردبیل، ارومیه، پاوه، بیرجند، همدان، دشتستان، بندرعباس، قلعه‌ گنج، مشهد، اهواز، مهاباد، طوالش، کهنوج، مریوان و... انتخاب شدند.

آشنایی کوتاه با پیشینه اعضای داوران دو بخش مستند و نماهنگ:
احمد الستی، پژوهشگر سینما، مترجم و استاد دانشگاه، علاوه بر فعالیت‌های پژوهشی، سابقه عضویت در هیئت‌داوران جشنواره‌های مختلف ازجمله فیلم کوتاه تهران، رشد، سینما حقیقت و... را دارد.
پوران درخشنده، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس و تهیه‌کننده، فعالیت سینمایی‌ خود را با فیلم سینمایی «رابطه» در سال ۱۳۶۴ آغاز کرد. ازجمله آثار او می‌توان به «پرنده کوچک خوشبختی»، «عبور از غبار»، «عشق بدون مرز»، «رؤیای خیس»، «بچه‌های ابدی» و «هیس!… دخترها فریاد نمی‌زنند» اشاره کرد.
مهرداد زاهدیان، کارگردان و مستندساز و سازنده آثاری چون «میدان بی حصار»، «حلقه‌های گمشده»، «میدان نقش جهان»، «مسیح در جلفا»، «پاسارگاد»، «نقش رستم»، «تخت جمشید»، «خاطرات روی شیشه»، «ارگ بم»، «نقاشی»، «آسمان باران» و «سپیده» است.
آرش لاهوتی، کارگردان، فیلمنامه‌نویس، تدوینگر و مستندساز است. او فیلم‌های مستند «دو ممیز چهل‌ و هفت»، «راننده و روباه»، «پهلوان و خرقه»، «آبی کم‌رنگ» و فیلم سینمایی «روزهای نارنجی» را در کارنامه دارد.
پریوش نظریه، بازیگر، مستندساز و عکاس، برای بازی در فیلم «پدر» به کارگردانی مجید مجیدی برنده جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل زن از جشنواره فیلم فجر شد. او کارگردان فیلم‌های مستند «نزدیک‌تر از نفس»، «سوتماگ»، «هورامان» و «کولی‌ها» است.

موسسه فرهنگی هنری فصل هنر و بنیاد ایران‌شناسی، نخستین دوره جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی را به دبیری کمال تبریزی با شعار «اقوام، ریشه ایران‌زمین» ۲۶ تا ۳۰ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در تهران برگزار می‌کنند.
بخش اصلی جشنواره شامل فیلم‌های داستانی (سینمایی و کوتاه)، مستند، انیمیشن، فیلمنامه و نماهنگ است. هدف این رویداد نمایش زیست‌بوم، فرهنگ، آئین، تاریخ، میراث فرهنگی ملموس و ناملموس و گردشگری اقوام ایرانی و معرفی استعدادهای کشف‌شده به زبان هنر سینما است.

پیش‌ازاین اسامی داوران دو بخش فیلم‌های کوتاه داستانی و انیمیشن اعلام شد و داوران دیگر بخش‌ها به‌زودی معرفی خواهند شد.

دیگر خبرها

  • زنده‌یاد اصغر یوسفی‌نژاد با «عروسک» ابدی شد
  • هنرمندی که یک کودک درون جسورداشت/«قصه‌های مجید» میراث پوراحمد است
  • مستند‌ساز لرستانی برگزیده جشنواره سراسری مدرسه عشق
  • اکران مستند «قوی‌دل» آغاز شد/ فیلم‌هایی که ترویج مطالبه‌گری هستند
  • پوران درخشنده و پرویش نظریه در میان داوران جشنواره ملی فیلم اقوام
  • اکران فیلم کوتاه؛ رفع تکلیف یا ضرورت؟!
  • معرفی داوران مستند و نماهنگ جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی
  • از ماجرای «تمساح خونی» تا چند خبر دیگر
  • «قوی‌دل» به «هنر و تجربه» رسید
  • بازنگری طرح گسترش شبکه بهداشت کشور