Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-24@14:49:04 GMT

زباله‌های بهداشتی را چگونه دور بیندازیم؟

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۲۵۶۱۲

هر روزه شاهد رها شدن اقلام بهداشتی مانند ماسک در معابر شهر‌ها و طبیعت هستیم؛ وسایل محافظتی که تنها یکبار پس از مصرف به دور انداخته می‌شوند، اما تجزیه شدن آن صد‌ها سال زمان نیاز دارد و در شیوع ویروس کرونا نیزمی‌تواند موثر باشد. خبرگزاری میزان _ ایسنا نوشت: با گذشت بیش از یک سال از شیوع ویروس کرونا در ایران اکنون با شرایط قرمز کرونایی در بیشتر استان‌های کشور مواجه شده‌ایم، اما این بار با نوع جهش‌یافته این ویروس، از این رو لازم است  به‌منظور رعایت نکات بهداشتی و پیشگیری از ابتلا و انتشار این ویروس به چند توصیه درباره چگونگی دفع پسماند‌های خطرناک اشاره کنیم:   نباید از ترس وارد کردن دستکش‌ها و ماسک‌های خود به منزل یا محل کار آن‌ها را در سطح شهر یا در طبیعت رها کنیم بلکه باید آن‌ها را در کیسه‌های دربسته یا داخل سطل‌های زباله کیسه دار در بسته قرار دهیم چراکه رها کردن این وسایل بهداشتی در طبیعت و معابر می‌تواند علاوه‌بر آلودگی زیست‌محیطی منجربه انتشار و انتقال ویروس شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  مردم از انتشار آلودگی توسط دستکش‌ها و ماسک‌های خود نترسند و  در ورودی ساختمان‌های مسکونی یا محل کار سطل‌های دربسته کیسه‌دار قرار دهند که در آن با پدال باز شود و با قرار دادن ماسک و دستکش‌های یکبار مصرف خود در آن از انتشار ویروس جلوگیری کنند.   احتمال آلودگی برخی پسماند‌های خانگی به پسماند‌های مبتلایان به کووید ۱۹ که در قرنطینه خانگی به سر می‌برند و حتی افرادی که بدون هیچ علائمی ناقل ویروس کرونا هستند، وجود دارد. از این رو لازم است مردم چه بیمار و دارای علائم بیماری و چه سالم و فاقد علائم بیماری باشند پسماند‌هایی که ممکن است به ویروس کرونا آلوده باشد را داخل کیسه‌های در بسته قرار دهند سپس آن‌ها را در سطل زباله خانگی یا مخازن شهری دفع کنند تا از انتشار این ویروس و انتقال آن به پاکبان‌ها، زباله‌گردها،  کودکان کار منتقل نشود.   برای کاهش استفاده از ماسک در خانه بمانیم به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا ملزم هستیم که ملاحظات بهداشتی و زیست‌محیطی را رعایت کنیم و در این حین استفاده از ابزار حفاظتی مانند ماسک و دستکش و ... اجتناب ناپذیر است بنابراین برای اینکه از این وسایل کمتر استفاده کنیم باید تا حد امکان در خانه بمانیم و برای کار‌های غیر ضروری از خانه خارج نشویم.   ضرورت تفکیک زباله‌های کرونایی از مبدا تجربه‌ها در همه‌گیری بیماری‌هایی از جمله ابولا، سارس و مرس نشان می‌دهد یکی از مسائل مهم در مدیریت و مقابله با بیماری‌های واگیردار، مدیریت پسماند‌ها است. در دوره بیماری‌های پاندمیک چاره‌ای جز استفاده از ماسک و دستکش و سایر لوازم بهداشتی برای جلوگیری از ابتلا و شیوع بیماری نیست، اما در این شرایط نباید تفکیک زباله‌های خانگی از مبدا را فراموش کنیم. در این شرایط باید زباله‌های بهداشتی و کرونایی خود را هنگام تفکیک همراه با زباله‌های‌تر قرار دهیم تا این زباله‌های‌تر در مراکز دفع و پردازش به‌صورت مستقیم و با رعایت نکات بهداشتی دفن شوند.   رها شدن ماسک در طبیعت خطر مهلکی برای حیات وحش و موجب گرفتار شدن پرندگان و موجودات دریایی شده است. از زمان اجباری شدن استفاده از ماسک در مکان‌های عمومی به منظور کاهش سرعت گسترش همه گیری، ماسک‌های جراحی یکبار مصرف در پیاده روها، مجرا‌های آب و سواحل سراسر جهان رها شده‌اند.   این لایه حافظتی تنها یکبار پس از مصرف به دور انداخته می‌شوند، اما تجزیه شدن آن صد‌ها سال زمان نیاز دارد رها کردن این وسایل در طبیعت می‌تواند به محیط زیست و حیواناتی که در کره زمین زندگی می‌کنند آسیب برساند.   بررسی‌ها نشان می‌دهد سال گذشته بیش از ۱.۵ میلیارد ماسک به اقیانوس‌های جهان راه پیدا کرده‌اند که حدود ۶۲۰۰ تن آلودگی پلاستیکی دریایی را شامل می‌شود. در حال حاضر نشانه‌هایی وجود دارد که ماسک‌ها تهدید مخربی برای حیات دریایی هستند.   از روز‌های ابتدایی اعلام رسمی شیوع ویروس کرونا در کشور افزایش چشمگیری در میزان استفاده از لوازم حفاظتی بهداشتی مانند ماسک، دستکش، دستمال کاعذی و ... دیده شد و همین مساله باعث شد تغییرات عمده‌ای در حجم و ترکیب پسماند‌های منتقل شده به مراکز دفع پسماند ایجاد شود بنابراین به‌منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و کمک به حفظ محیط زیست لازم است نکات بهداشتی را هنگام دفع کردن وسایل حفاظتی رعایت کنیم. بیشتر بخوانید: کرونا چگونه رنگ‌بندی استان‌های جنوب غربی را تغییر داد؟ انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود. برچسب ها: ماسک زباله

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ماسک زباله شیوع ویروس کرونا پسماند ها ماسک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۲۵۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دفن غیراصولی پسماند در ۱۰۱ نقطه چهارمحال و بختیاری

رئیس شورای اسلامی شهرستان فارسان گفت: ۱۰۱ نقطه دفن پسماند غیر اصولی در استان است که منابع آب و خاک استان را به خطر می‌اندازد، در برخی نقاط محل دفن زباله بالای منابع آب شرب هستند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، بهمن میری در نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه با اشاره به اینکه شورای اسلامی در موارد مختلف پاسخگو هست اما اختیار و قدرت ندارد، اظهار داشت: ما طی2تا 3سال گذشته در شورای استان پیگیری کردیم تا نماینده و مسئولان را مجاب کنیم که نماینده شورا شهرستان‌ها در جلسات مختلف حضور یابند.

رئیس شورای اسلامی چهارمحال و بختیاری افزود: شورای اسلامی جای نخبگان است، اگر نخبگان در شورا بودند این همه مشکلات نبود، جایگاهی برای تأیید نخبگان باید باشد.

وی گفت: موضع شورای استان در دوره ششم در مورد طرح‌های انتقال غیر قانونی آب در کنار مردم بودن است و تقریبا در تمام جلسات آبی حضور پیدا می‌کنند.

برگزاری دوره آموزشی برای 8 شهرستان

محمدیعقوب باقری عضو هیات رییسه شورای عالی استان‌ها نیز در این جلسه اظهار داشت: برای اولین بار در هشت شهرستان استان دوره آموزشی برای شوراها برگزار شد، همچنین 130جلسه گرفته شد و با استاندار و مدیران کل استان جلسه برگزار کردیم و طرح‌هایی در شورای عالی استان‌ها بردیم.

وی با بیان اینکه با کارهای خیری طرح‌های خوبی ارایه شده، گفت: برای 8 شهرستان ماشین‌آلات گرفته شد همچنین بحث توزیع عادلانه آب را به تهران بردیم. در بحث حفظ حقوق بین‌المال، اصلاح حفظ حریم رودخانه و طرح حق‌‌آبه طرح‌هایی ارائه شد، اگر حق آبه شرب و صنعت که به استان‌های دیگر می‌رود تخصیص داده شود در بخش‌های عمرانی و غیره شاهد تحول خواهیم بود.

وی گفت: در بحث حفظ حقوق شهروندی مطالبه گر بودیم وظیفه ما انتقال مشکلات مردم به مدیران بالادست است اما برخی مشکلات به اعتبارات و مشکلات کشوری مربوط است.دو هزار جامعه شورا در استان داریم که اکثرا خالصانه و صادقانه کار می‌کنند.

101نقطه دفن پسماند غیر اصولی در استان وجود دارد

مهری امینی، رئیس شورای اسلامی شهرستان فارسان در این نشست با اشاره به اینکه سرانه تولید زباله نفری یک کیلو در استان است اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین مشکلات استان در خصوص زباله‌های شهری است که باعث مرگ خاموش طبیعت و نسل آینده می‌شود.

وی افزود: 101نقطه دفن پسماند غیر اصولی در استان است که منابع آب و خاک استان را به خطر می‌اندازد، در برخی نقاط محل دفن زباله بالای منابع آب شرب هستند.

امینی بیان کرد: به جز پروژه بن-بروجن که آب‌های سطحی را تصفیه و در اختیار مردم قرار می‌دهد بقیه منابع آب استان زیرزمینی است که اگر زباله از مبدا تفکیک شود موجب آلودگی منابع آب زیرزمینی نمی‌شود.

وی گفت: مطالبه گر جدی کارخانه‌های پسماند و تفکیک از مبدا باشیم تا آب و خاک برای نسل آینده آلوده نشود.

سید احمد هاشمی نماینده شهرستان فارسان در شورای اسلامی استان گفت: مهم‌ترین مشکل استان و شهرستان فارسان که ضربه می‌زند موضوع پسماند است که در درون شهرها به مهمترین آیتم سرطان تبدیل شده است.

ضرورت احداث کمربندی غرب فرخشهر

روح‌الله عباسی، نماینده شهرستان فرخشهر در شورای اسلامی استان در این نشست اظهار داشت: فرخشهر به تازگی شهرستان شده و یکی از مطالبات مهم گرفتن فرمانداری برای این شهرستان بود بعد از این موضوع بحث استقرار ادارات و ارایه خدمات مستقیم به مردم را داریم.

عباسی بیان کرد: پروژه 4خطه فرخشهر به خراجی در حال کار است و ما درخواست داریم جاده شهرکرد به پلیس راه که شلوغ است 4خطه شود زیرا روزانه شاهد تصادفات زیاد هستیم و اصلاح دوربرگردان ها که به صورت غیرکارشناسی است نیاز به کار دارد.

وی گفت: یکی دیگر از نیازهای شهرستان فرخشهر کمربندی غرب شهر است، زیرا خودروهای سنگین و نیمه سنگین در این شهرستان زیاد است و شهرداری در حال رایزنی برای این کار است همچنین کنارگذر شمالی و شرقی شهر نیز در دستور کار است تا امسال به بهره‌برداری برسیم ما به دنبال توزیع عادلانه خدمات در نقاط مختلف شهر هستیم.

انتهای پیام/7540/.

دیگر خبرها

  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • تعامل مدیریت شهری ساوه برای دفع بهداشتی زباله‌ها ضروری است
  • پاکسازی مناطق شمالی کرج از زباله ها
  • کاهش چشم گیر حضور زباله گردها در تهران | مدیرعامل پسماند: ۸۰ درصد فعالیت زباله گردها کم شده است
  • شهرداری‌های کردستان مدیریت دفن بهداشتی زباله را ندارند
  • پسماند و مشکلات فراوان در کردستان
  • حقوق ۱۵ میلیون تومانی برای زباله گرد‌ها ؟
  • دفن غیراصولی پسماند در ۱۰۱ نقطه چهارمحال و بختیاری
  • حقوق ۱۵ میلیون تومانی برای زباله‌گرد‌ها؟
  • فاجعه بهداشتی در بجنورد؛ کشف ۸۰ خاور زباله از یک منزل