Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

کیوسک بین الملل تابناک: کاهش نیروهای آمریکا در منطقه برای مواجهه با خطر چین، هشدار روسیه درباره پیوستن اوکراین به ناتو، واکنش آمریکا به بستن سفارت در بغداد، توافق کره جنوبی و آمریکا بر سر سهم هزینه‌های نظامی و اعزام ناوهای آمریکا به دریای سیاه از مهم ترین خبرها و رویدادهای بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاهش نیروهای آمریکا در منطقه برای مواجهه با خطر چین

روزنامه اماراتی العرب، امروز (جمعه)، در گزارشی خبر داد که یک تیم ویژه و با اختیارات بالا متشکل از پانزده عضو بلندپایه وزارت دفاع آمریکا از ماه گذشته عملا برنامه‌ریزی‌های کاملی را برای آماده‌سازی نیروها و تجهیزات نظامی آمریکا در نقاط مختلف جهان آغار کرده است تا برای مقابله با خطر آتی چین از سوی شرق حضور نظامی خود را در خلیج فارس و عراق کاهش دهد.

این روزنامه اماراتی در این گزارش با اشاره به اینکه ریاست این تیم را «الی رتنر» کارشناس امور آسیا و چین برعهده دارد، نوشت که انتظار می‌رود طی هفته‌های آینده این گروه گزارش کاملی به «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا و کمیسیون امنیت ملی این کشور درباره نیازمندی‌های دفاعی در صورت بروز تقابل نظامی با چین ارائه کند که این گزارش، سیاست‌های دفاعی، افراد مورد نیاز، تسلیحات، کمبودهای فنی و سایبری در زرادخانه آمریکا را شامل خواهد شد.

العرب می‌گوید، با وجود آنکه این گزارش هنوز منتشر نشده است؛ اما یک منبع آگاه از مباحث صورت گرفته میان گروه یادشده و دستگاه‌های رسمی آمریکا، تأیید کرده است که این گزارش شامل یک سری توصیه خواهد بود که بی‌شک به بازاستقرار گسترده نیروهای آمریکایی مستقر در پایگاه‌های خارج از خاک آمریکا منتهی خواهد شد.

این منبع در ادامه افزود که هم‌اکنون گفت‌و‌گویی عمیق درباره میزان اثرگذاری این استقرار مجدد بر تعداد نیروهای آمریکا در منطقه خلیج فارس در جریان است.

در این گزارش آمده است، علی‌رغم آنکه این بحث‌ها و گفت‌و‌گوها هنوز به مرحله مشخص کردن تعداد و نوع نیروهایی که قرار است از منطقه خلیج فارس خارج بشوند، نرسیده است؛ اما اکنون شکی نیست که حضور نیروهای آمریکا در خلیج فارس دیگر همچون گذشته نخواهد بود.

این روزنامه اماراتی در این خصوص می‌گوید که بحث و جدلی داخلی عملا در آمریکا درباره تأثیر هرگونه تغییر در آمادگی آمریکا در منطقه خلیج [فارس] بر توانمندی آمریکا برای حفاظت از منابع این کشور و هم‌پیمانان آن آغاز شده است.

بر اساس این گزارش، راهکارهای ارائه شده حول موضوع توسعه توانمندی‌های دفاعی آمریکا در منطقه خلیج فارس می‌چرخد به‌ ویژه توانمندی‌های ضدموشکی و پرنده‌های نظامی کلاسیک از جمله پهپاد برای جبران کمبود نیروی نظامی در منطقه.

اما در ارتباط با آبراه‌‌های دریایی در این گزارش آمده است که صحبت از فعال‌‌سازی یک توافق برای حفاظت از دریانوردی در سطح گسترده و همچنین بالا بردن سطح تکیه بر کشورهای منطقه به منظور دفاع از آب‌ها علیه هر گونه تجاوز در جریان است.

العرب پیش‌بینی کرد که عربستان سعودی بیش از همه کشورهای دیگر تحت تأثیر گام بازاستقرار نیروهای آمریکا قرار گیرد آن هم از یک سو به علت حضور گسترده نیروهای آمریکا در خاک این کشور و از سوی دیگر به علت خطراتی که از مرزهای جنوبی با کشور یمن متوجه این کشور است.

این روزنامه اماراتی می‌نویسد، علی‌رغم آنکه آمریکا طی روزهای گذشته عملا برخی از تسلیحات نظامی سنگین خود را از خاک عربستان خارج کرده است از جمله سامانه ضدموشکی پاتریوت و ناوهای هواپیمابری که همیشه در آب‌های عربستان مستقر بودند که به گفته آمریکایی‌ها این اقدام در پی نیاز آمریکا در دیگر مناطق صورت گرفته است؛ اما بر اساس این گزارش، انتظار می‌رود، تغییرات آتی بیشتر و گسترده‌تر باشد و تمرکز بر باقی گذاشتن سامانه ضدموشکی «تاد» و یک نیروی هوایی دفاعی- تهاجمی در خاک عربستان سعودی باشد.

روزنامه آمریکای «وال استریت ژورنال» اخیرا به نقل از برخی مقامات پنتاگون خبر داد که ‌آمریکا سه سکوی سامانه دفاع موشکی را از منطقه خلیج فارس خارج خواهد کرد که یکی از آنها از پایگاه هوایی «شاهزاده سلطان» در عربستان سعودی است.

در این گزارش آمده بود که برخی از تجهیزات از جمله یک ناو هواپیمابر و سامانه‌های نظارتی از خاورمیانه خارج شده‌اند تا به نیازهای نظامی آمریکا در دیگر مناطق جهان پاسخ داده شود. یکی از مقام‌های آمریکایی نیز در این خصوص گفته بود که کاهش بیشتر تجهیزات و نظامیان در خاورمیانه نیز تحت بررسی قرار دارد.

العرب ادامه داد، به نظر می‌رسد که صحبت‌هایی که اخیرا در بیانیه‌ مشترک واشنگتن و بغداد در پی گفت‌و‌گوهای راهبردی مجازی پیرامون حضور نیروها آمریکا در جریان بوده، درباره ساخت قالبی جدید برای واقعیت کنونی بوده است.

این روزنامه با اشاره به اینکه سرتیپ نیروهای پیاده نظام دریایی آمریکا ژنرال «رایان ریداوت» فرماندهی نیروهای ائتلاف در بغداد را برعهده دارد، خاطرنشان کرد که درباره اخبار منتشر شده در خصوص خروج نیروهای آمریکا، وزارت دفاع آمریکا اخیرا اعلام کرد که نیروهای این کشور متناسب با سطح تهدیدات در جهان باز انتشار خواهند داشت.

در این گزارش همچنین آمده است که برخی کارشناسان بر این باورند که آمریکا به چین به عنوان یک خطر استراتژیک و اولویت می‌نگرد از این رو ممکن است نیروهای خود را در مناطق دیگر مستقر کند.

با این حال، کارشناسان خاطرنشان کرده‌اند که خروج نیروهای آمریکا به صورت تدریجی خواهد بود و واشنگتن این ‌گونه حضور مستقیم خود را در پایگاه‌های خود در خلیج فارس و عراق کاهش خواهد داد مشروط بر اینکه حضور هوایی تداوم یابد یا به عنوان یک راهبرد در آینده حمایت شود.

هشدار روسیه درباره پیوستن اوکراین به ناتو

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه ضمن هشدار به اوکراین در مورد عضویت در ناتو تصریح کرد که پیوستن اوکراین به پیمان آتلانتیک شمالی پیامدهای جبران ناپذیری برای این کشور به همراه خواهد داشت.

 ماریا زاخارووا روز جمعه در نشست خبری هفتگی گفت: عضویت اوکراین در ناتو سبب تشدید تنش ها در منطقه جنوب شرق این کشور خواهد شد و پیامدهای جبران ناپذیری را برای حکومت کی یف در پی خواهد داشت.

وی با اشاره به سخنان روز گذشته ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین در منطقه مناقشه دونباس خاطرنشان کرد: عضویت اوکراین در ناتو به رغم انتظار کی یف نه فقط آرامش برای اوکراین به همراه نخواهد داشت بلکه منجر به تشدید مناقشه در مناطق جنوب شرق این کشور خواهد شد.

رئیس جمهوری اوکراین روز گذشته در سفر به استان دونتسک در منطقه دونباس این کشور با ابراز تمایل عضویت کشورش در ناتو گفته بود که، عضویت اوکراین در ناتو منجر به برقراری آرامش در اوکراین خواهد شد.

زاخارووا در ادامه گفت: مقامهای اوکراینی امکان حل مناقشه در دونباس از راههای نظامی را باور دارند و به همین علت به تنش آفرینی علیه روسیه می پردارند.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه با بیان اینکه اوضاع منطقه دونباس را به دقت زیر نظر دارند، اظهار کرد: متاسفانه اوضاع این منطقه پیچیده است و گرایش به تشدید تنش ها دارد.

وی ادامه داد: علت بروز این وضعیت روحیه جنگ طلبانه مقامهای اوکراینی است که همچنان در تصور واهی امکان حل و فصل مناقشه در جنوب شرق اوکراین از راه نظامی بسر می برند.

واکنش آمریکا به بستن سفارت در بغداد

سفیر آمریکا در بغداد اعلام کرد، واشنگتن قصد تدارد سفارتش را در بغداد ببندد.

به گزارش روسیا الیوم، متیو تولر، سفیر آمریکا در بغداد گفت، "گروه‌هایی که به منطقه سبز حمله می کنند، حاکمیت عراق را هدف قرار می دهند."

وی افزود، دولت عراق اقدامات خوبی برای ممانعت از تکرار این حملات اتخاذ کرده است. تصمیم و نیتی درباره بستن سفارت آمریکا در بغداد وجود ندارد، دولت فعلی آمریکا روی همکاری دیپلماتیک برای دستیابی به نتایج خوب متمرکز است.

وزارت خارجه آمریکا قبلا اعلام کرده بود، دور بعدی گفتگوی استراتژیک عراق - آمریکا هفتم آوریل برگزار می‌شود.

فواد حسین، وزیر خارجه عراق هم گفته بود، دولت به این گفتگوها توجه ویژه‌ای دارد.

توافق کره جنوبی و آمریکا بر سر سهم هزینه‌های نظامی

بعد از سال‌ها مذاکرات مشاجره گونه میان آمریکا و کره جنوبی بر سر تقسیم هزینه‌های نظامی در دولت سابق آمریکا، دو کشور سرانجام روز پنجشنبه توافقی را در این خصوص امضا کردند.

در این توافق شش ساله موسوم به «یازدهمین توافقنامه اقدامات ویژه»، سئول موظف است سهم خود از هزینه را متناسب با افزایش هزینه‌های دفاعی بین سال‌های ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۵ تنظیم کند. پیش‌بینی می‌شود این هزینه‌ها سالانه ۶.۱ درصد افزایش داشته باشد. طبق این توافق، کره جنوبی همچنین باید حدود ۱۴ درصد بیشتر برای سال ۲۰۲۱ پرداخت کند و در ارتباط با سال ۲۰۲۰ هزینه مازادی پرداخت نخواهد کرد.

به گزارش پایگاه خبری «ان‌کِی نیوز»، توافق اقدامات ویژه میان دو کشور سال ۲۰۱۹ منقضی شد و مذاکرات بعد از آن به نتیجه نرسید. طبق این گزارش، کره جنوبی با افزایش مشارکت ۱۳ درصدی خود (در مجموع ۱.۰۴ میلیارد دلار) موافقت کرده بود اما ترامپ خواستار افزایش ۴۰۰ درصدی از طرف سئول بود.

وزارت خارجه کره جنوبی در بیانیه‌ای اعلام کرد: انتظار می‌رود این توافق شرایط پایدرای را برای استقرار نیروهای آمریکایی در کره ایجاد و در تقویت اتحاد ایالات متحده و جمهوری کره کمک کند.

به گفته کارشناسان، این توافق می‌تواند به تقویت اتحاد دو کشور منتهی شود و پیش از اجرایی شدن به تایید شورای (مجلس) ملی کره جنوبی نیاز دارد که دستکم یک ماه زمان می‌برد.

اعزام ناوهای آمریکا به دریای سیاه

خبرگزاری فرانسه امروز /جمعه/ به نقل از وزارت امور خارجه ترکیه خبر داد که آمریکا دو فروند کشتی نظامی خود را از طریق تنگه بسفر روانه دریای سیاه خواهد کرد.

 در بیانیه وزارتخانه مزبور آمده که کشتی های آمریکایی تا ۴ مه (۱۴ اردیبهشت) در دریای سیاه حضور خواهند داشت. رسانه های محلی نیز گفته اند که این دو کشتی هفته آینده وارد دریای سیاه خواهند شد.

یکی از مقام های وزارت امور خارجه ترکیه به خبرنگاران گفت: ما ۱۵ روز پیش از طریق مجاری دیپلماتیک مطلع شدیم که دو کشتی نظامی آمریکا به قصد دریای سیاه (از تنگه) عبور خواهند کرد.

به نوشته خبرگزاری فرانسه، واشنگتن بر اساس مفاد پیمان ۱۹۳۶ مونترو ملزم است که ۱۵ روز پیش از عبور کشتی های خود از تنگه های بسفر و داردانل، آنکارا را مطلع سازد.

طبق پیمان مذکور کشتی های نظامی خارجی مجازند تا ۲۱ روز در دریای سیاه حضور داشته باشند.

پیشتر یک مقام دفاعی آمریکا در مصاحبه با شبکه خبری سی ان ان خبر از احتمال اعزام کشتی های جنگی این کشور به دریای سیاه برای حمایت از اوکراین داده بود.

در پی تجمع نیروهای روسیه در مرز با اوکراین، یک مقام آگاه در وزارت دفاع آمریکا امروز (جمعه) به سی ان ان گفت که واشنگتن در نظر دارد تا در هفته های آینده کشتی های جنگی خود را در حمایت از کی یف در برابر مسکو به دریای سیاه اعزام کند.

این مقام گفت که نیروی دریایی آمریکا به صورت منظم در دریای سیاه فعالیت می کند ولی اعزام این کشتی ها پیام مشخصی به مسکو ارسال می کند مبنی بر آنکه واشنگتن به دقت تحولات منطقه را زیر نظر دارد.

در شرایطی که تنش ها بین روسیه و پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در ماههای اخیر به اوج خود رسیده، روسیه نیز بیش از ۱۰ ناو جنگی و ناوچه های موشک انداز را برای شرکت در رزمایش بزرگ از دریای خزر به دریای سیاه منتقل می کند.

روابط عمومی حوزه نظامی جنوب روسیه ۱۹ فروردین اعلام کرد: بیش از ۱۰ فروند هواناو، ناوچه های موشک انداز، ناوشکن و کشتی های پشتیبانی در حال انتقال از دریای خزر به دریای سیاه برای شرکت در رزمایش بزرگ هستند.

این ناوها و ناوچه ها با همکاری با واحدهای دریایی ناوگان دریای سیاه روسیه، در رزمایش شرکت خواهند کرد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: اعمال ماه شعبان نشست وین نادر دست نشان کارت اعتباری سهام عدالت گروه های شغلی آمریکا روسیه چین و آمریکا برجام اروپا خاورمیانه اعمال ماه شعبان نشست وین نادر دست نشان کارت اعتباری سهام عدالت گروه های شغلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۳۰۱۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقرار ۳۳ هزار نیروی نظامی ناتو در مرز‌های روسیه/کشته شدن ۵۰۰ هزار سرباز اوکراینی در جنگ با روسیه/حمله پهپادی گسترده اوکراین به شبه جزیره کریمه

بین الملل تابناک: هفتصد و هفتاد و پنجمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

کشته شدن 500 هزار سرباز اوکراینی در جنگ با روسیه ۱۴۰۳/۰۲/۰۴ - ۱۸:۴۶

وزیر دفاع روسیه امروز سه شنبه گفت: اوکراین از زمان آغاز عملیات نظامی ویژه در سال ۲۰۲۲ تاکنون، تقریبا ۵۰۰ هزار سربازش را از دست داده است.

خبرگزاری اسپوتنیک نوشت: سرگئی شایگو در نشست وزارت دفاع روسیه گفت: در کل، تلفات نیروهای مسلح اوکراین از زمان آغاز عملیات نظامی ویژه، معادل تقریبا نصف یک میلیون نیروی نظامی این کشور است.

وی گفت: رژیم کی یف نتوانسته به اهداف خود در ضد حملات آماده شده توسط نیروهای آموزشی پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) دست یابد.

وزیر دفاع روسیه با بیان این که نیروهای نظامی روسیه افسانه برتری سلاح های غربی را از بین برده اند، افزود: ارتش روسیه با شدت بیشتری مراکز لجستیک و انبارهای اوکراینی را که تسلیحات غربی را در آن ذخیره می کنند، هدف قرار خواهد داد.

این مقام روسیه اظهار داشت: بسته کمکی ۶۱ میلیارد دلاری که آمریکا به اوکراین اختصاص داده است، صنایع نظامی آمریکا را تامین خواهد کرد.

وی در این زمینه گفت: واشنگتن قصد دارد تقریبا ۶۱ میلیارد دلار صرف حکومت کی یف کند تا از شکست نیروهای مسلح این کشور جلوگیری کند. بیشتر مبلغ اختصاص داده شده صنایع نظامی آمریکا را تامین خواهد کرد. مقامات آمریکایی مدعی شده اند که اوکراینی ها به خاطر علاقه به جنگ با روسیه جان خود را از دست خواهند داد.
شایگو افزود: صنایع نظامی روسیه به افزایش تولید تسلیحات و تجهیزات نظامی خود متناسب با تهدیدهای آمریکا و متحدانش ادامه خواهد داد.

حمله پهپادی گسترده اوکراین به شبه جزیره کریمه ۱۴۰۳/۰۲/۰۴ - ۱۸:۴۵

وزارت دفاع روسیه از ساقط کردن ۳۶ فروند پهپاد اوکراینی در مناطق شرقی اوکراین خبر داد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس با انتشار این خبر نوشت: وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که درجریان درگیری ها در شرق اوکراین، پدافند هوایی این کشور طی شنبه شب ۳۶ فروند پهپاد اوکراینی را بر فراز دریایی سیاه و در نزدیکی شبه جزیره کریمه مورد هدف قرار داده و ساقط کرد.

وزارت دفاع روسیه در شبکه تلگرام دراین باره نوشت: سامانه پدافند هوایی (روسیه) در منطقه ۳۶ وسیله پرنده بدون سرنشین (پهپاد) را بر فراز دریای سیاه و در بخش شمال غربی شبه جزیره کریمه نابود کرده است.

این گزارش افزود: اگرچه حملات پهپادی و شلیک گلوله های توپ بر مناطق مرزی با روسیه و شبه جزیرمه کریمه اغلب اتفاق می افتد، اما مقامات اوکراینی هرگز مسئولیت این حملات به خاک روسیه و یا شبه جزیره کریمه را برعهده نمی گیرند.

تاس: سوئیس بخشی از دارایی‌های مسدود شده روسیه را آزاد کرد ۱۴۰۳/۰۲/۰۴ - ۱۸:۴۴

سوئیس در بیانیه‌ای از آزادسازی ۲۹۰ میلیون دلار از دارایی‌های روسیه در بانک‌های خود خبر داد.

«مرکز تخصصی دولت فدرال سوئیس در امور سیاست اقتصادی» (SECO) روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که این کشور پس از لغو تحریم های اتحادیه اروپا علیه برخی افراد در روسیه و روشن شدن منشا مالی آنها، دارایی‌های مسکو به ارزش ۲۹۰ میلیون فرانک سوئیس را در سال ۲۰۲۳ آزاد کرد.

این خبرگزاری اعلام کرد: پس از این اقدام دولت سوئیس، مجموع دارایی های مسدود شده روسیه در این کشور به ۱۵۰ میلیون فرانک سوئیس (حدود ۱۶۵ میلیون دلار) کاهش یافته است.

جنگ اوکراین می‌تواند تا پایان ۲۰۲۵ پایان یابد ۱۴۰۳/۰۲/۰۴ - ۱۸:۴۳

 «ویکتور اوربان» نخست‌وزیر مجارستان با اشاره به انتخابات پیش‌رو در پارلمان اروپا و آمریکا، گفت چنانچه طرفداران صلح پیروز شوند، جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۵ پایان می‌یابد.

به گزارش خبرگزاری تاس، اوربان در اظهاراتی در شبکه‌های اجتماعی گفت: اگر طرفداران "صلح" و نه "جنگ"، در انتخابات ماه ژوئن (خرداد) پارلمان اروپا و انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در ماه نوامبر (آبان) پیروز شوند، پایان جنگ در اوکراین امکان پذیر است.

وی ضمن تاکید بر لزوم توقف جنگ طلبان در اوکراین، افزود: جنگ در اوکراین تا پایان سال ۲۰۲۵ خاتمه می یابد.

به عقیده نخست وزیر مجارستان، چنانچه صلح طلبان در انتخابات پارلمان اروپا پیروز شوند، تصمیمات نظامی در این قاره کند، متوقف و یا حتی لغو می‌شود.

اوربان سپس در ادامه با اشاره به اینکه جو بایدن نامزد جنگ طلب و دونالد ترامپ کاندیدای صلح طلب انتخابات پیش‌روی آمریکا است، گفت: انتخابات دیگری هم در آمریکا برگزار می‌شود که یک نامزد طرفدار جنگ و دیگری طرفدار صلح است. چنانچه کاندیدای صلح جو پیروز شود، آنگاه ما از آمریکا حمایت خواهیم کرد.

وی در ادامه افزود: بنابراین پس از برگزاری این انتخابات‌ها، اگر همه چیز به خوبی پیش برود و خداوند به ما کمک کند، آنگاه رهبران سیاسی که طرفدار صلح هستند، می‌توانند در اروپا و آمریکا گام بردارند و ما می‌توانیم این جنگ را تا پایان سال به پایان برسانیم.

استقرار 33 هزار نیروی نظامی ناتو در مرزهای روسیه

 سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه، امروز سه‌شنبه در نشست هیات مدیره وزارت دفاع روسیه اعلام کرد: هم‌اکنون تعداد نیروهای نظامی ناتو در مناطق مرزی با روسیه به ۳۳ هزار نظامی رسیده است.

وی در این‌ باره گفت: علاوه بر ۳۳ هزار نظامی، ۳۰۰ تانک و بیش از ۸۰۰ خودروی زرهی ناتو در مرزهای روسیه حضور دارند.

وزیر دفاع روسیه هچنین گفت: هم اکنون مجموعه‌ای از تمرینات نظامی نیروهای مسلح مشترک ناتو در حال انجام است و بالغ بر نود هزار تن به منظور آموزش برای دفع تجاوز ادعایی روسیه در این رزمایش شرکت کرده‌اند. ائتلاف ناتو تلاش دارد تا فعالیت خود را در قطب شمال تشدید کند.

بی‌میلی اروپایی‌ها برای کمک بیشتر به اوکراین

در حالی که اوکراین در ادامه درخواست‌های بی‌پایان از متحدان برای کمک‌ تسلیحاتی، در نشست اخیر وزیران دفاع و امور خارجه اتحادیه اروپا پدافند هوایی بیشتر درخواست کرد، متحدان اروپایی برای برآورده کردن این درخواست، قدم جلو نگذاشته و کشورهایی همچون یونان و اسپانیا را برای عرضه این سامانه‌ها به کی‌یف تحت فشار گذاشته‌اند.

به نوشته فایننشال تایمز، به تازگی اوکراین متحدان غربی خود را برای دریافت هفت سامانه ضد هوایی بیشتر همچون پاتریوت یا اس-۳۰۰ در واکنش به تشدید عملیات‌ هوایی و موشکی روسیه تحت فشار گذاشته است. با وجود این، در پاسخ به این فشارها، تنها آلمان چندی پیش اعلام کرد یک سامانه پاتریوت را در اختیار اوکراین قرار می‌دهد.

فایننشال تایمز نوشت، چند منبع آگاه گفتند چند رهبر دیگر اتحادیه اروپا در یک نشست در هفته گذشته در شهر بروکسل شخصا از پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا و «کریاکوس میتسوتاکیس»، همتای یونانی او خواستند تعدادی از سامانه‌های پدافند هوایی خود را در اختیار اوکراین بگذارند.

این رهبران اتحادیه اروپا تلاش کردند، این دو نخست وزیر که ارتش‌های کشورهایشان هر یک بیش از ۱۲ سامانه پاتریوت و سامانه‌های پدافند هوایی دیگر نظیر اس-۳۰۰ دارند را قانع کنند که نیاز اوکراین به این سامانه‌ها بیشتر از نیاز کشورهای آنهاست، چون با تهدید روبه رو نیستند.

یکی از این منابع اظهار کرد: «ما همگی می‌دانیم چه کسی آنها را دارد. ما همه می‌دانیم که آنها کجا هستند و ما همه می‌دانیم که چه کسی واقعا به آنها نیاز دارد.»

به نوشته فایننشال تایمز، اخیرا متحدان اوکراین در نشست روز دوشنبه وزرای امور خارجه و دفاع ۲۷ عضو اتحادیه اروپا در شهر لوکزامبورگ فشارهای خود را برای اعطای این سامانه‌ها به اوکراین بیشتر کردند.  دمیترو کولبا، وزیر امور خارجه و رستم اومروف، وزیر دفاع اوکراین از طریق ویدیو کنفرانس در این اجلاس شرکت کردند.

این رسانه گمانه‌زنی کرد که کی‌یف علاقه ویژه به دریافت سامانه‌های در حال فرسودگی اس-۳۰۰ یونان نشان داده، چون از قبل تعدادی از این سامانه‌ها را داشته و تجربه کار به آنها را دارد.

یک دیپلمات اتحادیه اروپا گفت: «کشورهایی هستند که نیاز فوری به سامانه‌های پدافند هوایی خود ندارند. صادقانه از هر یک از این کشورها خواسته شد که درباره اعطای هر آنچه می‌توانند، تصمیم بگیرند.»

همچنین خوزه مانوئل آلبارس، وزیر امور خارجه اسپانیا روز دوشنبه در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره اینکه آیا کشورش حاضر به ارسال سامانه های پاتریوت برای اوکراین است، گفت: «ما به خوبی از نیاز اوکراین به سامانه‌های ضدهوایی به ویژه سامانه‌های پاتریوت مطلعیم. اسپانیا همواره هر کاری که در توانش بوده برای کمک به اوکراین انجام داده است.»

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در پاسخ به پرسشی درباره احتمال اعطای سامانه‌های پاتریوت از سوی اسپانیا به اوکراین گفت: «ما از همه کشورهای عضو خواسته‌ایم هر آنچه می‌توانند به منظور افزایش ظرفیت پدافند هوایی اوکراین انجام دهند.»

چند مقام نیز گفتند لهستان و رومانی نیز که سامانه‌های پاتریوت دارند در سطحی پایین‌تر تحت فشارند تا کمک‌هایی را برای کی‌یف بفرستند؛ اما این دو کشور به دلیل هم‌مرز بودن با اوکراین موقعیت آسیب‌‍‌پذیرتری دارند.

«دونالد تاسک»، نخست وزیر لهستان روز دوشنبه گفت، کشور او «این گزینه را ندارد» که سامانه‌ای برای اوکراین بفرستد، چون باید خودش از یک انبار تسلیحات حیاتی در جنوب شرقی خاکش ـ که در آن تسلیحاتی اعطایی برای اوکراین قرار دارند ـ محافظت کند.

اوکراین از قبل دست کم سه سامانه پاتریوت شامل یک سامانه که از آمریکا دریافت کرده و دو سامانه دیگری که آلمان به آن داده را در اختیار داشته است.

کی‌یف همچنین سامانه‌های پدافند هوایی متعلق به شوروی سابق همچون اس-۳۰۰ و اس-۲۰۰ نیز دارد. مقام‌های اوکراینی ادعا کردند از یک نسخه به روز رسانی شده سامانه اس-۲۰۰ استفاده کرده تا یک بمب‌افکن توپولف ۲۲ام۳ روسیه را بر فراز منطقه استاوروپل سرنگون کنند.

رسانه‌های غربی گزارش کردند، بسته کمک‌های تسلیحاتی جدید آمریکا برای اوکراین که روز شنبه در مجلس نمایندگان تصویب شد، احتمالا شامل موشک‌های رهگیر برای سامانه‌های پدافند هوایی خواهد شد. این در حالی است که خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت تا روز دوشنبه، هنوز هیچ یک از اعضای اتحادیه اروپا ـ که مالک سامانه پاتریوت هستند ـ سیگنال واضحی درباره اینکه بخواهند تعداد بیشتری از این سامانه را در اختیار اوکراین قرار دهند، نفرستادند.

هانکه بروینز اسلات، وزیر امور خارجه هلند در نشست وزرای خارجه و دفاع اتحادیه اروپا گفت: هلند در حال حاضر هر نوع امکانی را برای کمک به اوکراین بررسی می‌کند و در واکنش به یک ابتکارعمل آلمان برای کمک به تقویت دفاع هوایی اوکراین و خرید پهپادهای بیشتر حمایت مالی می‌کند.

اسلات در پاسخ به این که چرا خود هلند تمایلی به ارسال سامانه‌های پاتریوت خود برای اوکراین ندارد، گفت: «ما دوباره بررسی می‌کنیم که آیا ‌می‌توانیم انبارهای خود را از آن چه هنوز باقی مانده خالی کنیم یا خیر؛ اما این کار دشوار خواهد بود.»

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو چند روز پیش اظهار کرد، این ائتلاف نظامی «نقشه‌ای از توانمندی‌های موجود در سراسر ائتلاف را ترسیم کرده و سامانه‌هایی هستند که می‌تواند در اختیار اوکراین قرار دهد.» او اما از کشورهای صاحب پاتریوت که می‌توانند به اوکراین کمک کنند، نام نبرد.

ساخت پاتریوت‌ به زمان زیادی نیاز دارد. برخی تخمین‌ها نشان می‌دهند که ساخت یک سامانه پاتریوت به دو سال زمان نیاز دارد؛ بنابراین، کشورهای صاحب این سامانه تمایلی به دست کشیدن از آنها و آسیب‌پذیر کردن خود ندارند. آلمان ۱۲ عدد از این سامانه را قبلا داشته که تا کنون سه سامانه را به اوکراین داده است.

پال جانسون، وزیر دفاع سوئد هم در پاسخ به این که آیا کشور او چنین سامانه‌هایی را به اوکراین عرضه خواهد کرد، گفت: «من این احتمال را رد نمی‌کنم، اما در حال حاضر ما بر کمک‌های مالی تمرکز کرده‌ایم.» او گفت سوئد سامانه‌های دیگری برای اوکراین ارسال خواهد کرد که می‌توانند «تا حدودی از فشار نیاز به پاتریوت‌ها» کم کنند.

آمریکا و اوکراین، مذاکره درباره توافق همکاری امنیتی را آغاز کردند

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین دوشنبه شب گفت که کی‌یف و واشنگتن، مذاکرات در مورد توافق همکاری امنیتی دوجانبه را آغاز و طرح ارسال موشک‌های دوربرد به نیروهای مسلح اوکراین را نهایی کرده‌اند.

 زلنسکی در پیام شبانه اظهار کرد: تیم‌های آمریکا و اوکراین کار روی توافقنامه امنیتی دوجانبه را شروع کرده‌اند که واقعا یک توافق نمونه خواهد بود.

کی‌یف چندین توافقنامه امنیتی ده ساله با شماری از کشورهای عضو ناتو امضا کرده است؛ این توافقنامه‌ها شامل حمایت طولانی‌مدت از اوکراین در مقابل حمله روسیه و بیانگر حمایت نظامی، سیاسی و مالی از اوکراین در سال‌های آتی است.

زلنسکی دوشنبه شب پس از تماس تلفنی با جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا همچنین گفت که طرح انتقال موشک‌های دوبرد ATACMS به اوکراین نیز نهایی شده است.

این موشک‌ها تا حدود ۳۰۰ کیلومتر برد دارند و موجب تقویت قابلیت‌های نظامی اوکراین در جنگ با روسیه می‌شود.

موشک‌های قبلی که به اوکراین داده شده بود، دارای محدودیت برد تا ۱۶۵ کیلومتر بودند، زیرا این نگرانی وجود داشت که کی‌یف حملاتی در عمق خاک روسیه انجام دهد.

 

 

دیگر خبرها

  • واکنش روسیه به کمک ۶۰ میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین | اوکراین ۵۰۰ هزار سرباز از دست داده است
  • استقرار ۳۳ هزار نیروی نظامی ناتو در مرز‌های روسیه/کشته شدن ۵۰۰ هزار سرباز اوکراینی در جنگ با روسیه/حمله پهپادی گسترده اوکراین به شبه جزیره کریمه
  • استقرار 33 هزار نیروی نظامی ناتو در مرزهای روسیه
  • ارتش روسیه به سامانه ضدهوایی اس-۵۰۰ مجهز می شود
  • شویگو: اوکراین نیم‌ میلیون سرباز از دست داده است
  • آمریکا و اوکراین مذاکره درباره توافق همکاری امنیتی را آغاز کردند
  • هشدار بزرگ لهستان درباره حمله نظامی روسیه به همسایگان/وضعیت وخیمی در انتظار اوکراین است
  • هشدار بزرگ لهستان درباره حمله نظامی روسیه به همسایگان
  • روسیه کنترل یک روستای دیگر در دونتسک را به دست گرفت
  • روسیه کنترل یک روستا دیگر در دونتسک را به دست گرفت